Berdych na Nadala zase nestačil. V Madridu s ním prohrál už 17. zápas v řadě

9. 5. 2014, 15:50
Aktuality 154
ATP MADRID - Černá série Tomáše Berdycha ve vzájemných zápasech s Rafaelem Nadalem neskončila. Český tenista dnes na antuce v Madridu podlehl svému nejméně oblíbenému soupeři na okruhu ATP už v 17. vzájemném souboji v řadě. V semifinále jsou hned tři Španělé, když trio Nadal, Ferrer a Bautista-Agut doplnil Kei Nišikori. Ten se stane prvním Japoncem v Top 10.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v počátcích kariér obou tenistů vedl nad Rafaelem Nadalem 3-1 na zápasy. Poslední výhru si však připsal v roce 2006 v Madridu, od té doby o necelý rok mladšího Španěla neporazil. Prohrál s ním už 17 vzájemných duelů v řadě, z toho pět na antuce, na které neuhrál dokonce ani set.

Osmadvacetiletému českému tenistovi se nepodařilo sérii ukončit ani dnes v Madridu, kde se před osmi lety radoval ze svého posledního skalpu hvězdného Španěla. Tehdy se turnaj ve španělské metropoli konal ještě na tvrdém povrchu v hale, letos se však hraje už šestým rokem na antuce, na které je Nadal nejlepším hráčem v historii. 

Celkově 22. vzájemný souboj nezačal Berdych špatně, brejkbol hned ve druhém gamu ale neproměnil. I v dalších dvou hrách měl při servisu soupeře šanci na brejkboly, v důležitých momentech však chyboval. Naopak čím dál agresivněji hrající Nadal za stavu 3-3 svou šanci na brejk potvrdil, náskok si dvěma čistými hrami na servisu pohlídal a ujal se vedení.

Rafael NadalDruhý set už měl domácí hráč plně pod kontrolou. Nadal Berdychovi nenabídl jediný brejkbol, sám dva ze tří proměnil a tak po necelé hodině a půl zvítězil 6-4 6-2. Španěl předvedl 24 winnerů a jen 14 nevynucených chyb, zatímco Berdych trefil jen 11 vítězných úderů a spáchal 16 zbytečných kiksů.

"Rafa je prostě antukovej král," konstatoval Berdych na sociálních sítích.

"Myslím, že to byl můj nejlepší zápas v sezoně," pochvaloval si svůj výkon Nadal, který turnaj Mutua Madrid Open už třikrát vyhrál (2005, 2010 a 2013). Ani poražený Berdych nemá na areál Park Manzanares špatné vzpomínky. Letos postoupil už čtvrtý rok po sobě do čtvrtfinále, když loni byl v semifinále a předloni dokonce ve finále.

Nadal po dvou nezdařilých turnajích v Monte Carlu a Barceloně, kde překvapivě skončil pokaždé už ve čtvrtfinále, postoupil mezi kvarteto nejlepších a už jen dvě výhry ho dělí od zisku 44. antukového titulu. Historicky nejlepší Guillermo Villas na antuce vyhrál celkem 46 turnajů.

V semifinále se Nadal utká poprvé s krajanem Robertem Bautistou-Agutem, který prožívá svůj nejlepší turnaj v životě. Šestadvacetiletý Španěl dnes v zápase dvou čtvrtfinálových debutantů na turnaji Masters 1000 porazil ve formě hrajícího Kolumbijce Santiaga Giralda, který před 14 dny v Barceloně porazil Nadalova přemožitele Almagra a zahrál si své první finále na podniku ATP 500. V Madridu Giraldo vyřadil Hewitta, Tsongu a Murraho, na domácího hráče ale nestačil a prohrál 3-6 4-6.

"Jsem opravdu velmi šťastný za to, že si tady v Madridu zahraju semifinále a navíc proti jednomu z nejlepších hráčů historie. Za tenhle okamžik jsem strašně moc rád," řekl Bautista Agut, který se z 45. místa žebříčku posune poprvé do Top 30. Přitom dosud nezískal žádný titul, jediné finále si zahrál loni v indické Čennaí.

Proti Nadalovi bude obrovským outsiderem, nicméně letos už si dvě výhry nad hráči Top 10 připsal, když porazil Berdycha a Del Potra. "Jsem teď schopný jít do těchto zápasů sebevědomě, hrát svůj tenis a být pod menším tlakem než normálně," dodal.

- ATP MASTERS 1000 MADRID -
(Španělsko, antuka, 3.671.405 eur)
páteční výsledky (09. 05. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Berdych (6-ČR) 6-4 6-2
Ferrer (5-Šp.) - Gulbis (Lot.) 7-6(3) 6-3
Nišikori (10-Jap.) - F. López (Šp.) 6-4 6-4
Bautista-Agut (Šp.) - Giraldo (Kol.) 6-3 6-4
Semifinálové dvojice: Nadal - Bautista, Ferrer - Nišikori
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

154
Přidat komentář
kada.tom
Vamos Rafa! :-)
Reagovat
Pe3k
Ještě si přihodím nějaký ten hejt. Nadal je sice skrz celou kariéru znám jako cheater, ale to co předvádí jeho krajan Bautista je jiná liga. V prvním setu když zahrál Nadal jasnou čáru šel Bautista zkoumat otisk a jelikož tam byly blízko dva, tak si vybrat ten, který by mohl být out, rozhodčí přišel a ukázal mu, že se dotkl čáry, ale celá ta situace byla totál fake, protože ten správný otisk byl ten druhý, jenž dopadl přesně na čáru, což bylo vidět ze záznamu kamery, která přináší přesný dopad míče. V budoucnu se jistě můžeme od tohoto fejkaře těšit na další kousky.
Reagovat
gigin
Je to největší zjeb na okruhu. Však ještě uvidíš.
Reagovat
Roger_Federer
:)..
Reagovat
Mayo
Býk vs Trepač kobercov ... v druhom sete sa natrápil celkom nakoniec...ale je to tam vamos
Reagovat
Pe3k
Kolikrát přišel býk o servis?
Reagovat
nitrotaj
Ale tenis to byl super. Bautista do toho bušil jak hluchej do vrat. Určitě lepší než vloni s Andujarem.
Reagovat
smazaný uživatel
ChvalaBohu
Reagovat
Mayo
asi 3 x prišiel o servis ... ak nevyhrá tento Madrid, tak môže ísť na párky
Reagovat
Pe3k
Omg jasně, že to vyhraje. Krom toho, že už mu zbývá jen jeden zápas, tak jeho forma šla hore a Ferrer ho asi 3x v řadě neporazí že...I když by mohl. Každopádně si většina fandů myslí, že Ferrer bude pro něj těžší soupeř do finále, já si naopak myslím, že by více šancí měl Nisi. Sice ho ještě neporazil, ale to nic neznamená, pokud zůstane Kei zdravý, dostane Nadalův skalp brzy.
Reagovat
Pe3k
Hekal hraje vcelku dobře i když na takovém turnaji kde při postupu do finále nepotká nikoho z top 20 je to vlastně jedno...Parodie na turnaj masters 1000.
Reagovat
smazaný uživatel
No potkal včera Berdycha, ale jinak souhlas, nestartoval Nole, ani Fedex, ostatní vypadli brzo ... V Římě to bude lepší.
Reagovat
Pe3k
Berdycha :D ten mu dal teda, ale je fakt, že je to hráč z top 10.
Reagovat
MarcelPersch
Tenhle Rafa je sice lepší než ten před 14 dny, ale furt je to hrozná bída, Rafa se snaží hrát agresivně, ale má 2x víc UE než W a to u něj prostě nebývalo achjo :( Každý kdo má mozek mu to hraje do BH, přičemž z FH už to taky není nic moc, takže Rafa vlastně nemá žádnou zbraň jak ukončit výměnu.
Reagovat
smazaný uživatel
FH mu celkom píše, chybou je, že úplne vypustil BH a obieha si ho aj vo vrcholne nevýhodných pozíciách, kedy si extrémne odkryje kurt..Hráč s plochejšími údermi, ktorý mu to bude hádzať na von z kurtu to može pomerne ľahko využiť..Dúfam, že do finále postúpi Feru, ten bude dobrou previerkou..
Reagovat
smazaný uživatel
Nooo včera Berdych bol asi bez rozumu on mu to daval na Fh. Ale tak Rafa sa snad bude zlepšovať a bude z toho RG.
Reagovat
Pe3k
Jsem rád, že není stejný pavouk jako v Madridu. Roger nemá Nadala. Možná čtvrtfinále jsou - Nadal - Murray, Wawrinka - Berdych, Federer - Raonic, Djokovic - Ferrer.
Reagovat
Pe3k
Round One: Gulbis vs. Nishikori
Reagovat
gigin
Jasně, co jiného.. já už na to dlabu, fakt... Jinak díky za info..
Reagovat
Pe3k
Tsonga-Dolgopolov first round :D
Reagovat
gigin
Daj mi link, prosím tě.
Reagovat
Denis92
hlavne neni iste ci bude Roger hrat. Ak vsak chce byt na RG nasadeny do 4.miesta tak hrat musi a uhrat co najviac bodov.
Reagovat
Pe3k
http://www.menstennisforums.com/showpost.php?p=22230978&postcount=62
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má výborný los, to musím uznat. Byla by škoda, kdyby do Říma nejel, protože body by se fakt hodily. Ale samozřejmě rodina je na 1. místě.
Reagovat
tommr
je těžký hodnotit los když není jistý jestli budou Djokovic a Federer opravdu hrát ...
Pro Tomáše Berdycha je to každopádně o trochu hratelnější než v Madridu - na Nadala může tentokrát narazit až v semifinále ...
Reagovat
gigin
Jo, díky moc. Já jsem byl pinkat a grilovat a plkat... tak až fčíl díky...
Reagovat
aligo
pošle mi někdo stream na petru se simonou? nevim proč ale nějak mi to nefaká... :(
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným čtvrtfinále v Madridu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do semifinále a může v Madridu ještě získat další body:

1. Nadal 12260 (+7660) *
2. Djokovic 11030 (+6430)
3. Wawrinka 5785 (+1185)
4. Federer 5715 (+1115)
5. Ferrer 5030 (+430) *
----------------------------------
6. Berdych 4600
----------------------------------
7. Del Potro 4215 (-385)
8. Murray 3950 (-650)
9. Raonic 2625 (-1975)
10. Nishikori 2620 (-1980) *
11. Isner 2600 (-2000)
12. Gasquet 2535 (-2065)
13. Tsonga 2235 (-2365)
14. Dimitrov 2200 (-2400)
15. Fognini 2190 (-2410)
16. Youzhny 2020 (-2580)
17. Gulbis 1915 (-2685)
18. Robredo 1855 (-2745)
19. Haas 1835 (-2765)
20. Anderson 1755 (-2845)
...
28. Bautista Agut 1340 (-3260) *
...

Tomáš Berdych podle očekávání nestačil na Nadala a v Madridu končí.
Postupem do čtvrtfinále ale splnil povinnost jako nasazená šestka a po vypadnutí Murrayho už má jistotu, že bude i po Madridu nejhůř šestej.
Mnohem horší pro něj je postup Ferrera, kterej znamená, že na něj opět něco ztratí a na pátý místo tak může až do FO zapomenout (na FO ovšem bude proti Ferrerovi v obrovský výhodě a pokud zase totálně nevybouchne tak by ho měl konečně předstihnout) ...

Do první desítky se podle očekávání probojoval Nishikori. Pokud ho nezradí zdraví tak by ho letos neměla minout účast na TM ...

Nečekanou šanci na postup do první dvacítky má Bautista Agut. Potřeboval by k tomu ovšem získat v Madridu titul ...
Reagovat
gigin
Zase díky :)
Jestli Bautista Agut postoupí do první dvacky a výše, končím se sledováním tenisu.
Reagovat
tommr
taky bych ho tam nerad viděl. Myslím si ale, že Nadal ho tam nepustí ... :)
Reagovat
Pe3k
No po tomhle turnaji tam určo nebude, ale je jen otázka času kdy bude v top 20 a to rozhodně není jeho max co může dosáhnout.
Reagovat
gigin
Je to šmejd uplakaný, neustále neuhověný... A spoiled princess..
Reagovat
Pe3k
Co bys od Španěláka čekal? Sympatie nebo antipatie nemají na světový žebříček žádný vliv. Synek na to má, tak tak prostě bude...
Reagovat
gigin
Jo však jo... ale! Ale to je fuk :DDD
Hele co los v Římě? Máš už nějaké novinky?
Reagovat
Pe3k
Mrkni hore. Už je draw.
Reagovat
gigin
Ok, díky :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ty holt nemáš Španěly v lásce, řekni mi co je třeba na Ferrerovi uplakanýho..
Reagovat
gigin
Nando, Feli cajk.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak kritiku Bautisty nechápu, letos hraje perfektně a do dvacítky se dostane zaslouženě..
Reagovat
gigin
Mimo jiné, kdy téměř v každém zápase plače umpirovi, tak např. loni v Petrohradu mu vadilo, že Gulbis šoupe cvičkama na returnu a vydává to ty pisklavé zvuky. Další příklad z IW:
I was watching the match from the beginning and I understand spanish very well. Since the first two games of the match Bautista was complaining to the umpire that Gulbis supposedly was saying things directed to him. The Brazilian umpire told to Bautista "He's talking to himself and not with you. Just play tennis," Bautista said "It's always the same thing, every time I play against him, its Always like this," then Bernardes said "Just play tennis, he is talking to himself but if you prefer to believe that its something against you, its your problem". At that point, Gulbis was still quiet and did not answer any of the conversations between Bautista and the umpire, maybe because Gulbis dont understands Spanish and do not know exactly about what Bautista complained. Then, still in the first set, he began to complain that Ernests should be punished for time violation and here I think Gulbis began to chafe and speaking bad words to him. Bautista then complained again about Ernests talks shits to him and I heard Bernandes saying "I gave one warning to you and one warning to him. I dont wanna talk to you both anymore. Now I will punish" And then everyone saw what happened in the second set, Gulbis was very angry and did not stop insulting Bautista. Right after break the racket, Gulbis was up to the bench to get another and shot a lot of insults like "fuck** puss *" to him. During the game change comes the now famous "like a woman".
My opinion; Bautista starts the drama, he complains in Spanish, talking quietly and pressure the umpire, so maybe people does not realize how much he disturbs the match, and I think he does because its the only chance he has to win Gulbis. In the end of the history, Gulbis is Always the bad guy because he loses his temper. I just hope not to see both playing against each other anymore.
Reagovat
gigin
Pak už se Gulba naštval a napálil první servis tak, že ho málem trefil. Chyběl kousek, škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis je holt provokační týpek a Bautista-Agut není jediný, kdo si to všiml :-)
Ale proto sis ho přece vybral mezi své favority, ne?
Reagovat
tommr
jj Bautista je pěknej podvraták. Ta historka z IW je velice zajímavá. Mám takovej dojem, že Tomáše tam taky pěkně rozhodil jinak by ho na hardu neporazil ...
Reagovat
gigin
Hirschna: Jako můžu ti asi připadat přízemní, že fandím Gulbisovi jen proto, že je provokatér. Není to tak, ale vyvracet ti to nebudu. Proč, bych to dělal.
tommr: Bautista je šulín. Tomu věř.
Reagovat
anajka
Práve začal ďalší slovensko - český súboj. Čepelová vs. Cetkovská,kvalifikácia v Ríme.
Mohli by sme sa opäť ujať vedenia,keďže Česi včera večer vyrovnali na 1:1. :)
Reagovat
EllNino
Petra jí zatím válcuje :)
Reagovat
anajka
Vidím a vôbec ma to neteší. Od toho vydareného turnaja v Charlestone sa jej vôbec nedarí.
Reagovat
EllNino
neboj ona se chytne určitě :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdy by to byl řekl, že při absenci Djokoviče a Federera bude čest zbytku světa na velkém antukovém turnaji zachraňovat Japonec...

Španělsko je holt antukové království s králem antuky v čele, který bude na 99% zítra zvedat nad hlavu titul...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak kdo by to řekl, Nishi jen dozrál v komplexního hráče, schopného hrát velmi dobře na všech površích, navíc má teď nejlepší formu v kariéře, takže překvapení to při absenci Noldy určitě není..
Reagovat
Stan_Borowitz
Vypadlo mi z toho "před rokem"... každopádně jsem čekal víc od Francouzů nebo opěvovaného Fogniniho.
Reagovat
Stan_Borowitz
A taky Stan zklamal, na toho bych málem zapomněl...
Reagovat
smazaný uživatel
Novak bude na 95 % hrát na turnaji v Římě, viz http://novakdjokovic.com/en/news/events/novak-says-he-will-be-ready-for-rome-roland-garros/.
Reagovat
steve79
Roger se rozhodne zitra, jestli bude hrat v Rime. Ted jsem koukal na video jsk treniuje v Curychu. Snad bude vyborne pripraven.
Reagovat
smazaný uživatel
Kedy má byť žreb mimochodom, nie náhodou dnes?..
Reagovat
steve79
Abych rekl pravdu, tak nevim .
Reagovat
gigin
Dnes k obědu.
Reagovat
Pe3k
Dnes v 15:30 semifinále Bautista vs Autista to se ti Forehand fakt povedlo :D Zasměšnil jsi svého idola i sám sebe...
Reagovat
smazaný uživatel
To je rozdiel medzi tebou a mnou, resp. medzi tebou a normálnymi ľuďmi, ktorí sa neberú tak smrteľne vážne..
Reagovat
Pe3k
Rozdíl mezi tebou a normálním člověkem je ten, že normální člověk když napíše blbost tak to alespoň přizná...
Reagovat
Rafaeoli25
Víš dobře jak to Forehand myslel, ty už si toho o Rafovi napsal tolik urážlivýho a zesměšňujícího, že už člověka od tebe nemůže nic překvapit nebo to snad není pravda?
Reagovat
Stan_Borowitz
Náhodou to je docela vtipný postřeh. Ještěže se Roger odhlásil, sobecký egoista v. autista nemá tak hezký rytmus jako Bautista vs. autista, a navíc by si při tom, v jakém laufu Rafa je, zbytečně dál kazil H2H.
Reagovat
Rafaeoli25
Od tebe to beru, protože vím, že ty to myslíš ve srandě narozdíl od Pe3ka a spol.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď napíše blbosť?..Takže vtip sa musí zakladať na racionálnom a navyše pravdivom základe?..Hmm..V tom prípade by vsak nebol vtipom, ale faktom..

Každopádne ďakujem, že si nám opat co-to ukázal zo svojho sveta..
Reagovat
J.M.
Hm, zase jak jsem se obával, další ošetřování Nišikoriho. Tohle je přesně důvod, proč se mi těžko přeje Keiovi postup. Je sice hezké, když ho někteří vidí ve finále, ale co z toho, když u něj se člověk musí před každým zápasem obávat, jestli do něj vůbec bude schopen nastoupit, natož jestli bude schopen hrát na 100 procent. To je snad nejkřehčí, nejmarodnější hráč ze všech, s každým dalším uhraným kolem v turnaji vysoce stoupá pravděpodobnost, že mu zase tělo vypoví službu. Jestli by měl být ve finále s Nadalem zraněný, tak to radši ať tam je Ferrer.
Reagovat
spaniel
To mas pravdu, pul zápasu vytrepaval nohy, pak MTO. Nevim cim to je. Ale nejkrehci tělo ma Brian Baker.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoci vyhral Kei antukový turnaj v Barcelone, nemyslím si, že ukazuje lepší tenis, než Ferrer..Ten predvádza počas celého týždňa nenápadné, no veľmi zodpovedné a konštantné výkony..Isner a hlavne Gulbis sa na každý jeden fiftín poriadne nadreli, Feru ich trpezlivou a premyslenou hrou rozoberal pomaly, ale rozoberal..Veľmi efektívne útočil a hlavne vobec nekazil..Zajtra s Nishikorim tipujem jeho výhru v dvoch setoch..
Reagovat
Rafaeoli25
Baker určitě nejvíc, to je až sportovní tragédie, no a taky Mathieu je častý lazarus, je to smutný..
Reagovat
r.Fever
a čo taký Tommy Haas ? zranenia mu zobrali minimálne pár grandslamových titulov.
Reagovat
smazaný uživatel
A kludne si do toho pripočítajte aj Soderlinga..Ten mal síce iba jedno zranenie, ale tzv. definitívne..
Reagovat
spaniel
To same Ancic
Reagovat
MarcelPersch
Pokud Rafa nedejbože zítra s Bautistou prohraje, byla by symbolická 3. prohra v řadě od krajánka.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrík bude mať zajtra radosť, stretne sa Bautista a autista :)

Celkovo sa nám z toho pomaly stávajú medzinárodné majstrostvá Španielska..Takže na každom kroku číha krajánek :)
Reagovat
Rafaeoli25
Počkej ale Bautista bude hrát s Rafou, ne s Pe3kem :)
Reagovat
babolat.cz
výborně David, výborně hokejisti!!
Reagovat
babolat.cz
a výborně Bohemka...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes skvělý den- Maruška, Feru, hokejisté... Čím jsem si to zasloužil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem, boli ste o ten gól lepší..

S našou omladinou a nečakaným bodom spokojnosť..
Reagovat
smazaný uživatel
SKVĚLE ČEŠI VYHRÁLI JE TO JENOM ZAČÁTEK JÁ VĚŘÍM ŽE SE TO JEŠTĚ ZLEPŠÍ A V NEDĚLI ŠVÉDY PORAZÍME VŽDYT V ROCE 2010 SME PROHRÁLI V ZÁKLADNÍ SKUPINĚ Z NORAMA A V PLAY-OFF SME ZABRALI A VYHRÁLI
Reagovat
Jan
Od 2. třetiny jste byli lepší, tak ten bod nebyl zas tak nečekaný. Jen jste nám nemuseli vyřadit Poláka. V té době jste hráli likvidačně, jak se mi zdálo, což se mi nelíbilo. Několik našich hráčů se těžko zdvíhalo z ledu. Jágr i Klepiš skórovali se štěstím, ale snažili se a šli mu naproti, povedlo se.
Reagovat
smazaný uživatel
Máme tam 11debutantov, vsetko mladí chlapci, ktorí sú odtrhnutí z reťaze, na MS nikdy nehrali..Taký Reway prisiel z juniorskej súťaže, mužský hokej pozná len z televízie..To bude velký hráč..Dúfam..Celkovo sa na to dalo pozerať, vzadu kompaktne, vpredu z brejkov nebezpeční..V závere chybička, ktorú potrestal, kto iný ako Jágr..Symbolické..
Reagovat
Mayo
Keby mi niekto pred zápasom povie, že s českom získame čo i len 1 bod, tak by som ho považoval za blázna...a napokon sme siahali na 3...každopádne spokojnosť
Reagovat
Jan
Když jste dali na 2:1 a naši marně dobývali Lacovu bránu, už jsem to viděl, že prohrají. Jen se tam tak šmrdlali bez chuti a zápachu, spousta střel, ale ne nebezpečných. Jágrův gól byl o štěstí, ale kdo jiný než on, když to umí, že ? A Klepiš jak sám řekl a pak to stejně zhodnotil i Laco, hokejka mu zapružila a střelil to jinam než chtěl :) Laco vám zachytal skvěle, naši měli co dělat. V jednu chvíli mi to přišlo, že místo, abychom hráli v jednom mužstvu za Československo, tak se tam mlátíme proti sobě. Staré časy už jsou ale pryč.
Reagovat
gigin
Here is my promised update. I saw my doctor now. Most probably it has been food poisoning or a virus I suffered yesterday. (And still suffer a bit to be honest.) To be on the safe side he does a blood panel as well. I am not allowed to practise for the next two or three days but hope to start my preparation for Nice and Paris as soon as possible. Having to pull out of Rome hurt, but there was no alternative. Thank you all for those tons of super nice messages I received yesterday and today!
Reagovat
smazaný uživatel
Ernieee do prdele Ernieee XDDDDDD
Reagovat
gigin
Pěkný turnaj, pěkná hra.. že nám tam neuznali ten dobrý míč při shodě v posledním gemu.. neva :) S Davidem je to prostě těžké. Jedeme dál :))
Reagovat
smazaný uživatel
až na forehandy po lajně.
Škoda, že se netlačil víc na síť.
David byl k poražení.
Reagovat
gigin
jo :(
Ale nejlepší bylo, jak burcoval lidi. Prej - vamos!! :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
me se libilo to dohadovani nad Erniho servisem :)))
Reagovat
Chrenda
Šašek Ernest zas dostal na prdel. Jakou to mám radost, i když se Ferrer vzdálí Tomovi na pátém místě v žebříčku.
Reagovat
Rafaeoli25
Prohrát první set v tiebreaku a druhej o break tomu říkáš dostat na prdel?
Reagovat
Jan
Pokud by měl Ernest silné řeči, znamená to dostat na prdel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Výýýýborně Ernieee :DDDDDD
Vamooooooooooos :))))))))
Reagovat
spaniel
Ja bych z výhry tak odvazany nebyl, prece jenom neni náhoda ze Berdych vyrovnal rekord v poctu porážek s jednim hracem v rade. On prohrava uz v satne a jeho hra je tak bez nápadu, jak kdyby pred zapasem podstoupil lobotomii. A napsat 20 minut po sedmnácté prohře ritolezecky tweet, tak to dokaze skutecne jen Berdych.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč řiťolezecký? Mně se taková gesta líbí, prostě uznává, že na jeho hru jako na jedinou nedokáže vůbec nic vymyslet, podobný je to s Nolem, proč by to nemohl uznat a smeknout před soupeřem když to tak je?
Reagovat
spaniel
Ja chapu ze tobě se to libi, ale vetsina tenisovych fandů z toho ma neskutečnou srandu. Staci si dnes pročíst mezinárodní fora, nebo i odpovědi na ten tweet. To neni jen tento jeden tweet. Navic v kontextu jejich historie, kdy Rafa o Berdychovy rekl ze je zlý clovek a sotva mu podá ruku i ted, je to zvlastni. Navic je rozdil napsat to treba druhy a 20 minut po zapase. Tezko se pak věří, ze je Berdych vubec odhodlaný bojovat a ze ho prohra boli.

Rafova forma se podle Berdycha neda odvodit. Je to jako se to neda u x soupeřů Rogera. Takovy zapas s Ferrerem napoví mnohem vic jak na tom je.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale i třeba Raonič píše často obdivný statusy, takže mně to směšný nepřijde..jinak k tomu Ferrerovi, ten nemá s Rafou o tolik lepší bilanci, takže bych jmenoval jiný soupeře jako měřítko jeho formy, při vší úctě k Davidovi :)
Reagovat
Karolko2
Já myslím,ze David je podstatně lepší než marny Berdych ať uz to je v bojovnosti,fyzičce a dnes uz i variabilitě.Nadal ještě nemel pořádnýho soupeře,uvidíme, co bude dal....
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Berdych byl v sf Austrálie, kde těsně prohrál se Stanem, takže takovouhle sodu si určitě nezaslouží, jen proto, že to neumí na Rafu..
Reagovat
Roger_Federer
Vime, ze to Berdych na Rafu a Novaku neumi a ze na Fedexe mu to nekdy jde..Je potreba to omylat furt dokola?
Reagovat
smazaný uživatel
Při vší úctě k ostatním tak světová šestka není pořádný soupeř?
Reagovat
Karolko2
Určitě nechci snižovat Berdychovi úspěchy a jeho postaveni v žebříčku i když mě jeho tenis nebaví,reagovala jsem na Raf25 jeho poznámku o Feru,a také na to,ze proste na ty nejlepší většinou neumí a uz vůbec neumí na Nadala.A vždycky se mne bude víc líbit Feru nebo Wavros pro variabilitou a bojovnost než strojový Berdych,ale to je můj názor a ne dogma :-)
Reagovat
Karolko2
Berdychovy
Reagovat
Rafaeoli25
Já se v tomhle vláknu věnoval jiné věci jestli sis nevšiml..
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes odehrál Nadal asi nejlepší zápas na antuce v tomto roce. Ani Tom nehrál vůbec špatně, ale opravdu tam chyběly ty náběhy na síť. To jsem dnes u Toma hodně postrádal, jelikož tam bylo dost balonů, kde se to dalo ukončit na síti. U Rafy se mi dnes nejvíc asi líbila agresivita, která mu v Monte Carlu i Barceloně značně chyběla. Řekl bych, že pokud zůstane u tohoto výkonu, získat titul by nemělo být problém. Nejvíce bych to však přál asi Gulbisovi, který má však značně obtížnější cestu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tomáš vlastně v něčem vyrovnal Connorsovi ... no neber to
Reagovat
Jan
Tak kolikrát v řadě už Tomáš s Nadalem prohrál ? V nadpisu je, že 17x a v textu 19x. Redaktoři, neměli byste tolik pít :))
Reagovat
tommr
jj trochu se do toho zamotali - o pár řádků dál zase píšou, že šlo o "celkově 22. vzájemný souboj" i když ve skutečnosti dneska hráli teprve 21.zápas a skóre je 18:3 ve prospěch Nadala ... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně se dnes Rafa moc líbil, ten agresivní tenis mu sluší. Když vyhraje a má víc winnerů než soupeř, tak mu i docela fandím. A vůbec nevadí, když přitom udělá víc nevynucených chyb. Tenis má přece být o tom, že soupeře rozdrtím, ne upinkám k smrti.

Proto by se mi líbil jeho finálový souboj s Ernestsem, mohla by to být pěkná řežba. Ale zatímco Nadala čeká v dalším kole jen lehčí trénink, Gulbis má cestu do finále ještě pěkně zarúbanů.
Reagovat
smazaný uživatel
Mno ja bych chtel tedkon souboj v semi mezi samurajem a mrhacem. Samuraj by aspon mohl Rafovi konkurovat v pohybu a Ernest v agresivite predci kazdeho. Oba by pak v pripadnem finale meli sanci, ne velkou ale aspon nejakou...
Reagovat
smazaný uživatel
Dokáže hrať rovnako agresívne aj s menším počtom chýb..Teda popravde, s menším počtom chýb dokáže hrať ešte agresívnejšie ako dnes..Každopádne servis sa mi dnes páčil, no som perfekcionista..
Reagovat
Rafaeoli25
Bezpochyby mu tenhle tenis sluší, nicméně on takový nepředvádí jen občas, v celý řadě zápasů má v posledních letech hodně winnerů, loni v létě neměla jeho hra chybu, jiný to je v zápasech s Nolem, Murraym nebo Ferrerem, kteří umí bránit stejně skvěle jako on, v mačích s nimi člověk moc winnerů neposbírá ať do toho tluče sebeagresivněji..
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že v agresivitě se Rafovi ze zbylých soupeřů vyrovná jen Erňa jak ukázaly jejich dva souboje v Římě, Nishi je na tom výborně pohybově, ale přece jen mu pořád chybí větší síla v úderech, podobně jako třeba Gasquetovi, nicméně to zas kompenzuje technikou, každopádně Gulba je střelec a asi nikdo další nedokáže dostat Rafu do takových úzkých jako on..
Reagovat
smazaný uživatel
Proto jsem take napsal tadyty dva. Gulba proste dokaze Rafu pritlacit, Nishi zase ma ten pohyb a ted i docela formu, tak by take nemusel byt proti Rafovi uplne mimo. David letos Rafu sice porazil ale Rafa hral tak 20% toho, co zatim hraje zde a proto si myslim, ze by mrhac z tohoto souboje byl pro nej horsi.
Reagovat
gigin
Bautistú :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdyt mrhac je jeste ve hre :-) Doufam, ze jsi ho poradne na ty udery dneska pripravil...
Reagovat
Nola
Rafan dnes ako vymenený, Tom mal najväčšiu šancu poraziť Rafu v Miami , čakala som vyrovnanejšiu partiu, Rafa si neohrozene kráča za titulom
Reagovat
Madrileno
Dotaz, jak to vypadalo? Hral Rafa tak dobre nebo se Tom spis vyhazel sam??
Reagovat
Mayo
povedal by som to asi takto: Rafa odohral najlepší antukový zápas, dal 24 winnerov , ale ešte je čo zlepšiť...ale bol to dobrý výkon nato ako hral doteraz
Reagovat
Madrileno
Dik, takze hruznej tenis ala Barcelona a Monte Carlo se nekonalo??? To jsem rad :-)
Reagovat
Rafaeoli25
I ten nejlepší má právo na svý dny, i on je jen člověk :)
Reagovat
smazaný uživatel
I šampion má svůj den. A tento den by mohl připadnout na dobu konání RG. :-)
Reagovat
Mayo
Tak po dlhej dobe spokojnosť s výkonom (hlavne FH po čiare šlapal) vamos !
Reagovat
Berny
Finale masteru Nadala - Gulbis by mohlo byt fakt zajimave, nicmene neverim ze se gulbis proti ferrerovi nevyhaze..
Reagovat
gigin
A i kdyby ne, tak Nishi je konečná.
Reagovat
Stan_Borowitz
je to na Erniem. Ze zbylých hráčů je on jediný, kdo by mohl takto hrajícího Nadala porazit...
Reagovat
gigin
Beru na vědomí, volám, intervenuju, manažuju...
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže Ernie moc neumí na Ferrera, takže myslim, že dál neprojde a i kdyby jo tak v sf bude Nishi a s tim v Barce jasně prohrál, takže cesta je pro něj hodně trnitá..
Reagovat
smazaný uživatel
jo jo chtěl bych bejt chytrej, Tome házej mu to pod nohy, aby nemoh hrát ten svůj ping pong ....rotační
Reagovat
smazaný uživatel
Ja moc nezdieľam eufóriu ostatných, Nadal mi dnes rozhodne nepripadal neporaziteľný..Oproti predošlým zápasom veľký počet neštandardných chýb, zrejme si aj sám uvedomoval, že má proti sebe papierovo ťažšieho súpera a tento match velmi prevelmi potreboval vyhrat..A práve vitazstvá sú teraz to, na čo sa hrá, ak prídu výhry, zlepší sa aj hra..

Berdych, taký štandard, oproti hernej monotónnosti badať aj taktické nedostatky..Dnes bolo dost výmien, kde tlačil a Rafa sa držal len krátkym slajzovaným BH, prečo on nešiel na siet zostáva otazkou..
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně souhlasím, že Rafa potřebuje vyhrávat, nejlepší by bylo, kdyby vyhrál oba Masters a byl na RG v nejlepší formě. Potom ty chyby ... je to dáno tím, že se snaží hrát hodně agresivně, proto přicházejí občas i zbytečné chyby, ty časy, kdy dal za set 3 EU jsou už pryč a rozhodně je to lepší i na koukání. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Nebuď takovej hnidopich, z padesátky to na dvěstědvacet taky okamžitě nevyšroubuješ, důležitej je kontrast s Monte Carlem, ale i Barcou, očividně se dostává do pohody a pokud Madrid dotáhne, tak o něj nemám obavy, v Římě bude o další level lepší a na RG už to bude zase titán, chceš se vsadit? :)
Reagovat
Madrileno
Kez bys mel pravdu :-) Nepreju si nic jineho
Reagovat
Rafaeoli25
Neboj, pravdu mám, na tři vítězný na RG je Rafu schopnej porazit jen Nole ve svý nejlepší formě, všechny trumfy má v rukou Rafito jako vždy :)
Reagovat
Pesek12
Přeci jenom je rozdíl mezi hrou Tomáše a Wawrinkou v Monte Carlu, respektivě Almagra v Barceloně. Jejich tehdejší forma a zvláště jednoručné BH byly fantastické.
Reagovat
kada.tom
Rafa je asi zpátky!
Dneska hraje parádně, Tomáš nepředvádí vůbec špatněj výkon, ale Rafa je prostě dneska v laufu a hraje nádherně :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Snad je krize zažehnána :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že po té nepovedené smeči to už berdych v hlavě vzdal.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to neveselé
Reagovat
Amputace
Nádhera. Rafa, jak se zdá, konečně zpět ve formě.
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, Nadala na antuce běžně poráží kde kdo, jen Tomáš má tu smůlu, že ne. :D
Reagovat
smazaný uživatel
No Berdych měl smůlu v tom, že Rafu nepotkal v MC, kde byl Rafa úplně mimo. Teď to vypadá, že je konečně zpátky ve správný čas.
Reagovat
smazaný uživatel
smůla nesmůla, prostě Nadal je strašák nejen pro Tomáše. :) Snad se to Tomovi někdy podaří prolomit, hodně dobře hrál s Rafou vloni na TM, tam to byla velká škoda, že ho nedal. Ale ještě není konec, třeba bude překvápko :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem fanoušek Nadala, ale vůči Tomášovi je ta kritika celkem zbytečná. Spousta hráčů by měla stejnou sérii s Rafou, kdyby s ním hráli tak často. Na druhou stranu je celkem zarážející, že stabilní hráč TOP 8 nedokáže porazit nějakého hráče 8 let, ať už to je kdokoli ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba David neporazil Djoka, já to takhle nepaušalizuju kdo má nebo nemá koho porazit. Mě to jako fanynku Toma mrzí, protože se nedá jednoznačně říct, že Tomáš na něj nemá, ale hraje podle mě málo útočně, pinkáním od BL nemá moc šancí Rafu přehrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom pro upřesnění David porazil Djoka v roce 2011 na WTF a má s ním H2H 11:5
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, je pravda, že já je tak nesleduju, brala jsem to za poslední dobu, takže se omlouvám za mystifikaci :)
Reagovat
smazaný uživatel
ach jo, proč je to vždycky tak uplně jasné že berdych prostě s nadalem nevyhraje
Reagovat
Rafaeoli25
Jsou prostě zákonitosti, který se nemění, to, že se střídá den a noc, léto a zima a jednou z nich je i ta, že Berdych neporazí Rafu :)
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou zase reci.. "takove domaci zvykani" .. :-) Noc muze byt jasna a den pochmurny, zima tepla, leto chladne a i Rafa ma minimalne tvare dve - ze ti neni tohle hloupe. Jinak jsem se dneska divala jen chvilku, jak Rafa gradoval, zacala me bolet hlava a sla jsem sazet kytky.. :-))) Gratulace. ;-)
Reagovat
gigin
Narcisy, soječko? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
kejklirky, giginku.. ;-))
Reagovat
gigin
Určitě?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale základní je podstata a tu lze asi těžko zpochybnit, zkrátka, že Rafa porazí Berdycha už je jedním z přírodních zákonů, tak jest :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist