Benešová zvládla třísetové drama, v Římě postoupila

14. 5. 2012, 14:56
Aktuality 55
Iveta Benešová v Římě ukončila svou neúspěšnou sérii a poprvé po téměř dvou měsících přešla přes úvodní kolo turnaje WTA. V italské metropoli zvládla koncovku napínavého zápasu s Belgičankou Wickmayerovou, kterou porazila 6-4 5-7 a 7-6. Ve druhém zápase se utká s osmou nasazenou Na Li z Číny, jež měla na úvod volno.
Iveta Benešová

Devětadvacetiletá Iveta Benešová se výhry v hlavní soutěži podniku WTA dočkala naposledky v březnu v Miami, kde ji zastavila až aktuální světová osmička Na Li. S dalšími třemi turnaji se česká tenistka rozloučila hned v úvodu a nepříjemnou šňůru ukončila až dnes.

Světová padesátka přitom mohla duel s Yaninou Wickmayerovou rozhodnout dříve. Hned v prvním setu Benešová sebrala Belgičance podání, v sedmé hře to zopakovala, a přestože první šanci na zisk setu promarnila, závěr sady zvládla a vyhrála ji 6-4. Také druhý set zahájila česká hráčka rychlým brejkem a podání si pak bez problémů držela až do stavu 5-3, kdy Wickmayerová zavelela k obratu.

Někdejší světová dvanáctka si udržela servis, sebrala Benešové ten její a ziskem dalších dvou her získala set pro sebe. A pro Benešovou mělo být ještě hůř: v rozhodujícím dějství okamžitě ztratila podání a prohrávala už 0-3. Tehdy se ale jazýčky vah začaly přiklánět znovu na její stranu, česká tenistka srovnala krok a za stavu 5-5 mohla dokonce jít při podání Wickmayerové do vedení. Ani jeden ze dvou brejkbolů neproměnila, a tak se muselo rozhodnout ve zkrácené hře. V ní se Benešová za stavu 6-4 dostala po více než dvou hodinách ke dvěma mečbolům; první z nich Wickmayerová odvrátila, druhý už ale Iveta Benešová využila a zvítězila 6-4 5-7 7-6.

V dalším kole čeká českou tenistku její přemožitelka z Miami Na Li, která měla jako turnajová osmička v úvodním kole volný los. Díky němu má účast ve druhém kole jistou také Petra Kvitová.

S nepříjemnou sérií porážek dorazila do Říma také Bulharka Cvetana Pironkovová, která však na rozdíl od české tenistky v matných výkonech dál pokračuje. Semifinalistka předloňského a čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu tentokrát nestačila na Američanku Vaniu Kingovou. Pironkovová prohrál úvodních deset her a s turnajem se rozloučila debaklem 0-6 1-6.

Výsledky - Řím - ženy (dotace 2.166.400 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Wickmayerová (Belg.) 6:4, 5:7, 7:6 (7:5), Scheepersová (JAR) - Gajdošová (Austr.) 6:4, 7:6 (7:3), Medinaová (Šp.) - Zheng (Čína) 6:2, 6:1, Kingová (USA) - Pironkovová (Bulh.) 6:0, 6:1, McHaleová (USA) - Niculescuová (Rum.) 6:4, 6:4.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

55
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Andrew89
Tak začínáme druhý set:)
Reagovat
dadaft
ještě to nezačalo, takže z jiného soudku - je fajn, že v Římě i na dopolední zápasy začínají chodit lidé...
Reagovat
dadaft
zatím se o Petřin servis vedou těžké boje. ve dvou gemech čtyři brejkboly Anastasie.
Reagovat
tommr
začátek vypadá z Petřiny strany hodně špatně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že Pavlyuchenkova není v pslední době v nijak dobré formě. Zatím Petra dost děs. Ten pohyb a načasování úderů......
V té druhé hře proti těm brejkům Nasti, měla Petra štěstí, že je většinou odvracela z leva a mohla se opřít o ten svůj levácký servis, ještě že tak....
Reagovat
dadaft
podle mě hraje Petra až moc na riziko. má fantastické fyzické parametry, někdy dostatečně dlouhý "udržovací" úder nebo dva nabídnou mnohem lepší příležitost....
***
a jéjej. Petra přišla o servis.
Reagovat
Andrew89
Petra mi přijde jako by ještě spala:D....snad se brzy probere:D ..ale vypadá to, že už začíná hrát..:)
Reagovat
dadaft
jj, Petra je skvělá. teď předvádí hru na vysoké úrovni. ribrejk !!! JÓÓÓ
Reagovat
Andrew89
ono co si budem povídat. Ta modrá antuka byla asi 100x rychlejší, což ,,ranařkám'' vyhovuje víc.....sakra..koukám, že i Nasta umí zahrát:D
Reagovat
dadaft
jj, dobrý tenis. od obou.
Reagovat
dadaft
dorazil Kotyza. teď je třeba přitlačit, pokud to půjde.
7:5 je lepší než tajbrejk....
Reagovat
Fandina
Petra se stále více a více dostává do rytmu ... 6:5 ... teď Peťo seber podání ... zpřesnit hru ... pojď pojď pojď
Reagovat
dadaft
JE TO TAM. 7:5 !!!!
Reagovat
Fandina
Tak ještě jeden set Peťo a zase přitlačit ... když to bude potřeba jako v tom posledním gamu ... pěkný forehand ... super winner ... pojď pojď pojď
Reagovat
dadaft
Petro, měl bych k Tobě takovou prosbičku.
sfoukni prosím druhý set 6:0, chtěl bych stihnout i kus Marie proti Christine.
dík. ))
Reagovat
Andrew89
Mariu vysílají na druhém eurosportu:) ted odvrátila 3.ti brejkbol
Reagovat
Fandina
McHale na podání po pěti brejkbolech 3:1 Mária se vyhodila
Reagovat
dadaft
loni na USO Christine Marii pěkně potrápila...
***
dobře Petro. hlavně se soustřeď.
Reagovat
freeteepek
Tak to je hustý. Ještě před týdnem byl kurz na vítězství RG u Sereny 8, dnes jen 3,50! Zaváhal, kdo si včas nevsadil:-)
Reagovat
dadaft
no, 3,5 asi mnohem líp odráží její šance na úspěch než 8. ))
*****
tak pojď Petro !!!
.........................
dva brejkboly Pavljučenkové na úvod utkání. mě z té Petry picne....
uff
Reagovat
freeteepek
Pokud jde o RG, sázím na Petr, Serenu, Viku, Marii, Sam, Li Na a Agniezsku i Carol. Chci to mít všechno pěkně pokrytý:-)
Jako nejpravděpodobnější vítězku tipuju Serenu, Marii, Petru. Přeju to pochopitelně Petře. Kdo vsadí, že Serena vyhraje RG, Wimbledon nebo olympiádu, trefí se. 6kč jsem vsadil na to, že Serena vyhraje RG a Petra Wimbl. V případě výhry inkasuju cca 200Kč. Tak jsem zvědavej:-)
Reagovat
dadaft
tak Francesca asi vykutáleně počká na RG nebo co...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne, ona ještě zabojuje :-)
Reagovat
pepin
Jen aby nebylo pozdě.
Reagovat
dadaft
se zvukem je to dneska špatenka.
Reagovat
dadaft
sbohem galánečko, ty už musíš jíti...
Reagovat
dadaft
kyselé vínečko
podalas mě k pití
Reagovat
dadaft
ohóó
že bychom si zavzpomínali na semi french open s Pavljučenkovou?
už to Fran začala solit jednoručným bekhendem...
Reagovat
dadaft
tak ne.
ale ten brejk byl krásná labutí píseň...
Reagovat
tommr
Schiavone je nejstarší hráčka ze světový špičky a začíná se to zákonitě projevovat i na jejích výkonech. Nemyslím si, že by letos na FO mohla udělat nějakej dobrej výsledek - dál než do osmifinále sepodle mě nedostane ... :)
Makarovová naproti tomu dneska - aspon soudě podle toho co jsem viděl - hrála opravdu dobře ... :)
Reagovat
dadaft
sem tam chybka, ale taky spoustu velmi efektních výměn...
Reagovat
dadaft
jestli je nějaká hráčka, kterou nemusím, tak Rodionovová. vždycky když sleduju nějaký zápas s ní, tak tam tropí psí kusy. mlátí raketou, diskutuje, dělá ksichty. je to nervka...
nervky nebrat.
Reagovat
Heather_Fedex
ona (rodionova) tohle dela porad. treba i v linzi si stezovala na kvalitu mice. ostatne hracky se taky vyjadrili, ze je dost neprijemna.
ted sleduju jeji zapas ale bohuzel hraje o neco lepe nez angie. ta je dneska jakasi jalova na servisu a pri pohybu drevena. doufam v zazrak, ze se angie jeste pozmicha...
Reagovat
tommr
Rodionová si to tím zbytečným vztekáním nakonec prohraje i když Kerberová evidentně není v optimální formě ...
Reagovat
Heather_Fedex
angie se mi od madridu zda nejaka jalova...ted sice nastesti vyhrala, ale bylo to hodne vydrene...jsem zvedava, jak si poradi s vaniou (ta by ji mohla pokousat)
Reagovat
smazaný uživatel
S tou Rodionovou máte pravdu. Taky je mi nesympatická...
Tady o ní mluví Petko: http://www.youtube.com/watch?v=Q-CfXaEyXh0
Reagovat
Heather_Fedex
preklad, prosim ;))
Reagovat
dadaft
jj, jako by jí uletěly včely...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes jsem ji viděla po delší době a příště si ji zas odpustím, pokud nebude hrát proti nějaké zajímavé hráčce, přesně, jak píšeš..:-O
Reagovat
smazaný uživatel
Máš tam titulky v angličtině. :) Petko říká, že ji Rodionova provokovala napřed v ruštině (tomu nerozuměla) a potom v angličtině. Petko zrovna hrála jeden ze svých prvních velkých turnajů. Rodionova jí říkala například: "Vrať se zpátky na turnaje, ze kterých jsi přišla." nebo "Co tady chceš?" Petko dál říká, že to Rodionova vždycky udělala ve chvíli, kdy to nemohl/a slyšet rozhodčí. Petko tím byla trochu šokovaná, protože byla ještě mladá. Asi po dvou hodinách hry šla Petko k Rodionové a řekla jí: "Ještě jednou to uděláš, tak ti jednu fláknu." :D Rodionova byla v šoku, nic už neřekla a Petko vyhrála. :)
Reagovat
dadaft
)) hustá historka (na holky)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je hustý :-(( já nemám taky ráda sprostý, hulvátský holky, u chlapů to ještě beru, nějaký to slovo..ale u ženských ne, aspon ne v takový míře.
Reagovat
smazaný uživatel
dadaft: To je. Teď jsem si vyhledal, že to bylo nejspíš v kvalifikaci Dauhá roku 2007.
http://www.wtatennis.com/headtohead/andrea-petkovic_2255881_10087/0,,12781~10087~7054,00.html

Ema: Já taky ne. Jako chápu, že někomu občas něco ujede, když je na sebe naštvaný (třeba Vice shit, že ano :D). Taky nejsem vždycky slušný... Ale jakmile to je v takové míře (skoro v každém zápase) jako u Strýcové nebo Rodionové, tak už se to fakt nedá. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Bára je případ sama pro sebe, ona sama se tím shazuje, ale možná si myslí, že ten její sprostý slovník je zajímavý, mě to při zápase ruší, proto se na ni dívám jen vyjímečně, jako hráčka mě prostě nezajímá, protože nemá úroven, takový hráčce nemám žádný důvod fandit, emoce jsou normální, ale ne tohle..přitom je to pěkná holka.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám podobný názor. Pamatuju si, jak jsem koukal, když s ní hrála Caro loni v Charlestonu. To byla síla a ještě když tomu všemu člověk rozumí... Asi nejvíc byla hláška: "Ty deb**e, dej to aspoň jednou po lajně!" :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo: "Ty máš IQ 20"..když se na sebe zlobila :-)))Komentátor pak ještě řekl: "ale tak snad tak málo ne, to víc" :-))
Reagovat
Heather_Fedex
ja slysela v zapase rikat gajdosovou: picne ma!!!!!!! ;))))
Reagovat
Bob
Ivetě, zítra s Na Li, s tím už ani nic lepšího neudělá :/ Jinak zítra hraje P. Kvitová s Pavlyuchenkovou. Jak to vidíte? Také Cetkovská s Govortsovou a Andrea Hlaváčková proti Petrové. Jsem také zvědavý na Venus a Halep a na Bartoli, jestli ji Georges dá :) No, pěkný to program na zítřek :)
Reagovat
tommr
Li Na bude pro Ivetu asi konečná. Pokud ale chce Iveta ještě pomýšlet na OH tak se s tím musí nějak porvat a zkusit favorizovanou soupeřku něčím překvapit ... :)
Podobně beznadějně to vypadá i s Andreou. Ta zase musí uspět aby se udržela v první stovce ... :)
Petra Kvitová proti Pavlyuchenkový a Petra Cetkovská proti Govortsovový budou naopak jasný favoritky. Snad tu roli potvrdí i když hlavně u velký Petry mám z toho zápasu docela obavy ... :)
Reagovat
dadaft
velká gratulace Ivetě. každý vyhraný zápas v Římě má cenu. konkurence je veliká.
Angelika má problémy a po prohraném setu náladu hodně pod psa...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem viděl jenom 2. set, protože na livesportu byl začátek zápasu napsaný až na 14:15 (měl být ve 13:30). Tak jsem se ve čtvrt na tři podíval a koukám, že Ana už vyhrála první set. :D V tom druhém začala Ana taky dobře. Získala brejk, ale pak ho nedokázala potvrdit. Znovu brejkla Světlanu v páté hře a po úspěšném gemu na podání vedla 4:2. Za stavu 4:3 měla Světlana šanci na brejk, ale Ana si podržela podání a tím prakticky rozhodla zápas. V posledním gemu brejkla Světlanu čistou hrou po krásných úderech. Mám radost, že Ana vyhrála a ještě větší radost mám z toho, jak na sobě pracuje. Dneska využila pět brejkbolů z pěti, to se pak vyhrává snadněji. :) Světlana má trochu smůlu na moje oblíbené hráčky. V Madridu ji v 1. kole porazila Vika a teď v Římě Ana. Ve Fed Cupu Anu po vyrovnaném zápase porazila, ale dnes byla Ana přesnější... Co se týká větrných podmínek v Římě: Nic příjemného pro holky. :(
Reagovat
tommr
nechápu proč s tím pořadatelé něco neudělají - loni hráčkám taky strašně foukal písek do očí ...
Reagovat
Heather_Fedex
a co s tim muzou udelat? nevim, jestli se hracum hraje dobre na mokre antuce... reseni vidim v brylich, jake zvycejne nosila sam a dnes byly k videni i u rodionove...
Reagovat
tommr
já tomu zas tak nerozumím, ale co třeba tam postavit nějaký větrolamy - ty kurty se mi zdají zbytečně moc odkrytý ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist