Basilej po roce uvidí finále Federer - Djokovič

6. 11. 2010, 18:31
Aktuality 9
Tenisoví fanoušci v Basileji se znovu dočkali "svého" Rogera Federera ve finále zdejšího turnaje. A stejně jako před rokem mu soupeřem o titul bude Srb Novak Djokovič, který loni v rozhodujícím zápase Federera porazil.
Roger Federer

Jak Novaku Djokovičovi, tak Rogeru Federerovi dnes stačily k postupu dvě sady a oba tak zatím procházejí turnajem bez ztrátu setu.

Přeci jen víc se však dnes na postup nadřel Djokovič, který v boji o finále nastoupil proti svému krajanovi a kolegovi z daviscupové reprezentace Viktoru Troickému. Ten byl velice blízko zisku první sady, když měl ve dvanáctém gamu tři setboly. Ani jeden ale nevyužil a v následném tie-breaku uspěl Djokovič.

"Měl jsem kliku, že jsem první set zvládl. Potom jsem si začal víc věřit, řekl obhájce trofeje. "Už v New Yorku jsme sehráli napínavý zápas, dneska znovu, byl lepší a byl blízko vítězství. Klíčovým momentem byl ten za stavu 6-5. Kdyby vyhrál první set, bůh ví, jak by to dopadlo," dodal Djokovič, který ve druhém setu prolomil v sedmém gamu soupeřův servis a vyhrál 7-6 a 6-4.

Dobře známého soupeře bude mít Djokovič i ve finále, v němž se téměř na den přesně po roce v Basileji znovu utká s Rogerem Federerem.

Švýcar dnes potěšil domácí publikum výhrou nad Američanem Andym Roddickem, kterého porazil už podvacáté v kariéře. Naposledy to bylo loni ve strhujícím finále Wimbledonu, které Federer vyhrál 16-14 v pátém setu.

Dnes měl bývalý nejlepší hráč světa s Roddickem výrazně méně práce. Už v prvním setu rychle sebral Američanovo podání a když to ještě zopakoval, získal úvodní sadu v poměru 6-2. Roddick se na začátku druhého setu nadechl k obratu, prorazil Federerovi servis a zdálo se, že utkání ještě zdramatizuje. Federer ale rychle zareagoval, vyrovnal na 3-3 a dalším brejkem o čtyři gamy později rozhodl o svém vítězství 6-2 6-4.

Už na jedenácté letošní finále se v Basileji mohou těšit bratři Bob a Mike Bryanovi, kteří deset dosavadních finálových duelů vyhráli. Dnešním postupem si zároveň už pošesté pojistili post světových jedniček v konečném žebříčku celé sezony. Kralování dvaatřicetiletých dvojčat narušili jen v roce 2004 Mark Knowles a Daniel Nestor a o čtyři roky později Nestor s Nenadem Zimonjičem.

Výsledky - Basilej (tvrdý povrch, dotace 1,755.000 eur):

Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Roddick (4-USA) 6:2, 6:4, Djokovič (2-Srb.) - Troicki (Srb.) 7:6 (7:4), 6:4.

Čtyřhra - semifinále:
Bryan/Bryan (1-USA) - Lu/Tipsarevič (Tchaj-wan/Srb.) 6:1, 6:2.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
turnaj v paříži se blíží ale Berdych chytne hned na úvod MOntanese nebo Serru. ani na jednoho nemá. takže konec hned v úvodním 2. kole
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosimtě ty v pohodě smázne, pak tam bude asi Kolja to už bude trochu těžší ale měl by to taky zvládnout
Reagovat
smazaný uživatel
Ty toho Berdycha v poslednich tydnech moc nesledujes, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mrzní ze Soderling nebud eve finále. Tenhle borec, kdyby hral stabilne a bral to vic vazne, tak je na urovni Djokovice.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda ten Djokovič má takovou kliku, že to snad není možný. Včera i dnes vyhrál jasně prohran set :). Dnes prohraje podání a trocki vede 5:4 a 40:0 a prohraje svůj servis i následně set. neuvěřitelný...při podání soupeře dát pět míčků v řadě a to před tím trocki vyhrával svůj servis naprosto v pohodě, max 40.15 jednou možná 40:30.

Včera? To stejný...prohraje servis a Soupeř podává při stavu 6:5 a Djokovič na poslední možnost srovná. V tiebreaku ztratí 3x servis a stejně vyhraje...fakt mazec :)
Reagovat
smazaný uživatel
no, jak mel viktor tri setboly, tak sem myslela, ze je to jasna vec, ale nole zahral uzasny balony, takze to zase takova klika nebyla :-)...ale stesti a kliku obecne celkem ma, ale vis, co se rika, stesti preje pripravenym :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Maru, ja mu fandil, vsadil jsem si i na něj, ale prostě taková klika. Já vůbec nechápal co se v tu chvíli s Trockim stalo...vést 40:0 při svém serviu a 5:4 na gamy....v Tiebreaku prohrál Djokovič 3 x své podání a přesto ten set vyhrál.

A před dvěma dny s Finem v druhé setu prohrával v tiebraku 3:6 a vyhraje 8:6..

Štěstí přeje odvážným, ale já doufám, že s Rogerem ho už m ít nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tesim sa na dobry zapas- Roger ma co vracat na druhej strane hrali spolu teraz v poslednom case na harde 2x a oba zapasy boli vyrovnane cize tazko urcit kto vyhra myslim ze obaja mozu kludne vyhrat. Novak vyzera ze na Troickeho vie zahrat , resp. Troicki to s nim vzdy dako pokazi bude mat uz asi aj komplex z neho- 40: pri svojom podani aby viedol a neuhral ten game- tym padom set je naozaj divne- ked si zobereme ze Troicki patri medzi hracov ktory maju prave silny servis- stacilo dat jednu bombu k lajne 220 a bolo by po sete hned:D. Co sa tyka Valencie tak necakal som postup Ferrera- predsa len Soderling bol zatial suverenny, hlavne s Monfilsom si poradil hladko a cakal som ze Ferrer s nim nema sancu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,

Já jsem velky fanda Soderlinga. Vcera jsem si byl temer jisty ze vyhraje, vsadil jsem si na jen 2 000 a pri kurzu 1.7 jsem byl docela spokojeny. Dnes sice na nej byl kurz 1,5, teoreticky byl vetsi favorit ale ja vim, jak Ferer se umi doma kousnouta presto, ze pro sveda mluvi telesne parametry i dosavadni prubeh na turnaji, nevsadil jsem si a dobre jsem udelal :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist