Bartůňková 13leté čekání na českou juniorskou šampionku Wimbledonu neukončila, ve finále uhrála čtyři gamy

16. 7. 2023, 16:20
Aktuality 8
Sedmnáctiletá Nikola Bartůňková juniorský titul ve dvouhře ve Wimbledonu nezískala. Druhé nasazené Clervie Ngounoueové z USA podlehla ve finále dvakrát 2:6. Hráčka I. ČLTK Praha přišla o šanci získat první juniorský grandslam v kariéře a navázat na trávě v All England Clubu na třináct let staré vítězství Kristýny Plíškové.
C. Ngounoueová a N. Bartůňková (© AFP)

Bartůňková, která v semifinále vyřadila nasazenou jedničku a vítězku juniorky Australian Open a Roland Garros Rusku Alinu Kornějevovou, se dnes nemohla opřít o podání. Ztratila sedm z osmi servisů. V prvním setu prohrála od stavu 2:2 čtyři gamy po sobě, ve druhém vyšla naprázdno od stavu 2:3.

Vedle Kristýny Plíškové v roce 2010 vyhrály juniorský Wimbledon také Andrea Strnadová (1989, 1990), Andrea Holíková (1985) a Olga Míšková (1948).

Nenasazený Henry Searle se stal prvním domácím šampionem wimbledonské juniorky po dlouhých 61 letech. Sedmnáctiletý Brit ve finále porazil 6:4, 6:4 svého ruského vrstevníka Jaroslava Demina a navázal na triumf Stanleyho Matthewse z roku 1962.

Kovačková se Samsonovou si ve finále poradily 6:4 a 7:5 s domácí dvojicí Hannah Klugmanová, Isabelle Lacyová, přestože ve druhé sadě promarnily vedení 5:1. Ve čtyřhře juniorek získaly pro Česko první titul od triumfu Barbory Krejčíkové s Kateřinou Siniakovou v roce 2013.

Filip s Italem Gabrielem Vulpittou ve finále porazili dvakrát 6:3 srbsko-francouzskou dvojici Branko Djurič, Arthur Gea. V juniorském deblu ve Wimbledonu navázal Filip na čtyři roky starý triumf Jonáše Forejtka s Jiřím Lehečkou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
baba
Škoda Nikoly, ale ta černoška vypadá proti Nikole jako pořádný babsko
Reagovat
EllNino
Gratulace k dívčímu titulu z deblu :)
Reagovat
EllNino
A Kuba Filip rovněž v deblu :)
Reagovat
misa
Ta Laura Samsonová je ruskeho původu?
Reagovat
IngStavinoha
to by byla Samsonovová ;-)
Reagovat
Mony
Zato oba české deblici vyhralismile
Reagovat
tommr
dneska se to Nikole moc nepovedlo: měla problémy s podáním a dělala příliš mnoho chyb. Soupeřka vyhrála zaslouženě ...
Oproti loňsku si ale polepšila: loni uhrála semifinále na FO, letos finále ve Wimbledonu. Na zisk GS titulu má ještě dva pokusy: USO 2023 a AO 2024. Je ale otázka jestli se jich vůbec zúčastní ...
Reagovat
IngStavinoha
při pohledu na její poslední dvě soupeřky je bohužel celkem zjevné, co měla už předem naprogramováno v hlavě - a podle toho to i dopadlo smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist