Bartyová dál drtí soupeřky. Ve čtvrtfinále odnesla její formu Pegulaová

25. 1. 2022, 10:35
Aktuality 6
AUSTRALIAN OPEN - Australanka Ashleigh Bartyová dál suverénně kráčí za prvním triumfem na domácím Australian Open. Už po zhruba hodině hry smetla i svou pátou soupeřku, dnes deklasovala 6-2 6-0 Jessicu Pegulaovou a postoupila do semifinále. O první melbournské finále se světová jednička utká s další Američankou Madison Keysovou.
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová ukončila loňskou sezonu už po US Open, přesto je stále světovou jedničkou a svou dominanci v ženském tenisu potvrzuje i v úvodu roku 2022.

25letá Australanka sice začala prohraným setem s Cori Gauffovou, ale od té chvíle neprohrála už 18 setů v řadě. Po triumfu v Adelaide dominuje na Australian Open, na kterém na pět vítězství potřebovala dohromady jen 5 hodin hry.

V pěti zápasech ztratila jen 17 gamů. Devátou letošní výhru přidala v dnešním čtvrtfinále proti Jessice Pegulaové. Zápas byl vyrovnaný jen v úvodních gamech, od stavu 3-2 agresivně hrající Bartyová získala devět her v řadě a nad často chybující soupeřkou zvítězila jednoznačně 6-2 6-0.

"Dnes to byl můj nejlepší letošní výkon. Prvních pár gamů bylo těžkých, ale pak to šlo celkem rychle. Hrála jsem útočně a užívala si hry při servisu. A když se něco nepovedlo, tak jsem si s tím nelámala hlavu," komentovala Bartyová.



Už v sedmi zápasech po sobě Bartyová neztratila servis. Na podání získala 65 gamů v řadě, i když v nich čelila celkem 16 brejkbolům.

Vítězka French Open 2019 a Wimbledonu 2020 postupem do semifinále Australian Open vyrovnala své maximum z roku 2020. 

"Od té doby jsem se vyvinula jako osobnost a jsem komplexnější hráčkou. Jsem o dva roky zkušenější. Mám za sebou řešení spousty situací na kurtu i mimo něj. Snažím se být svou co nejlepší verzí," uvedl Bartyová, jež by ráda ukončila 44 let dlouhé čekání na domácí vítězku dvouhry.

O třetí grandslamové finále si Bartyová zahraje s Madison Keysovou (h2h 2-1), se kterou si zahrála naposledy před třemi lety cestou za triumfem na Roland Garros. 26letá Američanka v odpoledním čtvrtfinále vyřadila Barboru Krejčíkovou.

"Jsem ráda, že je Madison po zdravotních problémech zpátky se svým skvělým tenisem. Ona do špičky patří. Už jsem spolu odehrály několik těžkých zápasů a určitě nás tu čeká další z nich," dodala Bartyová.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
úterní výsledky (25. 1. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Keysová (USA) - Krejčíková (4-ČR) 6-3 6-2
Bartyová (1-Austr.) - Pegulaová (21-USA) 6-2 6-0
• Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále •
Hradecká/Escobar (ČR/Ekv.) - Ninomijaová/Kúreší (Jap./Pák.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Dobry-den
Nuda. smile
Reagovat
FulnekUltras
tak trochu FKK WTA tenis dneska ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
hroutil
To nebyl výkon hodný čtvrtfinále smile
Reagovat
Krisboy
Asi byla spokojená s obhájeným čf.
Reagovat
com
no jo Bartyovka smile ..s Karolinou by se ji hralo urco lip smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist