Bautista už počtvrté porazil Medveděva a oplatil mu týden starou porážku

23. 6. 2022, 23:44
Aktuality 2
ATP MALLORCA - Roberto Bautista na trávě na Mallorce porazil 6-3 6-2 světovou jedničku a obhájce titulu Daniila Medveděva, oplatil mu týden starou porážku z Halle a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-1. V semifinále pátý nasazený Španěl narazí na překvapení turnaje Antoina Belliere ze Švýcarska.
Roberto Bautista (© AFP)

Světová jednička a obhájce titulu Daniil Medveděv nestačil na travnatém turnaji na Mallorce na Roberta Bautistu. Před týdnem španělského tenistu ve čtvrtfinále v německém Halle ve dvou setech porazil a na čtvrtý pokus si připsal jeho skalp, dnes ve stejné fázi musel ale strávit už čtvrtou porážku.

"Musel jsem hrát skvělý zápas, pokud jsem chtěl Daniila porazit. Je světovou jedničkou, tady na Mallorce posledním šampionem. Navíc mě před pár dny vyřadil. Ale já dnes odehrál výborný zápas, údery jsem měl skvělé. Bylo to super," radoval se čtyřiatřicetiletý Bautista.

Bautista v zápase čelil jedinému brejkbolu, který odvrátil. "V takovém zápase je potřeba si hodně věřit. Minulý týden to tak nebylo, ale dneska jsem měl vysoké sebevědomí. Věděl jsem, že když odehraju dobrý zápas, dostanu šance. A ty mi dal," dodal Bautista, semifinalista Wimbledonu z roku 2019.

V semifinále bude Bautista favoritem proti Antoinu Bellierovi, jenž včetně kvalifikace vyhrál už pět zápasů v řadě. 25letý Švýcar na turnaji ATP debutuje, ve světovém žebříčku je na svém maximu (306. místo).

Světová šestka Stefanos Tsitsipas zdolal 7-6 4-6 6-3 Američana Marcose Girona a poprvé postoupil o semifinále turnaje na trávě. V něm na druhého nasazeného Řeka čeká Francouz Benjanim Bonzi, jenž si poradil bez ztráty podání 6-3 6-4 s Danielem Altmaierem a druhým postupem do semifinále vyrovnal své maximum na okruhu ATP.

• ATP 250 MALLORCA •
Španělsko, tráva, 951.745 eur
čtvrteční výsledky (23. 06. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bautista (5-Šp.) - Medveděv (1) 6-3 6-2
Tsitsipas (2-Řec.) - Giron (USA) 7-6(5) 4-6 6-3
Bonzi (Fr.) - Altmaier (Něm.) 6-3 6-4
Bellier (Švýc.) - Griekspoor (Niz.) 5-7 7-6(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
aape
Medveděv prostě nemá na trávě co nabídnout
Reagovat
Rafaeoli25
Jako na antuce no, je smutný, jak se ani nesnaží dělat pokroky a být komplexní. Oproti Zverevovi, Berretinimu a dalším nedobrý přístup.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist