Berdych konečně uhrál set, semifinále Nadala s Federerem ale nezabránil

31. 3. 2011, 23:00
Aktuality 93
ATP MIAMI - Tomáš Berdych očekávanému semifinále Rogera Federera s Rafaelem Nadalem nezabránil a v Miami tak neobhájí loňské finále. Český tenista v duelu se světovou jedničkou Nadalem potěšil sympatickým výkonem a se Španělem získal po dlouhé době set, o překvapení se však postarat nedokázal.
Rafael Nadal

Tomáš Berdych porazil Rafaela Nadala naposledy v roce 2006. Od té doby se španělským fenoménem odehrál dalších devět zápasů a z 21 setů nevyhrál ani jeden. Navíc soutěží v Miami neprocházel nijak přesvědčivě, narozdíl od jistého Španěla, a proti současné světové jedničce tak byl znovu velkým outsiderem.

Nadal do utkání vstoupil typickým agresivním tenisem a v úvodu téměř nechyboval. Berdych nestíhal dělové údery vracet a rychle prohrával 0-4. Ale i když to s českým hráčem nevypadalo růžově, dokázal hru vyrovnat a nakonec oba tenisté divákům připravili zajímavou podívanou.

S prvním setem už Berdych nic udělat nedokázal, ale když v úvodu druhého odvrátil dva brejkboly, nadechl se ke skvělému výkonu. Dějství s pomocí šesti es i častých chyb soupeře vyhrál a po dvaadvaceti prohraných setech v řadě černou sérii proti Nadalovi konečně zlomil.

Úspěch pětadvacetiletého Čecha nakopl natolik, že se v úvodní hře rozhodující sady ujal při podání Španěla vedení 40-0. Ovšem Nadal předvedl pevné nervy; přímým bodem z podání, třemi esy a vyhranou atraktivní výměnou vývoj takřka ztracené hry otočil. V dalších gamech už byl rodák z Mallorky na servisu suverénnější než tenista z Valašského Meziříčí, na servisu neztratil jediný fiftýn, svou hru posunul zpět na vysokou úroveň a po brejku v osmé hře se nasměroval k vítězství 6-2 3-6 6-3.

Berdych s Nadalem prohrál desáté utkání v řadě a na Floridě tak neobhájí loňské finále. V žebříčku sice přijde o 420 bodů, i před antukovou sezonou však zůstane světovou sedmičkou.

Nadala v semifinále čeká divácky atraktivní souboj s Rogerem Federerem, který v dnešním prvním čtvrtfinále na kurtu příliš sil nenechal.

Federer na Floridě během tří zápasů neztratil set a ani zapotit se nestihl ve čtvrtfinále s Gillesem Simonem. Přes Francouze, kterého po dvou porážkách poprvé porazil až v pěti setech na letošním Australian Open, postoupil za pouhých sedm minut boje.

Simon od úvodních výměn nebyl ve své kůži, jeho úderům chyběla razance a po třech gamech, v nichž uhrál jen dva fiftýny, si nechal zavolat fyzioterapeuta. K žádnému ošetřování ale nedošlo; šestadvacetiletý Francouz se po konzultaci rozhodl kvůli ztuhlému krku v zápase nepokračovat, což publikum těžce neslo a Simona při odchodu z kurtu vypískalo.

Federer měl se svým soupeřem pochopení. "Řekl mi, že se ráno probudil se ztuhlým krkem a nemohl se hnout. Je to samozřejmě nepříjemné, když musí vzdát před zaplněným publikem," řekl rodák z Basileje. "Je drsné opouštět kurt a slyšet pískot. Není to způsob, jakým chcete postoupit. Ale podívejte, nestává se to příliš často, tak to musím brát tak, jak to je."

24. souboj Nadal - Federer už v semifinále
V pátečním semifinále tak na sebe poprvé v této sezoně narazí Nadal s Federerem. Nejlepší tenisty posledních let čeká 24. vzájemný zápas , 15-8 vede Španěl. Držitelé celkem 25 grandslamových titulů se poprvé od Turnaje mistrů 2007 potkají v jiné fázi turnaje, než ve finále.

Právě v Key Biscayne si proti sobě před sedmi lety zahráli poprvé. V duelu třetího kola překvapivě vyhrál tehdy sedmnáctiletý Nadal, aby o rok později v odvetě zvítězil v pětisetovém finále po skvělém obratu Švýcar. Ten v Miami triumfoval také v sezoně 2006. Nadal byl maximálně ve finále: v letech 2005 a 2008.

První finalista vzejde ze souboje letos neporaženého Novaka Djokoviče a nastávající americké jedničky Mardyho Fishe.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (31. 03. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Sp.) - Berdych (7-ČR) 6-2 3-6 6-3
Federer (3-Švýc.) - Simon (25-Fr.) 3-0 skreč S.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

93
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tomáš letos hraje úplně jinak, než hrával, vypadá to, že už s trenérem dodělávají to, o co se poslední roky snaží, a zřejmě se to vyplácí, má dost vyrovnané výsledky a to je dobré. Na turnajích hrává čtvtfinále a nemá výkyvy jako v minulosti. Teď bude obhajovat dost bodů, FO,W, to bude těžké. Chtělo by to nějakej velkej turnajovej titul, za tu dřinu, kterou tomu dává, moc mu to přeju!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem naprosto nevyspalý a unavený kvuli sledování této noční bitvy, ale stálo to za to, nepochybně.

Utkání to bylo skvělé, jsem sice mírně zklamaný ale klobouk dolů před Tomem. Průřez utkáním vidím asi takhle:

Já osobně jsem před zápasem věřil a Berdycha neodpisoval jako mnoho lidí tady. Jak všichni víme, Berdych zaspává začátky zápasů. Se slabšími soupeři tyto ztráty v průběhu 1. setu vetšinou dohaní, s Rafou to ale dohnat nejde. Každopádně na konci 1. setu jsme viděli určitý vzestup Tomášovi hry. Ve druhém setu mě Berdych mile překvapil breakem a držel jsem palce ať je konzistentní na servisu a kupodivu to tak bylo. Byl i velmi aktivní a relativně mu to šlo jak od základní čáry kdy Nadala přehrával, tak u sítě, ikdyž jak je zvykem u Rafy několik perfektních prohozů bylo k vidění. Ziskem setu mě Berdych neposlal do postele. Když měl na začátku 3. sady 3BP, začínal jsem věřit že ho porazí. Nadal je ale 1. hráč světa a nesesypal se. Dovolím si říct že Berdych neměl štěstí a proto prohrál - v 8. gamu několikrát páska proti němu. Když Nadal podával na vítězství zkazil 2 backhandy za sebou a už to bylo jasné.

Každopádně gratulace oběma hráčům.
Reagovat
smazaný uživatel
A je velmi pozitivní že Berdych podává docela konzistentní výkony.
Za sebe říkám, že v této sezoně selhal pouze s Cilicem.
Wawrinka proti němu dvakrát zahrál skvěle, Golubev v DC jeden ze zivotnich zapasu, jinak prohral pouze dvakrat s Djokerem se kterym se momentalne hrat neda a ted tedy s Rafou ve skvelem vyrovnanem utkani.

Pro vas co Berdycha neustale kritizujete jen takova poznamka. Nedokazu si predstavit lopatu jakozto brita nebo spanela co by psal o Murraym ci Verdascovi na tamejsich tenisovych portalech.
Nejspis kralovske velehovna s neustalou kritizaci jak jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tím, co jsi napsal o zápase Berdych - Nadal jsi mi ušetřil práci s psaním vlastního názoru, protože se ztotožňuje :-) Chtěl bych se ještě vrátit k těm 3 BP v 3.setu.. S tím Berdych nemohl nic dělat, protože to byly nezreturnovatelné servisy, ale je to škoda, protože v tu dobu byl Tomáš ze hry lepší, o čemž svědčí i stav 0:40. Jak by to asi mohlo dopadnout, kdyby se dostal Berdych do výměny a podařil by se mu break.. A Štěstí Tomášovi určitě chybělo. Od Nadala to rozhodně nebyl povedený zápas. Mít trochu štěstí, možná to dopadlo.
Jinak já jsem spal hodinu a půl a v práci to ráno nijak příjemné nebylo :-) Ale nelituju!
Reagovat
smazaný uživatel
Wau po hodině a půl spánku jít do práce si zaslouží respekt! ;-) By mě zajímalo co děláš za práci?! :-) Jen pro zajímavost jsi toho naspal zhruba tolik jako já, na druhou stranu já jsem student :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já dělám fyzickou práci a zrovna dneska toho bylo na práci hodně, ale ono se to dá, jde jen o to rozkoukání se :-) V průběhu dne únava odezní. Ale horší to bylo z cestou do práce, jelikož jezdím autem do 25 km vzdáleného města. Bylo nesmírně těžké koncentrovat se na řízení.
Reagovat
darek.vrana
První set tragický - Berdych stál opět x metrů za základní čarou a hrál všechno na Nadala. Pak ale přitlačil a ve druhém a třetím setu to byl úplně jiný hráč. Co mě zaujalo, jak byl Nadal na začátku 3. setu rozhozený psychicky - hádal se s rozhodčím, nadával a vypadal dost špatně. Tam to měl Berdych využít. Klíčový moment 1. gem a 0:40 při Nadalově servisu. Jenže tam se ukázal ten rozdíl - Nadal v téhle situaci zahraje 4 esa! Toho momentu je škoda...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych nepřekvapil. Mám na mysli, že je schopen bojavat ve třech setech s Nonamem a stejně tak s Nadalem. Klidně mohl vyhrát. To bylo o +1 balonu v úvodu třetího setu takovýhle 4 servy v řadě od Nadala zase půl roku neuvidíme. Ty první 4 gemy jsem neviděl a tak jsem viděl jenom supr tenis. Škoda. Nesázím, ale kdyby, tak bych prohrál.
Reagovat
VlS
Lopata je fakt expert uznávaný TV Nova. Včera jsem se bavil, když komentátor pouštěl do světa, že Berdychova šance je podle některých tenisových serverů 0,1 %
Jen to potvrzuje mou doměnku, že pánové jsou v kontaktu :§))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byla TV stanice "jenom tenis" a bez komentáře jenom s přenosem zvuků a ruchů to by bylo. Nebo kdyby se ty komentáře dali vypnout.
Reagovat
Pe3k
H2H ke přeci 14:8 nechápu proč zdejší portál započítavá exibici, když ostatní exibice ne?

Zápas to bude atraktivní a moc se na něj těším. K vůli pomalému povrchu favorizuji Nadala. Bude záležet kdo bude chtít víc vyhrát a v jaké formě se kluci představí.
Reagovat
VlS
Víš, mě už připadají ty řeči o pomalém povrchu jako výhodě pro Nadala tak trochu jako klišé. To bylo a není. Jednak je asi málo skutečně rychlých povrchů všeobecně (i když jak to změřit objektivně, že), když už i Wimbledonská tráva je prý pomalá, jednak Nadal podle mě už mnohokrát ukázal, že dokáže vítězit kdekoliv, stejně jako Federer to dokázal na FO 2009.
Osobně tipuji na vítěze Nafdala, protože podle mne dělá míň chyb a hraje agresivněji než Fedex. Ale rozdíl není velký a klidně to může dopadnout opačně. Noc to rozhodne
Reagovat
smazaný uživatel
A věděl jsi třeba, že první Nadalovo vítezství ve Wimbledonu bylo až poté, co organizátoři zpomalili povrch?
Reagovat
smazaný uživatel
Nicméně uznávám, že Rada je extratřída a neměl by konkurenci, kdyby byl zdravý, což je ale zase při jeho stylu docela problém...
Reagovat
Pe3k
Klišé? Je to prostě pravda. Čím rychlejší povrch tím je Nadal více vzdálen od pozice favorita. Naopak na pomalém povrchu všechno doběhne a vrátí a pak soupeře při přechodu na sít prohodí. A na tom stojí celá jeho hra. Za posledního půl roku nezískal Rafa ani 1 titul. Myslíš si, že kdyby to byl půl rok antukové sezony tak Nadal nic nevyhraje? Ne. Na antuce bude zase favorit a je to čistě díky povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Take nechapu, kde mistni experti berou presvedceni o pomalem povchu v Miami.Prave zapas Nadal/Berdych mi prisel kolikrat az přerychlý ! Co se tyce travy-mozna je pomajejsi jak drive, ale samozrejme zustava absolutne nejsvižnějším povrchem, pro její skluz, odskoky a pojetí hry(a hlavne v prvním tydnu). Opakovane nazory od Pe3k-Španel jenom vraci a prohodí, jsou detinske a směšné. Prohoz povazuji za nejobtiznejsi uder vubec !!!!... presnost, uhel, vypjatost momentu....
Reagovat
smazaný uživatel
Ty Nadalovo čtyři Esa po sobe a tím odvraceni brejkbolu-bylo neco Fantastickeho !!!!!!!!!
Reagovat
steve79
Nejvíce se těším na zápas Roger Rafa. V tomto zápase může Federer hodně získa a stáhnou hodně bodů na Nadala. Tipuji velmi vyrovnaný zápas, který vyhraje Nadal 2:1 na sety.
Reagovat
VlS
Třidevítko, a není lepší si psát názory bez výpadů a urážek? Takhle mě tvoje názory zajímají a rád si je přečtu.

Tyhle otázky, co bylo dřív, jestli slepice nebo vejce jsou staré jako lidstvo. Wihrál Rafa Wimblendon protože se zlepšil, nebo proto že jej zpomalili? A co z toho, prostě jej vyhrál. Nevěřím tomu, že se povrchy zpomalují kvůli Rafovi.

Nejsem žádný tenisový expert (objednám si kurz u Lopaty) a nebudu se dopouštět zasvěcených názorů na něco, čemu zas až tak nerozumím, ale otázka je, jestli je větší rozdíl ve zrychlování hry hráčů, nebo ve zpomalování kurtů nebo v jakém poměru. Stejně je to vše irelevantní, pokud někdo nedokáže plynule měnit rychlost kurtu jen na soupeřově straně:-))
Reagovat
VlS
Pardon - jistěže vyhrál a ne vihrál, ještě žezde teď není Brož
Reagovat
smazaný uživatel
Uz jsem poukazoval nekolikrat...ATP povrchy nezpomaluje, ale zrychluje !!! viz Aus.Open, Paris Bercy, London... . A Pozor-Roland Garos za urcitych podminek prekonava rychlosti mnohe tzv tvrde povrchy. Organizatori v Paris pozmenili proceduru pripravy povrchu...vapencovy podklad pres zimu neprikryty...na jare doslova skamení a s jemnou antukou pri slunecnem podnebí se stavá doslova pískajicí kurt, na kterem Krlovič, Hass, ...zaznamenavaji sve osobni rekordy v poctu Es. Co se tyce nameřene rychlosi po odrazu mice-tak byla srovnatelna s Deco Turf na USopen
Reagovat
tito
S tím si dovolím nesouhlasit- již v předchozích 2 letech/2006-7/ nehrál na trávě vůbec špatně- vždyť jej dvakrát porazil v té době famozní Federer až ve finále. A jen pro osvěžení paměti- v roce 2007 překonal při cestě do finále Fishe, Soderlinga, Južného, Berdycha, Djokoviče...
Reagovat
rib
Někdy si připadám, že část autorů na tomto fóru nikdy tenis nehrála. Co se vám děje, že potřebujete pouštět tolik kritiky? Kolik zápasů s těžkým soupeřem jste vybojovali? Berďa se podle mě zlepšuje, dělá co může, bojuje jak může a už zápasy nevypouští, jak to dělal dříve. Tak mu držím palce, aby mu energie vydržela, moc mě těší dívat se, když je ve špičce český hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápasů s těžkým soupeřem patrně každý z nás vybojoval hafo. Potíž je jen v tom, že pojem "těžký soupeř" je dost relativní, že? :-)

Jinak v tom cítím takovou tu absolutně nesmyslnou "kritiku" typu "pokud jste v životě nevyhráli 16 GS turnajů jako Federer, nemáte právo jej nijak kritizovat". :-))
Reagovat
VlS
Víte, já jsem mile překvapenej, že reakce jsou pro Toma vesměs pozitivní, plivající chytráci asi spali a teprve se fekálně zapojí, takže moc nechápu na koho narážíte. Ale pravda, moje nejtěžší zápasy jsou od narození s vlastní leností a nevím, jestli se mému plácání raketou do míčku kdy dalo říkat tenis. Politiky taky hodnotím a kritizuju a nikdy jsem nebyl například President.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš ale ocas..jak můžeš napsat, že těžky soupeř -> je dost relativní?
Kdyby si ten tenis hrál, tak pochopíš, co tím basník chtěl říct.
Jinak pro Berdycha momentálně težší soupeř existuje max. 1 (Djokovič).
Takže se zase prober a zkus si někdy ten tenis skutečně zahrát, ale nemyslím tím přes šipky, mezerník apod., ale s raketou v ruce na kurtech.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si taky myslím, že to tady tentokrát taková antiberďovská kampaň není.Teda samozřejmě krom Lopaty.I když chtě nechtě musel taky cosi pozitivního na adresu Berdi vypustit.
Reagovat
VlS
Nebudu Matějovi dělat advokáta, on si ho jistě udělá sám, ale to, pojem "těžký soupeř" je relativní si dovolím považovat za nevyvratitelné. Pro začátečníka je těžký soupeř i jiný začátečník, zatímco 500 stý hráč v národním žebříčku by s ním nechtěl hrát, protože si nezahraje a s tím by zase nechtěl hrát Del Potro, kterej byl v pátý stovce ATP před pár měsíci ze stejného důvodu.
Podstatné je, že s výjimkou Lopatových provokací (on fakt jen provokuje a ani to nemyslí vážně) tady k Tomovi nic negativního kupodivu není a tak nevím, o čem je řeč.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak naštěstí se dočkáme semifinále Federer - Nadal. Nadal se představuje v Miami v o něco lepší formě než v IW, ikdyž včera kromě začátku zápasu, to taky nic moc nebylo. Zato Federer hraje letos pořád to svoje, velmi dobrý tenis, který zatím stačí poměrně v poklidu na všechny, kromě Djokovice. Uvidíme co s Nadalem no... Myslim, že uvidíme výborný tenis a v zápase favorizuji Rogera, nejen kvůli tomu, že mu fandim, ale myslim si, že vyhraje. Zdá se mi, že letos hraje lépe než Nadal. Jinak zajímavý je, že cestou do semi strávil na kurtu necelé 4 hodiny, což může být u takto špičkových hráčů, spíš nevýhoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč naštěstí? Berdych vs. Federer by byl nejspíš taky dobrej tenis, dokonce bych řekl možná i zajímavější, než zápasy Nadala a Federera, kt. jsou vždy hluboce poznamenány Nadalovou taktikou "vše do Federerova bekhendu, dokud nepřijde kratší míč", kt. po výtce, hraje-li Nadal aspoň trochu slušně, obvykle slaví úspěch.

Všichni básní o soubojích Nadala a Federera, ale z hlediska pestrosti a tenisové krásy to podle mě nesnese porovnání s nejlepšími zápasy mezi Federerem a Nalbandianem.

A myslím si, že včerejší zápas Tomáše a Nadala byl zajímvěhjší a hzčí, než třeba poslední zápas Federera a Nadala v Londýně.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je Federer - Nadal, to nejvíc, co může současný tenis nabídnout. A myslim, že nejsem zdaleka sám. Jinak zápasy s Nalbandianem byly taky parádní, samozřejmě je to tím, že Nalbandian hrával a ještě třeba bude někdy hrát, výborný a atraktivní tenis. Dost mi chybějí finálové zápasy Masters na 3 vítězný sety. Tyhle nedělní souboje na závěr turnaje byly vynikající. Řím 2006 Federer - Nadal 2:3, to byl nejlepší antukový zápas, který jsem kdy viděl. Tomuhle zápasu nechybělo nic.
Reagovat
smazaný uživatel
jak to tu čtu,tak lopata absolutně vede...i když se snaží:-) přirozeně to nejde :-))..
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný výkon i výsledek.Zdá se, že Berďa chytá formu za pačesy.Taky bych řekl, že začíná víc bojovat, i když to třeba zrovna není úplně ono, což předvedl i v předchozích zápasech.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadejny vysledek do dalsich zapasu. Jen at mu to nejakou dobu vydrzi. I ta koncentrace a ne nejake emotivni negativni reakce. Dobre, ze drzi svou pozici v zebricku. Nadal zase ustal zaver, gratulace take. uz se tesim na semifinale. Zde to vidim padesat na padesat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak si myslím, že zápas Berdych vs. Nadal byl zatím s přehledem nejlepší zápas turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, po ty sprse nakonec srdnaty vykon, Berda odesel stredem. Ted teda hlavne doufam, ze Fedex nezastydl a dostane se brzo na provozni teplotu a ze Mardy zustane na vlne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty chceš radší vidět finále Federer vs. Fish, než aby Roger pokusil o odvetu proti Nolemu? To fakt nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
z hlediska atraktivity je tvoje varianta urcite nosnejsi, ale ja Noleho fakt nemusim a Mardy je vetsi potupa, omlouvam se za nesportovni zavery, ale "pomsta" je holt sladka ....
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: hold (to mam za to!)
Reagovat
smazaný uživatel
Před opravou to bylo správně: holt. "Hold" skládáš někomu, koho chceš uctít. :-)

No nevím, tenhle přístup, by sis zasloužila, aby Roger prohrál s Nadalem hladce 2:0 na sety. :-)

Naštěstí pro tebe je však krajně nepravděpodobné, že by si Djokovič nechal přerušit svou šňůru ausgerechnet Fishem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Berdych překvapil. Ukázal že v něm jsou stále zablesky toho Berdycha z Wimbledonu
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je teď s Nadalem 3:10 na zápasy, ale 10 zápasů za sebou s ním zatím neprohrál; jen devět. Nadal vyhrál jejich úplně první vzájemné utkání na antuce v Bastadu (a pak tři prohrál).
Reagovat
LubosZabloudil
Je počítáno i se zápasem na konci roku 2010 na exhibici v Abú Dhabí ;)
Reagovat
smazaný uživatel
No dobrá, i když započítávat výsledky z exhibicí mi moc "košer" nepřipadá. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak lopaťak mel pravdu.... . Ptam se, a kdo je ve vyhode ?? stát/nehrát(Federer).....nebo byt tak trochu přetížený(Nadal)
Reagovat
smazaný uživatel
Citovat v této věci ausgerechnet Lopatu je čirá zhovadilost.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak teď si již nejsem tak jistý, že Nadal je jednoznačným favoritem pro semifinále. Záleží na tom, který Nadal se objeví na dvorci. Jestli Nadal z prvního setu, tak vyhraje ve dvou setech. Jestli Nadal ze druhého setu, prohraje. Jestli Nadal ze třetího setu, bude to těsný třísetový zápas, kt. může vyhrát kdokoliv.
Reagovat
VlS
Lopata tady níž psal:
"to bude debakl. Bude úspěch pokud Berdych dnes uhraje aspon jeden game. Ale je to viditelný rozdíl. Berdych nemá ani na TOP30."
Reagovat
VlS
Tak si myslím, že se nemá za co stydět, hrál výborně a prohrál, ale Nadal se teda sakra zapotil.
Ale jepotřeba přiznat, že Nadal je fakt absolutní špička a myslím si, že Fedexe přejede. Bude zajímavý semi i finále, nemyslím si, že Mardy dokázal udělat Novaka, ale kdo ví.
Reagovat
smazaný uživatel
No, jestli by se Tomáš měl za něco stydět, tak to byla zejména první (a částečně i druhá) hra při jeho podání v tomto zápase. Ale kdoví, třeba by pak Nadal hrál výtečně i ve druhém setu a Tomáš by prohrál ve dvou setech, byť těsně.

Já jsem spokojen i s tím jedním setem.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak je hotovo, no -- 6:2, 3:6, 6:3. Škoda, že Tomáš v tom třetím neudržel ještě aspoň jednou svý podání. Resp. škoda toho "esa" za stavu 15:15, kt. drobně škrtlo o pásku (zřejmě).

Ale celkově slušnej výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda ... Nadal je neskutečný zvíře. prohrává při svém podání 0:40 a pak dá jeden nechytatelnej servis, tři esa a neskutečně zahraje i gameball.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ale ta výměna celkově fantastická. Berdych po hodně dlouhý době vypadá jako hráč top formátu.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, hraje zatím velmi dobře. Ale dobře vypadal i na AO s Gasquetem a Verdaskem.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, to jsem se ho taky zastával. To umístění v top 8 je k nezaplacení, když se nedaří, tak se to přežije díky losu a ta forma prostě přijde. Jen by to opravdu chtělo vyladit na červen(ec).
Reagovat
smazaný uživatel
Ten return je mimořádnej, to fakt nechápu, kde se v něm bere.
Reagovat
smazaný uživatel
První vyhraný set z posledních 21 setů, co spolu hráli. Super.
Reagovat
VlS
Tak co ty tenisovej guru, jak je na tom tvoje vsázka na 2:0
Reagovat
smazaný uživatel
výjimka potvrzuje pravidlo.
Reagovat
smazaný uživatel
To v týhle souvislosti moc smysl nedává :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, druhý set Tomáš 6:3, výhra setu po čtyřech letech, to už je trochu "nadplán". V druhém setu hrál výtečně, jen tak dál, ať je to ještě napínavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych flintu do žita neházel. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
5x byl Berdych míček od brejkbolu. Ale nic víc.
Reagovat
smazaný uživatel
vlastně 7x kdyz bereme stav 0:30 jako 3 šance
Reagovat
smazaný uživatel
lol Berdych má brejk. ale myslím že ho hned ztratí
Reagovat
smazaný uživatel
Zas si skvěle zaprognostikoval, ukázkovej debakl!
Reagovat
smazaný uživatel
ve 3. setu to bude debakl
Reagovat
smazaný uživatel
Další prvotřídní prognóza.
Reagovat
smazaný uživatel
do Tiebreaku to neudrží a prohraje
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že Tomáš zatím zkouší taktiku "vše na střed" i na Nadala. Výsledek tomu zatím odpovídá. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak sláva, s nulou to v tomto setu nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak 6:2 za 40 minut.Když si odmyslím první dvě Tomášovy hry při jeho podání, tak to zase až tak špatný není. Třeba teď ten fantastickej vítěznej volej za stavu 30:15 při Nadalově podání. No, snad bude druhý set trochu vyrovnanější.
Reagovat
smazaný uživatel
3 gamy a není co řešit. Jdu spát.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, měl by se dívat, protože s tímhle se bude muset vypořádat Federer v SF. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
hmm to se dalo čekat. Hned ztratil podání. To bude ostuda
Reagovat
smazaný uživatel
to bude debakl. Bude úspěch pokud Berdych dnes uhraje aspon jeden game. Ale je to viditelný rozdíl. Berdych nemá ani na TOP30.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jdou na to. Horší varianty jsou pravděpodobnější, ty lepší by nás potěšily.
Reagovat
smazaný uživatel
je to jasně prohraný. Lidi věřte mi. Tutově nezíská ani set. A klidně bych si vsadil že dnes neuvidíme ani Tiebreak.
Reagovat
smazaný uživatel
všimejte si schválně toho jak často bude Berdych nabíhat naivně k síti a Nadal ho bude snadno prohazovat. Získá tak body zadarmo a ještě mu celej stadion zatleská.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad se Berdych poučí, a zkusí nehrát naivně, i když uvidíme co mu Nadal dovolí a jak Nadal bude hrát a pokud bude dělat chyby, tak zda je Berdych využije, anebo těch chyb udělá ještě víc.
Reagovat
smazaný uživatel
a co myslíte Berdych-Nadal?? Strašně se na to těšim, ale je mě jasný, že zas budu po 15 min nasranej. 9 posledních zápasů - 9 proher, 0 setů, to už není náhoda,a Berďa teď moc formu nemá...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud prohraje ve dvou stetch (jak lze předpokládat), ale jeden set bude v tiebreaku a druhý aspoň 6:4, budu navzdory prohře spokojen. :-) Víc asi nelze čekat, ledaže by Tomáš naprosto skvěle podával (a returnoval).
Reagovat
smazaný uživatel
jj souhlas no, podle me bude klicovy to jeho prvni podani, ale jelikoz ho ma v poslednich zapasech kolem 50 % tak to vidim hodne blede, musel by to vytahnout alespon na 70 %, ale tomu asi neveri ani nejvetsi optimista
Reagovat
smazaný uživatel
No ono je to těžký, páč v posledních zápasech, co jsem si všimnul, kdykoliv dá Nadal Tomášovi n bekhendové straně takový to levácký podání ven z dvorce, Tomáš to buď nereturnuje vůbec (do dvorce), anebo tak, že to Nadal snadno zabije forhendem hned následujícím úderem. To je skoro, jako kdyby v každé hře při Nadalově podání automaticky prohrával 30:0. :(
Reagovat
smazaný uživatel
jj to je pravda no a hlavne me taky pride, ze Beda neumi moc davat lajnovy beckhandy...a nadal ma beckhand o hodne slabsi a hraje to tomasovi porad do beckhandu(ptz taky vi ze ho ma slabsi) a beda neni schopnej mu to vratit po lajne taky na beckhand a to je podle me zaklad neuspechu
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba z returnu, když chce zaútočit z druhý podání soupeře, dává celkemčasto winnery z bekhendu po lajně. Ale hlavně, s výjimkou výměn po jeho prvním podání s Tomáš v zápasech s Nadalem od prvního úderu soupeře obvykle dostává do defenzivy.
Reagovat
smazaný uživatel
jj...no uvidime, může nás maximálně příjemně překvapit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepříjemně taky. To kdyby prohrál třeba 1:6, 0:6. :-)
Reagovat
VlS
Myslím si, že ztuhlýmu krku by pomohla masáž a každej by se o to aspoň pokusil, ale Simon na sebe fyzioterapeuta nenechal ani máknout a to mu hlavní rozhodčí nabízel přestávku na ošetření. Moc se mi to s tím ztuhlým krkem nezdá. Možná měl rande s nějakou holkou, a kdyby měl hrát, tak by přišel pozdě. To si jako galntní Francouz přece nemůže dovolit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem to moc nepochopil. Nejspíš se jen necítil dobře a věděl, že s takovou přes Rogera stejně nepřejde. Tak jen odchodil tři gamy, aby dostal prize money za ČF a jel domů za rodinkou. Myslím, že Simon už je taky taťka, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
pánové hraju amatérsky tenis a vloni jsem hrál jeden zápas se zablokovaným krkem. Byl jsem šíleně limitován a nebýt toho, že soupeř byl slabší, neměl bych šanci...
Reagovat
smazaný uživatel
jj...souhlasim, svaly v krku když nefungujou jak mají-nic příjemnýho
Reagovat
VlS
Ale jasně, že fyzickej problém člověka hrozně limituje a možná někdy nemá smysl přemáhat něco, co nejde, ale je mi divný, že na sebe nenchal nikoho ani máknout a nezkusil to.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist