Berdych: Doplatil jsem na špatný servis

20. 1. 2010, 10:38
Aktuality 7
Jindy bývá podání jeho silnou zbraní, tentokrát ho ale zradilo. Téměř nefungující servis byl podle Tomáše Berdycha příčinou jeho nečekané porážky s Jevgenijem Koroljovem ve druhém kole Australian Open. Český tenista se s Melbourne rozloučil po setech 4-6 4-6 a 5-7.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Bylo to hodně nešťastné utkání. První stránkou mince bylo to, že soupeři vycházelo téměř vše, druhou, že můj servis byl absolutně špatný. Ani si to nedokážu vysvětlit, takhle špatně jsem servíroval málokdy," řekl jednadvacátý nasazený Berdych.

Čtyřiadvacetiletý Čech ztratil servis v utkání sedmkrát i proto, že úspěšnost jeho prvního podání dosáhla jen 51 procent. "Když vám podání nefunguje proti někomu, kdo hraje takhle agresivně, tak pak se dočkáte takového výsledku," dodal Berdych, jenž v předchozích třech ročnících Australian Open postoupil vždy do osmifinále.

Berdych se s moskevským rodákem reprezentujícím Kazachstán utkal předloni ve Wimbledonu a vyhrál v pěti setech, dnes byl úspěšnější soupeř. "Hrál velmi dobře. Umí hrát i míče hodně daleko za čáru, ale dnes měl svůj příznivý den. Klobouk dolů před ním," ocenil Koroljova.

Utkání z jeho pohledu nebylo beznadějné, ale své příležitosti český daviscupový reprezentant nevyužil. "Samozřejmě, že jsem měl šance na zvrat. Mít třeba set za zády, tak by to vypadalo jinak. Mohli jsme ještě být na kurtu v době, kdy teď odpovídám na otázky," poznamenal.

Protože Berdych tradičně nehraje na grandslamech čtyřhru, turnaj pro něj skončil už ve středu prvního týdne. "Určitě mě dnešní vyřazení mrzí, přece jen je příjemnější dostat se na prvním grandslamu sezony co nejdál. Ale zase se mi povedl úvodní turnaj v Brisbane, takže tenis jsem určitě hrát nezapomněl a je potřeba dívat se dopředu. Teď zapracujeme na odstranění chyb a budu věřit, že příště se mi zase povede lépe," dodal semifinalista z Brisbane Berdych.

pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
To bylo keců, a teď je ticho po pěšince...ach jo, Tome, prohrát s takovým ňoumou, který pořádně ani tenis neumí, to je fakt umění...jdi se zakopat...Štěpánek aspoň prohrál se ctí v pěti setech s na hardu top hráčem, ale ty jsi to projel s top sráčem...
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, co to bylo?Možná lépe, že jsi nebyl v televizi. Zase bych trpěla. Mít breaky a tak rychle o ně přijít, to je trestuhodné. To by se Ti opravdu stávat nemělo. Kde je ta avizovaná soustředěnost do konce zápasu?-Já vím, že když se zápas nepovede, co máš bezprostředně po tom říkat, ale pokud chceš žebříčkově výš, tak musíš hodně přidat. A hlavně vyrovnanost výkonů po delší dobu. To je znak hráčů tenisové elity. Tak to zkus, ráda bych Tě mezi nimi viděla co nejdříve,aby nebylo pozdě.
Reagovat
VerdascoForever
Ja myslim,ze tam byl zase ten proklety vitr a taky zklamala nova raketa :-D Berdych ale na TOP 50 ma,to bezpochyby a bez trumfu v rukave :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, dočítal som sa, že hral so šnúrkami /tkaničkami/ od Bona z U2,to bola tá zmena? To nie je pravda, už som domýšlavý, však ?
Reagovat
smazaný uživatel
Však ohlásil nejakú zmenu, myslel som, že v jeho hre. Vraj mal aj nekajé tromfy v rukáve. Hm, škoda Berdych. Doporučujem, nehovoriť vopred, byť tíško a prekvapiť.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychu drž pec,co si ještě vymyslíš.Jednou je to antuka,která píská jako beton a porduhý selhávající podání,ty na to bejt v desítce stabilně absolutně nemáš.Zlatej štěpánek,to je aspoň dříč
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, tak přeci jen nakonec něco pozitivního... :-)) Brisbane pro letošek stačí k radosti, Tomášek ještě ví, že k tenisu je třeba raketa, míček, síť, ... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist