Berdych nadělil Alundovi 'kanára' a je ve čtvrtfinále

11. 7. 2013, 15:27
Aktuality 68
Na jedničku vyšel Tomáši Berdychovi přechod z wimbledonské trávy na antuku. Nejvýše nasazený hráč turnaje ve švédském Bastadu postoupil do čtvrtfinále po dnešní hladké výhře 6-3 6-0 nad Argentincem Alundem. Na jméno svého dalšího soupeře si zdejší dvojnásobný finalista ještě počká.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych, který měl v prvním kole turnaje v Bastadu volný los, sice začal dnešní zápas s Martinem Alundem ztraceným podáním, ale brejk si hned vzal zpět a následně přidal další. Za stavu 3-2 mu Argentinec podruhé vzal servis, ale zbytek zápasu už jednoznačně patřil Berdychovi. Šestý hráč světa získal devět her v řadě a Alunda vyprovodil výsledkem 6-3 6-0.

O postup mezi nejlepší čtyřku se Berdych v zítřejším čtvrtfinále utká s Thiemem De Bakkerem, kterého porazil v obou vzájemných zápasech hladce ve dvou setech. Letos si s ním poradil na trávě v Queensu, v roce 2010 na tvrdém povrchu v Miami. Na antuce se tak utkají poprvé.

Čtyřiadvacetiletý Nizozemec dnes zdolal 6-4 4-6 7-6 Srba Viktora Troického, jemuž v závěru utkání utekl ze čtyř mečbolů a poprvé od srpna 2010 tak postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.

Pokud Berdych porazí i De Bakkera, zahraje si v sobotu už o třetí finále na tomto turnaj v kariéře: o titul zde neúspěšně bojoval v letech 2005 a 2008.

Výsledky - Bastad (antuka, dotace 491.370 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Berdych (1-ČR) - Alund (Arg.) 6-3 6-0
Almagro (2-Šp.) - García-López (Šp.) 3-6 6-1 6-1
De Bakker (Niz.) - Troicki (6-Srb.) 6-4 4-6 7-6(6)
Verdasco (8-Šp.) - Struff (Něm.) 6-1 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Brunström/Klaasen (4-Švéd./JAR) - Hájek/Polášek (ČR/SR) 6-4 6-3
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

68
Přidat komentář
tommr
na celý čáře a po velice slabým výkonu prohrál s hráčem druhý stovky, kterej přitom nehrál nic mimořádnýho. Nabízí se otázka proč Tomáš do toho Bastadu vůbec jezdil když ho to tam vyloženě nebavilo? Takhle si jen kazí reputaci a ztrácí fanoušky ...
Reagovat
J.M.
Jedním z hlavních sponzorů turnaje je H&M, možná tam Tomáš jel povinně jako vyslanec...

Ale s tou reputací bych to neviděl tak černě. Je to bezvýznamný turnaj, pro Tomáše budou daleko podstatnější velké turnaje v Americe. A potom, v Bastadu hrají příšerně úplně všichni, co jsem tak viděl. Je to nějaká kolektivní kocovina po Wimbledonu. Asi nikdo po pořechodu z trávy toho na antuce moc nenatrénoval. A myslím, že nikoho z hráčů Bastad nějak zvlášť netankuje. Už jen kvůli těm podmínkám (vítr, katastrofální kurt, nevyzpytatelné odskoky) tam nikdo není schopen hrát tak jak umí, zápasy mají hodně slabou tenisovou úroveň.
Reagovat
slacker
V cervenci je takova polomrtva sezona, vetsina turnaju slouzi jako easy body pro hrace ze 2 stovky
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za objektivní komentář, aspoň mě bude ta jeho prohra míň štvát :)
Reagovat
tommr
na tom co píšeš je samozřejmě hodně pravdy. Nicméně pro Tomáše jako turnajovou jedničku je takový předčasný vypadnutí s hráčem z druhý stovky stejně ostuda. On navíc působí jako leklá ryba skoro na každým menším turnaji. Žádnej div, že za celou kariéru dokázal vyhrát jen 8 turnajů - na větších nestačí na silnější hráče a menší vypouští ...
Reagovat
J.M.
Tak je pravda, že Bastad byl jeho "velká" šance - pokud měl letos konečně vyhrál titul, tak kde jinde už... Na druhou stranu, to, jak se loni pořád celou sezónu zmiňoval jeho "velký turnajový triumf" z Montpellier jako důkaz toho, jaký je to šampion, mi přišlo až k smíchu. Pro hráče jeho postavení jsou podstatné tisícovky a grandslam. Úspěchy na dvěstěpadesátkách jsou spíš taková šidítka, kterými se oblbuje neznalá veřejnost nebo nahání body když se na víc než na tohle nemá.

Navíc mi nepřišlo, že by se dnes vyloženě nesnažil. Jenom mu to prostě lítalo trochu mimo. Ale vzhledem k těm podmínkám se nebylo moc čemu divit. Takhle tam letos hrají všichni. Zápasy pak rozhoduje spíš náhoda, i tenhle byl hodně těsný, mohlo to dopadnout jinak.
Reagovat
tommr
tak o tom, že úspěchy na GS a Masters jsou nejdůležitější snad ani nemá cenu polemizovat. Aspon ten jeden titul ročně - jedno kde - by ale stabilní hráč první desítky udělat měl a Bastad byl v tomhle pro Tomáše ideální šance, která se už letos nebude opakovat ...
Tomášovi by se náramně hodily i nějaký body, protože účast na TM ještě nemá zdaleka jistou. Na podzim obhajuje SF na USO což se mu nejspíš nepovede a ty potřebný body pak bude muset honit zbytečně na poslední chvíli ...
Reagovat
Fandina
Tomas prohral, je to nepříjemné, ale jak to měl udělat. V prvním setu se tahali, tam to mohlo dopadnout i naopak a v druhém už De Bakker brejkoval a pak svůj servis podržel. Tom zas tak hrozně nehrál, měl i víc brejkbolů, ale celkově to nevyšlo. Škoda, tak zase příště. Tome pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomasko labilko sa opat strapil...
Reagovat
smazaný uživatel
* strapnil
Reagovat
kohlik
souhlas, ostuda jedna, to jeho pinkání
Reagovat
kohlik
Tomáš je ko..kot.
Reagovat
kohlik
Tohle byl jeden z nejhorších výkonů od Berdycha, humus, hrál pod svý možnosti.
Reagovat
PetaM
Tomáši, ty seš mamlas fakt :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Minuly tyden jsem se koukal na Tomase na wikipedii a zjistil jsem moc zajimavy fakta, ktere me dost potesily a doufam ze v budoucnu je jeste vylepsi. Coz je dost mozny, protoze na Tomasovi je videt zlepsovani kazdym mesicem. Maka na sobe a je videt ze chce do te TOP4 (TOP5) :-)
Tomovy statistiky na velkych turnajich (nejlepsi vyslednky):
Australian Open = QF 2011-2013
French Open = SF 2010
Wimbledon = F 2010
US Open = SF 2012

ATP World tour Finals London = SF 2011

Davis Cup = W 2012 (mimochodem + F a SF)
Olympic Games = QF 2004

Masters:
Miami = F 2010
Monte Carlo = SF 2007, 2012
Madrid = F 2012
Rome = SF 2013
Montreal/Toronto = QF 2006, 2010, 2011
Cincinnati = SF 2011
Shangai = SF 2006, 2012
Paris = W 2005

Nasledujici Montreal Masters (Toronto) je jediny!!! Masters kde Tomas nedosel alespon do Semifinale. Nato jaka je nyni v tenisu konkurence a nedobytelna TOP4, tak jsou to velke uspechy a furt je Tom muze navysovat a je cim dal tim blize :-)

Hodne stesti Tome!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem ráda, že mu fandíš, protože mám stejný názor, že Tom na sobě maká ve všech směrech a já mu titul letos moc přeju. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandim :-) Kazdej by asi rekl ze jsem nacionalista :D Samozrejme preju vsem Cechum kvuli tomu ze delaji dobre jmeno nasi zemi ale Tomovi (stejne tak i Petre a Lucce) fandim i z jineho duvodu.
Moc se mi libi jeho hra. Mam rad utocny tenis a takovou on/oni praktikuji. Tak ja taky hraju na amaterske urovni. Radci dam pri zapase vice winneru a vice UE nez abych si se souperem jenom "pinkal". Kdyz mam horsi den tak to vyhazim :-D (Takze obcas Toma i Petru chapu :-D Nastesti Tom uz se zklidnil tak je rada na Petre)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč nacionalista, já taky fandím Čechům a přijde mi to normální :)) A protože tenis miluju, fandím našim tenistům. Tomáš podle mě někdy zbytečně pinká od základky, ale třeba v 1. setu teď s Djokem se mi líbilo, jak útočil. Já mám ráda celodvorcovou hru s hodně častými přechody k síti, proto jsem se vždycky těšila na Radkovu hru :)) Jsem odkojená jiným tenisem než co je teď :)) Ale třeba Dodig v Queensu se mi moc líbil, jak hrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Sry ten nacionalista mel prijit do uvozovek :-) Nez jsem se sem zaregistroval tak jsem si cetl jenom komentare a hodnekrat se tu resi ty veci "Proc kdo fandi proti Cechum" a ti dalsi "Proc bych mel fandi Cechum" atd.. Pak Vam kolikrat rikali nacionalisti coz me bavilo :-D

Jinak me to take dlouho stvalo a jeste trochu stve ze obcas si se souperama jenom pinka ale takhle to je proste jistejsi mno...Mene UE a kdyz hraje s papirove slabsim souperem tak proste vyhraje a min se nadre...Take bych chtel zase videt Berdycha roku 2010, kde kazdy mic je nadherny winner. Ale vim, ze kdyby takhle hral tak urcite nema tak uspesnou sezonu, protoze by se vyhazel zbytecne u horsich hracu...
Me prave vice stve, ze obcas si "pinka" stema nejlepsima a to je prave jeho konec vetsinou ikdyz to nekdy vyjde. Na Djoka, Murraye, Ferrera, Fedexe atd. se proste musi aspon trochu riskovat a to Tom hraje jenom obcas. Treba ja jsem na Wimblu videl bohuzel jenom konec druhyho a zacatek tretihop setu proti Djokerovi a Tom tam nebyl prave moc aktivni a proto ho Djok prehral :-( Vim, ze by na nej mel ale musel by hrat "bud a nebo"
Reagovat
tommr
zajímavej přehled. Měl bych k tomu jen malej dodatek - u Masters ti tam zřejmě omylem vypad nejlepší výsledek v Indian Wells = SF 2013 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. Mas pravdu...diky :-) A to jsem doufal ze ty tri Semifinale z letosniho roku tam zarucene dam :-D

Jinak snad bude mit jeste jednu sanci si vylepsit ty Olympijske hry. Tam by s trochou stesti mohl udelat lepsi vysledek a nebo aspon na sklonku kariery obhajit :-)

A AO Semifinale taky dat. Ty tri Ctvrtfinale zasebou jsou nadherny a je videt ze se mu tam dari a povrch mu vyhovuje. Jen tam mel smulu na soupere (dvakrat Djokovic a jednou Nadal, pricemz s Nadalem to byl unforfotten match :-) )
Reagovat
tommr
na nějakej lepší výsledek na OH už nevěřím. V Riu se bude určitě hrát na antuce a Tomášovi bude tou dobou už 31 let ...
Nejlepší výsledek na AO by ale ještě vylepšit moh. Jak sám správně píšeš Tomáš tam měl poslední dobou velkou smůlu na los. Pokud by ve čtvrtfinále vyfasoval někoho jinýho než Djokovice nebo Nadala tak by tam minimálně do toho semifinále dojít moh ... :)
Reagovat
tommr
kterýho nedávno nedávno v Londýně hladce porazil na trávě. Pokud Tomáš podá aspon průměrnej výkon tak by s ním neměl mít žádný větší problémy ... :)
A už ted je jistý, že na nasazenýho hráče nenarazí ani v případným semifinále kde bude hrát s lepším z dvojice Berlocq/Ramos. Cesta do finále je tudíž hodně umetená ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle bych to nebral...Myslim ze na antuce jsou jak Ramos tak i Berlocq mnohem tezsi souperi nez Troicky. Takze...
Samozrejme Robredo, jeho nejvetsi konkurent do Semi vypadl ale furt tam bude mit tezkeho soupere tak se musi koncentrovat na 100%.
Reagovat
tommr
Tomáš nesmí podcenit nikoho a na antuce to platí obzvlášt. Je ale pro něj určitě lepší když bude hrát místo s Troickým s De Bakkerem a místo s Robredem s Berlocqem nebo Ramosem. Troický a Robredo ho už dokázali porazit, zatímco s De Bakkerem, Berlocqem a Ramosem ještě nikdy neprohrál ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to mas pravdu ale vem si to nasledovne:
Tomas na antuce posledni zapas s Troickym v Davis Cupu...Naklep ve trech setech
A jak Berlocq tak Ramos jsou antukari a s Ramosem hral jednou na 4 sety na tvrdem povrchu. Myslim si ze na antuce by kousal dost.
Reagovat
tommr
jenže tady nebyla žádná volba bud Troický nebo Berlocq/Ramos. Dneska ve čtvrtfinále hraje s De Bakkerem kterej vyřadil Troickýho a pokud postoupí do semifinále tak pak bude každopádně hrát s nějakým antukářem - a je pro něj určitě lepší když to bude Berlocq nebo Ramos a ne Robredo, kterej ho nedávno v Barceloně porazil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stim souhlasim. Nesmi je samozrejme ale podcenit protoze antukari jsou to dobry a Berlocq se hodne tlaci k siti. Ale hlavne nic nezakriknout protoze se tam nejdrive musi dostat.

Hlavne se uz moc tesim na dve Masters na betonech zasebou :-) Titul pred nima by byl super. Hlavne za tuto sezonu si ho uz zaslouzi :-)
Reagovat
gigin
Potřebuju, aby byl Mrhač na USO nasazenej. Jde to nějak udělat? Díky... :)))
Reagovat
VlS
Jde- musí vyhrávat a ne prohrávat :-)
Reagovat
tommr
doufám, že po mě nechceš abych falšoval žebříčky? Nic jinýho mu už asi nepomůže ... :)
Reagovat
gigin
Takže vyhrávat říkáte, pánové. Vidíš a to mne nenapadlo....
Reagovat
Nola
http://www.hlavnespravy.sk/leonardo-da-vinci-najvacsim-umelcom-a-novak-djokovic-najvacsim-sportovcom-europy/118291/

predseda čo ty na to?

Federer fans, Slováci hlasovali za Federera :D, predbehol národného hrdinu Sagana, Djoker bol tretí, ktovie ako ste hlasovali vy v ČR
Reagovat
gigin
Dobre, Nolinka :) Pekné. Ďakujem. Čo ta kuchyňa? Ty by si hlasovala ako?
Reagovat
Fandina
http://zahranicni.eurozpravy.cz/evropa/73478-sokujici-odhaleni-kde-by-cesi-radi-prozili-vetsinu-zivota/
Reagovat
VlS
Ignorování Járy Cimrmana ze strany Unie je jasným dokladem diskriminace. Alespoň prvenství v kategorii Největší mysická postava by si jistě zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Polska cirkev nadava na Agniezku ze se nechala nafotit naha...jakymu chlapovi to muze vadit!? :-) Polaci jsou fakt fanatici

http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/492493-tenistka-radwanska-se-nechala-nafotit-naha-ostuda-hrima-cirkev-v-polsku.html#hp-sez

rozhovor pro magazin ESPN body issue s Agou
http://espn.go.com/espnw/article/9434003/tennis-star-agnieszka-radwanska-2013-body-issue-espn-magazine
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo jeste neveri ze Agniezka je jako "Murray v sukni" tak doporucuju se kouknout na toto video :-)
http://www.youtube.com/watch?v=KegoUUyT_Ss
Reagovat
smazaný uživatel
Některé církve jsou prostě šílený, nejsou to jen Poláci. Navíc je úsměvný, že zrovna chlapům tohle vadí, hrajou si na církevní moralisty a pak se chovají někteří jak dobytek... nevím, proč zakazujou sex a podobný věci, který patří k normálnímu životu.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou magoři v tom Polsku... Myslím, že už jste to docela dobře okomentovali vedle s queshem. :)

Jinak si pamatuju, že když Lindsey Vonn fotila pro plavkové číslo Sports Illustrated, tak na to někteří Američani taky měli kecy. Prostě puritáni...
Reagovat
smazaný uživatel
Lunej: To nejsou chlapi kdo zakazujou sex (to by zadnej chlap nikdy neudelal). To jsou zensky, ktery jim to nakazujou aby ho zakazali :-)

monty: diky. taky si myslim
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu nějak nerozumím :)) Pokud myslíš vedení katolické církve, které vydává zákazy potratů, vadí jim nahá Aga apod., tak to jsou samí chlapi ne? A jaké ženské jim tedy radí? Maximálně jejich "kuchařky" :)))
Reagovat
smazaný uživatel
V Polsku mas taky feministky gne? :-) Pokud vim tak manzelstvi zakazane v Polsku neni (ikdyz zachvili asi bez sexu :-D). Myslim ze uz tusis kam vitr vane :-)
Reagovat
Bob
Polsko je silně katolická církev, žádní magoři! Že takhle reagovali je celkem k pochopení, vždyť je to velká skupina věřících lidí. I když nám to může připadat jako nesmysl, pro ně to má velký význam, ale jejich tenistka či jiný známý člověk reprezentoval jejich zemi vhodným způsobem. To my ale Češi pochopit nemůžeme. Uvědomte si, že skoro všude na Zemi je nějaké náboženství, někteří lidé jsou pro svoji víru obětovat i svůj život. Jsou to lidé jako my, žádní magoři!
Reagovat
Bob
aby jejich tenistka.., někteří lidé jsou schopni..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja znam par krestanu, a tem vubec nevadi polonaha zena na fotce to mi ver. Polaci svoji viru dostali na takovou uroven ze uz to neni vereni v boha ale cisty fanatismus.
Reagovat
VlS
fanatický věříci a Poláky, což je špatně. Mezi Poláky je daleko víc věřících než u nás ( a proto i víc fanatiků), ale rovnice Polák = fanatickej katolík neplatí. To není obhajoba fanatiků jakékoliv konfese ( podle islámských tradic by ji taky mohli ukamenovat).
Jsem bezvěrec, pohan, ale kdybych měl dceru ( mám jen syny), která by se nechala fotit nahá do časáku, ze kterýho si ji budou puberťáci vystřihávat, tak bych z toho asi taky nebyl nadšenej.
Reagovat
smazaný uživatel
Je jasny ze polak nerovna se fanatik ale kdyz si to vemes procentualne pocet obyvatel / fanatik = hodne velike procento (pravdepodobne nejvyssi v Evrope)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud se bavíte o fotce, kterou je na začátku diskuse, tak tam na Aze není nic vidět, tak nevím, proč se z toho dělá věda. Já neodsuzuju věřící, já jsem taky bezvěrec. Jsou jedinci normáĺní, jenže církev je společenství, které se bere globálně a její názory mnohdy fanatismem zavánějí.

VlS - Chápu tvoji pozici rodiče, ale tohle je zrovna povedená fotka, kde jak píšu není nic vidět. Jen štíhlé nohy, pěkné bříško a hezký obličej :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky neodsuzuju všechny věřící, to rozhodně ne. Jenom nechápu, co komu může vadit na tom, že se pěkná sportovkyně takhle nechá vyfotit. Navíc ty fotky jsou fakt vkusné a povedené, takže nevím, co komu vadí...
Reagovat
VlS
mě nahatá holka neuráží a nevadí, ani když něco vidět je - rád se podívám na pěkně tvarovanou slečnu pokud možno bez silikonových a botoxových šidítek. . Něco trochu jinýho je fotka modelky, která se tím živí a něco jiného je fotka nahaté celebrity, má to celebrita zapotřebí?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já nevím, mě nikdo fotit nechce ani oblečenou :))) A proč ne, aspoň je vidět, jak jsou tenistky pěkný, když nejsou upocený na hřišti :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zapotrebi nevim ale proc by se takhle nevyfotila.

Urcite je to pro ni nova zkusenost, zacne se oni zajimat vice lidi a jeste dostala zaplaceno tak jestli nato ma odvahu tak proc to neudelat. Myslim ze tim vice lidi potesila.

Zatim souhlasim se vsim co psal monty i Lunej
Reagovat
VlS
ty seš trubka, bojím se, že teď už to vezme jasnej konec.
Reagovat
VlS
Kurňa, ty zas na toho kluka nedáváš bacha a on de hrát rovnou z baru a dostane kanára na úvod a ve třetím z toho zas už má žízeň. To je nezodpovědnost :-)
Reagovat
gigin
V prvním setu hrůza, jak podruhé prohrál serv, vystřelil balon pryč až kdesi za tribuny - Mr.Gulbis warning :DDDD Tak už ten set nějak vypustil. Ve druhém to bylo o jednom brejku, no a ve třetím měl tři BB v prvním gemu a nic. Pak v klidu, až na klasické ukončení :((( Je to cyp.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas
Tommy
John Isner

to su vitazi turnajoch
Reagovat
smazaný uživatel
to oblečení je strašně hnusný
Reagovat
tommr
ale moc bych to vítězství nepřecenoval - soupeř byl opravdu hodně slabej. Proti silnějšímu soupeři by se Tomášovi tak ospalej začátek asi vymstil ... :)
Po nečekaným vypadnutí Robreda se Tomášovi naskýtá obrovská šance na první letošní titul. Tak snad nezaváhá a dokáže toho využít ... :)
Reagovat
VlS
nezapomínáš na Almagra a Verdaska? Na antuce žádnej špacír.
Reagovat
tommr
na Almagra a Verdasca Tomáš docela umí. Totéž platí i o Monacovi. Největší problémy by mu nejspíš moh dělat Dimitrov ... :)
Reagovat
Fandina
Tomovi, jen tak dál a držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
Zápas byl na Slovak Sportu a teď tam jede Almagro Garcia-Lopez.
Reagovat
smazaný uživatel
tak snad by teď mohl přijít i první letošní titul :)
Reagovat
tommr
jj šance na titul je veliká. Pokud Tomáš nevyhraje ani tady tak už nevím co by ještě chtěl ... :)
Reagovat
Fandina
Určitě by chtěl vyhrát GS nejlépe Wimbledon ... úsměv
Reagovat
tommr
tím "nevím co by ještě chtěl" jsem myslel podmínky k zisku titulu. Jistě uznáš, že tady v Bastadu je má téměř ideální ... :)
Reagovat
Fandina
samozřejmě je to 250 tak tam nemusí všichni hrát a Tom je nejvýše nasazený viz pavouk odkaz dole, ale dvojkou je Almagro, pak dál Monaco, Dimitrov, Verdasko, Troicki a Berlocq s Ramosem jsou antukáři. SAmozřejmě moc přeji titul a držím palce Tome ... pojď pojď pojď
http://www.livesport.cz/pavouk/2whIsHPe/0QiGc6S6/#draw
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist