Benešová se vrátí po 16 měsících na kurty, přihlášena je do Aucklandu

8. 12. 2013, 15:18
Aktuality 47
Na turnaji WTA v Aucklandu, který začíná 30. prosince, se na kurty vrátí bývalá 25. hráčka světa Iveta Melzerová-Benešová. Třicetiletá Češka kvůli zranění ramene nehrála od loňského US Open.
Profily hráčů
Iveta Benešová

V roce 2012 začaly Iveta Benešovou trápit bolesti pravého ramene. Svou poslední výhru v hlavních soutěžích turnajů WTA zaznamenala v květnu 2012 na antuce v Římě. Pak od French Open do US Open vypadla sedmkrát v prvním kole.

"Konec sezony pro mě... Už nemohu vydržet bolest ramene. Snažila jsem se, ale bylo to trápení," oznámila mostecká rodačka po newyorském grandslamu.

Dva týdny na to se na zámku Laxenburg v Dolním Rakousku vdala za Jürgena Melzera. Česká tenistka řekla své 'ano' o dva roky staršímu Rakušanovi zhruba po roční známosti, která podle všeho započala v období kolem jejich společného triumfu ve smíšené čtyřhře na Wimbledonu 2011.

Na kurtech se však Benešová neobjevila ani celou letošní sezonu. Naději svým fanouškům dala v září vyvěsenou fotografií na Twitteru. "Mluvila jsem o překvapení! Nicole a já, je čas vrátit se do formy... pro nás obě. Tenis přijde později," napsala Benešová k fotografii, kterou si pořídila v posilovně s Nicole Vaidišovou. Právě o jejím návratu se spekuluje také.

Jako paní Melzerová-Benešová se česká hráčka poprvé představí až po 16 měsíců dlouhé pauze v Aucklandu, kde od 30. prosince 2013 začíná jeden ze tří úvodních turnajů nové sezony 2014.

Díky dlouhé pauze může Benešová využít při svém comebacku protected rankingu (aktuálně 67. místo). Tzv. 'chráněnné umístění' se vypočítává z prvních třech měsíců tenistovy absence a nárok na ni má ten, kdo kvůli zranění nemůže hrát minimálně půl roku. Využít ho smí k prvním 8 turnajům, nebo po dobu 9 měsiců.

Na Novém Zélandu odstartují novou sezonu také Lucie Šafářová a Karolína Plíšková. V čínském Shenzhenu se pak představí Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Česká jednička Petra Kvitová je přihlášena s přítelem Radkem Štěpánkem na Hopman Cup.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Trochu mimo téma, ale jsou to krásně sportovkyně a navíc Češky... Vždycky mě dostane, jak to holkám sluší! :)
http://sport.idnes.cz/foto.aspx?c=A131210_111753_sporty_fil
Reagovat
PetaM
A navíc hrajou dost dobře :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. A navíc hrajou hodně atraktivní sport, jestli mi rozumíš... :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/news/article/3570466/title/petra-kvitova-a-day-in-the-life
Reagovat
smazaný uživatel
"muz v pozadi" mi prijde jako Ivanko..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je to on.. :-)
Ale ta fotka je stará.. Je to z olympiády.. :-))
Reagovat
tommr
no a já chtěl právě napsat, že na tý fotce vypadá Petra v pohodě a to by mohlo znamenat, že jí příprava na Floridě svědčí ... :)
Reagovat
PetaM
Petře to svědčí i tak :D Na AO čekám min. ČF, jinak to bude zklamání :) Ale Petra dře, takže nezbývá, než věřit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sis to měla nechat nadělit od Mikuláše a bylo by. Ježíšek by ti nadělil míčky a měla bys kompletní výbavu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, blbě se to zařadilo..
Reagovat
smazaný uživatel
Mikuláš je lakomej a Ježíšek zase někde věčně poletuje, takže jsem ho musela popadnout co nejrychleji :) Víš, co bych potřebovala míčků při mé hře? :D:D Nějaké jsem dostala od trenéra pro psa, tak by mi taky mohly stačit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že se to nedělá, ale musím se trochu pochlubit a podělit se o radost, že jsem dostala od Ježíška novou raketu, první v životě :D:D Sice se Ježíšek jmenuje jako já, ale to je jedno :D:D Ještě se s ní pořádně naučit hrát a budu štěstím bez sebe :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřišel ten Ježíšek nějak brzo? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No přišel no, ale já už to prostě nemohla vydržet, už jsem chtěla hrát svojí raketou, prostě velké dítě :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to gratuluji, at se ti s ní daří.. :-) Hmm.. a to mi připomíná, že bych měla konečně nakoupit dárky...
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, dneska jsem s ní už hrála, jen mi tam dal trenér tlumítko, s tím je to lepší. Je lehká a vyhovuje mi, měla jsem radost jak mimino :)
Reagovat
tommr
pár hráček včetně Ivety se na kurty vrací, několik jich naopak v letošním roce ukončilo kariéru:

http://www.wtatennis.com/news/article/3569343/title/2013-retirement-round-up

největší překvapením je samozřejmě konec Bartoliový. Mě osobně ale nejvíc mrzí konec Chakvetadzeový ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě taky nejvíc mrzí konec Anny, i když spíš mě možná mrzí ten nešťastný vývoj její kariéry po tom přepadení... Teď už se asi dalo čekat, že skončí. Nedařilo se jí dostat zpátky nahoru a když jsem ji viděl naposledy, tak se přiznám, že bych ji skoro ani nepoznal... Je to strašná škoda. Jednu dobu (někdy kolem roku 2006) jsem ji měl hodně rád a patřila mezi moje nejoblíbenější hráčky. Je to velká sympaťačka, tak snad teď bude mít štěstí v osobním životě.

Jinak je taky škoda ukončení kariéry Agnes Szavay. Další sympaťačka, která ale měla velkou smůlu, co se týče zdraví... No a když jsem si letos přečetl, co si musela vytrpět Rebecca Marino (jak neustále od někoho dostávala anonymní urážky), tak mi jí bylo taky líto... Jak říkám, snad se holkám bude dařit v osobním životě. Přeju to všem končícím, ale těmto třem nejvíc.
Reagovat
skott
ITF vede na svých stránkách mezi neaktivními tenistkami od září také Regi Kulikovou. Na začátku roku v Melbourne potom ukončily kariéru Marie Eve Pelletier nebo Zuzana Ondrášková posledními zápasy na grandslamu.

mezi muži skončili letos: David Nalbandian, Igor Andreev, James Blake, Ivan Navarro Pastor, Jamie Baker nebo Igor Kunitsyn + těžko říct jestli počítat i Nica Massu, který už hrál spíše sporadicky poslední roky.
Reagovat
Fandina
Super a těším se na Ivetinu šikovnou ruku. Ať se daří!
Reagovat
Jan
No sláva, kočko. Ty jsi mě tam chyběla ! Jsem rád, že jsi zpátky.
Reagovat
dadaft
určitě dobrá volba, stejně jako volila Věra Šenzen, snad se podaří urvat nějaké zápasy, i když i v Aucklandu i v Šenzenu je v pavouku spousta vynikajících hráček.
Ale v Brisbane by to bylo úplně bez šance - tam hraje skutečná elita současnosti.
(navíc by to asi musela být divoká kartička)
tak přeju do prvního kola někoho jako Omraecheu nebo Dominguez-Lino, protože přes Anu a tak to asi nepůjde...
Reagovat
PetaM
Na Ivču se těším, další levačka, takže bomba. Mimochodem, neví někdo, jak je to s Nicole? Vím, že se s Ivčou fotily v posilce, a byl k tomu i komentář naznačující, že se Nicole chce vrátit. Navíc, když ještě byli s Radkem manželé, tak spolu trénovali na Floridě. Víte o tom někdo prosím něco? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že se Nicole vrátí! :-)
Ta fotka jak Iveta vyvěsila(v té posilce), tak tu samou fotku vyvěsila na svůk Instagram také Nicole a fanoušci se jí ptali jestli se vrací atd... A ona jím odpovídala kladně.. Doufám, že si nedělala jen srandu, ale tak uvidíme, jestli se vrátí ještě letos! :-))

http://instagram.com/p/eCbEq-O6ua/
Reagovat
PetaM
Já také doufám, že se Nicole vrátí. Její hra byla hezká, co jsem viděl ze záznamů, stačí jí trošičku vylepšit, a myslím, že by pohodlně měla na Top 30 i když i v Top 20 bych jí viděl ... :)
Reagovat
tommr
u Vaidišový bude ten návrat o něco těžší, protože měla delší herní pauzu než Iveta. Pokud se teda vůbec bude chtít vrátit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju Ivetě úspěšný návrat na kurty, které tak zase budou o něco krásnější. :) Jenom si nejsem jistý tím jménem Benešová-Melzerová... Možné je všechno, ale když už bude mít Iveta dvě jména, tak bych to spíš viděl na Melzer-Benešová. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak každá žena se nechce přizpůsobovat a podřizovat svému manželovi a to se mně osobně líbí, takže budu jen rád když to bude Benešová-Melzer..a vůbec Melzer by si měl dát na oplátku za svoje příjmení Beneš, ať máme tu rovnoprávnost dokonalou, příkladem šel už Masaryk. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mě tam šlo spíš o to přechýlení. Pochybuju, že by se jmenovala "Melzerová", když si vzala za manžela cizince (v takových případech se to obvykle nepřechyluje - např. Emmons). V jakém pořadí ty jména budou, to už je víceméně jedno. Já jsem to napsal tak, jak to podle mě zní líp. :) No jo, Jürgen by se mohl rovnou přejmenovat na Jirku Beneše a bylo by to. :D
Reagovat
tommr
na jménu až tak nezáleží. Mě by spíš zajímalo jak to má Iveta s občanstvím. Může ted hrát i za Rakousko? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš zase strachu. :D Podle mě bude hrát Ivet pořád za ČR a Jürgen pořád za Rakousko. Nevidím důvod, proč by to mělo být jinak...
Reagovat
tommr
žádnej strach nemám, ale myslím si, že pokud se Iveta vrátí k výkonům z doby před zraněním tak by o ní v Rakousku moh bejt možná zájem, aby za ně hrála Fed Cup. U nás se už neprosadí, v Rakousku by ale byla jasná jednička ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevím, jestli by Ivet byla úplně jasná jednička. Nejlepší z nich by nejspíš byla, ale Yvonne Meusburger teď taky vyletěla nahoru. Potom ještě občas zahraje Patricia Mayr-Achleitner, ale jinak to není nic moc od té doby, co skončila Sybille Bammer. Tamira Paszek umí zahrát výborně (hlavně na trávě), ale letos byla v krizi... No ale stejně si myslím, že k ničemu takovému u Ivety nedojde. Nevím, jestli by se jí chtělo hrát ve Fed Cupu zrovna euro-africkou zónu. :D
Reagovat
tommr
no je jasný, že zájem by byl spíš z rakouský strany, která by v tom mohla vidět šanci na postup do světový skupiny. Podmínkou by ovšem musel bejt návrat Ivety do bývalý formy což je velice nejistý ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
V přihláškách do Austrálie je jako Iveta Melzer. Tak se i nyní jmenuje?
Reagovat
dadaft
na stránkách Aucklandu je Iveta Benešová (CZE)
http://www.festivaloftennis.co.nz/asbclassic/players/
Reagovat
smazaný uživatel
www.wtatennis.com/players/player/952
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu tě uklidnit, Iveta rakouské občanství nemá, musela by se totiž nejdříve vzdát českého, což, pokud je mi známo, neudělala. České zákony umožní mít dvojí občanství až od ledna příštího roku a i kdyby si hned prvního ledna o to rakouské požádala, jistě ho nezíská ze dne na den. Je jí bezmála 31 a rok a půl nehrála ostrý zápas, těžko tedy někdo může odhadnout, v jaké formě se vrátí a jak dlouho ještě bude hrát. Pochybuju tedy, že by byla pro rakouský svaz natolik zajímavá, aby se jí pokoušel přetáhnout ke své reprezentaci.
Reagovat
VlS
Queshi, to není pravda, spousta lidí má české a jiné občanství. Problém o kterém píšeš byl " BYL" s USA na základě bilaterální dohody z dvacátejch let minulýho stoleti, kde získáním jednoho se ztrácelo automaticky původní. S Rakouskem nic takového nebylo - viz náš kníže 09.
Reagovat
VlS
Což neznamená, že Iveta rakouské občanství má, to nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale je to pravda, české zákony dvojí občanství povolují až od prvního ledna příštího roku, klidně si to vygoogli, když mi nevěříš. Současný stav je takový, že dvojí občanství ve výjimečných případech může povolit MV, což se ovšem obvykle děje u těch lidí, které o české, resp. československé, občanství připravil minulý režim, což je právě případ Schwarzenberga. A tuším, že i Lendla, abychom zůstali u tenistu.
Reagovat
VlS
tak schválně, kterej zákon dvojí občanství zakazuje? Normálně platí, že co není zakázáno je dovoleno, takže buď je zákon, kterej to zakazuje, nebo to zakázané není.
Reagovat
smazaný uživatel
Zákon 40/1993 Sb. o nabývání a pozbývání státního občanství.

Já ti říkal, aby sis to vygooglil, pokud mi nevěříš.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jak to bylo, je a bude, ale moje tetka se v roce 1972 provdala do Bulharska a co vím tak do dneška má české i bulharské občanství. Ale jak říkám třeba už tomu tak není a navíc to bylo třeba možné v rámci spřátelených států našich "lidových" republik :D
Reagovat
VlS
tak si ho přečti a podívej se, kolik je možností mít vícenásobné občanství a rozhodně to nečeká na novelu od 1.1. Říkám ti, že ani za totáče neexistoval zákon absolutně zakazující více občanství. Existují státy, kde automaticky získáš občanství tím, že se tam narodíš, i kdyby to bylo jen na turistické cestě matky. Mám hodně příbuzných třeba v Kanadě. Někteří se narodili zde a většina tam, přesto mají dvojí občanství už dlouhá léta. Teoreticky dvojí občanství představuje hypotetickej problém v případě ozbrojeného konfliktu mezi státy, kde máš občanství. Když budeš věrný jednomu, budeš vlastizrádce pro druhého, nevím, v čem jiném by to měl být problém.
Reagovat
smazaný uživatel
§ 17
Státní občan České republiky pozbývá státní občanství České
republiky okamžikem, kdy na vlastní žádost nabyl cizí státní
občanství s výjimkou, kdy cizí státní občanství nabyl v
souvislosti s uzavřením manželství nebo narozením.

Polopatičtěji už to fakt nejde. (Ovšem připouštím, že na základě tohoto paragrafu Iveta mít dvojí občanství může už nyní, získala-li sňatkem to rakouské.)
Reagovat
VlS
No, a Iveta se vdala, ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist