Bartoliovou nepotopilo ani 18 dvojchyb, v Carlsbadu vyhrála po 3 hodinách

19. 7. 2012, 11:00
Aktuality 16
WTA CARLSBAD - Osmnáct dvojchyb, osm prohraných servisů, ztracený náskok dvou brejků a nakonec povedený obrat. Nejen to stihla Marion Bartoliová - největší papírová favoritka soutěže - ve svém úvodním zápase na turnaji v Carlsbadu, než ve třech setech udolala domácí Vaniu Kingovou.
Profily hráčů
Marion Bartoliová

Marion Bartoliové se už přes čtvrt roku příliš nedaří a na slabší formu málem doplatila i v úvodním kole turnaje v Carlsbadu. Nejvýše nasazená Francouzka měla velké problémy s Vaniou Kingovou, respektive s vlastním podáním.

Potížím světové desítky přitom dlouho nic nenasvědčovalo, neboť Bartoliová vedla 6-4 a 3-0 a měla další brejkbol. Jenže Kingová se nevzdala, vývoj druhé sady otočila a ve třetí vedla už 4-2 s brejkbolem na raketě. Ani sedmadvacetiletá Francouzka ale zbraně nesložila, poslední čtyři gamy utkání po velkém boji vyhrála a navzdory 18 dvojchybám a 8 ztraceným servisům zvítězila po 3 hodinách a 10 minutách 6-4 5-7 6-4.

"Myslím, že to byl dnes velký boj z obou stran. Obě jsme se snažily předvést to nejlepší. V druhé sadě jsem měl tolik šancí, mohla jsem jít už do vedení 4-0. Ale když jsem set prohrála, cítila jsem, že to bude velká bitva až do konce. Klíčovým gamem byla ve třetím setu hra za stavu 2-4, kdy jsem prohrávala už 15-40. Potom jsem získala rytmus zpět na svou raketu," komentovala Bartoliová.

"Ale ta hra za stavu 4-4 trvala věčně. Podávala jsem snad 10 minut v kuse, byla to opravdu fyzicky náročná bitva," pokračovala Francouzka v hodnocení utkání. "S Vaniou jsem už v minulosti prohrála. Dnes jsem vynaložila velké úsilí, abych zápas po 3 hodinách hry a 18 dvojchybách vyhrála," dodala.

Kingová byla blízko své druhé výhře nad hráčkou Top 10 - loni v Soulu porazila právě tehdejší světovou desítku Bartoliovou. Ta se ve čtvrtfinále v Carlsbadu utká buď s Japonkou Doiovou, nebo domácí nasazenou pětkou Christinou McHaleovou.

- WTA PREMIER CARLSBAD -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 740.000 dolarů)
středeční výsledky (18. 07. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Bartoliová (1-Fr.) - Kingová (USA) 6-4 5-7 6-4
Petrovová (4-Rus.) - Glatchová (USA) 6-4 6-3
Lepchenková (USA) - Scheepersová (8-JAR) 6-4 6-2
Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) - Watsonová (Brit.) 6-3 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Řehoř :)))) Díky dnešní výhře se dostal už na 55. místo, což je skoro jeho kariérní maximum a blíží se Harrymu s Tomicem. V dalším kole má Granollerse, což by asi měl bejt konec, ale vyhrát určitě může.

Mládí vpřed, kéž by to celý vyhrál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ah, tak on postoupil Kubot. No, tak to vážně netuším, komu fandit.
Reagovat
J.M.
Taky to přeju Gríšovi, vítězství na turnaji by konečně mohl být ten průlom, který potřebuje. Ale dnešní zápas s Brownem byl šílený, to jsem skoro nevěděl, komu fandit. Dustin je jeden z mála hráčů, který má ještě mnohem větší talent než Baby Fed (ale trénink evidentně chybí), a asi jediný, který dokáže nesmírně pobavit i zkaženým úderem.
Reagovat
Bob
Vždycky se musím smát když hraje Bartolka. Její styl tenisu je prostě zajímavý. Hopsání jak králíček, podání s 5 metrovým rozpětím..
Reagovat
BooOoo
když podávám, většinou trefím několik desítek cm za lajnu,nevíte jak to eliminovat a při tom zároveň neubrat na síle a razanci (které jsou docela velké)servisu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsi na tom jak já :D Mi servis nejde odjakživa i kvůli menšímu vzrůstu. Uberu tak na razanci, ale snažím se míček co nejlépe umístit.
Reagovat
BooOoo
no já jsem na tom právě se vzrůstem dost dobře, a nejsem ten úplně nejštíhlejší, takže předpoklad pro velkou ránu mám, ale někdy se prostě staneže mi to tam nespadne
Reagovat
VlS
Trénovat, trénovat a potom ještě trénovat, a pak být spokojený, když to bude nad 50% :-)
Reagovat
BooOoo
trénoval jsem, trénuju, a budu trénovat, je to čím dál lepší, jen ta délka .. není to třeba i v nadhozu ? a nebo sklonu švihu ?
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě musíš míček trefit z co nejvyšší výšky.
Reagovat
BooOoo
takže vysoký nadhoz, mírně k síti ?
Reagovat
smazaný uživatel
to uz se neda cist.. :-) Co to je vysoky nadhoz mirne k siti? Nejlepsi by bylo, at te nekdo pri podani natoci, bocni pohled, predozadni. A sleduj jestli je nadhoz dost vysoky a vsechno stacis. Mic musis opravdu brat co nejvyse. Stojis pred podanim rozkroceny a spicka levy nohy miri k pravymu sloupku site, prava je rovnobezne s lajnou, asi. Nadhazujes natazenou rukou pred sebe tak, abys mic tloukl v ose, to uvidis na zaznamu. Ne v ose tela, ale v ose praveho ramene - telo se ti uz ale staci z bocniho postaveni celem k siti.... no je to veda.. :-) V kazdym klubu je trener, ne? Zalezi taky jak drzis raketu, jak delas smycku... sam to asi nezvladnes. Ale drzim palce. :-)
Reagovat
rib
no a pokud bys náhodou neměl možnost udělat všechny ty technické fígle, tak prostě sleduj pořádně jak servíruješ. A když se ti servis podaří - zkus se zamyslet, jak jsi to dělal a jak se tvé tělo u toho cítilo, cos cítil jak, co třeba ne, atd... :-))) Pak postupně směřuj k tomu, aby ti bylo pohodlně a dobře jsi cítil/uvědomoval sis všechny své části...inner game... To je najednou trenérů :-)!!!
Reagovat
smazaný uživatel
presne vim, jak to myslis, telo nelze.. :-) Znam to z lyzi, citim se uzasne, jedu uzasne, (obcas) ale nevim proc, nedokazu to vzdycky zopakovat na stejny urovni, moje telo nema "tvarovou pamet" a vedome se k tomu provedeni neumim vratit.... Jsem pro zaznamovou techniku a dokonaly rozbor, ten pohyb musi proste byt vedomy. Je to tezky, ale pak uz trvaly.. :-)
Reagovat
rib
jj, video může uvědomění zrychlit. Já to znám z plavání, než jsem byla schopná opravdu vědomě vědět, co mi dělá která končetina a jak mám natočené tělo atd., tak uběhl cca rok cvičení kraula (ale výsledek za to stojí :-)) Je pak užitečné najít si nějaký výrazný tělesný signál, který pomůže tělu navodit to opakování pohody (u plavání mám např. uvolněný krk a způsob, jak napnu vodící ruku, u servisu mám tlak na kurt v levé noze a stisk při držení rakety). Myslím, že třeba viditelnější navození steretypu má Rafa s kalhotama, nebo Máša třeba udělá několik drobivých kroků... Díky za odezvu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
no, jeste v kontextu s tvym plavanim predesilam, ze lyzovani neni muj sport, slo mi jen o schopnost "poslechnout" a vychutnat si pohybovou intuici, priklad, nic trvalyho u me na snehu teda ... :-))
Poznamka k psychice, je dobre mit zazite i vyrazne signaly k nabuzeni se, Masha napriklad, kdyz jsi ji uvedla, si poklepava zatatou pesti a dlani se poplaca do stehna (Petra taky), a je potreba mit i zazity hesla k navozeni vnitrniho klidu, sebeduvery a k prekonani paniky... Nemyslim jen "pojd".. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist