Belgický tisk: Krásný sen skončil

18. 4. 2011, 12:22
Aktuality 23
Krásný tenisový sen skončil. Tak dnešní belgický tisk označil prohru ženského výběru v semifinále Fed Cupu proti Česku. Novináři vyzdvihují především výkon 106. hráčky světového žebříčku Kirsten Flipkensové, která hladce porazila Barboru Záhlavovou-Strýcovou a následně ve čtyřhře převyšovala i týmovou jedničku Yaninu Wickmayerovou.
Yanina Wickmayerová (© fedcup.com)

"Flipkensová je hrdinkou Fed Cupu," píše deník DH Les Sports. Malá Belgičanka oživila skomírající šance domácího týmu po prohře Wickmayerové s Petrou Kvitovou. Pro Flipkensovou přitom nebylo utkání se Záhlavovou-Strýcovou jednoduché. Sama se několikrát přiznala, že jí hala v Charleroi příliš nesvědčí, protože zde pamatuje prohru Belgičanek s Itálií ve finále v roce 2006.

Belgičané nicméně naznačují, že domácí dvojce ulehčil situaci český kapitán Petr Pála. "Bylo to obrovské překvapení, že Pála vložil svoji důvěru do Záhlavové-Strýcové. Byl jsem přesvědčen, že Barbora bude mít s Flipkensovou obrovské starosti. A jak se ukázalo, byla to pravda," píše komentátor internetového vydání deníku Le Soir Patrick Haumont. Sám ovšem připouští, že jej překvapilo, jak se česká dvojka po prohře oklepala a ve čtyřhře předvedla solidní výkon. "Byla perfektní," dodává.

Prohru v závěrečné čtyřhře tisk svaluje především na Wickmayerovou, která ovšem měla zdravotní problémy a bojovala se silnou bolestí hlavy. O přestávce mezi gamy si dokonce musela vzít prášek proti bolesti. "Byla příliš statická a pro Češky nepředstavovala žádné nebezpečí. Během víkendu navíc nepotvrdila status nejlepší hráčky ve dvouhře," kritizuje Wickmayerovou Le Soir.

Hněv belgických novinářů se ovšem snesl i na hlavu světové dvojky Kim Clijstersové. Ta se sice omluvila pro zranění, ale ani se neobtěžovala přijet podpořit své kolegyně do Charleroi. Přijela naopak Justine Heninová, která byla na začátku letošního roku donucena znovu ukončit kariéru kvůli zranění lokte.

"Myslím si, že Kim Clijstersová už nebude hrát Fed Cup nikdy. Příští rok jsou olympijské hry, a to si bude dávat ještě větší pozor, aby neriskovala zranění," uvedl Le Soir, podle nějž Belgičanky přišly v semifinále s Českem o šanci, která se nemusí několik let opakovat.

Hrdinka víkendového střetnutí Flipkensová se nicméně své slavné krajanky zastala ve vydání DH Les Sports. "Kim mi posílala zprávy, aby mě povzbudila. Samozřejmě měla strach o vývoj utkání jako všichni ostatní," tvrdí.

pva, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
díky
Reagovat
smazaný uživatel
vím že je to za dllouho,ale nevíte kdo ma na Wimbledon vysílací práva??furt ta trapná nova nebo nikdo jinej??
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon sleduji každoročně na DSF.
Reagovat
smazaný uživatel
:-DD Tak to tě dost lituju. DSF trapáci (po přejmenování je to Sport 1, nezaměňovat s českým Sport 1) každý den dávají jen malou část utkání, dlouho do odpoledne jim tam běží nějaké komerční bláboly a když už konečně s tenisem začnou, dají často přednost záznamům, i když se hrají jiná utkání.

21.6.2010 jsem zde komentoval DSF takto:
A na ten hnus z DSF radši zapomeň, odpoledne tam nejdřív jdou komerční bláboly, pak zkrácený záznam, pak nějaký živák a nakonec to stejně utnou, i když se pořád hraje.
...přenosy BBC zdarma z Wimbledonu jsou na 28 stupňů východně. Frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V. Přenosy jsou ze 4 kurtů, někdy ale i ze 6 současně, všechny mají anglický komentář. Stačí libovolný FTA satelitní přijímač (bez dekódovací karty) a parabola 80 cm.
Reagovat
smazaný uživatel
Plíšková palec nahoru
Reagovat
smazaný uživatel
A zdá se, že Francesca nakonec ve Stuttgartu hrát bude, zatímco Petra kvitová následuje Yanina a odhlásila se kvůli zranění zad.
Reagovat
smazaný uživatel
Postoupila do hlavní soutěže v marockém Fesu, když porazila Severine Beltrame(ovou) 6:4, 7:6(7). V druhém setu měla nejprve break navrch,pak jej ztratila, později znovu získala a za stavu 6:5 podávala na vítězství v zápase, leš své podání prohrála. V tiebreaku pak prohrávala 2:5, ale zabojovala a otočila jej. Jsem zvědav, na koho narazí v hlavní soutěži -- může dostat třeba Jelenu Dokičovou, ale na druhou stranu i Voráčovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Voráčová by byla hratelná.
Reagovat
smazaný uživatel
tak konečně to Kristýna zvládla, snad jí to pomůže v dalších kvalifikacích... Voráčová by asi byla nejhratelnější, nic lehkýho ale Kristýnu nečeká, může jen překvapit, i tak si aspoň připíše nějakých 16 bodíků, což je taky slušný...
Reagovat
smazaný uživatel
To nechcem vidieť slovensky tisk
Reagovat
smazaný uživatel
Taky by me zajimalo co delali vase holky,stridave jsem to prepinal a kdyz videl ze je to 6:2 a 5:1 uz jsem myslel ze je konec...Ostatne jako cesky redaktor ve studiu kdyz rikal ze slovensko vyhralo:)Pak jsem to prepnul zpatky a neveril vlastnim ocim jak hrali spatne,hlavne Rybarikova a Srbky se neskutecne nakoply.
Jeste k tomu belgickemu tisku,je videt ze i tisk v belgii stoji asi za ....
Reagovat
misoSK
ja ani nemam silu si pozriet nas slovensky tisk, bolo mi do placu vcera, 6:2 5:1 a 0:30 viedli nase na returne pri com Hantuchova mala myslim za tohto stavu(mozno za 15:30) nahrany volej na sieti ktory odflakla a skoncil v sieti, to iste sa opakovalo za stavu po 30...a potom sa to uz zacalo sypat...posledne klince do rakvy zasadila Krunicova za stavu 5:4 ked pri mecbaloch nasich dievcat dvakrat zabila riskantny forehand priamo z returnu po ciare kde mala Magda hrat voleje
Reagovat
smazaný uživatel
Magda prý v tom posledním setu hrála naprosto tragicky (vzpomněl jsem si na to tvé včerejší nadšení, že do čtyřhry byla nominována právě ona) + nejlepší na dvorci prý byla ta 18 letá dívenka, co vypadá tak na 12 let -- Aleksandra Krunič.

No nic, stane se, i když v zájmu spravedlnosti je třeba říci, že Srbky mají přece jen o něco kvalitnější tým (kdyby Ana byla zdravotně v pořádku a mohla pořádně podávat, asi by Cibuli porazila a čtyřhra by pak byla bezvýznamná).
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji dovolím si nesouhlasit. Krunič dle mého názoru nebyla nejlepší hráčkou na kurtě, spíše bych řekl, že od stavu 2:6 a 1:5 hrála na své žebríčkové postavení výborný tenis a rostla výměnu od výměny. Jankovic se mi líbila rozhodně více.
Co se týče Magdy, tak ta střídala světlé okamžiky s hrubými chybami, bohužel poslední set jí moc nevyšel, což mě - jakožto jejího velkého fanouška moc mrzí :(

Prohospodařit takovýto náskok je prostě neodpustitelné. Každopádně takový zápas jsem dlouho neviděl a asi ani dlouho neuvidím. Slováci v konkurenci Francie, Austrálie, USA a jiných výborných týmů, budou mít pravděpodobně velké problémy s návratem do elitní skupiny.
O to více se radujme, že to našim holkám vyšlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem to neviděl, resp. sledoval jsem to jen občas v prvních dvou setech, až do toho obratu. Ono totiž nevím přesně co se tam stalo, ale já jsem po jednom míčku nabyl dojmu, že Slovenky proměnily mečbol a ten stream jsem vypnul. Nevím, co to bylo ... nebyl tam nějakej spornej míč.

To, že nejlepší na dvorci byla Kruničová, jsem se dočetl (opakovaně) na foru. Ostatně, Jankovičová s těmi svými mizernými voleji a neschopnosti se na síti pořádně postavit sotva mohla být tahounem, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle - po pravdě Krunič mě svým výkonem velice překvapila. Myslel jsem, že bude nejslabším článkem celé čtveřice, avšak nebylo tomu tak ani náhodou. V srpnu minulého roku jsem Krunic viděl na vlastní oči v Olomouci na turnaji ITF, kde vypadla tuším již ve čtvrfinále, avšak od té doby udělala výrazný pokrok a potenciál má zcela jistě obrovský.

Avšak přes to všechno si nemyslím, že předvedla včera lepší výkon než Jelena. Na servisu byla Jelena lepší, od základní čáry mi přišla jistější (když pominu výborné forhendy Krunic po lajně) a ani ty voleje nebyly ze strany Jankovic v tomto zápase úplně nejhorší. Myslím, že Srbkám hodně pomohly také zkušenosti Jeleny z těchto klíčových a psychicky náročným utkání. A hlavně bych výkon Krunic rozdělil do dvou částí - před "velkým obratem" a po něm. Do té doby působila občas dost bezradně.

Myslím, že vnímání hodně diskutujících ovlivnil konečný výsledek zápasů. Pokud by Daniela s Magdou zvládly závěr 3. setu, tak by třeba nejvíce chválili Danielu :-)

Avšak vzhledem k tomu, že je Krunic aktuálně až 290. hráčkou světa - respekt!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ona čtyřhry hodně umí -- v únoru s Kanadou se taky nejvíc zasloužila o to, že Srbky (Srbkyně?) rozhodující čtyřhru vyhrály.
Reagovat
misoSK
Kedze som to videl cele tak sa skusim vyjadrit k jednotlivym hrackam, Magda: jeden a pol setu velmi solidny vykon, dobry servis, skvele deblove ponatie, casto hrany styl servis-volej, od stavu 5:1 totalny kolaps, vyhadzovala jednoduche udery od baseline, chybovala na sieti...Daniela: ako spickova deblistka pre mna tiez trochu sklamanie, vela pokazenych lahkych volejov, no na rozdiel od Magdy trochu lepsie pokryvala svoju stranu siete, kedze magda casto az prilis naivne skusala prebehovat, co Srbky dobre citali. Inac Daniela na servise po cely zapas najlepsou hrackou...Jelena: dva sety podpriemerny vykon, na to, ze mala potiahnut mladu Krunicovu som az nechapal co robi, na sieti neuveritelne pasivna, vsetko nechavala hrat Aleksandru, chapem ze stvorhra nie je Jeleninou domenou, no aj tak sa mi zdalo, ze hra pod svoje moznosti, no od tretieho setu sa zlepsila o 100%, zlepsila voleje, hrala fantasticke prehodenia nasich hracok na sieti...a na koniec som si nechal Aleksandru: pre mna velmi prijemne prekvapenie, v uvode trochu nervozna a nerozohrata, ale od stavu 1:5 to bola prave ona kto tahala srbsky tim, a bolo vidno ako velmi chce ten zapas otocit, jej forehand po ciare bola obrovska zbran, Magdu snad 10 razy obhodila od stavu 1:5 do skoncenia setu, a ked nie priamo obhodila tak ju na sieti ,,vytlkla". A v tretom sete niektore jej voleje boli z rise snov, posobila velmi sebaisto a snazivo...takze, sklanam sa pred srbskou bojovnostou, gratulujem im, takisto gratulujem ceskym dievcatam a verim, ze sa nase do svetovej skupiny c. 1 coskoro vratia :)...a k tomu mojmu nadseniu ze hrala Magda, len tolko, ze Magda je urcite lepsou deblistkou ako Domca, Domca je vsak ovela bojovnejsia v zapasoch hranych za Slovensko, cize mozno by sa vedela viac pobit za nas tim, ale za nominovanim Magdy si stojim a spravil by som to iste co nas kapitan...Mozno do buducna poucenie, a nabuduce to zmeni, ale teraz to urcite nebol zle postaveny debl
Reagovat
smazaný uživatel
Diky podrobnosti,ja videl jen kousky a pak posledni set.Psychika dela hold hodne..Magda urcite nezapomela hrat tenis,jen to proste nezvladla,stejne tak jako Bara s Kirsten.
Reagovat
smazaný uživatel
hold :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem nemysle ani tak Cibuli, jako tu mladou Čepelovou. Ta vypadala ve čtyřhře velmi silně, proti Česku hrála líp než Magda.
Reagovat
misoSK
No Cepelova je vyborna deblistka, avsak tazko povedat ci by uniesla tlak, nehovoriac o tom, ze keby sme prehrali a hrala by Cepelova tak by sa medialne hyeny toho hned chopili, ze Liptak zle postavil stvorhru...Netrufam si tvrdit, ze Cepelova je lepsia deblistka ako Magda, pretoze Magda vyborne podava a jej pokrytie siete je tiez dobre, ak si odmyslime ten druhy set ked ju krunicova obhadzovala ako ziacku...bolo by nefer teraz po zapase tvrdit ze mal dat Cepelovu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist