Benešová po zahozených mečbolech končí. Heninová zahájila drtivě

11. 3. 2010, 08:47
Aktuality 3
WTA INDIAN WELLS - Především výsledkové trápení Ivety Benešové pokračuje. Česká tenistka na turnaji v Indian Wells nevyužila mečboly proti Govorcovové a letos si připsala již sedmou prohru v devátém zápase. Úspěšně naopak do turnaje vstoupila jedna z favoritek Justine Heninová.

Už na osmém z posledních deseti turnajů vypadla Iveta Benešová v úvodním kole. Naposledy na prestižním klání v Indian Wells nestačila na Olgu Govorcovovou z Běloruska, proti které nevyužila několik mečbolů a podlehla 0-6 6-4 6-7.

Jednadvacetileté Bělorusce se stejně jako o šest let starší Benešové úvod roku příliš nevydařil, do středečního utkání ale vstoupila razantně. V první setu nepovolila mostecké rodačce ani game, od druhé sady se ale hra vyrovnala. Benešová pak sice musela v rozhodujícím dějství odvracet čtyři mečboly, nakonec to ale byla ona, která za stavu 6-5 podávala na vítězství.

Dále čtěte:

Preview: Turnaj žen v Indian Wells

Utkání však do vítězného konce nedotáhla a po sérii mečbolů na obou stranách nakonec v tie-breaku podlehla 8-10. 

Stejná soupeřka ukončila cestu sedmadvacetileté Češky i na nedávném turnaji v Dubaji. Benešová se téměř již půl roku propadá žebříčkem a pokud za 14 dní na silně obsazeném podniku v Miami neobhájí čtvrtfinále, spadne až někam k 70. příčce. 

Na silně obsazeném turnaji s dotací 4,5 milionu dolarů se představí i Barbora Záhlavová-Strýcová, Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Lucie Hradecká.

V žebříčku ještě nefiguruje Justine Heninová, a tak musí zvládat nástrahy nenasazených hráček. První kolo však zvládla bravurně. Slovenku Magdalenu Rybárikovou smetla dvakrát 6-2, když ani jednou neztratila podání.

"Se svým dnešním výkonem jsem moc spokojená. Hned jsem našla svůj rytmus." pochvalovala si vítězka turnaje z roku 2004. "Setkání se zdejšími fanoušky bylo fantastické. Mám na toto místo skvělé vzpomínky a jsem šťastná, že jsem zpět," dodala sedminásobná grandslamová vítězka.

Heninová, jež je jednou z šesti bývalých vítězek turnaje v hlavní soutěži, se ve druhém kole utká s Giselou Dulkovou z Argentiny.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
středeční výsledky (10. 03. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Govorcovová (Běl.) - Benešová (ČR) 6-0 4-6 7-6(8)
Duševinová (Rus.) - Dokičová (Austr.) 6-0 6-3
Heninová (Belg.) - Rybáriková (SR) 6-2 6-2
Schnyderová (Švýc.) - Garbinová (It.) 6-1 6-2
Čakvetadzeová (Rus.) - Keothavongová (Brit.) 2-6 6-3 6-1
Craybasová (USA) - Daniiliduová (Řec.) 6-0 7-5
Hercogová (Slovin.) - Olaruová (Rum.) 7-5 6-4
Dateová-Krummová (Jap.) - Czinková (Maď.) 6-2 6-2
Tanasugarnová (Thaj.) - Gallovitsová (Rum.) 6-2 6-3
Flipkensová (Belg.) - Bacsinszká (Švýc.) 7-6(4) 6-7(5) 6-1
Baltachaová (Brit.) - Glatchová (USA) 6-3 6-7(3) 6-4
Moliková (Austr.) - Maleková (Něm.) 6-1 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Kanepiová (Est.) 6-7(1) 6-3 6-4
Šuaj Pcheng (Čína) - Makarovová (Rus.) 6-1 2-6 6-4
Razzanová (Fr.) - Barroisová (Něm.) 6-3 6-4
Kingová (USA) - McHaleová (USA) 7-5 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) - A. Bondarenková/Voskobojevová (Ukr./Kaz.) 6-4 6-1
Hlaváčková/Hradecká (ČR) - Korytcevová/Švedovová (Ukr./Kaz.) 6-3 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Po prvnim setu jsem vazne myslel, ze Ivet dostane dva ptaky a odejde s velkou ostudou, ale dokazala se zvednout a udelat z toho velkou zapletku, i kdyz to bohuzel nestacilo.Sice jen z livka, presto si myslim, ze Iveta mecboly nemela, naopak sama jich spoustu odvratila.Pri 5-4 jich mela Govortsova pet a to same v tie-breaku jen ona, celkove nejakych osm nevyuzila.Nakonec hodne smolna prohra, snad v Miami to bude lepsi, nezbyva nez doufat, posledni sance nez prijde velky propad..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Taky sem si skoro jistý,že Ivet mečboly neměla:)Ty poslední dva sety hrála podle mě dobře:)
Reagovat
smazaný uživatel
ze by to bolo az tak drtive 6-2,6-2 s rybarikovou cakal som aj kanara
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist