Berdych je ve čtvrtfinále. Čeká ho Gasquet - Federerův přemožitel

12. 5. 2011, 20:49
Aktuality 26
ATP ŘÍM - Tomáš Berdych v Římě potvrdil roli favorita a po třísetové výhře nad Finem Nieminenem postoupil do čtvrtfinále. V něm už se těšil na první letošní souboj s Rogerem Federerem, Švýcar však ztroskotal už ve třetím kole na raketě Francouze Richarda Gasqueta.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych dnes vyřadil Fina Jarkka Nieminena po setech 6-2 6-7 6-2 a oplatil mu porážku z loňského Stockholmu. Celkově český tenista vyhrál šesté ze sedmi vzájemných utkání.

Berdych začal dnešní souboj s Nieminenem výborně a bleskově vyhrál první set. Život si zkomplikoval ale hned v úvodu druhé sady, kdy ztratil podání a musel dotahovat. To se mu povedlo a nakonec musel rozhodnout tie-break, v němž byl úspěšnější Fin. V třetím dějství už však Berdych znovu dominoval především na servisu, po němž ztratil jen čtyři míče a postupem do čtvrtfinále vyrovnal své místní maximum.

Čtvrtek v Římě:

Nadal je ve čtvrtfinále, další výhra ho udrží na trůnu

O jeho vylepšení ale nebude usilovat podle předpokladů proti Rogeru Federerovi, se kterým na první letošní vzájemný zápas stále čeká. Švýcar totiž ve čtvrtfinále překvapivě nestačil na Richarda Gasqueta, proti kterému nezvládl tie-breaky a prohrál 6-4 6-7 6-7.

Federer do utkání vlétl deseti vítěznými fiftýny v řadě a vyhrál první set. Ve druhém ale neudržel vedení 4-2, pak nevyužil dva brejkboly především vinou chyb z bekhendu se připravil o vítězství.

Oba tenisté po většinu zápasu dominovali na servisu, ve třetím setu nebyl k vidění dokonce jediný brejkbol. Gasquet ovšem získával důležité body a především ve zkrácených hrách předvedl agresivnější a přesto přesnější hru, což rozhodlo o překvapivém vítězi.

Šestnáctý hráč žebříčku ATP Gasquet si tak připsal druhou výhru nad bývalým tenisovým králem v kariéře. Poprvé Federera porazil v prvním vzájemném měření sil v roce 2005 v Monte Carlu, rovněž po úspěšně zvládnutém tie-breaku třetí sady. Pak v osmi případech prohrál, než znovu uspěl až na antuce v Římě. 

Devětadvacetiletý Federer turnaj v italské metropoli, který je letošní generálkou na French Open, jako jediný z podniků série Masters 1000 dosud nevyhrál. "Určitě cítím, že jsem zápas prohrát nemusel. "Měl jsem více šancí, je to zklamání... Asi jsem necítil, že bych mohl uspět v tie-breacích - to se pak vyhrává špatně," litoval Švýcar. "Dám si teď dva, tři, čtyři dny volna, abych se psychicky uvolnil, než začnu znovu tvrdě trénovat. Není důvod k panice," dodal. 

Gasquet má s Berdychem vyrovnanou bilanci 2-2, ovšem naposledy českou jedničku porazil v roce 2007.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (12. 05. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Nieminen (Fin.) 6-2 6-7(4) 6-2
Nadal (1-Šp.) - F. López (Šp.) 6-4 6-2
Gasquet (16-Fr.) - Federer (3-Švýc.) 4-6 7-6(2) 7-6(4)
Murray (4-Brit.) - Starace (It.) 6-2 6-3
Čilič (Chorv.) - Fish (11-USA) 7-6(6) 6-3
Mayer (Něm.) - Chela (Arg.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
boužel.....lopata měl pravdu.....
Reagovat
smazaný uživatel
Lopata dnes, po 2. setu Berdych - Nieminen: 100% jistota zisku, Nieminen vyhraje, nakládejte................lopatko tebe poslouchat, tak mi exekutoři dýchaj za krk..
Reagovat
smazaný uživatel
dnes to 100% vyjde!! Kurz na Gasqueta 2,05!!!! To je tutovka!!
Reagovat
smazaný uživatel
Už drž hubu d.e.b.i.l.e!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
vsad všechen svůj majetek! a uvidíš že vyhraješ!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato,zase plácáš,jsem zvědavý co budeš psát zítra po Berďově výhře.Vždyť je to už trapný.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych prohraje. Vím to. Jsme si 100% jist.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych bude musét předvést perfektní výkon aby zvítězil. Přeju mu aby konečně prolomil neúspěchy v QF turnajů teto kategorie.
Reagovat
smazaný uživatel
Kokaionvý král dneska asi nahodil dobrý matroš, jinak Federer prumerna hra, na BH zase pasivni a slaby :-/
Reagovat
smazaný uživatel
tak tady vidím sázku na Gasgueta jako pořádný valuebet!! Berdych rozhodně nemá žádnou šanci. A Kurz bude určitě větší než 2. Lidi tohle je zlatej důl!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle si zapamatuju :-)
Reagovat
darek.vrana
Nerikal jsi nahodou pred turnajem, ze jeho postup do ctvrtfinale je sci-fi?
Reagovat
Stan_Borowitz
byl i mobil sci-fi... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To si pleteš se semifinale.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem říkal já! Ale to jsem nemohl tušit, že se odhlásí Monfils. Navíc se Berdych trápil už s lopatným Nieminenem, rozhodně "nedominoval", jak se tady psalo. Pevně doufám, že ho Ríša porazí!
Reagovat
smazaný uživatel
tak to jsi fakt ubožák.
Reagovat
smazaný uživatel
proc by byl. proste mu nefandi. jedno jestli je cech nebo ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Lopatko, jestli to bylo na mě, tak tě fakt nechápu. To že je Berdych Čech, ještě neznamená, že mu všichni Češi musí nutně fandit. Já mu fandím v DC, kde hraje za ČR, v Římě hraje za Tomáše Berdycha a tak fakt nevím, proč mi vyčítáš, když z něho nejsem unešenej. Ostatně Berdych měl v minulosti několik excesů, za které si u mě oko vážně neudělal. Ostatně, i takový gentleman, jakým byl Fabrice Santoro, mu po jednom zápase odmítl podat ruku a to myslím o lesčemž svědčí. Zítra každopádně fandím Gasquetovi, už jenom pro ten jeho krásný backhand.
Reagovat
smazaný uživatel
opět si potvrdit že jsi jen ubožák
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato ubožák si tu opravdu jedině ty. Sakal ti nádherně vysvětlil jak to má, že by to pochopil i blbec a přesto si ho nepochopil:))..
Já osobně mám Tomáše moc rád a budu fandit hlavně a jedině jemu a to i proto že zas nemám rád Ríšu. Ale jak se říká proti gustu žádný dišputát a tak naprosto Sakala chápu. Hlavně ať je to nádherný tenis:))
Reagovat
Pe3k
Pak v osmi osmi případech, neuspěl na antuce v Římě.
Reagovat
Frantz
Neni to tak,ze bych prohraval v prvnim nebo druhem kole turnaje. Citim,ze hraju. Ve srovnani s neporazenym Novakem tam nevidim tak vyrazny rozdil. :-D Velky Rozeer prdi z huby :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vypadl ve třetím kole trdlo. navíc měl fakt těžkej los... Tsonga, Gasquet....
Reagovat
Frantz
Jestli to nebude tim,ze 1. kolo na Masters nikdy nehraje,ty mega trdlo :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
jako Federer by přece měl vypadnout i v prvním kole, který nehraje, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si teda kok. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist