Bejlek při premiéře na Livesport Prague Open prohrála s Kalininovou, obratem odjela na rezonanci

21. 7., 19:32
Aktuality 12
WTA PRAHA - Sára Bejlek (18) na domácím turnaji Livesport Prague Open v pražské Stromovce končí už v prvním kole. Češka nestačila 5:7, 7:6, 2:6 na třetí nasazenou Anhelinu Kalininovou (27), se kterou prohrála i druhý vzájemný zápas. Bejlek čeká na výhru v hlavní soutěži už tři měsíce, naposledy se jí zadařilo na dubnovém turnaji WTA 1000 v Madridu. Hned po skončení utkání zamířila Bejlek na magnetickou rezonanci kvůli nespecifikovaným potížím s nohou.
Profily hráčů
Bejlek na Livesport Prague Open skončila hned v prvním kole. (@Profimedia)

Bejlek – Kalininová 5:7, 7:6, 2:6

Osmnáctiletá Sára Bejlek při premiéře na domácím turnaji Livesport Prague Open v pražské Stromovce schytala obtížný los. Hned v úvodním zápase česká naděje vyzvala třetí nasazenou Anhelinu Kalininovou, která aktuálně figuruje na 47. místě světového žebříčku.

České tenistce se vůbec nevydařil vstup do zápasu, když ztratila první tři hry. V desáté hře získala podruhé servis soupeřky, nedovolila ji napoprvé dopodávat sadu a srovnala. Další dva gamy však získala Kalininová a tím i první sadu.

Do druhé sady naskočila Bejlek o poznání lépe, hned v úvodu sebrala soupeřce servis a vedla 2:0. Náskok ale okamžitě ztratila a prohrála pět her v řadě. Ke konci se mladá Češka ještě zmohla na odpor, dokázala srovnat a vynutila si tie-break. Zkrácenou hru nakonec urvala na svou stranu poměrem 9:7 a po dvou hodinách a 19 minutách vyrovnala na 1:1. Po získané sadě si teenagerka vyžádala medical timeout.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Ve třetí sadě už se Češka k otočce nedostala a po tříhodinové bitvě bylo její působení na domácím turnaji u konce. S Ukrajinkou neuspěla ani ve druhém vzájemném zápase, v únoru na turnaji v Austinu uhrála pět her.

Pro Bejlek to byl první zápas od neúspěšné kvalifikace Wimbledonu, kde skrečovala v prvním kole. V posledních pěti zápasech si připsala pouze jedinou výhru. Na úspěch v hlavní soutěži čeká už tři měsíce, naposledy se jí zadařilo na dubnovém turnaji WTA 1000 v Madridu, kde prošla až do osmifinále.

Výsledky na turnaji Livesport Prague Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Komentáře

12
Přidat komentář
Titan
By mě zajímalo, kde všechny ty rezonance jsou, když se běžně čeká na vyšetření měsíc a více. Asi není pacient jako pacient...
Reagovat
Otmar
Jo, jestli se dobře pamatuju, tak jistý ministr je nazýval "kulichy"!
Reagovat
Blondie
Holt je asi samoplátce a využívá soukromé kliniky.
Mně dělali (CT nebo rezonanci? Už si to nepamatuji) s čekačkou asi hodinu - jako pojištěnci :)
Reagovat
1semi1
CT a rentgeny dělají na čekačku - na MR se čeká
Reagovat
1semi1
Sára je drobná a musí hrát pod extrémním náporem - a její talent jí to dovolí... Ale za jakou cenu. Nejlépe udělá, když zúročují léta práce a vezme stípko na nějaké prestižní univerzitě v US
Reagovat
wymwsze
Zajímavé, že čím méně toho dotyčný ví o hráčce, penězích, jak fungují stipendia (žádné dostat nemůže) a tenisu celkově, tím radikálnější ******** mele.

V 18 má na prize money víc než kolik si vydělá čímkoliv jiný za celý život a půjde místo toho studovat (ona? lol), aby dělala co konkrétně?
Reagovat
1semi1
Sára si zatím vydělala 600 tis. USD - 30% daně - náklady... Doopravdy předpokládám, že člověk s titulem z univerzity si za život vydělá více ... zjisti si fakta sám.

A když v 18 po každém odehraném turnaji se z dalších 3 turnajů musí odhlásit - tak je asi něco špatně...

... a na další tvůj komentář nereaguji - protože radikální jsi tu ty - mohl jsi také odpovědět slušně ...
Reagovat
lvicek
Ahoj lidi, byl jste nekdo prosim uz letos na miste? Chtela bych se tam zitra vypravit a nejlepe i s mamkou. Jak tam prosim vypada zazemi pro navstevniky - koupi se v pohode jidlo a piti? A jak je to s toaletami? Byly jsme tam nekdy pred cca 8 lety a to tam byly hodne nechutne toitoiky. Mamka ze zdravotnich duvodu potrebuje mit dosazitelnou nejakou rozumnou toaletu (pri predchozi navsteve se z toho opravdu zvedal zaludek) - muzete mi prosim napsat, jak to tam vypada? Moc diky!
Reagovat
bardunek666
Sára bojovala až do konce, nic nevzdala. Mnohé by to v průběhu druhého setu raději skrečly. Bohužel to k vítězství nedotáhla, ale zápas to byl super. Hlavně to zdraví, to je nejdůležitější, protože jinak ten herní level má Sára vysoko. :)
Zítra očekávám výhru Katky, Lindy a Dominiky. Více by bylo příjemné překvapení, méně by bylo velké zklamání.
Reagovat
Dobry-den
Tomuhle zápasu nic nechybělo, snad jen dobrý konec pro Sáru, nechala na kurtu úplně všechno.

Reklama na WTA, v dobrým i ve zlým. Někdo by měl kromě klasických highlightů udělat i přehlídku obrovských minel a zahozených tutovek. U mě vede smeč Sáry za stavu 4:2 v TB.

Jinak W/UE Sára 33/59, Kalinina 30/48, Sára ztratila 10 ze 16 podání...
Po zranění/nemoci, nebo co jí bylo, jsem žádnou super kvalitu nečekal, ale soupeřka byla nečekaně hratelná, takže prohra mrzí. Navíc zase nějaký zdravotní problém, Sára je bohužel další invalida v českém tenisovém rybníčku. Už v osmnácti.
Reagovat
com
po Vondrousce a Muše dalsi sklenenka
Reagovat
hanz
Koukám, že Sasna projela další finále... už nahání Hradeckou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist