Berdych finále nevybojoval, padl v tie-breakové bitvě s Wawrinkou

23. 1. 2014, 13:11
Aktuality 201
Tomáš Berdych se do svého druhého grandslamového finále neprobojoval. Český tenista dnes v Melbourne nestačil na Švýcara Wawrinku, který vyrovnanou bitvu vyhrál 6-3 6-7 7-6 7-6 a poprvé v kariéře si tak na turnaji velké čtyřky zahraje o titul.
Profily hráčů
Tomáš Berdych (© Tennis Australia)

Tomáš Berdych měl dnes možnost stát se prvním českým finalistou Australian Open po Petru Kordovi, který turnaj vyhrál v roce 1998. Znovu ale potvrdil, že Stanislas Wawrinka není jeho oblíbeným soupeřem. Se čtvrtfinálovým přemožitelem Novaka Djokoviče prohrál sedmý z posledních osmi duelů, celkově mají nyní bilanci 5:9 z pohledu českého tenisty.

Čtrnáctý vzájemný zápas mezi světovou sedmičkou Berdychem a osmičkou Wawrinkou byl od začátku vyrovnaný. Zaplněná Rod Laver Arena neviděla příliš dlouhých výměn, oba hráči dominovali na podání a za celý zápas se tak zrodil jediný brejk. Ten přišel za stavu 3-4, když Berdych poslal při Wawrinkově brejkbolu poměrně snadnou smeč mimo dvorec.

Ve druhém setu si osmadvacetiletý Švýcar za stavu 3-3 vybojoval po skvělém křížném forhendovém returnu znovu brejkbol, ale o půl roku mladší Berdych kritickou chvilku zažehnal dobrým servisem. Rodák z Valašského Meziříčí postupně zrychlil pohyb, dostal se do rytmu ve výměnách a zlepšení korunoval v tie-breaku. Třikrát vybojoval minibrejk, Wawrinkovi povolil jediný bod a srovnal na 1:1.

Ve třetí sadě se zdálo, že český tenista získává převahu. V devátém gemu mu vítězný forhend po lajně vynesl první brejkbol v zápase, následný Wawrinkův servis ale poslal bekhendem do autu. Český hráč vedl 30:0 při soupeřově podání i za stavu 5-5, Švýcar se ale ubránil a v druhé zkrácené hře utkání měl pevnější nervy. Berdych mu za stavu 2-3 pomohl dvojchybou a při soupeřově setbolu zahrál další.

V maratonské úvodní hře čtvrté sady česká daviscupová jednička znovu zahrála dvojchybu, oba Wawrinkovy brejkboly ale nakonec smazala. Berdych tím však jen oddálil konec zápasu. I po zbytek setu si oba hráči drželi servisy, a tak potřetí v utkání přišel na řadu tie-break. V něm Berdych hned na úvod špatně trefil volej a po třech a půl hodinách se Wawrinka dostal ke třem mečbolům v řadě. Při tom prvním ještě zahrál dvojchybu, další podání už ale bylo vítězné a přineslo mu postup do prvního grandslamového finále v kariéře.

"Nemám slov, je to úžasné. Dlouho jsem tvrdě pracoval na tom, abych se jednou do finále dostal," řekl na dvorci po zápase Wawrinka. "Berdych hraje velmi agresivně, bylo to těsné," dodal.

Český tenista na tiskové konferenci litoval, že neměl víc štěstí v koncovkách vyrovnaných setů. "Byl to velmi dobrý zápas," okomentoval utkání poražený semifinalista. "Hrál jsem dobře. Taktiku jsem postavil na svých silných stránkách, což fungovalo. Jestli mohlo být něco lepší, pak to bylo podání v prvním setu. Jinak jsem dokázal hrát agresivně, nedělat tolik chyb, útočit, hlavně po Stanových slajzovaných bekhendech. Můj plán vycházel skoro perfektně, akorát tie-breaky jsou velká loterie a on byl dneska ten šťastnější," dodal Berdych, který podle svých slov zkrácené hry nemá zrovna v lásce.

"Začíná mě štvát, jak prohrávám zápasy v tie-breacích. Vzpomněl bych si na dost příkladů, kdy se mi to stalo, rozhodně se v nich musím zlepšit," tvrdí český hráč, který zároveň pochválil prvního finalistu letošního Australian Open.

"Nikdo jiný se za poslední rok tak nezlepšil. Když začal spolupracovat s Magnusem (Normanem), dostal se na úplně jinou úroveň, což můžete vyčíst z jeho výsledků. O tom není sporu," prohlásil Berdych na Wawrinkovu adresu.

Výsledky - Australian Open - muži (dotace 33 milionů australských dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Wawrinka (8-Švýc.) - Berdych (7-ČR) 6:3, 6:7 (1:7), 7:6 (7:3), 7:6 (7:4)
Čtyřhra - semifinále:
Butorac/Klaasen (USA/JAR) - Nestor/Zimonjič (8-Kan./Srb) 6:2, 6:4
Kubot/Lindstedt (14-Pol./Švéd.) - Llodra/Mahut (13-Fr.) 6:4, 6:7 (10:12), 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

201
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pe3k
Já jsem se zde přihlásil, abych se zastával Federera. Nakoec se to zvrtlo k nekonečným diskuzím o tom, kdo je lepší, kdo je hater atd. Už mě to dost unavilo a znechutilo. Nikdo z nás tady nemá žáden vliv na to jak hraje, jaký je atd. Jsme jen fanoušci a svých idolů se zastáváme jako kdyby byli naši nejbližší, přitom já Federera neviděl naživo ani 1 a bráním ho jako kdyby byl můj prvorozený syn co mi zachránil život a našel lék na všechny nemoci světa.

Naproti tomu Nadal, toho opravdu nemám rád, nemám rád jeho tenis, jeho chování, jeho podvádění a většinu jeho fanoušků. Jenže se z něj stal tak obrovsky dobrý tenista, že se to už nedá nijak skrývat, člověk to prostě musí respektovat...

Další co bych chtěl říci je, že já nejsem typ, že bych musel držet s každým fandou Federera a nebo nenávidět každého fandu rafy. Když je někdo tupý jako Roger_Federer a nebo naopak když je někdo uplně v pohodě jako tito tak dresy nehrají žádnou roli.
Reagovat
Roger_Federer
uz 3x..si me nazval tupym..necham to tak...nestoji mi to za reakci.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Roger_Federer je výkladní skříň té vaší party. Pokud by mlčel, udělá Rožérovi větší službu. Jedna perla za druhou :-D
Reagovat
Roger_Federer
pro hlupaka kazdy hloupi..pes..maso...matka..a pak misto toho satelit..
Reagovat
Marduch
Jestli to Tomáš s touhou po GS myslí opravdu vážně, tak to si myslím nejspíš nepůjde bez nějakého toho občasného vítězství menšího turnaje, což se mu už více než rok nepodařilo. Alespoň jednou za čtvrt roku, nejhůř jednou za půl roku prostě zvednout nad hlavu trofej, pocítit tu satisfakci, proč ten tenis vlastně hraje. Pak by mohl v těch vypjatých posledních kolech GS působit přece jen více sebevědoměji, vyzráleji, což je pro úspěch na GS nezbytné, že ano.
Reagovat
tommr
přesně tak. Tomáš bohužel strašně podcenuje menší turnaje kde hraje jen na půl plynu a na větších turnajích mu pak chybí v klíčovejch zápasech sebevědomí šampióna. Chtělo by to aspon 1-2 tituly na menších turnajích ročně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
když už bude postavená? Chudák Tomáš, nevyhrál a ještě pod jeho článkem probíhá souboj známých nicků :D
Reagovat
Mayo
Wawrinka výborne (:
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělý úspěch. Zasloužil by si cenu za nejlepší zlepšení na okruhu.
Reagovat
Rafaeoli25
Musím říct, že mě v poslední době příjemně překvapuješ tím jak se vyjadřuješ o Rafovi ve srovnání s tím, co jsi psal v minulosti. Já na oplátku rád říkám, že si Rogera strašně vážim, ač není můj oblíbenec. Nikdy by mě ani ve snu nenapadlo ho dehonestovat či hůř rovnou urážet tak jak to někteří imbecilové na obou stranách činí. Dokážu ocenit estetickou kvalitu jeho hry a všechny jeho přednosti. Dodnes si s radostí pouštim jejich finále (i ta, která Rafa prohrál), je to prostě nádhera..to, že se tady občas přu o to, kdo z nich je lepší, beru já jen jako někdy i celkem zábavný kočkování o dvou legendách, samozřejmě jen pokud je to v mezích slušnosti. Jinak říká se tu o mně, že jsem fanatik..možná jím zčásti opravdu jsem, ano, mám potřebu ho bránit, ale nelze se mi divit, když od začátku jeho kariéry čtu urážky na jeho adresu. Už v devatenácti byl v diskusích napadán tím nejvulgárnějším způsobem a já si jen tehdy říkal proč, proč někdo tak nenávidí tohle nadšený skorodítě, co dotyčným tak hroznýho udělal? Porazil Rogera na RG? Nechápal jsem to, nicméně asi v té době tkví počátek pozdějších recipročních útoků na Rogera, nepamatuji si, že by na něj ještě v letech 05-06 někdo útočil. Každopádně ať už je příčina jakákoli, nezbývá než to oboustranně odsoudit, dotyční si neuvědomují, že nadávají velmistrům svého oboru, ne Bartošový a Pomejemu, je to prostě odpornej hnus!
Reagovat
MarcelPersch
Garantuju ti, že jestli zítra vyhraje Roger, vrátí se to do starých kolejí. Z toho mám vždycky srandu, jak hateři brečí, když Rafa vyhrává :))
Reagovat
Rafaeoli25
Je mi z toho smutno, ať už se nadává komukoli, fakt je mi zle, když to čtu. Zrovna dneska jsem si znova prošel diskuse na idnesu z let 06-07..tolik urážek co tam Rafa schytával, nad tim lze jen nechápavě zakroutit hlavou, prostě neskutečná a nepochopitelná žumpa :(
Reagovat
Roger_Federer
Stoji ti to zato? nejvetsi hater Rogiho te povazuje za pritele..Je cas zmenit dres.
Reagovat
Rafaeoli25
Já jsem hater a ještě k tomu největší? To si snad děláš srandu..
Reagovat
Roger_Federer
Mluvis a mluvis, snazis se nas presvedcit ..ale premyslis jinak..Ano nejsi sprosty a vulgarne nenadavas..vetsinou..Ale tvoje mysleni a vyroky napovidaji opak...

Pokud nekdo (Roger, Novak), primo neohrozuje tvuj idol jsi vysmaty..Ovsem skryte dehonestujes rekordy a ti
tuli dosazene Federer.napr: opakovani o slabe ere ( coz si prebral od jinych zde, sam na tuto myslenku nemas znalosti a schopnosti.)..Nelze ti uprit vernost az fanatimus Nadalovi..
Jsem ale predvedcen, ze pokud by se ted stalo to ze Rafa zacne prohravat a letos by neziskal ani jeden Grans.titul, prestane se mu darit.Zacnes klidne tlacit Novaka, protoze hlavne aby ty tituli neziskal Federer, ktery by Nadalovi opet odskocil..
Takze ano jsi hater, jelikos tobe nejde jen o to aby vyhraval Nadal, ale dulezite je aby prohral Federer..
Reagovat
Amputace
Protože si myslí, že měl Federer slabou konkurenci, znamená to, že je jeho hater? Ty to musíš mít v hlavě opravdu hodně pomýlené. Jakmile někdo neuctívá tvoji ikonu málem na kolenou, neklaní se před všemi jeho rekordy a geniálním herním stylem, máš ho za hatera. Dodnes si pamatuju, jak jsi mi kdysi psal, že nejsi hater Nadala, že ho respektuješ atd., přitom děláš úplně to samé - zpochybňuješ jeho rekordy (konkurenci) na antuce a jeho současnou konkurenci. Nemluvě o tom, že na rozdíl od Rafaeoliho často nejsi ani slušný.
Reagovat
Amputace
A hlavně nezapomeň napsat, že se zase pletu do "cizích" věcí. Tohle se nedá přehlížet - když někdo káže vodu, a přitom pije víno.
Reagovat
Rafaeoli25
Pe3k má pravdu, ty si fakt tupec, se kterym snad ani nemá smysl se bavit, jinak o mý znalosti se neotírej, tenis sleduju třináct let a za tu dobu jsem viděl všechny grandslamy a většinu Masters, takže nepotřebuju přebírat cizí názory ty kašpare, drzej..
Reagovat
Roger_Federer
myslel jsem ze si bystrejsi...
duvod proc tvrdim ze Rafaeoli25 je hater he toto:
Hlavne aby ty tituli neziskal Federer, ktery by Nadalovi opet odskocil..
Takze ano jsi hater, jelikoz tobe nejde jen o to aby vyhraval Nadal, ale dulezite je aby prohral Federer..

Tak dalsi vec..Pokud by sis dal praci a vyhledal dizkuze 2 roky a vice zpet, zjistil bys ze jsem se do te doby nikdy nevyjadroval k Nadalovi ani pri jeho vyhrach nad Federerem..Bral jsem vse jako sport..A Nadala jsem bral jako excelentniho tenistu..zadne osobni pojeti.
Zmenu nazoru jsem si udelal od cervence 2012-unoru 2013..a vim proc..

Nikdy me nenapadlo zpochybnovat jakykoliv Nadaluv vysledek nebo rekord, nez jsem zacal zde cist Forehendovy canci o slabe konkurenci tenisu (2000-2008), ery a tenistech na kterych jsem vyrustal, vydelal,sledoval..Vase keci jsou urazkou tenisu a tenistu te doby..jen proto abyste vyzdvihli vas idol, bycka..;)
Zaverem..ja se sem chodim bavit..a spise nez Nadalova osoba me bavi jeho zdejsi nekteri fanousci, kteri se neustale snazi vnutit nekomu svou pravdu a nazor na cokoliv koliv diskuzi zde..
Pro me si diskuter, ktereho bych v realnem zivote "sezral za ziva" a velmi moc me bavi tvoje bezmoc a snaha me a jine presvedcovat o tvoji pravde.....
,
Reagovat
Roger_Federer
jeste jedna vec...nelzi!

Najdi mi kde a kdy jsem byl vulgarni, nebo sprosty..Ironicky ano...
Reagovat
Rafaeoli25
Trpíš pomýlením pojmů a významů slov. Když chci, aby měl nejvíc titulů Rafa, logicky jsem si musel přát, když byl Rafa zraněn nebo vyřazen, aby Roger prohrál, samozřejmě bych byl rád, kdyby byl RF vyřazen jen v jejich souboji. Takže v první řadě mi jde o Rafova vítězství, ne Rogovy prohry. Tak to má každý vyhraněný fanda obou dvou, tvojí logikou by pak hater byl skoro každej..
Reagovat
Amputace
Tak se setkejme...

Jinak mě nezajímá, co jsi psal tři roky zpátky, můžeš mi říct, proč by mě to mělo zajímat?

"Takze ano jsi hater, jelikoz tobe nejde jen o to aby vyhraval Nadal, ale dulezite je aby prohral Federer.."
- takže už jsi do toho zahrnul i mě? Jsi schizofrenik? Jak jsi přišel na to, že je pro mě důležité, aby prohrál Federer? Federer Nadala už nějaké tři roky výrazněji neohrožuje, takže i kdyby tvé šílené teorie byly pravdivé, není vůbec žádný důvod, proč "fandit" proti Federerovi coby fanoušek Nadala. Vycházím-li z tvé teorie, bylo by daleko příhodnější "fandit" proti Djokovičovi. Federer už nějakou dobu fanoušky Nadala příliš nezajímá. Pokud je řeč o jeho rekordech, tak samozřejmě chtějí, aby je Rafa překonal, ale samotný Federer je jim úplně putna, tím si buď jistý. Není to středobod jejich vesmíru, jak si možná myslíš. Jsi nemocný.
Reagovat
Amputace
Sám lžeš, hovoříš-li o mně jako o haterovi, aniž bys to měl jakkoli podloženo.

Například jsi jednu dobu v jednom kuse psal, že je Rafa závislý na svém strýci, že si bez něj snad ani neuprdne. Podle tebe je to fakt, ve skutečnosti jde však o sprostou pomluvu, nic jiného, výplod tvé chorobné fantazie, jelikož Rafu osobně neznáš.
Reagovat
Roger_Federer
moc me bavis..jako uz ponekolikate..

Ja jsem jen zkopiroval co jsem psal Rafaelimu25 o prizpevek vyse...Tak ze ne tebe za "hatera" te nepovazuju. povuzuji te za egomaniaka..;)..vyskakujes jak certik z krabicky..
Reagovat
Amputace
Tak to dej příště aspoň do uvozovek.
Reagovat
Rafaeoli25
Přesně, dehonestuje Rafu v jednom kuse, to jak se mu neustále posmívá kvůli strejci je nechutný, dělá jakoby měl u nich v baráku a tenisovym klubu skrytý kamery a věděl kdy se i uprdne. A ještě má tu drzost člověku vyčítat, jak ho může obhajovat když ho nezná, za to on ho zná dokonale, ano ve svých fabulacích ano..
Reagovat
Roger_Federer
myslim ze by si mel sednout do letadla..smer Melbern..aby si stihl pofoukat Rafovi ten puchyr..kdyz jste tak dobry kamosi.;)
Reagovat
Rafaeoli25
A ty bysis měl konečně zajít k psychiatrovi neb trpíš chorobnými představami..
Reagovat
Roger_Federer
Vetsinou ti co ostatni v diskuzich posilaji k psychiatrovi. To delaji, protoze nemaji uz jinou myslenku, argument, nebo ho sami vyrazne potrebuji..
Reagovat
Amputace
a velice podobně jsou na tom ti, kteří píší "Pro me si diskuter, ktereho bych v realnem zivote "sezral za ziva""
Reagovat
Rafaeoli25
Ty seš první a doufám, že i poslední koho k psychiatrovi posílám a u tebe k tomu jsou pádný důvody, když si o někom reálnym vytváříš nereálný představy a pokládáš je za pravdivý, to je podle tebe normální?
Reagovat
Roger_Federer
Opravdu myslis, ze ja jsem ten co si vytvari ve sve hlave imaginarniho pritele??
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/judmoo/status/426448691856044032/photo/1/large?utm_source=fb&utm_medium=fb&utm_campaign=judmoo&utm_content=426448691856044032

Judy zase v akci s Radkovým trikem :DDDDDD
Reagovat
Roger_Federer
pamatujes si jeste tipovani.cz?
Reagovat
smazaný uživatel
legendární forum
Reagovat
Roger_Federer
To jo..tam se tyhle troli jako Barney..grilovali za ziva..
Reagovat
Roger_Federer
mimochodem na tipovani.cz, chodil jeden Prazacek,...hrozne namistrovany, ale o tenise vedel to co malo kdo, byl fakt schopny..A ten tehdy jako prvni tvrdill , ze Gulbis ma potencial na to stat se 1 a bude;)...
Pouzival nick Weaktor....Ze zacatku psaval i sem, ake uz dlouho hsem ho nevidel neco komentovat na tenispirtale...
Reagovat
tito
Když jsem poprvé viděl Ernieho v Petrohradě (2006), tak jsem si to myslel taky...
Reagovat
smazaný uživatel
jj toho si pamatuju a o tom Gulbisovi to tehda tvrdilo víc lidi.
Reagovat
smazaný uživatel
HOFA ten byl taky vybornej :D at se praší za kočarem ,naloženo diamantovou lopatou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Federer potrebuje aby zajtra poriadne celý večer pršalo, jeho šance by boli hneď výrazne vyššie.
Reagovat
Sonja
No já četla, že zítra pršet má, takže bude střecha zatažená.
Reagovat
J.M.
To je dobře pro Nadala. Nadal podle svých slov v posledních dvou zápasech hrál tak příšerně proto, že hrál odpoledne, kdy byl vítr. A Nadalovi vítr dělá problém. Říkal, že když bude hrát v příštím zápase v noci, tak to bude zase dobré, tak jako to bylo dobré v nočním zápase dvě kola nazpět.

Pamětníci můžou zavzpomínat na Indian Wells 2012, kdy vítr v zápase s Rogerem Rafu celkem zneškodnil, zatímco Rogerovi nedělal žádný problém. Čili střecha by byla výhoda pro Rafu. Nejsme ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Stan má formu jak hrom! Prostě mu to dobře lítá :), zápas byl skvělý, Tom umí hrát i líp, dnes dost kazil, asi i nervy pač moc dobře ví , že Wawrinka na něj umí a bylo to vidět, ten lepší vyhrál..tak by to mělo být , tak Tome někdy příště, jako mrzí mě to dost, Berďa na to má , ale dneska mu to nešlo ..jak kdyby nevěděl jak na něj, zmatenej, frustrovanej a to byl i důvod k dalším a dalším chybkám ..Tak Stane a teď ten titul!!! Držím pěsti :) I Cibulkové samozřejmě :)
Reagovat
l00bor
Je dobře,že nám dozrávají další tenisté a sbírají zkušenosti v top zápasech.Berdych,Wawrinka,Dimitrov jsou hráči se kterými se musí počítat.Dnes si to Tomáš pohnojil sám,ale jak sám říkal na začátek sezony dobrý.Zítra velký zápas Rodger versus Chuck Norris,pardon Rafael Nadal.Moc bych to Rogerovi přál už jen za to jak byl minulý rok odepisován,tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám ve zvyku tu psát romány, ale dneska si dovolím vypustit tady trochu své frustrace. Jsem Tomova fanynka, vždycky budu a ačkoliv nemám ráda, když se tenistovi vyčítá jeho labilita, že s tím a s tím nesmí prohrát, musím přiznat, že mě Tomáš naštval, samozřejmě tím, že prohrál, ale víc svým přístupem ke hře. Kdybych nevěděla, že dokáže sehrát úžasné zápasy, odvracet TB, hrát aktivně a útočně, prosím, ale proč tohle nezahraje, když má takovou šanci? Proti Stanovi navíc hraje poněkolikáté, už ví, jak soupeř hraje a čím ho lze potrápit, ale dneska mi chyběla Tomova bojovnost, i když od 2. setu hrál líp. Zajímalo by mě, co mu před zápasem radil Krupa. Sečteno podtrženo, nerada to přiznávám, ale pomalu začínám taky věřit, že výhra GS je Tomášovi čím dál víc vzdálená a to bych mu ji přála jako nikomu. Kdyby tak člověk věděl, co se honí hráči hlavou a jaké má pocity, dokázal by to líp pochopit.. já se snažím, ale za dnešní prohru si Tomáš může hodně sám, chyby, chyby, udržovací tenis, malá aktivita...
Reagovat
lars
Tom zahral dnes proti SW lepe nez na US open 2013.
Nesedi mu styl jakym SW hraje, tak ze nemuze nejake udery ucinne aplikovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš a Wawrinka jsou vyrovnaní hráči, na žebříčku ATP 7 a 8. Tomáš nehrál špatně, bylo to vyrovnané - tři poslední sety došly do zkrácené hry. Přála jsem mu výhru, ale spílat mu za to, že prohrál, to nemohu. O výhře a prohře opravdu rozhodovaly detaily. Chyběl kousek...Wawrinku nemusím, ale ocenit se musí, že právě ty detaily ve hře zvládl lépe ve dvou zkrácených hrách. To je vše, škoda nevyužité šance, ale pro Tomáše výborný začátek sezony, která ještě zdaleka neskončila...
Reagovat
Fandina
Tomáš hraje čím dál líp. Dneska samozřejmě škoda, ale rozhodnutí bylo v TB a to je vždycky známka vyrovnané hry. Věřím, že ještě GS budou, hraje stále líp a líp takže když to bude takhle pokračovat, není důvod GS dosáhnout. Držím palce!
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po odehraným semifinálovým zápase Berdych-Wawrinka na AO.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč je na AO ještě ve hře a může ještě získat další body:

1. Nadal 13850 (+9310) *
2. Djokovic 10620 (+6080)
3. Del Potro 5370 (+830)
4. Ferrer 5280 (+740)
5. Wawrinka 4910 (+370) *
6. Murray 4720 (+180)
----------------------------------
7. Berdych 4540
----------------------------------
8. Federer 4355 (-185) *
9. Gasquet 3050 (-1490)
10. Tsonga 2885 (-1655)
11. Raonic 2770 (-1770)
12. Haas 2435 (-2105)
13. Isner 2320 (-2220)
14. Youzhny 2145 (-2395)
15. Fognini 2100 (-2440)
16. Robredo 1980 (-2560)
17. Almagro 1930 (-2610)
18. Nishikori 1915 (-2625)
19. Dimitrov 1810 (-2730)
20. Simon 1700 (-2840)
...

Tomáš Berdych se po dnešní porážce v semifinále v průběžným žebříčku opět vrátil na sedmý místo ...
Wawrinka předskočil Tomáše i Murrayho a posunul se už na pátý místo ...

Pokud v zítřejším semifinále Federer porazí Nadala posune se Federer na šestý místo před Murrayho a Tomáše. Tomáš by se tak trochu paradoxně propad o jedno místo v žebříčku i když se na AO dostal poprvé v kariéře až do semifinále. Útěchou by mu mohlo být snad jedině to, že si zase o něco navýšil náskok na devátýho Gasqueta ...
Pokud v zítřejším semifinále naopak porazí Nadal Federera zůstane Tomáš na sedmým místě a Federer bude až osmej což by bylo jeho nejhorší umístění od já nevím kdy ...
Reagovat
a.magerova
Roger byl 8. v květnu 2002 (poprvé) a v říjnu 2002 (podruhé a naposled).
Reagovat
a.magerova
Jakože zatím....
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna faktická..

Kolko bodov potrebuje zhruba ôsma hráčka v poradí, ktorá sa kvalifikuje na TM?..Ak by totiž Cibulková zajtra vyhrala, mala by už 2000, tipujem, ze este bude potrebovat tak 3000...hm?
Reagovat
smazaný uživatel
záleží kolik toho vyhraje Serena. řek bych 4t jsou jistota
Reagovat
smazaný uživatel
Okolo 3400 by jej mohlo stačiť, ale to musí to finále Cibulka aj vyhrať. S Na Li to bude mať pekelne ťažké, no formu na to má.
Reagovat
tommr
dík za upřesnění. Federera zas tak nesleduju takže jsem si nebyl úplně jistej. Vím jen, že v roce 2002 skončil šestej a pak byl až do lonskýho roku vždycky první nebo druhej (s jedinou výjímkou v roce 2011 kdy byl třetí) ... :)
Reagovat
tommr
na postup na poslední TM stačilo osmý postupující Kerberový 3715 bodů. Letos se trochu změnilo bodování takže k postupu bude zřejmě stačit mín bodů. Tipuju, že osmá postupující hráčka bude potřebovat něco okolo 3500 bodů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dikes..
Reagovat
smazaný uživatel
Rogeeerovci- má to cenu zítra sledovat nebo si mám jít radši zabruslit? Já se nějak bojím jednoznačné prohry ve třech...
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko radit, nějaké riziko, že přijdeš o požitek, ze Fed vyhraje tu je, ale...Sdílím veškerý skpticismus :) Jsem fanoušek jak noha, ja vím :)
Reagovat
a.magerova
Fandíme v dobrém i zlém !!!
Bruslit můžeš kdykoli jindy a BASTA :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Arogant vyhraje: Rozeeer, Roziiirek tenisovy kral, Maestro je jenom jeden, nej nej vsech dob, tenisovy buh je zpet, genius vyucoval, nikdo na nej nema, no.1 fovever, letos jde na Grand Slam,.. apod. hovinka :-)

Arogant prohraje: Roger si to prohral sam, nebyt toho autu, te pasky...kdyby to prasatko, jestrabi oko, smula, semifinale je pro nej ale uspech, on uz nema komu co dokazovat, vyhral uz uplne vse, pro me je nejlepsi, je to legenda i kdyby uz nic nevyhral, Rozer uz nema motivaci...Nadal mel jenom stesti, kdyby kdyby..mohlo to dopadnout jinak, hraje nejhezci tenis pro me je vitez, v Parizi se uvidi, ve Wimbledonu se ukaze, na USO ma realnou sanci vyhrat, TM je jeho...
Reagovat
smazaný uživatel
Šak ano, za ideálních podmínek je Roger neporazitelný. :) Nedělej, že to nevíš, Barney.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Roger_Federer
tiskova zprava zitra 13: 32..
Toni Nadal"Rafa se dnes necitil vubec dobre, puchyr na ruce ho limitoval od idealniho vykonu..V tiebreiku 2 setu ho zacalo zlobit koleno, samozdrejme se nechceme vymlouvat..Roger dnes podal dobry vykon.....
Reagovat
Amputace
:D:D Přesné.
Reagovat
a.magerova
Máš tam vážné nedostatky :-(
V prvním odstavci Ti chybí jeho jméno "Roger", protože takhle mu my většinou říkáme, oslovení Rožér nebo dokonce nějaké přiblblé zdrobněliny Rožérek nebo Rožírek používají hlavně paka z TP.

V druhém odstavci - Roger nikdy neřekl, že nemá motivaci a normální FFF to ví a proto toto nebude hlásat. Na kdyby kdyby samozřejmě hrajeme, ale sílu Rafy si uvědomujeme, takže že měl Rafa jen štestí a proto vyhrál tady psát nebudeme, ale určitě poukážeme na to, že Rafa zase zdržoval a překračoval časový limit :-P
Reagovat
carolyn
jestli mám zítra tlačit Nadalovce, nebo Rožérovce .... chjooo prkérka :-D
Reagovat
Pe3k
Pokud Roger vyhraje první set, bude to 3:1 pro Nadala. Pokud ho prohraje, bude to 3:0 pro Nadala. Rafa vytáhne to nejlepší co v něm v tuto chvíli je, Roger bude hrát ze začátku dobře a pak se sesype. To je můj tip.

Btw. Je neuvěřitelné jaké má Nadal štěstí. Čtvrfinále Dimitrov, Semíčko Roger a finále Wawrinka jenž proti němu ještě neuhrál set. A to se psalo, že Rafa má (po x letech těžký los). Nejen, že je psychicky i fyzicky nezdolný, on má ještě vždy ukrutné štěstí. 3 jednoručné backhandy v řadě, to je jakoby padaly grandslamy z nebes přímo Rafovi do klína, ale co už. Každý má co si zaslouží a i když já nedovedu pochopit, vzhledem k jeho neustálému zdržování a porušování pravidel, čím si tohle zasloužil, je to prostě tak.
Reagovat
Rafaeoli25
A ty myslíš, že obouručáci Andy a Berdych by měli šanci o tolik větší? :)
Reagovat
Pe3k
Andy v plné síle a třeba takový Del Potro. Berdych ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray vcera nehral zle, urcite lepsie jak Grigor...Holt, mal byt Roget vyssie v rebricku a Andyho by neschytal..
Reagovat
Roger_Federer
ze ty ses dohodl z Forehrendem a misto tevh 100 euro..musis v zajemnych zapasech uprednostnovat Nadala?
Reagovat
smazaný uživatel
Já s Petříkem souhlasím, Roger se natrápil s polovičním Andym, kvůli H2H bude prohrávat s Rafou 1:0 na sety už v šatně. Málokdo by byl za výhru vděčnější jako já, ale buďme realisté.
Reagovat
Pe3k
Další tvůj super tupý komentář. Viděl jsi jejich H2H na grandslamech? Na AO? Za posl. 6 let? Nadal se ve vzájemných zápasech upřednostnuje sám, já jsem realista.
Reagovat
Roger_Federer
Ja ti nevim..mozna jsi realista..a mozna ses jen posranej a nejde ti o tenis ale jen nejake hloupe H2H.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je hlavně o hlavě a H2H hraje na psychiku velkou roli , proto spolu tyto dvě věci úzce souvisí , chápeš ? Jinak zitra tip: 3:1 Nadal (Ale možná Federer překvapí)
Reagovat
smazaný uživatel
No čo Federer Fans?..Ako zajtra, tipujem že ani nedýchate :))..Roger v super forme, hrajúci proti sčasti indisponovanému Nadalovi, v očiach mnohých favoritom..Viete si predstavit, aké to bude, keď to nevýjde?..

:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Skočíme z mostu... To si chtěl vědet?
Reagovat
smazaný uživatel
A z vysokého?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jo a jsem na to pripraven, at je to jak chce, tohle jsem od Fedexe necekal... Hraje uzasnej tenis, krasne se na to kouka, a at to dopadne zejtra jak chce, mame se rozhodne na co tesit :) Federer Vs. Nadal je proste tenisovej svatek, malo platny :)

A pokud se Roger nesesype a bude si verit, (vsichni vime jak to s Rafou ma) tak ma docela realnou sanci:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvyššího.
Reagovat
dappe
Ty jsi fakt neuvěřitelnej? :D Už včera ten tvůj komentář, jak si připravuješ půdu pro případnou prohru...Federer tak jako tak sehrál skvělej turnaj a fanouškům ukázal, že tady ještě pořád je.

Spíš se nabízí otázka, co budeš dělat ty, když Federer vyhraje? Po tom, co si tady předváděl poslední období...
Reagovat
Rafaeoli25
Rozhodne ten puchejř, pokud nebude moc bolet, je to doma jako vždy :)
Reagovat
a.magerova
Vtipný jako vždy....
A do koho se budeš strefovat, kdybychom všichni poskákali z mostu?!!!
Bys ztratil smysl své existence tady, stejně jako mnoho jiných tady píšících :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Žiadna pôda..Rafu zranenie obmedzuje, na razancii a presnosti forehandu, plus na servise..S Dimitrovom mal priemerný prvý servis 168km/hod, zdravý s Monfilsom 183km/hod..To sú oficiálne čísla, inými slovami fakty, ktoré dokazujú túto kvázi pôdu...

Roger hrá samozrejme dobre, fajn sa na to pozerá, jeho fanúškov zasiahla konečne zaslúžená vlna optimizmu..Ak to dokáže udržať (čo je neisté), tak s ním treba počítať..Rogerov zajtrajší výkon však nebude o moc iný od jeho výkonu z r. 2009, 2012..Rafov výkon bude rozhodujúci, ak sa dostane na svoj štandard, o výsledok sa nebojím..Dostane sa vsak?
Reagovat
Roger_Federer
jednoducha uvaha..jestlize je Dimitriov udajnou kopiji Fedexe..a mel jsi prokazatelne tak nahnano behem a pred zapasem..Musis ted mit plinku...aby to tvoje zena nevidela ze si se pos..al..; ))
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov bol nepredvídatelný, Roger nie..

Ale prečo na teba idem s logikou?
Reagovat
smazaný uživatel
ty statistiky rychlosti podání hráčů s puchýřem, mě zajímají kde jsou?
Reagovat
Matti
Ja jsem vzal na zítra dovolenou, pozval svého kámoše, který je mimochodem FFF a spolu se budeme dívat a navzájem se špičkovat. Popíjet pivečko, občas proložíme panáčkem a uvidíme. Věřím Rafovi. Ikdyž ho puchýř může omezovat, souboj s Rogerem ho naplní adrenalinem a vymáčkne ze sebe všechno.
Reagovat
Denis92
co to tu zas skusas? Nadal je favorit, o tom sa nebudeme bavit..
Ake to bude ked nevyhra Nadal? Velke prekvapenie a strata jasneho GS..
Reagovat
Denis92
btw. Nadal aj Toni sa vyjadrili,ze ho zranenie neobmedzuje.
Reagovat
Sonja
Nejsem Forehand, ale statistiky hledat umím:-)))
Match s Gaelem:
http://www.ausopen.com/en_AU/scores/stats/day11/1301ms.html
Match s Grigorem:
http://www.ausopen.com/en_AU/scores/stats/day15/1501ms.html
Reagovat
Sonja
Ale zajímavé je, že proti Nišimu měl ty statistiky nejlepší...a to už myslím puchýř měl?
http://www.ausopen.com/en_AU/scores/stats/day13/1401ms.html
Reagovat
Denis92
Samozrejme. Ako som pisal.Nadala to v hre nijak neobmedzuje..to su zas len kecy a vyhovorky pri pripadnom neuspechu
Reagovat
smazaný uživatel
Štatistiky sú na oficiálnej stránke..V každom zápase mal cez 180km, až na ten posledný.

Čo sa Nishikoriho týka, zrejme to ešte nebolo natoľko vážne..

Zajtra však verím v super zápas, pľuzgier nepľuzgier, ako hovorí Matti, bude to sviatok :)
Reagovat
Sonja
Faktem je, že Rafa podal proti Dimitrovi dohromady dost slabej výkon...pokud to nebylo puchýřem (ale sám Rafa říkal, že ho omezoval), tak to bylo strachem z Grigora?...Grigor od začátku výborně podával, Nadal se nedokázal dostat do rytmu a to ho zřejmě dost znervoznilo. Na stejnou kartu by mohl vsadit zejtra Federer.
Reagovat
Denis92
Ja by som to vysvetlil jednoducho..aj Nadal je len clovek a obcas ma slabsie chvilky.Dolezite je zapasy vyhrat aj ked nehra dobre a to sa mu dari. Nemozno cakat ze bude hrat stale taky skvely tenis ako na US series. Odohral slabsi zapas,ale vyhral a je v semifinale a nepochybujem o tom,ze poda zajtra skvely vykon a o nejakom pluzgiere po zapase nebude ani rec..
Napriklad aj nedavno na RG mal slabe zapasy ale proti Djokovicovi podal skvely vykon a finale bola uz len formalita..tentokrat to moze byt velmi podobne.
Reagovat
J.M.
Puchýř ho podle jeho slov omezuje "trochu při servisu". Toť vše. Při forhendu ani ne, ani při jiných věcech. Hrozně se tady ta kauza puchýř nafukuje, zveličuje a překrucuje a vkládá se mu do úst něco, co neřekl.

Při servisu mu to prý ubírá trochu na rychlosti v km/h. Ale jeho servis stejně nikdy nelámal rychlostní rekordy a jeho účinnost byla v zápase s Dmitrovem tradičně daná umístěním a jeho leváckou rotací, která dělá soupeři problém. Dimitrov ho skoro vůbec nebyl schopen returnovat, přestože v předchozích zápasech returnoval excelentně. Roger je na jeho servis víc zvyklý a umí ho líp vracet, ale nemyslím si, že Rafův servis bude nějaká rozhodující věc.
Reagovat
tito
Nelze než závidět. Taky bych si přál takovou pohodu při sledování a hned bych se připojil :-) Bohužel zítra si na volný den nesáhnu, tak budu jen koukat na LS a zápas si pustím až ze záznamu...
Reagovat
tito
- pokud jej hendikepuje, nebude to troubit dopředu. Naopak. Taková tisková prohlášení nelze vůbec brát vážně.
Reagovat
J.M.
Kdyby to nechtěl troubit dopředu, tak by netroubil dopředu, že jej limituje při podání. Navíc stejnou verzi vykládal bezprostředně po zápase v rozhovoru s Courierem, kdy zjevně takovou otázku nečekal a nebyl připravený něco zatloukat nebo si vymýšlet. Vypadal dost otevřeně, už tím, jak se detailně snažil popsat přesně ten pocit, který při tom podání s tím puchýřem má.

Říkal, že ho to nebolí, respektive problém není v tom, že by ho to bolelo, ale v té ochraně, náplasti, kvůli které má pocit, že mu při podání raketa vyklouzává z ruky. Nicméně je to prý jediný větší problém.
Reagovat
tito
Tento argument beru, rozhovor jsem sledoval. Dokáži si představit, že pokud má náplast přes celou dlaň, citlivost se významně -v rámci detailů prof. hráčů- snižuje. To menší krytí je určitě lepší, problém je spíše v tom, jak dlouho během zápasu vydrží. Myslím si, že moc dlouho ne. Kéž by alespoň na první set :-) Naznačuji pouze to, že v rámci předzápasové přípravy nebude ventilovat své slabiny.
Reagovat
Sonja
Tak to je jedině dobře, jestli ho ten puchýř neomezuje.
Stejně se nedivím Rafovo fanouškům, že jsou z toho zápasu nervozní. V první řadě asi proto, že Rafa MUSÍ, zatímco Federer může.
Ale pořád lepší mít z čeho být nervozní, než aby jim nervozita vypadla ve čtvrtfinále se Stanem:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě zajímají fakta. Jak puchýř ovlivňuje rychlost podání.
Na základě dvou zápasu Rafy to jsou podle mě jenom dojmy, úvahy. Neříkám špatné, ale fakta to nejsou.
Reagovat
kada.tom
Je škoda, že to Tomáš nezvládl, ale celej turnej včetně dneška hrál dobře, ale Stan byl dneska lepší a šťastnější, proto si GS finále zaslouží víc. Budu mu přát i ve finále, leč jen tehdy, zda-li do něj postoupí Federer, což doufám ne - pokud postoupí favorit, tedy Rafa, tak budu tlačit k titulu Rafu :-) Vamos!!!

A Tomáš si odpočine a má dobře nakročeno do sezóny :-)
Reagovat
VlS
Zápas jsem neviděl, bohužel jsem musel pracovat. Ze statistik vyplývá, že byl zápas strašlivě vyrovnany, Stan měl asi trochu víc štěstí. Neva, stejně dobrej turnaj pro Toma a trochu cítím, že porážkou Noleho si Stan to finále zaslouží o kapku víc. Taky mu budu v neděli fandit.
Reagovat
tommr
Wawrinka byl dneska bohužel lepší. O štěstí bych nemluvil, protože Tomáš si to prohrál sám hrubejma chybama v rozhodujících chvílích (opakovaný DF v TB, vyhozenej return při BP). Tomášovi se tohle bohužel stává v důležitejch zápasech zcela pravidelně a o nějaký náhodě tudíž nemůže bejt řeč ...
Jinak je pro Tomáše postup do SF samozřejmě velkej úspěch. Na víc asi nemá. Je trochu paradoxní, že i přes životní úspěch na AO hrozí Tomášovi pokles v žebříčku - pokud zítra porazí Federer Nadala bude Tomáš až osmej ...
Reagovat
George_Renel
je v Německu v QF. Dnes po zajímavém průběhu porazil Ungera a posune se blízko k 80. příčce žebříčku. Utkání mělo zajímavý průběh. Nejdříve rychle vedl 3"0, pak srovnáno na 3"3 aby set vyhrál 6"3. Ve 2. setu za stavu 1"1 byl Veselý na kurtu docela dlouho ošetřován, dle streamových záběrů záda, a pak rychle utekl na 5:2 a40:15. Dva lehké míče nezakončil dostatečně důrazně a za chvíli prohrával 5:6. Dotáhl na TB a v něm konečně houževnatého Ungura zdolal. Musím vyzvednout kvalitu streamu. Jen ty 2 kamery jsou holt málo. Zítra má H. Maurera.
Reagovat
Fandina
Tak to je super. Gratulka Jirkovi a jen tak dál!
Reagovat
slacker
jeste furt mrha casem na turnajich kategorie challenger? Ach jooo
Reagovat
George_Renel
A on se momentálně vedle AO hraje nějaký ATP turnaj? Pověz, rád se nechám poučit.
Reagovat
smazaný uživatel
Veselka razí po DC do Ameriky, kde by měl hrát 3 ATP turnaje v řadě. Nicméně jestli bude stále vypadávat v prvních kolech, je reálná hrozba, že vypadne ze stovky..
I proto sou pro něj challengery zatím přínosem..
Reagovat
tommr
a co má dělat když na AO vypad už v prvním kole a žádný turnaje ATP se ted nehrajou? Potřebuje se rozehrát před nadcházejícím DC zápasem s Holandskem (Sijsling tam mimochodem hraje taky) a musí si taky někde uhrát body za lonský dva tituly na turnajích kategorie Futures v Izraeli který letos z pochopitelnejch důvodů nemůže obhajovat přímo ...
Reagovat
smazaný uživatel
jo a po těch 3 menších ATP turních následují masters Indian Wells a Miami. Předpokládám, že aspoň kvaldu na IW hrát bude.. takže ta ATP šňůra bude ještě delší.
Reagovat
tommr
jj kvalita streamu je vynikající, ale umístění kamer špatný ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
omlouvám se za špatnou informaci. Ve skutečnosti by měl hrát Jiří v America po DC jenom dva ATP/250 turnaje (Memphis a Delray Beach.. to je ten kde pořád vyhrává Ernestek). Před tím ještě jeden challenger v Dallasu. Pak asi Indian Wells.
Reagovat
tommr
on mezi těma challengerama a menšíma ATP turnajema v Americe není zase takovej rozdíl - hrajou na nich hlavně domácí borci a pro Jirku Veselýho to bude dobrá škola před Indian Wells a Miami ... :)
Reagovat
carolyn
http://sport.aktualne.centrum.cz/kodes-berdych-mel-ziskat-prvni-set-a-ty-dvojchyby/r~8550c05c843511e3921f0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=sportbox&utm_campaign=B&utm_term=position-2
Reagovat
smazaný uživatel
Libi se mi, jak elegosove uz automaticky vidi sveho bozskeho aroganta s osmnactym titulem v kapse :-D ale kdy naposledy ten labilek Rafu na GS porazil?? Ze by pred sedmi lety?? ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
Názory, třebaže pravdivé se dají říkat i slušněji ne?
Reagovat
dorons
Jedine arogantni hovado ses tady ty. Nevim,kde jsi vzal takovou pitomost,ze Roger je arogantni. Bud to nemluvis anglicky,nebo nemecky nebo francouzsky,nebo jses uplnej vul. Ta posledni moznost bude spravna. Uz jen podle jeho vystupovani musis videt,ze je to skromnej kluk.
Reagovat
a.magerova
Měla jsem Tě za chytřejšího :-(
Je to naše přání nikoli konstatování, už ani psaný text nechápeš?!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer a skromny kluk, jo? Tak to je pecka :-D A solidni joke, diky ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já Rogera jako jeho fsnoušek s 18. grandslamem v kapse určitě nevidím. Pokud se na to podívám střízlivým pohledem, tak uhraje zítra maximálně 1. set.
Ale už teď můžu říct, že jsem z turnajem spokojený, protože s Rogerem v semifinále počítal málokdo (já jsem byl bohužel jedním z nich).
Pořád ale jiskřička naděje nezhasla ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže podle tebe neskromný=arogantný?
Pro mně je projevem arogantnosti například, když někdo nedodržuje pravidla.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, pro me je zase vrchol arogance, treba kdyz forevr nambrvan haze za sebe po prazdnou lahev od piti, kterou prave dopil, nebo kdyz nadava lajnove, ktera se spletla, jako kdyby byla ten nejvetsi povl, zatimco on ztelesnene bozstvo...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože ty si pitomec...Tak prázdné flašky za sebe určitě hází jen Federer, nikdo jiný. To je argument jak víno, skutečně.
http://media.sport.cz/images/gallery/0000000009990737/vOLwAJT3-Dl14URyQc4EUw/52e0f0ce9eca3cf617150100-171833.jpg?20140123122504
Wawrinka - neskutečné arogatní hovado, fakt že jo...
Co se týče nadávání rozhodčímu, to nasere každého. Že Serena jednou vyhrožovala rozhodčí, že ji zabije - úlet. Ale podle tvojé logiky už teda bude navždy arogantní....
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze nikdo jiny neplati za radoby elegana a gentlemana, jak oznacuji pana "dokonaleho" nejenom jeho fanaticti fans!
Reagovat
smazaný uživatel
Elegán je především svojí hrou. A jen tak mezi námi, mně přijdou mnohem víc zfanatizovaní Nadalovci. Mnohem častěji tady čtu takové pindy právě od fanoušku Nadala, než od Federerovců. Na druhou stranu, pokud to nemá vyloženě v nicku, tak ani nepoznám, že dotyčný fandí Federerovi...
Reagovat
dorons
Vem si to takhle. Jestli Dimitrov a Nishikori s nim uhrali set,tak Roger musi uhrat minimalne 2 a pak se uvid jestli to bude ve ctyrech pro RF nebo v peti...ale urcite vyhraje vic nez jeden set. O tom jsem presvedcen.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak nsem řekl, dokonalý není nikdo. Každý má své mouchy. Áno, i tvůj idol je má :-) ale nechci zbytečně přilévat benzín do ohně. Většina lidí, co se s Rogerem setkala, se o něm vyjádřovala jen v superlativech a tohle je mnohem víc vypovídající, než tvrzení lidí, co Rogera v životě neviděli a neslyšeli a jejich smyslem života je za každou cenu pomlouvat, urážet a posmívat se mu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednu věc si neodpustím. Kdyby se Tomovi stalo, že by mu jeden soupeř skrečoval a druhý nenastoupil, to by se toho tu psalo, jaký měl štěstí, že mohl odpočívat a ani nevyhrál (a netvrďte mi, že ne, znám zdejší klima). To, že měl tohle štěstí Stan, to nikoho nebere, přitom nejen na této diskuzi čtu, že vypadal značně unaveně. Tím nijak neshazuju Wawrinkův výkon. Porazit Djoka na tvrdém povrchu, to se podaří zcela výjimečně a Stan si to zasloužil, jen mě tak nějak trochu štve ten český dvojí metr.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí uvidíme na French Open nebo Wimbledonu!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct, koho by si měl Stan ve finále přát víc. Na jedné straně Nadal, se kterým ve 14 zápasech neuhrál ani set (neuvěřitelné!) nebo Roger, kterého porazil jednou před 4 lety cca a 13krát prohrál ... No já ve druhém semifinále více věřím Rogerovi a to ze dvou důvodů, na turnaji působí dominantně a hraje opravdu hezky a na druhé straně Rafův problém s rukou, který ho limituje především na podání (Od toho se bude odvíjet celý zápas) ... Myslím si, že Roger svoji šanci chytí pevně za pačesy, protože větší šanci (vyřezení Djoka a zranění Rafy) asi už mít nebude ... Jsem sice fanoušek Rafy, ale Roger je legenda a klidně bych mu ještě nějaký GS přál na "stará kolena" :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Dvě poznámky, první: Roger dominantně působil, do konce třetího setu s Murraym, pak už mu šlo jen podání (a i to hůř) a měl štěstí, že Andy fyzicky ve čtvrtym odpadl. Poznámka druhá, Rafova ruka problémem je, nicméně i přesto si s Grigorem vedl na podání až na tři čtyři gamy velmi slušně, takže pokud nebude dávat dvojchyby, nemusí to být velký handicap, důležitá je navíc především kvalitní rotace. Každopádně rozhodne se hlavně ve výměnách a v nich jako tradičně Rafovi věřim :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale rychlost podání byla o dost pomalejší, než je zvykem a i sám Rafa říkal, že při servisu mu ruka působila problémy ... může to mít i vliv na psychiku (měl pocit, že mu raketa při podání vypadne) ... no ruku snad vyřešila ta náplast (kolečko), tak by to mělo být ok. No snad to Rafa urve, rozhodně se je na co těšit :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Já mu věřim a taky nezapomínej, že na to zranění mělo jistě velkej vliv i to vedro, ve kterym s Grigou hrál, sf se bude hrát večer v přijatelných podmínkách. Jinak vzpomínám si na finále Monte Carla 08, kdy porazil Rogera i s dvojnásobně velkym puchýřem na noze a se skrvavenou ponožkou, tam to dokonce vypadalo na skreč hned v prvnim setu a nakonec vydržel třiapůlhodinovej tříseťák..
Reagovat
smazaný uživatel
No určitě mělo, jenom říkám, jak to vidím :-) ... Každopádně Rafa je úžasný v tom, jak dokáže zatnout zuby a hrát "na krev". Uvidíme jak to dopadne, pro mě zůstává mírný favorit Roger i když si přeji opak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste aby to urval Roger a jsem s obsazenim finale naprosto spokojenej :)
Reagovat
Rafaeoli25
Takže Rafo, doufám, že ruka bude jakžtakž v cajku a prosím aspoň 50 vítěznejch prohozů, pak bude klid :)
Reagovat
dorons
50 viteznych prohozu jo? To myslis jako za cely turnaj nebo jak? Dyt Nadal v zivote nedal a ani neda 50 viteznych uderu za zapas. Jednak drzi tu raketu jak sekyru (proto ten puchyr) a za druhe jeho hra neni zalozena na utoku,ale na prahzovani micku na druhou stranu a cekani na chybu soupere. Predpokladam,ze to bude Rogerovi zase tlacit na backhand,ten ale novou raketo je podstatne lepsi plus rady od Edberga-chodit obcas na sit a tvuj Rafa pojede domu i s puchyrem,ktery ho omezoval tak,ze nemohl vyhrat s Rogerem...
Reagovat
Rafaeoli25
Špetku ironie v tom zdá se nechápeš, ono bude stačit i dvacet, jinak já nemyslim jen čistý winnery, ale i prohozy, který už Roger přes síť do pole nevrátí a těch klidně padesát bejt může, když tam bude pořád nabíhat. Já ale myslim, že poté, co se párkrát spálí, vrátí se pokorně na base, pokud nebude chtít páchat harakiri v přímym přenosu :)
Reagovat
dorons
No nemyslim si,ze bude cekat na baseline na ty jeho rotovane paudery...odsad to nepujde. Takze musi stridat rytmus a behat k siti..ne furt,ale stridat to. Samozrejme,ze ho Nadal parkrat obhodi,ale 50x to nebude ani omylem. Leda ze by hrali paty set 20:18. Samozrejme,ze Roger neni favoritem uz jenom kvuli H2H,ale verim,ze ted to snad vyjde a ze mu Edberg dobre poradil a hlavne musi mit srovnanou hlavu,coz ma u vsech ostatnich souperu krom Nadala.
Reagovat
dappe
Má teda Federer zítra vůbec nějakou šanci vyhrát?
Reagovat
Rafaeoli25
Čoveče když nebude puchejř moc bolet tak asi ne, prostě neni kudy :)
Reagovat
Fandina
škoda, ale držím palce, aby to příště vyšlo! Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
joooooo, berdych je venku!! :D jinak, gratulace Stanovi
Reagovat
Fandina
vypadl, aby si měl radost
Reagovat
smazaný uživatel
ten je hodnej
Reagovat
Fandina
Také si myslím, že je hodný. Možná by to chtělo větší touhu po vítězství. Dneska by se mu možná hodila, protože herně to bylo vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Herně to bylo vyrovnané, ale Tom nemá hlavu šampiona.
Reagovat
Fandina
Hlava mu dobrou a srdce také. Bylo to o prsa herně.
Reagovat
smazaný uživatel
Herně to bylo velmi vyrovnané. Až do momentů, kdy to bylo vyrovnané. A tam to Tom nezvládl psychicky. Tři dvojchyby v TB jsou toho důkazem.
Ale i tak, SF je pěkný úspěch pro Toma... Výhra nad Ferrerem se cení.
Reagovat
Frick
ještě ke všemu hned jasně odvátej, Tome, není to málo? :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Tomáš, šanci měl, ale správně se ukázalo kdo to má v hlavě víc srovnaný. Wawroš hraje konstantně dobře už leta, takže si to zaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem teda nevidel, ze wawrinka hraje konstantne uz leta...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi to tvrzení o Wawrinkově konstantnosti nějak úplně nesedí...
Reagovat
smazaný uživatel
...cca 2 roky, co já vim
Reagovat
smazaný uživatel
Cca 2 roky hraje Wawrinka opravdu hodně dobře, proti tomu nic nenamítám, ale 2 roky napovažuju za "už leta" a výpadků taky pár měl, obzvlášť je-li to zde srovnáváno s Tomášem. Jsou na tom s tou konstantností dost podobně.
Reagovat
Sonja
jak v zápase s Novakem, tak i dnes...bez milosti ničil soupeře, když mu dal nejdřív na svůj servis game náskok a pak ho umazal, jako by se nechumelilo. I to značí, že je psychicky silnější...
Reagovat
Karl
Tak oba plánují návrat v Acapulku. To je jen dobře. Hodně štěstí, oběma. :-))

http://www.abiertomexicanodetenis.com/noticias-destacadas/225-presentacion-lista-de-jugadores-amt-2014
Reagovat
Karl
*oprava, Jurgen se vrátí už týden po Davis Cupu, v Záhřebu.
Reagovat
smazaný uživatel
Šance tu byla, ale všichni víme, že Stan vskutku momentálně zcela oprávněně patří mezi nejužší elitu. 3 tie-breaky... to je tak strašně o náhodě :( Ach jo :(
Reagovat
J.M.
Nejsem rád, že Tomášovi unikla jedna z životních šancí, ale jsem moc rád, že Stanovi se to konečně povedlo. Opravdu si to zaslouží. Na AO už dlouho hraje impozantní tenis, a v hlavě to má čím dál víc v pořádku, co se týče zvládání důležitých okamžiků. Na rozdíl od Tomáše, který v tomto pořád je a asi už navždycky zůstane na svém...

Doufám, že Stan svým tenisem taky inspiruje nějaké následovníky, aby se na tenis v budoucnu dalo pořád ještě dívat. A kdyby bylo švýcarské finále, bylo by to z propagačního hlediska dokonalé. To by byl sen.
Reagovat
a.magerova
Yannick Noah, Ty i já sníme stejně ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pockejte, po odpadnuti Rebela si nic jineho nepreji:)
Nejste sami:)
Reagovat
J.M.
To jsem ani nevěděl, že je Yannick takový snílek. :-) Tak to jsem rád. Teď jenom aby Stan zase nedostal další nakládačku od Rafy.
Reagovat
dorons
Tak v nedeli svycarske finale...s osmnactym titulem...
Reagovat
smazaný uživatel
přala jsem mu to, ale koukat jsem na to nemohla, Stan byl jistější ve všech směrech
Reagovat
smazaný uživatel
přála jsem Tomášovi samozřejmě výhru!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas to byl vyrovnaný, ale rozhodlo se v tie-breacích 3. a 4. setu. Tam byl Wawrinka lepší, a proto vyhrál. Asi hlavním klíčem bylo, že mu lépe než Tomášovi chodil první servis... Ale jak říkal komentátor na Eurosportu: Rozhodly detaily.

Tak trochu jsem si vzpomněl, že Tomáš skončil před branami finále stejně jako Jirka Novák na AO 2002. Novák tehdy prohrál v semifinále s pozdějším vítězem Thomasem Johanssonem (to je ten, co během roku 2012 trénoval Caro Wozniacki :)).

Tady můžete zavzpomínat...
http://en.wikipedia.org/wiki/2002_Australian_Open_%E2%80%93_Men%27s_Singles
Reagovat
Sonja
To je nezvyk, číst od tebe komentáře k ATP:-)))
Reagovat
Roger_Federer
naopak..posledni dobou se casto vyjadruje k chlapum..
Reagovat
a.magerova
Hlavně nezapomeň na naši úmluvu, víš přece, kvůli Lindsey ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak při grandslamech se poslední dobou vyjadřuju i ke chlapům. :) Zaprvé mě to víc zajímá kvůli Fantasy a zadruhé už teď nemám komu fandit v ženách, tak to sleduju tak nějak celkově... Jinak v tom roce 2002 jsem třeba Novákovi fandil, i když jsem tomu ještě moc nerozuměl. :D Podle mě to byl takový sympaťák. No a v ženách byla zhruba ve stejné době mojí první oblíbenou tenistkou Jelena Dokic... To byly takové moje tenisové prvopočátky. Pak jsem zase nějakou dobu na tenis nekoukal a teprve později jsem to začal sledovat víc a víc, až jsem se postupně stal velkým fandou tenisu (ale jenom ženského). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě. :) Když vypadl Tomáš, tak to přeju Rogerovi nejvíc ze všech. Sice mám Rafu ve Fantasy, ale to už mě nezajímá, protože tam stejně neuspěju... Jinak mě napadlo, že od té doby co hraju Fantasy (RG 2013) ještě žádná moje favoritka nevyhrála GS. Tak nevím, jestli bych to neměl změnit. :D
Reagovat
smazaný uživatel
se proste nemyli, to je jas. Kdyz rekne Yannick, ze to bude 3:1, tak ma byt 3:1 a konec:)

Toz stve me to hodne, ale Stan hral skvele. Dobre si drzel servis, nepustil zadny.... ukazal, co dokaze na FH...myslim, ze tam chtel Rebel uderit a nepustit ho moc na BH, jenze jak to rekl Stan...byl pripravenu hrat na Toma agresivneji, za kazdou cenu. Tezky zapas. Mozna ne moc emocionalne vypjaty, ale urcite se mne libilo, ze vymeny jedou rychle, a nemusim cekat 5 hodin az se odehraje jeden set...:)

Nejvic mne asi mrzi, ze Rebelino nezkusil vic jit si pro ten volej...jenze dojit si pro nej, je tezky...no a se Stanem...ale i tak...to je asi nejvic, co mrzi, nebot on to dokaze...

Nic, smutek...
Reagovat
smazaný uživatel
Já už jsem se lekl, že to byl jenom Wilanderův tip... Tak to potom jóóó. :D
Reagovat
a.magerova
A taky říkal, že by si přál Švýcarské finále, takže snad se mu sen splní
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to rekl Noah, uz muzes slavit:D)
Reagovat
a.magerova
No hlavně nic nezakřiknout!!!
Reagovat
J.M.
Na britském Eurosportu vesměs všichni tipovali zítřejší výhru Rogera. Ross Hutchins i jiní... Ale to se tipovalo i před semifinále AO 2012.
Reagovat
Denis92
Taku sancu na finale GS aku dnes premrhal Tomas,uz zrejme nikdy v zivote mat nebude..V 3 aj 4.sete bol lepsim hracom,ale neskutocne nezvladol oba tie-breaky..clovek by si myslel,ze uz je dost stary a skuseny nato aby taketo momenty zvladol. Navyse uz hral aj finale GS narozdiel od Wawrinku..
Stan dnes vykon nic moc,s tymto vo finale neuspeje.
Reagovat
smazaný uživatel
Všude čtu, jaký to byl skvělý vyrovnaný tenis (bohužel jsem neviděla, jsem v práci), ale vždycky se najde jeden dva rejpalové, který napíšou, že nic moc.
Reagovat
Sonja
Tak od Stana snad ani nikdo nečeká, že by uspěl...proti Nadalovi nikdy nevyhrál jediný set a z Federera má taky evidentně komplex. Zítra bude předčasné finále...
Ale i tak Stanovi všechna čest a snad jen doufat, že to ve finále nedá úplně zadarmo, ať postoupí kdokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak mě by to nepřekvapilo, kdyby Wawrinka překvapil (teda ne že by už tím postupem až do finále nepřekvapil).
Reagovat
Vojtaakk
No výkon nic moc... Třeba jeden jediný BP za 4 sety, kde tři byli v TB. To podle mě vůbec není špatný na servisu.
Reagovat
Sonja
Mě by to taky nepřekvapilo, přímo by mě to šokovalo:-D...a pak bych se probudila.

Stan reálně nemá ve finále šanci. Za 1)kvůli soupeři, který ho tam čeká, za 2)už dneska chvílema vypadal, že toho má plný brejle...je to pro něj na jednu stranu životní úspěch, na druhou stranu extrémní vyčerpání.
Je pravda, že překvapil i tím, že se dostal do finále, ale když si člověk uvědomí, že byl hodně blízko k tomu, Noleho vyřadit, už loni + na Tomáše to umí + je to jeho oblíbený povrch, tak to zas takovej ŠOK nebyl.
Reagovat
J.M.
Je pravda, že Stan hraje kolo od kola hůř, únava na něj doléhá a zřejmě je tam nějaké zranění (koleno nebo stehno). Ale jeden zápas snad ještě zvládne. Pokud by Nadal hrál jako v posledních dvou zápasech, tak by na něj i unavený Stan měl. Na Nadala ve standardní formě asi ne. A u Rogera dnes jeden nikdy neví, jak se vyspí. Taky už vykazuje první známky únavy, a nevydrží hrát stejně dobře celý zápas.
Reagovat
Sonja
Já bych mu to samozřejmě přála, ale nevěřím tomu ani za mák. Ať už Nadal nebo Federer, ani jeden si nenechá utéct svůj další GS titul kvůli svýmu oblíbenýmu (navíc unavenýmu) soupeři.
Reagovat
Denis92
Jasne.Vo finale nebude favorit a moze len prekvapit ci uz bude hrat proti Federerovi alebo Nadalovi. Ale bola by skoda ak by to bolo jednoznacne finale na 3sety (nieco ako posledne RG).
Ani proti Djokovicovi nikto necakal,ze vyhra ale mozne bolo vsetko.Jeho vykon vsak dnes oproti tomu zapasu bol o dost slabsi.
Teraz ma dva dni oddych,to mu moze trocha pomoct.
Tak teda aspon dufajme,ze ten zajtrajsi zapas bude naozaj stat zato.
Reagovat
Denis92
Ako som pisal..Stan ma dva dni oddychu co je dost casu vzhladom nato,ze ak by nahodou postupil Federer po nejakej 4hodinovej bitke s Nadalom tak by prisiel o vela sil.Navyse na regeneraciu by mal len jeden den a jeho telo regeneruje urcite pomalsie ako Stanovo.
Takze v takomto pripade by bol mozno na tom lepsie ako jeho super. Druha vec je ako by sa dokazal vyrovnat s tlakom GS finale a tym ze na toho supera vobec nevie hrat.
Reagovat
Sonja
Jasně, jednoznačné finále je vždycky škoda, ale podobnost s loňským RG vidím velkou...
Zítra se podle mě (a nejspíš i podle drtivé většiny tenisového světa) bude hrát předčasné finále. Docela smůla, že ho neuvidím:-DD (leda by se hrálo hodně dlouho)
Reagovat
Sonja
Tou únavu (možná jsem měla napsat spíš "vyčerpanost") nemyslím jen fyzické síly, myslím i to obrovské emoční vypjetí. Stan dneska chtěl vyhrát, ale přišlo mi, že je v něm daleko míň žáru, než bylo ve čtvrtfinále s Novakem...
Reagovat
smazaný uživatel
Aký unavený Wawrinka prosím vás..Vacsí dovod na únavu bude mat predsa piatkový semifinalista..Mat dva dni medzi SF a Finále je obrovský luxus a drobná nespravodlivosť, voči druhej strane..Navyše Stan hral síce 5setov s Novakom, no bol na kurte len o pol hodinku dlhšie, než Nadal v troch setoch s Nishikorim..Únava Wawrinku rozhodne limitovať nebude.
Reagovat
Sonja
Přiznám se bez mučení, že jsem dneska víc přála výhru Stanovi. AO mu neskutečně sedí, loni tady sehrál památný zápas s Novakem, letos ho i vyřadil...i když by se mně jakožto Noleho fanynce v tom zápase hodilo, aby se znova projevil jako "choker", jsem ráda, že se tak neprojevil. A ani dnes. Stan ve 28 letech začíná "růst"...Gratuluji.
Reagovat
Sonja
Vtipný bylo, jak si i sám před dvěma dny i dnes ukazoval na hlavu:-D Ví, kde tkví (tkvěl) jeho největší problém, v jeho skvělé hře to určitě nebylo.

Tomášovi gratuluju k semifinále. Určitě chtěl víc a nedá se říct, že neměl šanci, ale dva ze tří TB prostě nezvládl...
Reagovat
George_Renel
Tomáš svůj stín zatím nepřekročil. Aby tomu tak příště bylo, musí udržet úroveň hry z konce 2. setu déle. Přitom statistiky jsou tak vyrovnané. Dá se říci, že rozhodly dvojchyby. Rozhodně však nezklamal a do sezóny vkročil dobře.
Reagovat
pgbass
Skoda, že nedošlo k pátému setu.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist