Benešová šokuje: Po kvalifikaci si poradila i s jedničkou Jankovičovou!

18. 8. 2010, 06:15
Aktuality 29
WTA MONTREAL - Od 2. května, kdy triumfovala na antuce ve Fezu, vyhrála pouhé dva zápasy. Tento týden však Iveta Benešová procitá k lepší budoucnosti. Po té, co si účast v lukrativní dvoumilionové soutěži zajistila v kvalifikaci, neztratila set ani v pátém utkání a po výhře nad nasazenou jedničkou Jankovičovou postoupila do 3. kola!
Iveta Benešová

Nebýt jarního triumfu na antuce ve Fezu, bylo by prvních osm měsíců úplně zpackaných. Na ostatních turnajích totiž Iveta Benešová jen pětkrát přešla úvodní kolo, a z toho jen jednou nevypadla hned v následujícím utkání.

Úterý v Montrealu:

Šafářová prohrála boj s Petrovovou, Hradecká uhrála jen čtyři hry

Letní přechod na rychlý povrch ale zřejmě sedmadvacetiletou Češku nakopl. V kodaňské hale ve druhém kole potrápila světovou trojku Caroline Wozniackou, mnohem více se jí ale daří na americkém betonu. V generálce na US Open v Montrealu, kde se sešla takřka kompletní světová špička, suverénně prolétla kvalifikací. 

V té neztratila set a ve stejném tempu pokračuje i v hlavní soutěži. Nejprve si poradila s Italkou Erraniovou a dnes v noci vyřadila i nasazenou jedničku Jelenu Jankovičovou!

Zlom zápasu přišel za stavu 3-5, kdy Jankovičová podávala na zisk setu. Mostecká rodačka však bývalé světové jedničce poprvé vzala podání a vynutila si zkrácenou hru. Nakonec za celý zápas svůj servis ztratila jen dvakrát a vyhrála 7-6 6-3.

"Nebyla to moje hra, obzvlášť ne na returnu. Nedokázala jsem se udržet v dlouhých výměnách a hodně jsem chybovala," litovala pětadvacetiletá Srbka. "Na posledních turnajích se mi vůbec nedaří," dodala Jankovičová, jež laborovala i se zraněními. Ve Wimbledonu vzdala kvůli bolestem zad, na betonu v Portoroži si  zvrtla kotník. Na 'americkém' betonu pak na třech turnajích vyhrála jedno ze čtyř utkání. "To není nejlepší vizitka světové trojky," povzdechla si.

Za to česká hráčka neskrývala obrovskou radost z cenného skalpu. "Bezpochyby je to moje největší výhra kariéry, jsem z toho rozrušená," řekla Benešová. "Snažila jsem se být agresivní a všechno mi dnes hrálo do karet. Jen jsem musela bojovat až do konce, protože se to snadno mohlo otočit. Jsem šťastná, že jsem to dokázala dotáhnout k postupu."

Benešovou ve čtvrtek čeká třetí kolo, na jméno soupeřky si ale musí den počkat. Utká se zřejmě s Francouzkou Marion Bartoliovou, kterou čeká duel s japonskou veteránkou Kimiko Dateovou.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
úterní výsledky (17. 08. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (ČR) - Jankovičová (1-Srb.) 7-6(3) 6-3
Na Li (9-Čína) - Grothová (Austr.) 6-3 6-2
Zvonarevová (8-Rus.) - Švedovová (Kaz.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
ten natvrdlý slováček co si plete Jankovičovou a Ivanovičovou už mě štve! Já sem sem narozdíl od něj ten zápas viděl a řeknu vám Benešová hrála fantasticky. Nedělala zbytečné chyby dávala pěkný winery. Dobře podávala. Byla jasně lepší. Slovák to nemůže unést? je to do něj hnus! Nikdo tu neříká že je Benešová nějaká top hráčka! všichni víme že ona je schopná prohrát s každým, ale když má formu tak je dobrá! a to ten slováček není schopen uznat! no fuj!
Reagovat
smazaný uživatel
Zaprvé je to žena, takže žádný Slovák. ;) A zadruhé je tahle reakce zcela zbytečná. Takže klídek. Já byl taky zdrcený, když se Andymu nedařilo, to se musí pochopit, je to její oblíbená hráčka a nicy má tak z poloviny pravdu. Ta druhá polovina je dole zmiňovaná-radost Ivety po zápase, která porazila byť z formy hrající Jelenu, ale stále světovou trojku.
Reagovat
smazaný uživatel
kdybych věděl, že je to dívka reagoval bych jinak :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No, někde v tom příspěvku můžeš vidět ženské koncovky. ;) Já bych reagoval stejně, prostě zbytečná reakce, hloupá, na nikoho bych takhle nereagoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako to tak čítam... nechcem rýpať, ale až niekto vyhrá nad zdravou svetovou trojkou, ktorú nebudú výrazne limitovať zraneni, tak až potom môže byť niekto "rozrušený"...
Reagovat
smazaný uživatel
Ona zdravá je, ale není zdravá ještě psychicky po tom zranění. Nehledě na to, že u Jankovičové ta psychika hraje větší roli než u kohokoliv jiného z TOP 10 ;) s tím se musíš jako fanynka? smířit. A vůbec ji nemám rád, jelikož často ráda ta zranění i simuluje. Tím nechci říct, že i nyní, jde vidět, že s tím kotníkem měla trable, ale jindy bych si vybavil takové situace. A musíš vzít v potaz, že Benešová stejně tak jako Jankovičová byla z formy a to dost rozsáhle, takže klobouk smeknu tak či tak a jak říkám Jankovičová nehrál atak špatně jak tvrdí/se tvrdí.
Reagovat
smazaný uživatel
táhni do p*****!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by ji kotník bolel, výrazně limitoval, bude skrečovat (to ji nedělá problém). Tohle bylo o tom, že Beneška hrála dobře a Jankovičová se lehce složila psychicky. Takže tohle byla platná výhra, jako každá jiná.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale byť z formy a mať zranenie je rozdiel a to poriadny.... Ja si len myslím, že na takú radosť a to všetko čo teraz Ivuš prežíva, to by si prinajmenšom zaslúžilo, keby JJ hrala vo svojej najlepšej forme a ajtak nad ňou vyhrala. A češka nečeška, keby to bola aj Slovenka je mi to jedno, napr. včera hrála Hantuška tak nehorázne že som jej normálne priala aby vypadla... o tom to nie je. A ty lopato, ty rači buď ticho!
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby byla zraněná, tak nenastoupí k zápasu nebo ho skrečuje... tohle snižování výkonu nemám rád... i kdyby Jankovič měla jen jednu nohu a Benešová jí porazila, tak furt porazila světovou trojku, nikdo se neptá na to, kdo má formu a kdo ne a kdo má ovázaný kotník a kdo ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Ono mít zranění a být z formy se tak nějak vzájemně mnohdy doplňuje. ;) Zranění ---- > pokles formy. Až na to, že někdo se s tím vyrovnává snadněji a někdo obtížněji. Myslím, že Jelena je ten druhý případ. Takže nemusí ještě nějaký čas hrát hitparádu. Jenže i když je pokles formy u Jeleny z jiného důvodu, tak Jelena je kvalitou někde jinde než Iveta, takže žádná omluva pro ni. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě najdeme mraky zápasů, kdy horší hráčka porazí lepší a to z důvodu, že hrála prostě famózně. S tím se musí smířit fanoušci těch top hráčů/hráček. Byť další turnaj není z jejich pohledu tak vynikající, tak stále budou mít skalp velké hráčky/hráče. To už jim nikdo nevezme.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pozor - ja nikoho výkon neznižujem..!! A pre Inferiora - ja to viem a s nikým sa tu hádať nechcem, len ma to proste štve..
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyla to moje hra, obzvlášť ne na returnu. Nedokázala jsem se udržet v dlouhých výměnách a hodně jsem chybovala ... takhle se Jelena, kterou tak bráníš, vyjádřila. Kdyby mluvila, že to je kvuli kotníku, všichni si jsme jistí, že to tady TP napíše (už jen proto, že by tím někdo opět snižoval výkon českého hráče viz Roger ve Wimbledonu). Prostě hrála špatně a prohrála, ale ty chyb jí taky často v dlouhých výměnách nutila dělat Benešová, nejen, že by se J vyházela sama...
Reagovat
smazaný uživatel
to jen hloupej slovák si plete JAnkovičovou a Ivanovičovou....
Reagovat
smazaný uživatel
Vy ste snáď už blázni alebo čo? Som povedala svoj názor a hotovo, len Inferior to pochopil a neútočil na mňa. Tak poslednýkrát: Len sa mi zdá, že tá vaša Benešová je z toho v siedmom nebi, že vyhrála nad ňou akokeby JJ v živote lepšie nehrala a akokeby dokázala neviem čo. Pritom len využila zaváhania top hráčky a v druhom kole môže kludne prehrať. A nikoho výkon neznišujem ani nepovyšujem, tak poriadne čítajte. A nikoho si nepletiem, Ana je kapitola sama o sebe. Hotovo, bodka.
Reagovat
smazaný uživatel
možná tady to tak přeložili, že je z toho rozrušená... je možný, že Iveta hned v dalším kole vypadne, ale furt má její skalp, nevím, co je na tom špatnýho, že má z toho radost...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale právě pro ní, je tohle zatím vrchol. Ty to nemůžeš pochopit, sama se ani k tomuto nedostaneš. Ne všichni, se dostanou do top 10, a ti kteří na to nemají, nebo se tam zatím nedostali, jsou rádi za jakýkoliv skalp. Nevím jestli hraješ tenis, i kdyby ne, tak snad dokážeš pochopit, že někdo, kdo hraje, pak se zůčastní klubového turnaje a porazí nejlepšího hráče, který mezi nimi je, bude z toho mít taky obrovskou radost, jen se ho na to nebudou ptát světová média a tak to tu nebudeme rozebírat my.
Reagovat
smazaný uživatel
krásně řečeno... každý má logicky radost z výhry a ještě větší když porazí elitního hráče, to je úplně normální věc... ne každý se navíc během zápasu dokáže vyrovnat s faktem, že hraje proti jednomu z nejlepších hráčů světa... každýmu se rozklepou kolena, když má hráče z Top 5 či z Top 10 na lopatkách a pak záleží hodně na psychice... Gulbisovi taky chvilku trvalo než Federera v Římě porazil, sám říkal, že byl z toho rozklepaný, že může porazit světovou jedničku... a je to to samé i ve fotbale či v hokeji či v jiných sportech... proti nejlepším se chcete vytáhnout a když se to podaří, člověk si toho vítězství cení ještě více....
Reagovat
smazaný uživatel
Podle toho co čtu a co jsem viděl v prvním setu a začátku druhého, jsou tyhle řeči Jankovičové trošku alibistické. Neřekl bych, že v prvním setu hrála extrémně špatně, říkal jsem si až, že Iveta nemá první set moc šanci urvat, po brejku to bylo ještě dramatičtější, ale na returnu dobře začala. Hrála fakt svou hru, výbornou. Klobouk dolů oproti tomu co předváděla ještě nedávno. Na druhé straně určitě podvědomě Jankovič ten kotník stále limituje. Psal jsem to tu včera, že by mohla mít problémy s Ivetou.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím... viděl jsem prakticky to samé co ty... druhý set jsem viděl do stavu 3-1 a pak jsem to už zalomil a přál si, aby to Iveta dotáhla do vítězného konce.... Iveta zahrála perfektně, skvěle se držela v dlouhých výměnách, všechno jí sedělo a vycházelo... trenér jí po prvním setu jen chválil a říkal jí, ať tak hraje dál, ať tak pokračuje, protože hraje výborně... jsem rád, že jsem se na ten zápas nevykašlal a viděl jsem jeho 3/4.. parádní výkon! je možný, že v dalším kole zaváhá, ale i tak podala super výkon, na který se krásně dívalo...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten trenér mi silně připomínal Tondu Jalovce, co vyhrál Vyvolené. :D Když jsem to sledoval v noci a už téměř usínal, tak jsem si říkal zda sním. :D Ale jo řekl jí to fakt dobře, protože hrála oproti předchozí době o 200% lépe. ;) A taky jsem rád, že jsem větší část zápasu viděl, ale chtěl jsem jej zhlédnout i tak. Koneckonců myslím, že s tím trenérem se dali dohromady nedávno, tak že by jí změna pomohla? ;) Doufám.
Reagovat
majkl005
tak když vyhrála nad Jakovičovou tak by klidně mohla postoupit do semifinále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co sa do hajzlu deje s Džej Džej?
Reagovat
smazaný uživatel
hezky! Ale ja jsem tema nasema holkama uz tak vyskolena, ze nez se zacnu radovat a brat je vazne, pockam si na dalsi turnaje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nápodobně... Ale dobře, že přišla takováhle výhra, to musí vždycky nakopnout a soupeřky už si ji budou o něco víc všímat.
Reagovat
Gulbis
Stejně vypadne v dalším kole...
Reagovat
smazaný uživatel
jo já bych mohl vyprávět 10 chycených handicapů a zkazila mi to nasazená jednička Jankovičová no a 7 táců uletělo fuč ... a tak je to furt....
Reagovat
Tenista
ty seš koukám typickej českej dárce sázkovek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist