Berdych i Štěpánek se s Miami loučí, v osmifinále zklamali

31. 3. 2009, 18:57
Aktuality 10
ATP MIAMI - Čtvrtfinále mužské části turnaje v Miami bude bez českého zastoupení. Loňský semifinalista Tomáš Berdych dnes podlehl Djokovičovi a Radku Štěpánkovi nevyšla odveta za Melbourne proti Verdaskovi.
Tomáš Berdych

Berdych nezačal druhý vzájemný souboj dobře a hned v třetím gamu přišel o servis. Přestože Djokoviče dokázal občas přesnými údery k postranním čarám rozběhat, soupeř si podání podržel a první sadu vyhrál 6-3.

Náznak zlepšení předvedl český tenista v úvodu druhé sady, když proměnil svůj jediný brejkbol. Výhodu však rychle ztratil, a jelikož od té doby už neuhrál ani game, odešel z kurtu poražen za hodinu a 12 minut se svěšenou hlavou a s vědomím, že neobhájí loňské semifinále.

Srbského vítěze předloňského ročníku ve čtvrtfinále čeká neoblíbený soupeř Jo-Wilfried Tsonga, se kterým prohrál už čtyři zápasy v řadě. Francouz dnes porazil 6-7 6-3 6-2 svého kolegu z daviscupového týmu Gillesa Simona ve třech setech, když ani jednou neztrail podání.

Také druhý český zástupce v osmifinále neuspěl. Radek Štěpánek se utkal s Fernandem Verdaskem, a když se tito tenisté utkali naposledy, skončilo to pro českého tenistu v Melbourne výpraskem. Ale ani odveta se třicetiletému rodákovi z Karviné nepovedla.

Štěpánek znovu nenašel recept na to, jak zastavit rozjetého a útočně laděného Španěla. Levoruký Verdasco skvěle servíroval a českého tenistu do zápasu ani na chvíli nepustil. Razantními forhendy rozděloval míče přesně k lajnám a Štěpánkovy přechody na síť snadno eliminoval. Nakonec o pět let staršího soupeře za hodinu a 8 minut znovu smetl, dnes dvakrát 6-2.

Podobně jako při překvapivém tažení na Australian Open čeká na Verdaska po Štěpánkovi Andy Murray, kterého v Austrálii také porazil. Britský tenista dnes deklasoval Srba Troického, jemuž povolil uhrát jediný game.

V noci čekají osmifinálové zápasy také Federera nebo Nadala.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
úterní výsledky (31. 03. 2009)

Dvouhra - osmifinále:
Djokovič (3-Srb.) - Berdych (21-ČR) 6-3 6-2
Verdasco (9-Šp.) - Štěpánek (18-ČR) 6-2 6-2
Murray (4-Brit.) - Troicki (Srb.) 6-1 6-0
Tsonga (10-Fr.) - Simon (7-Fr.) 6-7(4) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
vysledky podobny, ale ma to jeden hacek.. Berdych tradicne neuveritelne otravenej a kazil co moh.. Zato Stepec se snazil, ale Verdasco podal opravdu skvelej vykon, s tim by moh porazet kohokoliv.. a to co predvedl djokovic dneska, to je tak na hrace tricitky a ne top5.. Od Tsongy dostane narezano..
Reagovat
smazaný uživatel
Jedině by se musel Tsonga špatně vyspat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo špatně vys...
Reagovat
smazaný uživatel
nebo špatně za..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, kluci se dostali do 16 a to je dobrý. Djokovič hraje děně, tohle není světová trojka, doufám, že ho oba Andíci brzy sesadí!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Fotky ze zápasu Berdych - Djokovič na http://www.tenisforum.cz/viewtopic.php?f=12&t=23&start=135
Reagovat
Tenista
Škola, velká škola...prostě lifty vládnou nad přímými údery
Reagovat
smazaný uživatel
a to se divíš,vždyť každej hráč světovej desítky hraje s liftem,kromě Potra,ten moc neliftuje.
Reagovat
smazaný uživatel
ten taky do desítky nepatří:-D
Reagovat
smazaný uživatel
lifty vládnou, ale tomáš tentokrát skoro nic netrefil do hřiště a podání taky slabý. jinak tričko měl pěkný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist