Bejlek v 16 letech obhájila titul na turnaji ITF W60 v Olomouci!

24. 7. 2022, 11:18
Aktuality 16
ITF OLOMOUC - Sára Bejlek vyhrála i své 4. finále mezi ženami a v 16 letech má za sebou úspěšně zvládnutý premiérový turnaj v roli obhájkyně titulu. Česká naděje znovu po roce ovládla domácí antukový podnik ITF W60 v Olomouci, když ve finále porazila 6-2 7-6 Linu Gjorčeskou ze Severní Makedonie.
Profily hráčů
Sára Bejlek (© Facebook S.B.)

Sara Bejlek loni v červenci na podniku ITF W60 v Olomouci šokovala nečekaným triumfem, když ve finále nepovolila ani jeden game zkušené Paule Ormaecheaové a v pouhých 15 letech si došla pro premiérový titul.

Tento týden se na Hanou česká naděje vrátila a poprvé v nastartované kariéře se představila v roli obhájkyně titulu. A s tlakem, který mnohdy neustojí mnohem slavnější tenistky, se vypořádala a v pouhých 16 letech si do kolonky úspěchů připsala premiérové obhájení titulu na turnaji žen.

Sára BejlekBejlek v Olomouci prohrála set pouze hned v úvodu soutěže s bývalou 60. hráčkou světa Turkyní Çağlou Büyükakçayovou. Od té chvíle vyhrála 10 setů v řadě a ztratila v nich dohromady jen 23 gamů. 

V dnešním finále si Bejlek poradila s 272. hráčkou světa Linou Gjorčeskou ze Severní Makedonie. I když česká tenistka ve druhé sadě bojovala s nervozitou a v silném větru jí nefungoval servis, našla cestu k vítězství. 

Bejlek ve druhém setu přišla o vedení 4-2 a za stavu 5-6 šla její o jedenáct let zkušenější soupeřka podávat na zisk sady. Česká teenagerka ale prodloužení zápasu odmítla. Získala 11 z 12 posledních míčků, tie-break vyhrála 7-0 a po hodině a čtvrt zvítězila 6-2 7-6.



Levoruká Bejlek tak vyhrála i své 4. finále a potvrdila skvělou aktuální formu. Z posledních 19 zápasů na akcích ITF má bilanci 18-1, přičemž jedinou porážku utrpěla po neudržení vedení 6-4 a 5-1. 

Kromě dvou triumfů na ITF W60 v Olomouci slavila dva tituly během letošního jara na podnicích ITF W25 v italském městě Santa Margherita di Pula a ITF W60 v České Lípě.

Bejlek, která si na letošním Roland Garros juniorek zahrála semifinále dvouhry a s krajankou Lucií Havlíčkovou vyhrála čtyřhru a také si ve Wimbledonu odbyla neúspěšnou premiéru na trávě a zároveň v kvalifikaci grandslamu, si obhajobou titulu v Olomouci zajistila setrvání v Top 200 světového žebříčku WTA. V Top 300 žádná mladší tenistka není.

Rodačka z Hrušovan nad Jevišovkou by tak měla mít možnost startovat v kvalifikacích grandslamů. Příští víkend má v plánu kvalifikaci podniku WTA 125k v rumunském Jasy.



• ITF W60 OLOMOUC •
Česko, antuka, 60.000 dolarů
nedělní výsledky (24. 07. 2022)
• Dvouhra - finále •
Bejlek (3-ČR) - Gjorčeská (11-Sev. Mak.) 6-2 7-6(0)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Dobry-den
Zatímco loni to byla prvotřídní senzace, tak letos už to byla tutovka. smile Sára se s rolí favoritky a obhájkyně titulu poprala lépe, než to zvládají mnohem zkušenější matadorky. smilesmile
Reagovat
paprikovygulas1
V 16 rokoch viac úspechov ako celé fórum dohromady.
Reagovat
soloo
proč ved forehand si dokazal urobit nový nick to je taky veľikansky uspech
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
vergus
Petra má New Haven a Birmingham, Karolína má Brisbane, Marie má Mexiko, tak holt si Sára musela najít vlastní turnaj smile
Reagovat
lars
Loni S.B. vyhrala finale 2x 6:0
Reagovat
tommr
obhajoba je vždycky těžší ...
Reagovat
com
a ted za vyhrany prašule hura do Šantovky a nakoupit si v Olomóci naky hadriky smile
Reagovat
Jon61
Pro vás platí: Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.
Reagovat
tommr
nečekaně suverénní obhajoba titulu. Menší problémy měla jen s tureckou veteránkou v prvním kole ... smile
Škoda jen že je letos turnaj mín bodovanej než loni. Sára získá za titul 80 bodů a protože loni to bylo 96 ztratí bohužel 16 bodů. I přes tuto nepříjemnou ztrátu by se ale měla udržet v top-200 ...
Reagovat
EllNino
Nakonec jsem Olomouc vypustil...příští rok už doufám nebude muset hrát ITF turnaje :)

Moc se mi líbí její hra, navíc další česká levačka, to už není ani možný :)
Reagovat
Jon61
Tenis hraje pěkný, pestrý a na svůj věk vbyzralý, škoda, že má jen 157 cm.
Reagovat
EllNino
Ale tak podívej na Dominiku Cibulkovou třeba :) Nebo Saru Errani
Reagovat
Jon61
Jestli mne paměť neklame, tak Cibulková vyhrála Turnaj mistryň. smile Rozhodně hraje naše Sára zajímavější tenis než italská Sara a Dominika.
Reagovat
lars
snad jeste povyroste
Reagovat
Mony
Malá, ale svaly dobresmile.. Ty se budou na Igu hodit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist