Berdych je v semifinále, nemocný Džumhur mu vzdal

23. 2. 2018, 16:51
Aktuality 30
ATP MARSEILLE - Tomáš Berdych ve čtvrtfinále halového turnaje v Marseille vyhrál nad Damirem Džumhurem první set 7-6, když smazal manko brejku, a dál už pokračovat nemusel. Bosenský soupeř mu kvůli nemoci vzdal. O finále si český tenista zahraje s Rusem Chačanovem.
Tomáš Berdych

Zatímco před týdnem Tomáš Berdych kvůli nemoci nenastoupil kvůli nemoci ke čtvrtfinále v nizozemském Rotterdamu, dnes ve francouzském Marseille mu ve stejné fázi turnaje a ze stejného důvodu vzdal Damir Džumhur.

Dvaatřicetiletý Čech, který měl ve svém včerejším úvodním vystoupením nečekané potíže proti italskému outsiderovi Travagliovi, začal dobře a za stavů 1-0 a 2-1 měl celkem tři brejkboly. Jenže je nevyužil, vzápětí přišel o podání a dostal se do problémů.

Za stavu 3-5 a 15-30 byl Berdych dva míčky od porážky, ale k setbolu sedmého nasazeného tenistu z Bosny nepustil a ztracený servis si na poslední chvíli vzal zpět. Set strhl na svou stranu v tie-breaku, po kterém Džumhur utkání skrečoval.

"Už v noci mu prý nebylo dobře a není lehké hrát v takovém stavu. Sám jsem to zažil před týdnem," řekl sedmnáctý hráč světa Berdych. "Má můj obdiv a respekt, že nastoupil s horečkou. I přesto hrál velmi dobře a dokázal být nebezpečný," dodal.

V postup do semifinále tak Berdych proměnil svůj třetí start v Marseille po sobě. V roce 2016 v něm prohrál s Nickem Kyrgiosem, v sezoně 2013 nestačil až ve finále na domácího Jo-Wilfrieda Tsongu.

O své celkově 32. finále na okruhu ATP si majitel 13 titulů zahraje s jednadvacetiletým Rusem Karenem Chačanovem, s nímž jediný vzájemný duel loni na antukovém Roland Garros prohrál 0-3 na sety.

Bělorus Ilja Ivaška se v Marseille při svém teprve třetím startu na turnaji ATP dostal poprvé do semifinále, když ve večerním čtvrtfinále zdolal 4-6 6-3 7-5 domácího Nicolase Mahuta

O finále si
193. hráč světa, který včetně kvalifikace vyhrál už pět zápasů v řadě, zahraje v sobotu v den svých 24. narozenin proti dalšímu Francouzi Lucasi Pouillemu, jenž je jen o jeden den starší.

Loňský finalista Pouille v semifinále zdolal 7-6 3-6 6-4 Srba Filipa Krajinoviče.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 718.810 dolarů
páteční výsledky (23. 02. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Berdych (4-ČR) - Džumhur (7-Bos.) 7-6(4) skreč D.
Pouille (3-Fr.) - Krajinovič (Srb.) 7-6(5) 3-6 6-4
Chačanov (9-Rus.) - Benneteau (Fr.) 6-4 6-4
Ivaška (Běl.) - Mahut (Fr.) 4-6 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
EllNino
Denis zase vyhrál, oěpt těsné sety, koncovky zvládá velmi dobře :) taylor nehrál špatně, ale v těch závěrech setů si to vždycky zkoplikoval ...

Denise teď čeká buď Chug nebo Frances Thiafoe, kterej měl před tou dešťovou pauzou pár mečbolů, určitě ho žere, že to neukončil už včera ... snad se z toho nerozklepe, stav je 5:3 pro něj ve 3. setu a shoda na Chungově servisu ... jinak to bude ale spíš dobré rozehřátí na pro to semifinále s Denisem, pro oba aktéry posledního nedohraného čtvrtfiále :)

Snad jeden z těchto tří vyhraje celý turnaj, mládí vpřed :)
Reagovat
Kozoroh
http://www.spox.com/de/tennisnet/turniere/atp/1802/Artikel/atp-alexander-zverev-juan-carlos-ferrero-boris-becker.html

Nyní se spekuluje, že Saša přemluví Beckera ke koučování.
Reagovat
Pe3k
Je jen otázkou času než se BB a SZ daj dokupy.
Reagovat
Kytka
Gratulace. Ale moc jsem si nevšimla, že by měl Džumhur dýchací problémy. Do posledního míče běhal jako čamrda. Spíš Tomáš posmrkával. Mám pocit, že kdb Džumhur první set vyhrál, tak pokračuje. Možná lehké nachlazení tam bylo. Ale proti Chačanovovi bude muset výrazně přidat. A vrátit mu porážku z RG, kde ho údajně zlobila záda.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych až na pár míčů nehrál vůbec špatně, ale proti Chačanovovi to vidím vyrovnaně. Na to že je to 250-tka, tak má dost práce.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co by víc měl chtít
Travaglia - Dzumhur mu vzdá a pak Khachanov... To je los snů podle mě...
Reagovat
Kytka
No, ono tam i v druhé půlce je silný maximálně Poulile. To poslední čtvrtfinále - Mahut x Ivashka je nejslabší. Tak mám strach co podělá. Chačanov je z těchto tří soupeřů nejtěžší. Chlap jako stodola, ale celkem pohyblivý, ranař. I když včera Ital hrál moc dobře a měl return tak o 2 km rychlejší než Tomáš. A to je co říct. Hraje hodně rychle.
Reagovat
smazaný uživatel
Los je možná v rámci možností dobrej, ale už to není jako dřív. Je pro něj daleko těžší vyhrát takový turnaj a s hráči jako tenhle Rus má problémy. Porovnávám s tím, na co jsem byl u něj zvyklej.
Reagovat
Kytka
Myslím, že můžeme být rádi, že Tomáš hraje pořád na velmi slušné úrovni a můžeme se aspoň občas na zápas nějakého Čecha podívat.
Reagovat
Kytka
Když se tak dívám na ten přetrvávající lazaret stejně starých nebo i trošičku mladších hráčů než je Tom.
Reagovat
Torn
Hlavně jedinej Čech, na které se dá vůbec dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím, že je jedinej Čech, který něco ještě hraje, ač smutně, tak naprosto souhlasím a bojím se bojím co bude, až skončí, protože žádnej tenista, který by měla být na grandslamech ve 2. týdnech a bojoval o tituly alespoň na 250tkách u nás není. Veselý je dvoumetrový dřevo s podprůměrným servisem a mizernou hrou no a to je ende...
Reagovat
Kytka
Mezi Tomášem a Jirkou je rozdíl v přístupu. Hraje se o gameball, breakball, setbol nebo mečbol a Tomáš si jde pro bod, vrhne se do toho, jen trnu a většinou to vyjde. Jirka v tu chvíli začne pinkat a čeká, že se to třeba nějak uhraje, ale ono většinou ne. Prostě se bojí dojít si pro ten bod, uhrát si to. A to je mentalita, to ho asi nikdo nenaučí.
Reagovat
EllNino
No u Jirky a Tomáše jde především o to, že jsou herně úplně někde jinde ...:) Jiří je vyjma antuky v podstatě nepoužitejlnej, a, jak je teď vidět, pomalu už i na antuce ... Občas někde zazáří, ale jinak je to celkem průměrnej hráč, kterej by se svou výškou a parametry měl hrát úplně jiný tenis, ale neumí ho ... a proto je z toho tenhle, troufnu si říci, paskvil, dřív jsem ho obhajoval, ale teď se herně celkem zhoršil a hlavně je psychicky hotovej, vůbec si nevěří, ale i kdyby si věřil, tak to vidim tak na to 30. místo, výš s jeho tenisovým umem určitě ne ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prostě si vem ten paradox, on má ty vole skoro 2 metry a prostě je to vlastně antukář, to už máš z principu blbost :D ten je stavěnej na to, aby byl silnej v hale, na betonu a ne na antuce... měl by to střílet spíš
Reagovat
EllNino
on si vyťukává, nesmyslně, podobně jako třeba Týna Plíšková, mají podobný styl, podobné údery, jsou podobně labilní a vyznávají styl, který jim vůbec nejde k jejich tělesné konstituci :)
Reagovat
Torn
No, já si myslim, že právě i po talentu, je Tomáš asi nad jeho možnosti a to i nemocnej, bolavej atd. Jirka prostě není ani pohyblivej, ale mohl hrát tenis, co chce hrát. Tomáš je taky s hlavou labilní, ale Jirka se rozklepe i na 250tce v prvním kole. Já proti Jirkovi nic nemám, ale fakt mne udivuje s jakými výsledky se drží tam, kde je.
Reagovat
EllNino
no tak to s tim souvisí, Tomáš je úplně někde jinde, má pěkný koukatelný styl, když mu to jde, labilní sice je, moc toho nevyhrál, ale většinou prohrává až s těma opravdu top hráčema, prostě na ně nemá, porazit je občas mohl a ještě může, ale porážet neporážel ani jednoho z nich ... ale není se co divit, těch pár jedinců je prostě výjimečných, hraje ve velmi silné době, bohužel není ten nejsilnější ...:)

Ale i tak toho dokázal poměrně hodně, třešnička tomu většinou chyběla, ale i tak, prostě Jiří tohle nepřekoná
Reagovat
Kytka
Uhraje to na challangerech. Na kvaldy na pětistovky a tisícovky si prostě netroufá. Taky se držel v juniorce co to jen šlo - vzhledem k věku. Asi vyhrával, protože tam byl nejstarší. Tomáš hrál kvaldu na US Open těsně před osmnáctými narozeninami, úspěšně a došel do druhého kola. A když si vezmu lepší hráče než TOM - Rafa, Nole, Andy Murray - ti se také v juniorce moc neohřáli
Reagovat
EllNino
a tak to má být .... Plíškovy tím ztratily dost let, Týna možná i karieru, Jirka taky
Reagovat
Kytka
No mrzí mně, že je teď Karolína zase slabší než bla ještě vloni touhle dobou a padá. měla si nechat Čermáka. Jak ten pomáhá Petře. Trochu mně to připomíná pohádku jak dědeček měnil až vyměnil. Když šla nahoru a dostal ji tam Čermák, tak měnila a měnila a je to bohužel čím dál horší. Promiňte tu odbočku k ženskému tenisu.
Reagovat
EllNino
Čermák ?
Reagovat
Kytka
No toho snad měl koncem předloňského roku, v době, kdy porazila obě Williamsky a hrála finále na USO? Nebo se pletu?
Reagovat
EllNino
myslíš Vaňka ?
Reagovat
Torn
Jenže tu spolupráci ukončil Vaněk, pokud se nepletu?
Reagovat
Kytka
Aha, díky. No holky si ty trenéry mění jako ponožky a už v tom mám zmatek.
Reagovat
lars
takze cesta Vaidis byla spravna ?
Reagovat
Kytka
Tak to jsem zase až takhle nemyslela, ale 3x do roka?
Reagovat
smazaný uživatel
Kterou cestu myslíš?
Reagovat
lars
ze asi zacla hrat prilis mlada wta turnaje
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist