Bejlek slaví v Chorvatsku první letošní triumf, i ten osmý vybojovala na antuce

DNES, 12:46
Aktuality 3
ITF ŠIBENIK - Sára Bejlek (18) se dočkala na podniku W75 v chorvatském Šibeniku svého prvního triumfu od loňského listopadu. Česká teenagerka ve finále smetla 6:2, 6:0 outsiderku Darju Semenistou (22) z Lotyšska a získala svůj celkově osmý titul na profesionální tour. Všechny zaregistrovala na oblíbených antukových dvorcích.
Profily hráčů
Sára Bejlek získala svůj první letošní titul (© KELLY DEFINA / GETTY IMAGES ASIAPAC / Getty Images via AFP)

Semenistá – Bejlek 2:6, 0:6

Sára Bejlek zazářila na konci dubna na tisícovce v Madridu, kde se probila z kvalifikace až do osmifinále a posbírala své vůbec první výhry v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Její progres však zastavily zdravotní potíže, kvůli nimž skoro dva měsíce nehrála.

Po zmíněné parádní jízdě ve španělské metropoli prohrála pět z následujících osmi zápasů a znovu se chytla až v tomto týdnu na akci W75 v Šibeniku. V chorvatském městě ztratila jen jeden set a v posledních dvou kolech deklasovala 6:1, 6:1 Kathinku Von Deichmannovou a 6:2, 6:0 Darju Semenistou.

Pro 18letou Češku se jedná o celkově osmý triumf mezi profesionálkami a první od loňského listopadu, kdy kralovala na podniku 125k v chilské Colině. Všech osm titulů posbírala na oblíbených antukových kurtech.

V žebříčku by měla zaznamenat posun o necelých třicet míst někam ke 125. pozici. V následujících týdnech žádné turnaje přihlášené nemá.

Výsledky turnaje ITF W75 v Šibeniku

Marek Gengel druhým týdnem po sobě triumfoval v Šarm aš-Šajchu a i svůj pátý letošní titul vybojoval na úrovni M15 v tomto egyptském městě. Devětadvacetiletý Čech zdolal ve finále dvou nejvýše nasazených hráčů 6:4, 2:6, 7:5 Roberta Strombachse a slaví celkově 13. triumf. Jen jeden získal v jiném městě, a to předloni ve slovenské Trnavě.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
muster
supeer česká Errani jedeme dál a hlavně výš
Reagovat
tommr
Sára se na turnaji lepšila zápas od zápasu a v těch posledních dvou už to byla ta "stará dobrá" Sára ...
V listopadu se v Jižní Americe hrajou 4 stopětadvacítky na antuce za sebou: Cali, Colina, Buenos Aires a Florianopolis který jsou pro Sáru jako dělaný. S trochou štěstí by si tam mohla vybojovat pozici v první stovce ...
Zkusit by to tam mimochodem mohla nejen Sára ale i Brenda Fruhvirtová pokud už tou dobou bude zdravá ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gratulka Sáro! Neviděl jsem, ale radost mám velkou tak jako tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist