Bautista měsíc po pozitivním testu na covid ukončil osmileté čekání na antukový triumf

30. 7. 2022, 21:33
Aktuality 0
ATP KITZBÜHEL - Roberto Bautista ve finále turnaje ATP 250 v rakouském Kitzbühelu přehrál hladce ve dvou setech domácího Filipa Misolice a získal 11. titul. Na antuce 34letý Španěl zvítězil podruhé v kariéře a poprvé od Stuttgartu 2014.
Roberto Bautista (© AFP)

Roberto Bautista před měsícem po suverénním vstupu do letošního Wimbledonu musel ze soutěže kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 odstoupit. Po dvou týdnech se na kurty vrátil, v Bastadu i ve Gstaadu ale skončil hned po svém úvodním vystoupení. 

Tento týden v rakouském Kitzbühelu ale na jednom ze dvou posledních antukových turnajů ATP v sezoně začal vítězně a nakonec nenašel přemožitele. Jediný set ztratil ve čtvrtfinále s Jiřím Lehečkou, který dokonce podával na vítězství. 

V dnešním finále si už 34letý Španěl poradil snadno s domácím 205. hráčem světa Filipem Misolicem. 20letého Rakušana, který tento týden debutoval díky divoké kartě na turnaji ATP a hned si připsal čtyři výhry, porazil za hodinu a 34 minut 6-2 6-2.



"Finále jsme si užil, s tlakem jsem se vypořádal velmi dobře. Věděl jsem, že jsem dnes favorit, ale on si tady připsal několik dobrých výher a já věděl, že to bude náročné. Ale odehrál jsem dobrý zápas," pochvaloval si Bautista. 

20. hráč světa Bautista ve svém celkově 21. finále získal 11. titul. Na antuce triumfoval teprve podruhé, poprvé se mu to povedlo již před osmi lety v německém Stuttgartu. Letos už slavil v Dauhá, kde ukončil tříleté čekání na triumf, a se dvěma trofejemi vyrovnal své nejúspěšnější sezony 2014, 2016, 2017 a 2018.

"Už je to opravdu dlouho, co jsem na antuce získal titul. Je to pro mě výjimečně, protože jsem na tomto povrchu odvedl spoustu dobré práce," dodal zkušený Španěl, jehož triumf v hlediště sledovala manželka se synem.

"Moc Robertovi gratuluju. Dříve jsem tě sledoval v televizi a zahrát si tady proti tobě finále je pro mě velká čest," řekl po svém životním turnaji a prvním zápase proti hráči Top 70 Misolic.

Bautista se nyní přesune do zámoří, kde ho před US Open čekají podniky Masters 1000 v Montréalu a Cincinnati.

Misolic po životním turnaji vyletí ve světovém žebříčku na 136. místo a o 58 pozic vylepší své maximum.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 534.555 eur
sobotní výsledky (30. 07. 2022)
• Dvouhra - finále •
Bautista (3-Šp.) - Misolic (Rak.) 6:2, 6:2.
• Čtyřhra - finále •
Martínez/Sonego (Šp./It.) - Pütz/Venus (1-Něm./N. Zél.) 5-7 6-4 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist