Benešová postoupila, Zakopalová končí

11. 8. 2008, 13:23
Aktuality 5
Česká republika má druhého zástupce ve druhém kole olympijské soutěže dvouher. Iveta Benešová dnes postoupila díky zdravotním problémům Sanii Mirzaové, která zápas vzdala. Mimo hru je už ovšem Klára Zakopalová, která nedotáhla do vítězného konce dobře rozehrané utkání se Španělkou Llagosteraovou-Vivesovou.
Iveta Benešová

V utkání se Saniou Mirzaovou vyhrála Iveta Benešová první set 6-1 a ve druhé sadě vedla 2-1. Tehdy její sokyně utkání vzdala kvůli bolavému zápěstí. Po Tomáši Berdychovi je tak Benešová druhým českým zástupcem ve druhém kole olympijského turnaje, v němž se utká s Venus Williamsovou z USA. Američanka dnes neztratila ani set se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou, kterou porazila 6-3 6-2.

Mirzaovou prý trápilo zápěstí již před příjezdem na olympiádu. "Bolelo to už dřív, ale jsou to olympijské hry, tak to chcete zkusit a snažit se o co nejlepší výsledek," řekla jednadvacetiletá Indka, která si po utkání chladila ruku ledem. 

Nepomohly jí ani prášky proti bolesti. "Přišlo to opravdu ve špatnou chvíli. Brala jsem ty prášky posledních šest dnů a dnes ráno jsem si vzala hned čtyři. Trochu mě znepokojuje, že i s tolika prášky tu bolest cítím," uvedla Mirzaová, jež nedávno podstoupila operaci zápěstí. 

I přes dnešní odstoupení nevyloučila, že se pokusí nastoupit ve čtyřhře, do níž je přihlášena s krajankou Sunithou Raovou. indický pár už je ve druhém kole, neboť Francouzky Tatiana Golovinová a Pauline Parmentierová odstoupily z turnaje kvůli zranění Golovinové.

Dobře rozehraný měla svůj zápas i Klára Zakopalová. Česká tenistka chtěla v Pekingu napravit porážku v prvním kole z Atén, ale dopadla stejně jako před čtyřmi lety. V duelu se Španělkou Nurií Llagosteraovou-Vivesovou sice vyhrála první set 6:2, ale další dvě sady ztratila a dopadla stejně jako tři její krajané.

Výsledky - olympijské hry - ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Mirzaová (Indie) 6:1, 2:1 skreč, Llagosteraová-Vivesová (Šp.) - Zakopalová (ČR) 2:6, 6:3, 7:5, Cibulková (16-SR) - Parmentierová (Fr.) 6:1, 7:5, V. Williamsová (7-USA) - Bacsinszká (Švýc.) 6:3, 6:2.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
jste vsici chytri jak radio chtel bych videt vas a takovy valy jako hricka prirody...zamyslete se?...dobre taky me nastvalo ze prohrali ale treba zakopalova tesne a myslim ze hrala dobre pac ta jeji souperka vives podava nevyrovnany vykony ale umi zahrat hodne dobre dyt letos vyhralo spanelsko hlavne diky ni fed cup...a myslim ze jakk zakopalova tak stepanek a minar meli hafo smulu prohrali nejvic tesne:(...rozhoduje treba jeden micek nicole to nezvladla to jediny mozna mate pravdu ze je to ostuda prohrat s antukarkou na betonu obe hrali hrozne a cornet vyhrala jen diky tomu ze nicole udelala vic chyb...a ty UGLJAN tady pises ze bys porazil zakopalovou i kdyz se vratis z hospody to bych chtel videt:D...hlavne ze tam o tom pises:mají vždycky plno keců a skutek utek:D... a sam se chvastas...ale jinak tohle neberte nejak osobne jsem napsal jen svuj nazor...a vubec nic proti tobe ugljane...ale je to skoda ze takhle prohrali doufam ze ted aspon safarova postoupi...
Reagovat
smazaný uživatel
je to jelito, tihle mužatku bych porazil sám po návratu z hospody. Je fakt, že ty naše hráčky mají vždycky plno keců a skutek utek. O Vaidišové vůbec nemluvím, na hardu prohrát s antukářkou je fakt ostuda!
Reagovat
smazaný uživatel
no VAidišová me trochu nastvala, kdyz vedla tri jedan a sla podavah¨t v rozhodujici sade!! no ale co se da delat, prijdou dalsi zapasy a snad uz zahraje, nebo ze by uz ji to nebavilo? nevim, vzdyt i ja kdyz se mi chce tak hraju dobre .-) no a velká gratulace samozrejme Benešový, i kdyz kdo ví co by kdyby nebylo to zranění protihráčky :-))) český ženský tenis to je taková malá komedie, no vlastně celkově tak ženský tenis je taková hříčka přírody - jak se to tam míchá, to je skutečně profi, fakt čumím :-)))) no sou estě mladý holky asi a neklidný!!! :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
jo všichni stojej za jedno jak vaidišová,záhlavová,vaněk,minář,štěpánek všichni to samí
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně nechápu, co antukář Vaněk pohledává na hardovém turnaji!!! Pyskoř se aspoň snažil, i když ho Llodra porazila poprvé v kariéře, ale Vaidišová a Zakopalová jeden hnus!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist