Berdych bere souboj s Thiemem jako velkou výzvu

9. 7. 2017, 14:52
Aktuality 6
Jako velkou výzvu bere Tomáš Berdych souboj s Dominicem Thiemem, který ho čeká zítra ve Wimbledonu. S třiadvacetiletým Rakušanem se utká v pondělním osmifinálovém programu ve třetím duelu na dvorci číslo tři.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Jedenáctý nasazený Berdych hraje čtrnáctý Wimbledon v kariéře a na londýnské trávě je už podeváté ve 4. kole. Naopak Thiem je ve Wimbledonu při svém čtvrtém startu poprvé dále než ve 2. kole. Spolu zatím hráli jednou. Před třemi lety v osmifinále US Open splnil Berdych proti ještě neznámému hráči roli favorita a vyhrál přesvědčivě ve třech setech.

Nyní je role jiná. Z Thiema, nedávného semifinalisty French Open, je hráč světové desítky. "Jsem tady v lehce jiné pozici. On by měl teď vyhrát," přenechal Berdych roli favorita soupeři. Strach ale nemá. "Troufnu si říct, že jsem v nejlepší možné pozici, v jaké jsem v tomhle stadiu chtěl být. To je to nejlepší, s čím do zápasu můžu jít," doplnil.

S Thiemem, který hraje jednoručný bekhend, si párkrát zatrénoval a jako mnozí další mu předvídá velkou budoucnost. "Určitě tam bude hodně v popředí, a pokud zdravotně vydrží, tak o něm bude v budoucnu hodně slyšet. Je to šikovný borec, hodně dravý kluk. A pro mě to je velká výzva, mladí mě motivují," podotkl Berdych.

"Tomáš je jedním z nejlepších hráčů své generace," řekl o osm let mladší Thiem rakouské agentuře APA. "Teď si chvilku užiju, že jsem tady poprvé postoupil do druhého týdne, a pak se připravím na další partii," dodal osmý nasazený Rakušan.

V pondělí, nazývaném "šílené" či "kouzelné", jsou na programu všechny zápasy osmifinále dvouhry mužů i žen, čímž je Wimbledon oproti ostatním grandslamům výjimečný. "Je to nejlepší den tenisu. Jsem rád, že jsem toho součástí," řekl Berdych.

Zítra tak budou hrát všechny hvězdy včetně Rogera Federera, Andyho Murrayho a Novaka Djokoviče. V ženských dvouhrách nastoupí Angelique Kerberová a Simona Halepová, a pokud obě vypadnou, stane se Karolína Plíšková světovou jedničkou.

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
janek_da
pane Berdych, mi jsme nateseni taky
Reagovat
Jabadu
Ta zřejmě nechtěná gramatická chyba mi navodila mrazící slova pana Hrušínského ve filmu Tichá bolest:

Nezvostávej tady, Janku. Lidé se neradi dívají na člověka, který jim připomíná jejich zbabělost.
...
Reagovat
panzer.dragon
Ho musi berda porazit, tady Tomasovi verim
Reagovat
Marduch
Take jsem tentokrat vyjimecne lehkym optimistou..
Reagovat
zpilat
no to uvidíme po prvních pár gamech, v jakém rozpoložení berdych nastoupí, jestli v pohodě nebo zase zpanikaří v hlavě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist