Berdych do semifinále nepostoupil, s Nadalem prohrál pošestnácté v řadě

8. 11. 2013, 19:30
Aktuality 254
TURNAJ MISTRŮ - Ani velmi dobrý výkon nepomohl Tomáši Berdychovi k postupu do semifinále Turnaje mistrů. Český tenista potřeboval porazit Rafaela Nadala, Španělovi ale podlehl ve třech setech a prohrál s ním tak už 16. vzájemný zápas v řadě.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáši Berdychovi mohla k postupu do semifinále stačit jen jedna výhra ve skupině, jenže Stanislas Wawrinka v odpoledním utkání porazil Španěla Davida Ferrera 6-7 6-4 6-1 a se dvěma výhrami se posunul na postupové místo. Nicméně český tenista měl stále postup ve svých rukou, musel však porazit Rafaela Nadala, jinak by pro něj turnaj skončil. 

A byl to vskutku nesmírně těžký úkol, neboť s o rok mladším Španělem prohrál už 15 vzájemných duelů v řadě a letos s ním ve čtyřech střetnutích neuhrál ani set. "Nemůžu mít těžšího soupeře, ale všichni jsme jenom lidi. Každopádně Rafa je bojovník a nečekám od něj žádný dárek. Každý zápas s ním je jako finále," řekl den před zápasem odhodlaný Berdych.

Rafael NadalNadal měl postup jistý už ve středu, dnes však potřeboval uhrát ještě jeden set, aby si zajistil 1. místo ve skupině a v semifinále se tak vyhnul Novaku Djokovičovi. To se nejlepšímu hráči světa povedlo, neboť úvodní sadu nad českou jedničkou vyhrál díky brejku hned z prvního gamu 6-4. 

Osmadvacetiletý český tenista tak už nemohl postoupit z prvního místa, nicméně pořád by ho případný úspěšný obrat poslal do semifinále proti Novaku Djokovičovi. První ze dvou kroků se mu podařilo udělat. Ve druhém setu na světovou jedničku vlétl a náskok 5-0 už neztratil. Berdych za celý set neudělal nevynucenou chybu, hrál agresivní i přesné míče a Nadala dostával do úzkých. Český hráč se snažil maximálně atakovat Nadalův bekhend, což přinášelo body a po pěti zápasech půstu si proti Nadalovi připsal vyhraný set po předchozích 12 prohraných.

V rozhodující sadě pokračoval Berdych v odvážné hře, trefoval lajny a Nadal občas nevěřícně kroutil hlavou. Jenže jak Berdych zápas začal, tak ho i skončil. I když se téměř celé utkání mohl opírat o výborný servis, za stavu 3-4 v rozhodujícím dějství o něj i vinou dvou dvojchyb podruhé přišel a Nadal už brejk neprohospodařil. Sedmadvacetiletý Španěl tak nakonec po necelých dvou hodinách hry zvítězil 6-4 1-6 6-3.

"Když věnujete hráči, jako je Rafa, dva gamy v utkání, tak to je moc. Dal jsem mu první hru v utkání, další ve třetím setu a víc k tomu není co říkat. Ukázal se rozdíl mezi číslem šest a jedničkou," konstatoval Berdych, který na výhru proti Nadalovi čeká už sedm let. Dnes s ním prohrál 16. utkání v řadě a v celkové bilanci prohrává 3-17.

"Ve druhém setu hrál Tomáš skvěle a bylo velmi těžké ho zastavit. Snažil jsem se neustále bojovat naplno. A koncovka? Tyhle chvíle miluju," řekl Nadal. "Přeju Tomášovi hodně štěstí ve finále Davis Cupu a pěknou dovolenou."

Na Turnaj mistrů hrál šestý hráč světa Berdych počtvrté za sebou a potřetí skončil skupinu s bilancí jedné výhry, dvou porážek a bez postupu. Jeho nejlepším výsledkem na vrcholu sezonu pro osmičku nejlepších zůstává semifinále z roku 2011.

Nyní Berdycha čeká přesun do Bělehradu, kde bude už za týden bojovat proti Srbům ve finále Davisova poháru.

Porážku Berdycha s Nadalem uvítal Stanislas Wawrinka, který si v 28 letech osladil debut na Turnaji mistrů postupem do semifinále. "Vamooos! Máš u mě večeři, Rafo," napsal Wawrinka na sociálních sítích pár minut po skončení utkání. O finále si Wawrinka zahraje v neděli s Novakem Djokovičem.

Nadal, který Turnaj mistrů ještě nikdy nevyhrál, se v nedělním semifinále utká s vítězem sobotního duelu mezi Rogerem Federerem a Juanem Martínem Del Potrem.

- TURNAJ MISTRŮ 2013 -(Londýn / Velká Británie, tv. povrch / hala, 6.000.000 eur)páteční výsledky dvouhry (08. 11. 2013)
Skupina A:
Nadal (1-Šp.) - Berdych (5-ČR) 6-4 1-6 6-3
Wawrinka (7-Švýc.) - Ferrer (3-Šp.) 6-7(3) 6-4 6-1
.
Konečná tabulka:
1. Nadal 3 3 0 6:1 3 
2. Wawrinka 3 2 1 4:4 2
3. Berdych 3 1 2 4:4 1
4. Ferrer 3 0 3 1:6 0
.
Semifinálové dvojice: Djokovič - Wawrinka, Nadal - Federer/Del Potro.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

254
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ja to nechapu, kolik toho Rafa vyhazel, backhand v podstate nemel a prece to Tomas nedotah do viteznyho konce. Takhle spatne jsem ho hrat snad jeste nevidel jako v druhym setu....
Reagovat
Sonja
Jojo, 2.set byl od něj tragický...ale ten přece Tomáš dotáhl;-) 3.set už byl zas o něčem jinym.
Reagovat
smazaný uživatel
ani 3. set mi neprislo, ze by rafa hral kdovi jak oslnivej tenis... Jen toho Tomas vic vyhazel...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa v suchym triku(takhle nespoceneho jsem ho snad jeste nevidel),jako fanousek Rafana jsem po druhem a setu a hlavne behem nej myslel,ze ho Tomas sfoukne,ale pak zase Nadal v zaveru zapl na vyssi level a bylo po zapase,je jedno,zda delate chyby,kdyz je delate,myslim,ze ikdyby ty chyby Berdych nedelal,Nadal by hral intenzivneji,proste hral to,co mu stacilo a to bylo vyhrat jeden set.
Reagovat
Roger4EVER
Čau, napadla mě kombinace ve skupině B, která se na 99% nestane, ale co kdyby.. A tak se Vás chci zeptat, jaké by bylo pořadí.

Kdyby dnes Federer vyhrál 2-0 na sety a Djokovic prohrál s Gasquetem 0-2

Tak by to vypadalo následovně
Djokovič 2 výhry, 1 prohra, sety 4:4
Federer 2 výhry, 1 prohra, sety 5:2

Kdo by vyhrál skupinu? Rozhoduje vzájemnej zápas, nebo poměr setů? Děkuji za odpověď
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodujů sety myslím , takže by asi vyhrál skupinu Federer , ale nevím to jistě. Ale to sa asi fakt nestane :D
Reagovat
Rafaeoli25
Rozhodují vzájemný zápasy, ne sety, takže Nole je vítězem skupiny, i kdyby s Gasquetem dostal dva kanáry..
Reagovat
dadaft
tak Berdych dopadl jako Del Potro - několik málo blbých chyb ve třetím setu = ztráta zápasu proti takovým superstar jako Nadal a Djokovič.
Nadal zase předvedl ty svoje galaktické rotace a Tomáš to v pozápasovém rozhovoru řekl hezky - od něj to zkrátka lítá a skáče jak od nikoho jiného...
dneska od tří si samozřejmě nic neplánuju, protože zápas DEL pOTRO - fEDERER je pro mě druhý vrchol prozatímního průběhu turnaje. ))
nejlepší dojem na mě zatím udělal Djokovič.
Reagovat
Mira17
nevim jestli si berdych zaslouzil vyhrat prece jenom za dva sety si nevytvoril jedinej brejkbal a myslim ze standa ma velkou formu a dokaze novaka potrápit vic urcite to bude super zapas
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně, že je tam ten trapný Wawras, doufám že ho Nole smete 2x 6:0 a pořádně mu ten tenis ztrpčí. Příští rok prorokuji TOP10 bez Švýcarů.
Reagovat
smazaný uživatel
napsal fanoušek Berdycha........
Reagovat
smazaný uživatel
Skôr odporca Fed a Waw.
Reagovat
Roger4EVER
Hlavně nebreč, až tam nebude Berdych ;) Prohrál si to sám v přímym souboji s Wawrinkou ;)
Reagovat
Sonja
Jak trapný Wawras? Stan se za tuhle sezonu úžasně zvedl, sehrál několik výjimečných zápasů (namátkou AO s Nolem, RG s Gasquetem), z GS se mu nepovedl jen Wimbledon (tam ale dostal do 1.kola Hewitta, takže těžký los), jinak osmifinále AO, čtvrtfinále RG (v obou případech prohrál až s pozdějším šampionem) a semifinále USO. Naprosto zaslouženě se dostal na TM a stejně tak zaslouženě je v semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Plus ještě doplním Sonju, Wawrinka má v letošní sezoně třetí nejlepší bilanci s hráči TOP 10 po dvojce Nadal, Nole. Takže trapný, spíš zakopmlexovaný je tu někdo jiný a tenista ani sonja to není.
Reagovat
Sonja
Máš recht:-)

Most top10 wins this season:
Rafael Nadal (23)
Novak Djokovic (20)
Stanislas Wawrinka (9)

+ tuším, že jsem četla, že má letos po Nadalovi a Nolem nejdelší sérii vyhraných zápasů v řadě!:-D
No dobře, to už jsou maličkosti, ale prostě nikdo nemůže říct, že by Stan neměl v semifinále TM co dělat;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Stan the Man!
Reagovat
Roger_Federer
No, on Wawrinka neni bez šance postoupit až do finale i přes Noleho..Očekavam, težky a pekny zapas.(doufam, že se Stan nepo..re, jak to občas umi).. Samozdřejme, pokud se nahodou nenaplni 0,05 %pravdepodobnosti, že by k jejich zapasu nedošlo.
Reagovat
Sonja
Hlavně když vypráskal Můru, bylo to super...viď, Tome?:-)))
2x Můru, 2x Ferrera, 3x Tomáše, 1x Tsongu, Gasqueta
Reagovat
smazaný uživatel
Přání otcem myšlenky, milý příteli.
Reagovat
smazaný uživatel
A souhlas s vencapem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem Rafova oddaná fanynka, ale včera jsem to trošku nepobrala, přála jsem to Tomovi. Nevím o co Rafovi šlo. Asi víc věří Stanovi, že může zdolat Djokoviče. Já ne. Abys to Tony nepřekombinoval....
Reagovat
Faddova
Rafovi šlo o výhru, jako vždy ;-) ...on nekalkuluje, chce vždycky vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak o co mu šlo ? Chtěl vyhrát , byl to zápas TM o body , spoustu peněz a také o preztiž , ale hlavně o ty body , pokud by se mu podařilo vyhrát TM bez ztráty zapasu , myslím že sů tam náké bonusy , navíc to by nebyl Nadal , aby nechtěl vyhrát.
Reagovat
Frick
Všimli jste si, jak oblečení Rafy + Toma úžasně ladilo s barvama grafiky v TV (šmoulo-modrá, bílá, černá)? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
šmoulózní :*
Reagovat
lars
link sport.idnes.cz/tenista-berdych-po-prohre-s-nadalem-du7-/tenis.aspx?c=A131109_003539_tenis_par
Reagovat
lars
ten predchozi se mi hned nezobrazil. tak jsem to poslal znovu :))
Reagovat
lars
http://sport.idnes.cz/tenista-berdych-po-prohre-s-nadalem-du7-/tenis.aspx?c=A131109_003539_tenis_par
Reagovat
smazaný uživatel
Roger si vychutna Kuka a hor sa na Rafika :)
Reagovat
Frick
Myslíte si, že něco pošle i Lucina s Andejkou? :-)
Reagovat
tommr
to nevím, ale rozhodně bych to uvítal ... :)
Reagovat
Frick
http://www.barborazahlavovastrycova.com/upload/attachments/3193_Doha_Dubai-Barbora_Zahlavova_Strycova_2012-3.JPG

Něco na způsob tohoto? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
prilis su suche...
Reagovat
tommr
jj to je příklad hodnej následování. Klárka na tý fotce vypadá báječně - málem bych jí nepoznal ... :)
Reagovat
Frick
Možná jí ještě v tu chvíli bylo 29 a 11 měsíců, čili to byla ještě mladá holka a ne nějaká už zralá třicátnice...
Reagovat
nouma
Říkám pořád že Klárka je prostě sexy baba :D :D :D Přímo k nakousnutí :D
Reagovat
lars
Tohodle zapasu je velka skoda.
Kdy se zase podari vest Tomovi nad Nadalem v setu 5:0 ? Myslim , ze nikdy.
Mel vzit podani hned v 1.gamu 3.setu - dal sitku
Reagovat
smazaný uživatel
Cekala jsem smrst od Rafana, ale ani zadna nemusela prijit. Je to k vzteku. Tome uz by si mohl zacit mit hlavu sampiona. Prvni gem, ktery mohl rozhodnout cely zapas a dve dvojchyby. Rafa vi na rozdil od Tebe, kdy ji muze udelat!!!!.Tak nevim uz pokolikate to rikam, snad uz priste, dnes to bylo opravdu o fous.
Reagovat
Fandina
Nevím proč se to vždycky Tomovi při hře s Rafou takhle zvrtne. Druhý set v pohodě a třetí zase nic. Tak snad příště Tomáši to už vyjde.
Reagovat
LukasH
Protože Tomáš hraje dobrej tenis, ale ne skvělej. Prostě ho ti nad ním v něčem převyšují. On už tenisově dospěl, to je jasný, ale úplně vítěznej typ to není. Svědčí o tom dost málo titulů. Nesčetně semifinále, dost finále, ale málo výher.
Reagovat
Fandina
Tomáš hraje skvělý tenis a je x zápasů, které nakonec prohrál jednou dvěma míčky. Už je na čase, aby tohle přestalo platit a zápasy nakonec vyhrával. Tome ... pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
OT ... Lukáš Rosol
https://cs-cz.facebook.com/photo.php?fbid=208367739345599&set=a.166105296905177.1073741828.166098240239216&type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
Vole, Andy vydává biografii, dneska o tom psal na FB. A odjíždí trénovat do Miami, prý mu zima v Londýně nedělá na záda dobře. A během zápasu dneska položil otázku, komu dříve vypadnou vlasy, jestli jemu nebo Rafovi :D
Reagovat
smazaný uživatel
A zatím dokončil rehabilitaci, na kurtu ještě nebyl.
Reagovat
spaniel
Netrenuje v Miami bezne? Nevis jestli stihne AO?
Reagovat
Mayo
prial by som si aby stihol Aussie ale neviem prečo si myslím, že nestihne
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, v Miami trénuje běžně po celý rok. Má tam i v zimě ideální podmínky a zvykl si tam na extrémní horko, se kterým tak při zápasech nemá takové problémy jako v začátcích kariéry.

Co se týče AO, tak kdo ví, původní plán by vrátit se na novou sezonu, tak uvidíme, na kurut ještě nebyl, ale rehabky má za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřivolávej to :-)) Vidíš paralelu s Rafou co? Pokud by se Anady vrátil takhle zpátky, tak proč ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, viděl jsem. :D
Reagovat
tommr
Radek a Tomáš měli dneska celkem 4 příležitosti k postupu do semifinále a ani jedna jim nevyšla ...
Dvě z nich neměli ve svých rukách a Španěláci jim ani trochu nepomohli. Zklamal mě hlavně Ferrer, kterej byl dneska jenom poloviční ve srovnání s jeho výkonama během sezóny ...
Naši bohužel nedokázali uspět ani v těch dvou přímých soubojích o semifinále, který ve svých rukách měli. U Tomáše se to dalo čekat - zápasy s Nadalem tradičně nezvládá a ani dneska tomu nebylo jinak - začátek a konec zápasu Nadalovi doslova daroval. Vypadnutí Radka s Paesem je ovšem značný zklamání ... :(
Reagovat
spaniel
Ferrer nebyl poloviční dneska, ale celej turnaj. Tomas si to projel prohrou se Stanem, jeho přímým konkurentem o 2.misto.

Radka s Leanderem je fakt skoda dnes, ale byl to pekny zapas, bohuzel jim moc neslo (hlavne Radkovi teda).
Reagovat
tommr
jj máš pravdu Tomáš si to projel už v tom prvním utkání. Mrzí to o to víc, že Wawrinka ani nemusel předvést nic světobornýho. Kdyby Tomáš proti němu hrál podobně jako v zápasech proti Ferrerovi a Nadalovi tak ho musel porazit ...
Reagovat
Fandina
Stan hrál v zápase s Tomášem moc dobře. Nebylo to jen o Berdovi, Stan byl prostě lepší.
Reagovat
LukasH
Ach jo, taky si myslím, že Tomáš dneska na postup měl. Ale proč se to pořád srovnává se zápasem s Ferrerem? Ferrer hrál Tomášovi všechny míče unaveně do půlky kurtu. Tomáš v tom zápase stál permanentně před BL. Nejdou přeci srovnávat výkony s různejma hráčema.
Reagovat
Sonja
https://pbs.twimg.com/media/BYkfKXTCUAAp3MT.jpg:large
Reagovat
tommr
škoda, že to není v nějaký normální řeči ... :)
Reagovat
Fandina
Řeč snad ani není potřeba, stačí ty obrázky a je to jasné. Stanovi to vyšlo ... úsměv
Reagovat
Sonja
No já to chápu tak, že Stan Rafovi za odměnu, že vyhrál a zajistil mu semifinále, pomůže ráno se snídaní, aby se zas neřízl:-DDD
Reagovat
spaniel
:D

Mne se zas líbilo v anglictine: Rafa´s slicing skills were never too good.
Reagovat
tommr
díky za aspon částečný objasnění. Původně jsem si myslel, že se tam Wawrinka vykecává s Federerem ... :)
Reagovat
Sonja
spaniel- :-D Taky dobrý...
tommr- Jééžiš, tak tos byl dost mimo:-(:-D
Reagovat
W.G.M.
No, ale myslim, ze spaniel nebyl jediny, kdo si myslel, ze to je Roger, sice to do kontextu moc nepasuje, ale ten oblicej rozhodne neni Rafuv... I ten nos a oboci, tmave vlasy. Moc dobre karikaturisty nemaji :-), ostatne ani Stan si neni moc podobny :-).

Ja jsem to cetla asi 6 x a fakt jsem vubec nepochopila pointu, az kdyz jsem si precetla tve vysvetleni, ze to neni Roger ale Rafa :-).
Reagovat
tedi
je to takhle:

Stan se muze dostat do semifinale...
... pokud nadal porazi berycha...
... a pokud se nezrani pri krajeni chleba.

Stan: v pripade pochyb to budu ja, kdo mu pripravi jeho chleba s marmeladou.
Reagovat
Sonja
Dík!:-)
Reagovat
Sonja
Na spravení nálady:
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1236203_618658571505541_1801462349_n.jpg
:-D
Reagovat
lars
Odkud se vracis z dovoleny ? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jeeeee, pomohlo trochu, Diky Sonji :-) a kam jela, nevis? :-)

Pak at mi nekdo rika ze ta modelka Masha je hezci :-D :-)
Reagovat
Sonja
Co já? Copak není poznat Aga?:-((:-D
Reagovat
Sonja
Tak to netuším, píše jen "Having a great time on holiday!! Can't believe it's almost over!"
A sluší jí to no, souhlasím;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) jj a moc...Vetsinou se ale fotej s Ulou.

Zaslouzila by si asi delsi dovolenou pokud ji zachvili uz konci. Ale aspon je videt ze je snaziva, kdyz uz zacne trenovat :-)
Reagovat
tommr
Aga je největší kočka mezi tenistkama. Pořád nechápu, že jí monty nezařadil mezi jeho top-30 krásek. To mu nikdy neodpustím ... :)
Reagovat
Sonja
Je to věc vkusu. Mi se třeba Aga taky nelíbí v obličeji, ale postavu má hezkou, to jo.
Reagovat
tommr
Aga se většinou na kurtu tváří naštvaně a to jí trochu ubírá na kráse. Když se ale usměje tak je prostě okouzlující i v obličeji ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz ty jsi me potesila, tak snad tebe potesi toto :-)

http://forum.talkchelsea.net/topic/11860-novak-djokovic-at-stamford-bridge/
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas ale na kurtu k Age proste ten kyselej xicht patri :-) Navic pak kdyz se na kurtu usmeje tak to stoji zato. Mno a mimo kurte je ten usmev proste furt :-)
Reagovat
Mayo
krásna
Reagovat
Sonja
tommr- Kdepak, o výraz mi nejde, jde mi o rysy v obličeji...a ty se mi u Agy holt moc nelíbí:-) Na druhou stranu je asi důležitější, aby měla nějakou jiskru, než bezduchý dokonalý ksicht:-D A Agu jsem už viděla ve vícero rozhovorech, kde se usmívala a působila sympaticky.
Freedom- Děkuji:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, to je stary ale tady je to ze stredy, kdyz mel volno. Skoro az dole :-)

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2488599/Chelsea-3-Schalke-0-match-report-Samuel-Etoo-scores-twice.html
Reagovat
Sonja
Jojo, vím, že Nole na SB byl...dávala jsem sem na tp fotku, kde jsou v hledišti kromě něho vidět i Petra a Paes;-) Ale byla jsem tu záhy utlučena scouserama a gunnerem:-DD
No nic, jdu spát. Dobrou;-)
Reagovat
LukasH
Dneska jsem Tomášovi přál. Hrál moc pěkně a Rafa byl dneska k poražení. Je ale vidět, jak se na těhle površích nedá hrát moc agresivně. Všechno jde proti agresivním hráčům. Za chvíli už zbyde jen ten Wimbledon a možná tam nakonec vysadí nějakej druh pomalejší trávy.
Reagovat
PetaM
Ať tam nasadí Mariánku :D To by bylo hooooodně rychlé :D :D
Reagovat
Fandina
Mariánka prý roste hodně do výšky, to by moc rychlosti nepomohlo. Chce to nějaké hladší povrchy, aby míčky neměly moc odpor ... úsměv
Reagovat
PetaM
Se dá upravit :D Na skle by se skvěle hrálo :D :D No, minimálně Novak by nepoznal rozdíl, ten se klouže všude :D :D
Reagovat
Fandina
Nole je jako gumový a ještě k tomu se skluzem. Jsem zvědavá, jaký bude povrch v Bělehradě na DC. Jestli hodně rychlý nebo jaký.
Reagovat
Sonja
Hard s vyšším odskokem (prý docela podobné povrchu na AO)...
Reagovat
Mayo
zajtra očakávam intergalaktický súboj medzi RF a JMDP
Reagovat
Fandina
Moc budu přát Rogerovi ... go Rogere go go!
Reagovat
smazaný uživatel
:) Paráda. Moc mu to přeju.

https://twitter.com/stanwawrinka/status/398935267798949888/photo/1
Reagovat
Sonja
Tak Rafa splnil povinnost (vzhledem ke skupině, kterou měl). Gratulace jemu, ale především Stanovi k postupu do semifinále:-)

Jinak Tomáš se snažil, chvílema hrál úžasně, ale vždycky prostě kousek chybí. Mi vypadl stream za stavu 4-3, takže jsem ani neviděla, jak přišel o servis...čtu o dvojchybách, tak asi zas zapracoval tlak a nervy:-X Škoda.
Reagovat
Sonja
a zítřejší zápas o postup Delpo x Federer...je se na co těšit:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dvě dvojchyby v jedný hře = obvykle ztracené podání.
Reagovat
VlS
aspoň už můžu v klidu fandit Nolemu.
Reagovat
Marduch
taky tak :-)
Reagovat
PetaM
Já vám nevím lidi, ale buď je to zkreslené televizí, nebo je to fakt pomalý kurt. Jak se dívám na ty zápasy chlapů, tak mi přijde, že holkám to teda lítá rychleji. Především tedy Sereně, Vice, Máše a Petře ... Ale asi to bude televizí :D
Reagovat
smazaný uživatel
asi
Reagovat
LukasH
Ale víš, že mně to přijde taky? Tedy, někdy. Ale je to zdání.
Reagovat
Fandina
Mám dojem, že jsem někde četla, že je letošní Londýn hodně pomalý.
Reagovat
VlS
stejně dík za dva krásný zápasy v řadě, škoda že s tím Stanem jsi se nedostal do týhle fazóny.
Reagovat
tito
Tomáš hrál od druhého setu parádně a měl na výhru. Ale hraje se celý turnaj a ten první zápas jej bude ještě dlouho mrzet...
Reagovat
Lina
Nechtěla bych být nyní v jeho kůži, prohrát tak blbě skvělý zápas.
Reagovat
Fandina
Druhý set mě navnadil, tak příště Berďo. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
Hook2424
Tomas do toho dal vsechno! ... bohuzel jeden game na servisu mu nevysel! Cely druhy a krom jednoho gamu i ten treti set byl lepsim hracem! Ale to se stava, hral proti svetove jednicce! Je to skoda! ... Vazim si Tomase za jeho bojovnost!
Reagovat
Mayo
Nadal - Berdych

W: 22 - 29
UE: 23 - 28
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrane body: 72 - 72
Reagovat
Padme
že to nedotáhl. Taková Rogerovina, zbytečně kvůli dvojchybám přijít o servis :( Ale na DC je to skvělá forma!
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle blbě prohranej zápas jsem už dlouho neviděl :///
Reagovat
VlS
No tak to nebyl ten den, bébé
Reagovat
smazaný uživatel
Strašně mě to mrzí, protože se snažil.. jdu někam zalézt..:(
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden spatnej game a co to udela :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrou, nemám náladu ani psát a rozebírat to, není co...
Reagovat
Padme
Žádné zalézání, hrál parádně, byl to moc hezký tenis :) Na film se člověk taky kouká i když ví, jak to dopadne.
Reagovat
Lina
Hezká útěcha
Reagovat
Mayo
vamos Rafa, skvelé
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOOOOOOOS!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je škoda. Set a půl hraje fakt skvěle a pak si to vyžere všechno v jedné hře a je to v čudu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a nejvíc na nic, že se na něj o 2 setu kukám a je to super. Pak mi za stavu 3:4 vypadne stream a načte se a je to 3:5 . Škoda . Velká škoda . Wawrinka v semifinále v semifinále turnaje mistrů . Jestli se dostane do finále tak se zblaznim . Navíc děkuju Rafovi ,, víc už ho nesnášet nemůžu ;)
Reagovat
Jabadu
Škoda ...
Reagovat
Mayo
FH inside out môj najobľúbenejší úder
Reagovat
Sonja
Nadal letos prohrává jen "in straight sets" (kromě Viňa del Mar, ale tam se jen rozehrával)...z čehož plyne, že to dneska taky asi upachtí. Ledaže by nechtěl.
Reagovat
spaniel
Stan na twitteru :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to tam Tomas obehal a pak dal ten nabihanej forehand do te site. To melo vyjit :-( Hot shot jak vysitej...
Reagovat
smazaný uživatel
No Tomáš dost chybuje a Rafa se nechce dát..
Reagovat
smazaný uživatel
Sice obcas udela chybu ale hraje agresivne a maji tam moc hezke vymeny...Zacal moc hezkej tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
jde o to, aby taky pěkně skončil... Tomík musí vydržet !!
Reagovat
smazaný uživatel
Mno a ted to akorat dosr*l :-( To neni mozny...Za ten vykon si to ani nezaslouzi a jeste dvojchybou...
Reagovat
smazaný uživatel
NO COMMENT...:(
Reagovat
Jabadu
Stejně vyhraje Španěl. Protože je pohyblivější a nemá přes 190 cm.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud je naděje, věřím Tomovi!!!
Reagovat
Marduch
Přesně tak.
V tý rychlosti se k úderu rychle poskládat činí Berďovi problémy. Pak ten úder buď zkazí (2 nebo 3 v rychlosti nabíhaný forhendy, kterýma chtěl zakončit výměnu) nebo ho odehraje slabě a to TOP hráč samozřejmě trestá.

Jak tady někdo psal, dneska na těch pomalejších površích se vytrácí výhoda výškových parametrů (Ivaniševič) a z tenisu se stává ATLETIKA, kdo je TOP 4? Pavouci na returnu - Djoker, Rafa, Murray, Ferrer...
Reagovat
Marduch
Kdepak, dneska je Rafa hráčem jednoho úderu (forehand), Berďo dneska je to schůdný!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Když je výměna forhendová, je to ok, na bekhendu je to ale neskutečná tragédie. Na tomhle by si Nole smlsnul jak na malině.
Reagovat
Sonja
Přitom v 1.setu se Rafův BH vůbec nezdál jako slabina.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu no, snad už se kousnul a něco s tím udělá. Kdyby Tomášova výhra znamenala, že ho vyšplouchne, tak proč ne. Ale takhle musím fandit Rafovi pro větší dobro, což je v soubji Wawrinka-Berdych pro mě prostě Stan.
Reagovat
Fandina
tomasinho ... máš zajímavý systém fandění, každý jsme nějaký.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak, Rafo, seber se! JEdnou za uherský rok tě tlačím a ty na bekhendu předvádíš takové šílenosti, jaká na vidláckém plácku na forhendu.
Reagovat
tito
Zdar brachu. Andy citelně chybí. Kdy začne?
Reagovat
Sonja
On Andy nehraje?
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím. No žádné momentálně informace, ale AO by snad stihnout měl, doufejme tedy.
Reagovat
gigin
Ještě jsi naštavaný? Já jsem to tak zle nemyslel :(
Reagovat
tito
Na tebe? To snad ani nejde... Nejsem :-)))
Reagovat
gigin
No, včera jsem si rýpl, s tím Rafou, ohledně toho pořezání.. Mělo to být jen rýpnutí.. A Harry hukl kdesi zase na chalengeru, nebo co.. prostě klasická podjebávka a přišels mi naštvaný.. tak to jsem rád, že nejsi..
Reagovat
tito
:-)
Harryho mi radši ani nepřipomínej....
Reagovat
VlS
byl jsi někdy ve Švajcu jinak než jako turista? Nechápu fandění Švýcarovi.
Reagovat
Padme
Druhý set super ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo...tak ale hlavne aby si zase nevymenily dvojniky jako mezi prvnim a druhym setem...
Reagovat
smazaný uživatel
bezva:) jsem hlavně ráda, že Tomáš hraje.. a ne že jenom vrací. Tak a teď mu strašně fandím.

Freedome - nech toho !!! :))))
Reagovat
Mayo
chudák Wawroš, ten musí byť nervózny
Reagovat
Sonja
Toni je prostě taktik...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta nevydarena challenge byla pry prvni UE Tomase ve druhem setu :-D Tak to je hodne husty...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kruci, Berďo, jedna hra!
Reagovat
smazaný uživatel
No a teď se ukáže, čí mentalita bude silnější.. Doufám, že Tomova. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, jen totální tenisový mimoň nevidí, jak mu to Rafa nechává, Je to mnohem lepší soupeř do finále a Tomovi se může podařit porazit Djokárnu. Jako již jednou letos.
Reagovat
gigin
Ahoj, marty.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem holka a jmenuji se Nikol. Nicméně názory Martyho jsou mi blízké :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A nejste si blizky taky?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsme, ale škoda, vypadá na inteligentního a moudrého chlapce :-)))))
Reagovat
gigin
Jo tak to on je. On tu vystupoval pod různýma nickama a nechal se nachytat jak malý Jarda...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jsem nepostřehla. Jen vím, že fandil Rafovi, i když někdy až moc zapáleně, to je fakt. Já jsem jen taková normální fanynka :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
WTF :DDDDDDDD Rafa odjel na hotel asi. Během reklamní pauzy tam poslali dvojníka. Protože tohle je katastrofa, kterou by porazil i Troska po roce bez zápasové praxe.
Reagovat
Mayo
ou aká premena :O
Reagovat
Sonja
Rafa má momentálně o 3 víc než Tomáš:-O 15 x 12
Reagovat
smazaný uživatel
Mas stats prvniho setu?

A kde to vidis takhle prubezne?
Reagovat
Sonja
Nemám...teď ukazovali konkrétně jen UEčka (protože jich Nadal zrovna hromadu nakupil)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo mezi těmi sety vyměnil hráče?
Reagovat
Sonja
Tito Rafovi o přestávce zavolal a objasnil mu, jak se věci mají...:-D
Teď vážně: nezakřikněte to;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a nebo je vazne Rafa nastvanej na Wawrose kvuli tomu koucovani...
Reagovat
Sonja
Na Wawroše kvůli koučování?:-D To snad na strýčka.
Jinak Rafa teď fakt naděluje...jde to ruku v ruce- Tomáš se zlepšil, Nadal o dost zhoršil.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem to tak, ze Wawros si na to koucovani stezoval (Jak pri zapase, tak i po zapase)
Reagovat
Sonja
Vždyť já vím;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No Tome...a proc jsi takhle nehral uz od zacatku...Tak pojed!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co by chtěl víc, že jo? Hlavně, aby si věřil i dál..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa dal Tomovi cuchnout a ten se toho radne chytil. Prestal kazit a zacal tlacit...Snad mu to vydrzi...Tak jestli nebude treti set tak uz nevim jakej vetsi naskok by Tom uz chtel...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ráda, že Tomáš začal dobře hrát, 5:0 jsem teda nečekala.:)
Reagovat
Sonja
Tomáš jako by se bál pořádně přitvrdit, hraje spíš na to, aby se vešel do kurtu (a ani to mu tolik nevychází), čímž nechává iniciativu na Rafovi a ten toho jaksepatří využívá.
No nic, aspoň to tentokrát nebylo o kolapsu v koncovce setu, nýbrž na začátku:-):-D
Reagovat
tito
Tak Rafo, máš splněno, hraješ výborně. Nechci to po tobě nikdy, ale dnes by jsi mohl vypustit, ať tady máme trochu klid. Navíc si myslím, že Tom by byl do SF zajímavější než Stan... :-)
Reagovat
a.magerova
Jako přát svému favoritovi tříseťák a ještě i prohru?!!!
No toto :-/
Reagovat
Sonja
Tito, ty seš eso:-D 200 bodů nepotřebujete?
Reagovat
tito
Výjimečně. Budou Vánoce :-)
Ale jak tak koukám, Tom možná ani pomoc nebude potřebovat...
Reagovat
Sonja
On to snad fakt pouští:-OOO
Reagovat
MarcelPersch
tak to hlavní má Rafa za sebou, teď už by mi ani nevadilo, že by prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
On Tomáš nehraje vyloženě špatně, on hraje dokonce celkem dobře, jenže to na Rafu nestačí, na toho se musí hrát výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš mě štve. Měl by si to srovnat v bembeřici a nemyslet na to, že hraje s Nadalem, hlavně ta pinkačka je o ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
dobre? To dava vsechno Nadalovy jeste zabalene s pranim...Kde je ta hra co snim hral na AO 2012? :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem dobře. Myšleno v porovnání s tím, co předváděl teď ke konci sezóny a ne skoro s dva roky starým AO 2012.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to ten komentátor pindá, že musí Berdych vyhrát 2:0 na sety? Na postup mu stačí jakákoli výhra nebo ne?
Reagovat
Mayo
áno ale 2-0 hovoril zato, že v tom prípade by Nadal klesol na 2. miesto v skupine
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jo.
Reagovat
smazaný uživatel
lol Berdych je oproti Rafovi pouhou atrapou muže! Absolutně mu chybi kvalitni BH a kvalitni pohyblivost... Rafael ho lehce přetlačí a navíc má i více živočišnější údery.... takové mužnější a silnější.... efektivnější a efektnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, dělá spoustu mužnějších věcí na kurtu...
Reagovat
smazaný uživatel
Sim tě, ty jsi taky atrapa.
Reagovat
Sonja
Tomáš těžko hledá skulinu...myslela jsem, že mu Nadal bude házet ty impotentní kopečky na servislajnu a Tomáš bude jen vybírat, kam napere winner, ale dneska hraje Rafa dobře i z BH.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, Tomáš se bojí. Nadalovský komplex jede na plný obrátky.
Reagovat
tommr
holt proti Nadalovi Tomáš prohrává už v šatně. Na tom se už asi nikdy nic nezmění ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Co trocha pozitivní energie, neškodila by ne? :)
Reagovat
tommr
rád bych, ale nevidím to prostě dobře. Radši už budu mlčet, abych zbytečně neprovokoval ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, že jsem s tebou v pohodě a vždycky budu, ale dneska fakt radši mlč :)))))))
Reagovat
PetaM
To je jak Mášena a Serena :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
nevite proc nekomentuje bidrman
Reagovat
smazaný uživatel
snad to bude jedina negativni věc na dnešním zápase.
Reagovat
Mayo
hlavne, že nie pan Havrila
Reagovat
smazaný uživatel
ale aj ten je nic moc
Reagovat
Lina
Žádné strachy a naplno do Nadala, bylo by to fajn, konečně ho dnes porazit.
Reagovat
Mayo
vamos Rafa (:
Reagovat
Sonja
Tomáš dnes herně bude držet s Rafou krok, možná bude dokonce dle statistik lepším hráčem... nicméně koncovky setů znovu připadnou psychicky odolnějšímu a co bylo v průběhu setu, nebude podstatný...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbývá než sebrat Rafovi servis za stavu tak 3:2 a pak už to zmáknout :) Ty stavy 5:5 a TB nevím nevím...
Reagovat
Mayo
potom čakáme na stats :D
Reagovat
Sonja
Čakáš? Tak je sem tentokrát nehodím.
Reagovat
Mayo
som zvedavý :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem byt zlý, ale s Tomasom je v koncovkách setu vacsinou hotovo..
Reagovat
smazaný uživatel
Ta lehce pravděpodobnější možnost postupu bohužel nedopadla. Tome, bojuj!
Reagovat
smazaný uživatel
Tahle možnost je zábavnější ne? Snad to dopadne :)
Reagovat
smazaný uživatel
za chvíli nastoupíš na kurt proti své noční můře /nejen tvojí nutno dodat/, přeju ti pevné nervy, ať šlape první podání, hlavně nepinkej a hraj POŘÁDNĚ jak to umíš :))) Hodně štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
za chvíli nastoupíš proti našemu Tomášovi. Jistě víš kolikrát po sobě jsi ho již porazil, tak se ptám, není ti to už blbý? Není právě dnes čas na změnu? Takže ti přeju všechno nej do semifinále, ale dneska se na to prosím vybodni a šetři prst.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem tu take...Tak agresivne mu prorazi snad tu jeho zed a nebo aspon vsechny rakety :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohoto umpire mám docela ráda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tome pojd si pro skalp dalsi jednicky letos. Kdyz uz prerusil snuru s Novakem, tak proc ne i s Rafou :-)

Lunej: Ja taky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A sakra...Tohle nebude ten pasivni Nadal jako v minulych zapasech
Reagovat
smazaný uživatel
no snad se nic zatím neděje, je začátek..
Reagovat
smazaný uživatel
Je zacatek a Tomas uz ma jednu challenge...Moc se mi ten zacatek ale nelibi :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš to je hned sýcování na začátku.....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tome neva, ale hned z kraje Rafovyho podani tlac jako divej...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš věřím, že se rozehraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Mno...Chtelo by to vetsi agresi a chodit vice proti mickum :-/ Tak poradne ho tam zabetonuj za tou BL...
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, to jsou ale darecky Nadalovy za post svetove jednicky :-/
Reagovat
smazaný uživatel
No, to jsou zajímavé informace ohledně Nadalova prstu.. :) Tomáš si to snad už v hlavně srovnal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konecne aspon si Tom odpocinul pri svem podani take jednou. Ale jinak to je strasnej porod teda...Tak zatlacit a pokusit se zachranit v setu...Ale zvysit tu agresi. Tom umi mnohem cice zatlacit nez ukazuje a zase to stejne vyhazuje, tak uz to je jedno. Prece to Nadalovy neda zdarma....
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos rafa dufam ze tomdnes urves .. :-). A semifinale delpo vs rafa a druhe djoko vs wawrinka aj ked berdych by bol pre djokiho tahzi super nez stan. Ald zase ak by rafa dnes prehral tak by bolo semifinale djokovic vs rafa a druhe delpo vs berdych tak to radsej nee ... :-). Vamossing rafa !!!!!
Reagovat
Mayo
tak myslím, že je jedno či by mal aj djoka v sf...ak chce vyhrať turnaj tak musí dať aj najsilnejšieho
Reagovat
smazaný uživatel
Ved ok ale ked uz mame vidiet suboj velikanov tak nech je to predsa finale a nie nadal vs djokovic a semifinale ved to ani nepasuje .. :-). A stym ze najsilnejsieho si myslel akoze novaka ??? :-)
Reagovat
Mayo
áno jeho
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Tomas porazi v zakladni skupine Rafu, tak proc by Rafa mel byt ten nejsilnejsi? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som nepovedal ze rafa by mal byt ten najsilnejsinaj ked noo.... ale djokovic uz stratil s federerom set a s delpom aj ked aj rafa nema najlepsie vykony ale urcite by som nepovedal ze novak je najsilnejsi na turnaji to nie ,favoriti su novak,rafa a minifavorito su fedex a delpo takze ak ...
Reagovat
Sonja
Chtěla bych vidět, kolik setů by ztratil Rafa, mít Novakovu skupinu.
Reagovat
smazaný uživatel
To zranění prstu je podle mě prkotina, rozhodně nic kvůli čemu by měl být ohrožen Nadalův nástup k zápasu, jak jsem se dozvěděl na nejmenované televizní stanici :D :D
Reagovat
jackiec
má si kupovat krájený chleba, to je ťulpas, no nic, v případě prohry má výmluvu:)
Reagovat
smazaný uživatel
I set by pro Berďu byl nad Rafou pěkný, ovšem postup by to nebyl ;)
Reagovat
nitrotaj
Nejlepší Nadalův backhand za celej rok. Nechápu proč ho nehraje pořád, když v něm má takovej rachot když se do toho opře. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1q-z1HVG5ig#t=679
Reagovat
Mayo
každopádne obávam sa, že po DelPovi je out aj Rafa teraz och no cemment
Reagovat
smazaný uživatel
Bude mě zajímat, jak lépe či hůře bude Rafa hrát s tím "pořezaným" prstem ;) Ale asi úplně stejně!
Reagovat
Mayo
je to ťulpas
Reagovat
Sonja
ťulpas seš hlavně ty a Rafa je chudák, že tě má za fanouška...nebo spíš "fanouška"
Reagovat
Sonja
A neponížila jsem, ani nezaryla...
Reagovat
Mayo
o čo ide ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nechej Mayka na pokoji a radši oplakávej Trosku :-))
Reagovat
Sonja
Tak to Mayka musí těšit, že si od tebe vyleštil zastání...(puke)
Reagovat
Mayo
dikk Tomasinho ale to je v pohode...ona vždy má nejaké pripomienky na mňa :D a momentálne som ostal v nemom úžase , že prečo...čo je na tom,ž e som ho nazval ťulpas :O :D
Reagovat
Sonja
Prečo? Nejde o tuhle konkrétní poznámku, je toho hromada, co napíšeš, a já si říkám, co to ******** je!? Silně mi vadíš, ne na všechno reaguju, ale hromadí se to ve mně a pak si občas nepomůžu a musím reagovat (třeba zrovna dnes).
Reagovat
Mayo
nejsi jediná komu silne vadím...no čo už , treba sa s tým naučiť žiť alebo si nevšímať no (: ani mne neni každý po chuti a žijem
Reagovat
smazaný uživatel
Citlivka no. Však Mayo je úplně v pohodě :-)
Reagovat
Bob
Bude to těžké. Držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Komu budeš držet palce? :)
Reagovat
Bob
Tomovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Správná odpověď :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist