Berdych na antuce začal agresivně, Rochuse zdolal za 106 minut

12. 4. 2011, 19:24
Aktuality 20
ATP MONTE CARLO - Tomáš Berdych první zápas na antuce od loňského semifinále na French Open zvládl. Olivier Rochus českého tenistu v prvním kole trápil hodinu a 46 minut, Berdych si však agresivní hrou zajistil výhrou 6-2 6-3.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych hrál na antuce naposledy loni na French Open, kde se dostal až do svého prvního grandslamového semifinále. Letošní první zápas v Monte Carlu s Olivierem Rochusem vyhrál 6-2 6-3, belgický tenista však vzdoroval 106 minut.

Úterý v Monte Carlu:

Suverénní Federer v Monte Carlu postupuje

Pětadvacetiletý rodák z Valašského Mezíříčí musel s o tři roky starším soupeřem bojovat, 168 centimetrů vysokého Rochuse ale v dlouhých a fyzicky náročných výměnách přetlačoval agresivnější hrou. Belgičan výborně běhal a snažil se soupeře vyvést z rovnováhy i zkrácením hry, Berdych ovšem za pomoci 41 vítězných úderů a 8 es dovedl pátý vzájemný zápas v řadě do vítězného konce.

"Loni jsem měl docela úspěšnou antukovou sezonu a doufám, že to dokážu napodobit. Tenhle povrch mé hře sedí, umím na něm zahrát," řekl Berdych pro web turnaje. "Chci i na antuce udržet letošní vysoký standard výsledků, postupovat do čtvrtfinále, a když k tomu občas přidám něco navíc, bude to dobré," uvedl tenista, který ze sedmi letošních turnajů chyběl jen jednou ve čtvrtfinále.

Ve třetím kole Berdycha čeká Chorvat Ivan Ljubičič, který vyřadil Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie. V případě postupu do čtvrtfinále český tenista nejspíše vyzve Rafaela Nadala, který v Monte Carlu vládne nepřetržitě od roku 2005. Právě o rok mladší Španěl před čtyřmi lety v semifinále ukončil Berdychovo nejlepší vystoupenív monackém knížectví.

Ljubičič Tsongu porazil 7-6 6-4, přestože byl v obou setech brejk pozadu. "Vždycky je to o tom zůstat v klidu. Byl jsem naštvaný, že jsem přišel hned o svůj první servis, ale snažil jsem se tím nezabývat a čekal jsem na svou šanci. Protože na antuce ji dostanete," komentoval dvaatřicetiletý Chorvat, který má s Berdychem bilanci 2-2, na antuce se však potkají poprvé.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO (Monaco, antuka, 2,227,500 eur) -
úterní výsledky (12. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (5-ČR) - O. Rochus (Belg.) 6-2 6-3
Federer (2-Švýc.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-2 6-1
Simon (16-Fr.) - Bellucci (Braz.) 6-3 6-2
M. Gonzalez (Arg.) - Hanescu (Rum.) 3-6 7-5 6-1
F. López (Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 4-6 6-3 7-6(4)
Ljubičič (Chorv.) - Tsonga (12-Fr.) 7-6(2) 6-4
Raonic (Kan.) - Gulbis (Lot.) 6-4 7-5

Dvouhra - 1. kolo:
Fognini (It.) - Anderson (JAR) 3-6 6-2 6-2
García-López (Šp.) - Millot (Fr.) 6-2 6-4
Montaňés (Šp.) - Malisse (Belg.) 6-4 6-2
Riba (Šp.) - Starace (It.) 4-6 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Stačil jsem si povšimnout, že za stavu 4:6, 0:5 měl Verdasco na kontě zhruba 40 nevynucených chyb. Bohužel to vypadá, že Boredo, er - chci říct Robredo -- dostane do čtvrtfinále. Další jeho soupeř je totiž Troicki. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukám, že Feliciano Lopez téměř nekladl odpor: 2:6, 0:6. přičemž stihl zahrát 25 nevynucených chyb.
Reagovat
VlS
Hm, sedm míčů na returnu za zápas, tj průměrně jeden v každé hře na příjmu, na servisu 50% z prvního a 33% z druhého podání, tak to opravdu, ale opravdu na dobrý výsledek nevypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
Na dobrý VÝSLEDEK to nevypadá už podle skóre, že? 2:6, 0:6, to opravdu je málokdy dobrej výsledek. :-) Asi jsi chtěl říct, že to nevypadá na dobrej výkon. :-)

Konec pedanství. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No já kdybych Matěji prohrál s Davidem Ferrerem 2:6 a 0:6, tak bych to rozhodně nepovažoval za špatný výsledek :-))
Ale obávám se, že pro mě by byl úspěch proti němu uhrát dva míče za celý zápas :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Proto tam taky bylo slůvku "málokdy", která právě pokrývá tyto výjimečné spíše výjimečné případy, kdy i výsledek 2:6, 0:6 je úspěch.

Mimochodem, můj děda kdysi hrál s Jaroslavem Drobným, dostal náskok 5:0 a 40:0 v každém gamu, nakonec ovšem horko těžko "vyhrál" 6:4, když se mu jednou povedlo druhé Drobného podání nechytatelně returnovat (vložil do toho prý vší sílu, které byl schopen). :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Feliciano Lopez není ani na antuce až tak tragickej, aby pro něj prohra 2:6, 0:6 s ferrerem byla "dobrý výsledek". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda s tím Drobným to je velice zajímavá historka. To musel být pro dědečka vyjímečný zážitek si zahrát s takovýmto Panem tenistou :-) Zkusím napsat Berdychovi na jeho webové stránky, jestli by si se mnou také v budoucnu nepinkl :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak můj děda byl sportovní fotograf (MF). :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Lucka Šafářová se zranila, tak se nám to komplikuje. No ale snad bude Lucka Hradecká schopná porazit tu Flipkensovou, stejně jako v IW, no ale nevím, nevím. :-(

Ta Lucka Š. ja taky neustále zraněná --- a furt ten stehenní sval. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ljubičič bude těžký oříšek,viděl jsem jeho zápas s Tsongem a nehrál vůbec špatně.Bohužel Berďu jsem nesledoval,ale jak píšete hrál dobře.čtvrtfinále s Rafem by byl bonbonek,ale na antuce nevím,nevím...
Reagovat
nando
No, já teda moc nemusím, když se tady sáhodlouze řeší pravopis a podobné věci, přeci jen je to tenisový server, ale napsat s Tsongem a s Rafem, to už je fakt úlet :-)
Reagovat
smazaný uživatel
... mě se to líbí ... Jo-Wilfried Tsong a Raf Nadal :D
Reagovat
smazaný uživatel
konečně se Berdych vrací k té útočné hře, která mu tak šla loni na Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pekny zapas.krasne dlouhe vymeny. Tom me mile prekvapil, hral opravdu dobre. 9es a 41 winru, to je nadejne. Oli hral taky dobre. jeho krasne backhandy,opet jich predvedl celou radu. Tom spise dominoval z forhandove strany.Samozrejme se nevyvaroval chyb,ale na to, ze to byl prvni antukovy zapas po tak dlouhe dobe, to bylo vice nez dobre,Hlavne, ze hral agresivni aktivni tenis a ne jen pinkani a cekani na chybu soupere.Mam Ivana rada,ale snad ho Tom uhoni a kyzene ctrvtfinale bude s Rafou.
Reagovat
VlS
Jo, to by se mi taky líbilo - a semi by mohlo být s Radkem :-))
Reagovat
VlS
Přirozeně myslím semifinála Toma s Radkem
Reagovat
smazaný uživatel
to by byla paráda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já že hodina a čtvrt je 1h 15min. ale asi me to doma naučili špatně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je detail :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist