Bautista v Moskvě porazil Gulbise a s Čiličem si zahraje o třetí letošní titul

18. 10. 2014, 23:43
Aktuality 7
ATP MOSKVA - Překvapení letošní sezony Roberto Bautista-Agut v Moskvě vyřadil i Lotyše Gulbise a bez ztráty setu postoupil do finále. V něm vyzve vítěze US Open Chorvata Marina Čiliče.
Roberto Bautista-Agut

Roberto Bautista-Agut prožívá životní sezonu. Během ní byl v osmifinále Australian Open a US Open, zahrál si semifinále na turnaji Masters 1000 v Madridu a také získal dva tituly. Z premiérového vítězství na okruhu ATP se radoval v červnu na trávě v Hertogenboschi, o měsíc později pak vyhrál i na antuce ve Stuttgartu a tento týden v Moskvě si může připsat také svůj první titul z turnaje na tvrdém povrchu, neboť postoupil už do finále.

Výkony šestadvacetiletého Španěla jsou jedním z největších překvapení tohoto roku, vždyť teprve před dvěma lety poprvé pronikl do Top 100 a před touto sezonou byl jen dva týdny hráčem elitní padesátky. Nicméně v pondělí bude už světovou čtrnáctkou.

Bautista v Moskvě cestou do svého celkově čtvrtého finále ještě neztratil set. V dnešním semifinále si poradil dvakrát 6-4 s třetím nasazeným Ernestsem Gulbisem, s nímž ani jednou nepřišel o své podání. Lotyše porazil poprvé až ve čtvrtém vzájemném střetnutí.

V neděli se Bautista utká poprvé s vítězem letošního US Open Marinem Čiličem. Chorvat, kterému dnes byla potvrzena účast na Turnaji mistrů, se v semifinále nadřel na výhru proti Kazachu Michajlu Kukuškinovi. S loňským finalistou prohrál první set a v úvodu druhé sady ztratil servis, ale vývojotočil a zvítězil 4-6 6-3 6-2.

Svěřenec Gorana Ivaniševiče Čilič letos kromě triumfu ve Flushing Meadows vyhrál také turnaje v Záhřebu a Delray Beach a poprvé v kariéře získal tři tituly během jedné sezony. V Moskvě může svou bilanci ještě vylepšit o celkově 13. trofej.

- ATP 250 MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, 855.490 dolarů)
sobotní výsledky (18. 10. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Čilič (2-Chorv.) - Kukuškin (Kaz.) 4-6 6-3 6-2
Bautista (5-Šp.) - Gulbis (3-Lot.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
gigin
Tak jak jsem předpokládal no. Čekal jsem ale větší výprask. Gulbis zkusí Basilej a Paříž zvažuje. Spíš to vidím, že tam hrát nebude..

http://www.menstennisforums.com/showpost.php?p=25536546&postcount=375
Reagovat
spaniel
Videl si podani ruk? :-D
Reagovat
gigin
Neviděl právě. Byl jsem na jakési oslavě a viděl jsem jen první set a kousek druhého. Bylo něco?
Reagovat
Davor1
dával mu tú ruku akoby sa bál, že od neho chytí lepru :-D
Také veľmi vlažné to bolo, ale tak dalo sa to čakať...
RBA to po premenenom MP aj solídne oslávil, bolo vidieť, že je za tú výhru veľmi rád...som zvedavý na finále, Čilič nie je v top forme, môže to byť zaujímavé...
Reagovat
gigin
Jj :)
Reagovat
gigin
RBA se mu vůbec nepodíval do očí...

http://www.youtube.com/watch?v=eyAckgpagCo
Reagovat
spaniel
A ještě tesne pred podáním ruky zatal pesticku :) Je videt, jak dulezite to pro nej bylo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist