Berdych nezačal dobře, prohrál s Djokovičem. Nadal otočil bitvu s Roddickem

22. 11. 2010, 16:47
Aktuality 64
Tomáši Berdychovi se vzdálil postup se skupiny A Turnaje mistrů. Český tenista ve svém prvním utkání nestačil na světovou trojku Novaka Djokoviče, kterému podlehl dvakrát 3-6.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych už před vstupem na kurt v zákulisí nervózně přešlapoval a ruce měl svázané i při prvním podání. Zápas s Novakem Djokovičem zahájil dvojchybou a kvůli další poté přišel o první game. Fotbalista Diego Maradona tak v hledišti na začátku utkání tleskal vstoje pouze Srbovi.

"Lhal bych, kdybych řekl, že jsem nebyl nervózní. Bylo to na začátku na mé hře vidět, ale byl to první zápas a tak to prostě je," řekl Berdych po utkání v televizi.

Finalista Wimbledonu Berdych se dlouho nemohl trefit do podání a zdálo se, že se mu nic nedaří. I Jestřábí oko ukázalo po Berdychově výzvě jeho míč v autu. Ve třetí hře Berdych odvrátil čtyři brejkboly a při svém podání se dostal do hry. Djokovičův servis ovšem český hráč vůbec neohrozil a podání i set ztratil v deváté hře.

Před zraky rodičů i přítelkyně Lucie Šafářové se Berdychovi nepodařilo ve druhé sadě přeřadit na vyšší rychlostní stupeň, aby byl schopen Srba rozhodit. První dvě výměny druhého setu sice vyhrál a poprvé v utkání dostal Djokoviče při jeho podání pod tlak, světová trojka si ale servis udržela - i díky dalším chybám českého hráče, který z obávaného forhendu zkazil přes 15 úderů.

"Berdych nesmí v téhle fázi utkání dávat Djokovičovi tolik dárků," komentoval bývalý britský tenista Tim Henman pro BBC 2 vývoj zápasu. Český hráč se ale míčů mimo lajny a do sítě nevyvaroval a na pomalejším povrchu, který vyhovoval Djokovičově defenzivnější hře, udělal celkem 28 nevynucených chyb. Nutil ho k nim ale i výborný Srb gazelím pohybem. "Proti Novakovi je vždycky těžké hrát," řekl Berdych.

Pětadvacetiletý Berdych ve druhé sadě rychle prohrával 0-3. Další Djokovičův brejk už sice nepřipustil, ale za celé utkání si nevypracoval ani jeden brejkbol, a tak za hodinu a 28 minut prohrál 3-6 3-6.

Na českém hráči se tak opět projevila horší podzimní forma. "V posledních měsících jsem moc zápasů nevyhrál a člověk si pak moc nevěří. V tréninku trénujete tvrdě, ale sebevědomí získáte jenom vyhranými zápasy," konstatoval Berdych.

"Tomáš je nevyzpytatelný soupeř, ale tentokrát nepodával dobře a já ho mohl tlačit returnem," řekl Djokovič, který vycítil, že je Berdych na začátku nesvůj. "Je normální, že je před takovým debutem člověk nervózní," dodal srbský hráč.

Pro rodáka z Valašského Meziříčí je to už druhá letošní prohra se srbským soupeřem. Porazil ho v semifinále Wimbledonu, ale v semifinále Davis Cupu v Bělehradu na Djokoviče nestačil.

Dalším soupeřem českého hráče ve skupině A bude Američan Andy Roddick, na závěr pak světová jednička Rafael Nadal.

Ti do soutěže zasáhli jako poslední, ale až oni londýnskému publiku, ve kterém večer mezi řadou celebrit nechyběla ani australská zpěvačka Kylie Minoque, jako první nabídli perfektní tenisovou bitvu. Američan vedl 6-3 2-1 a podával, španělský favorit však nakonec utkání otočil. 

Roddick sice v prvním gamu nabídl dva brejkboly, sám se ale postaral o úvodní brejk hned v následné hře. Ujal se vedení 3-0 a Nadala zpátky nepustil. I druhé dějství začal lépe osmadvacetiletý Američan, ale i když měl brejk k dobru, španělský rváč se nevzdával. Nadal se postupně dostával do tempa a diváci byli svědky dramatické podívané plné zajímavých výměn.

První muž žebříčku získal druhý set v tie-breaku a v páté hře rozhodujícího dějství se brejkem nasměroval ke konečné výhře 3-6 7-6 6-4, kterou vyválčil po více než dvou a půl hodinách. 

"Měl jsem dnes trochu štěstí, to je pravda. Pět týdnů jsem nehrál a chvíli mi trvalo, než jsem se rozehrál. Proti nejlepším tenistům planety musíte hrát v nejlepší formě, na začátku jsem byl trochu nervózní," přiznal vítěz tří posledních grandslamů.

"V dalším zápase už můžu hrát více v klidu. Pokud bych prohrál, budu mít stále šanci postoupit do semifinále. Dnešní vítězství je tak pro mě velmi důležité, cítím se teď mnohem více uvolněný," komentoval Nadal. 

Čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky hraje na Turnaji mistrů šestý rok po sobě, ale jen v letech 2006 a 2007 byl v semifinále. Tehdy pokaždé nestačil na Federera. "Je pro mě moc důležité na tomhle turnaji vyhrát," zopakoval své přání Nadal, kterému na Turnaji mistrů příliš nesedí povrch a často bojuje s únavou po náročné sezoně.

Letos před odletem do Londýna ale přes měsíc nehrál. Při tréninku si totiž namohl rameno a čas využil k odpočinku. Nadal na Turnaji mistrů prohrál devět setů v řadě, desátou ztrátu odvrátil proti Roddickovi, byť byl brejk pozadu a možná se nastartoval k cestě za premiérovým triumfem z Turnaje mistrů.

Výsledky - Turnaj mistrů:
Dvouhra - skupina A:
Djokovič (3-Srb.) - Berdych (6-ČR) 6:3, 6:3
Nadal (1-Šp.) - Roddick (8-USA) 3:6, 7:6 (7:5), 6:4 

Čtyřhra - skupina B:

Nestor/Zimonjič (2-Kan./Srb.) - Moodie/Norman (8-JAR/Belg.) 6:1, 6:2
Bhúpathí/Mirnyj (4-Indie/Běl.) - Kubot/Marach (5-Pol./Rak.) 7:6 (7:2), 6:4

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

64
Přidat komentář
smazaný uživatel
Z Nadalova zápasu s Roddickem jsem viděl jenom první set, Roddick byl asi opravdu blízko výhře, ale zase se ukázala Nadalova síla. Nemám ho rád, spíš ho nesnáším než co jiného, ale je to velký hráč s velkou psychickou odolností, zaslouží si být tam, kde je

A Brozi, ty budeš asi opravdu ztracený případ.... ten starý pán, jak ty říkáš, dneska rozmetal Murrayho na prach.... Murray odehrál první zápas se Soderlingem skvěle, čekal jsem tuhý boj, ale Roger mu prostě nedal žádnou šanci :) Takže jestli je někdo zralej na konec kariéry, jsi to nejspíš ty
Reagovat
skott
Broz nenavidi Nadala, pro nej je to jenom ¨zadkorejpal¨ nebo ¨nevyholeny Apac¨.Kvuli nadavkam Broze se pry na tenisportal dokonce zaregistroval i Barney:-) Jenom predstira, ze nema rad Federera, aby na nej ostatní vic reagovali, ale ve skutecnosti fandi Federerovi, protoze vzdycky ¨tak nejak vzdycky pral tem, kterí si dlohodobe udrzi prevahu¨ a povazuje Federera za fenomen?

Znova par vyroku pana Broze z minulosti:

To asi byl zážitek, tenis na netu :D :D Zadkorejpala dávali na BBC od 4:45, na mě dost pozdě. Zrovna teď běží Kuznecova - Li. Světlana dostává slušnej záhul.
11.08.08 15:30Od: Brož

Jedna věc takovým týpkum jako mario nevadí. Mně ale jo. Roger hraje v normálním triku. Nevyholený Nadal podobný jedinci z kmene apačů spíš budí odpor. Podvázané šlachy mu na eleganci rovněž nepřidají.
14.08.08 12:54Od: Brož

Re: Anonym
Ty seš ale tupoun. Proč by lidi nemohli fandit svému oblíbenci (navíc Roger je fenomén posledních let), když hraje s někým z toho našeho Cechrepu?
30.08.08 14:03Od: Broz

Rogera je mi líto (chtělo to ještě 1 rok). Až tak drtivě to letos skončit nemuselo. Vždycky jsem nějak přál těm, co si delší dobu udrželi výraznou převahu.
29.08.08 19:12Od: Broz
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, kamarádce se ztratila kočka, nenašel bys jí? Seš v tom prej dobrej. Předem díky !
Reagovat
smazaný uživatel
ve skutecnosti fandi Federerovi :-DD

Koťáku, ty jsi opravdu ubožáček. Ještě za 5 let sem budeš pořád kopírovat moje texty (první na tomto webu) ze srpna 2008? Byly jen úměrnou reakcí na směšné bláboly příznivců Nadala.
Reagovat
skott
jj, a proto si provokoval priznivce Nadala nadavanim do zadkorejpalu u clanku o zenskym tenise, kam nikdo z nich nenapsal ani slovo a nikdo na tebe nereagoval...:-))

Smula Broziku, at budes delat co chces, uz tady naporad zustanes jen za idiota bez nazoru, i kdyz bys hodne rad, aby se na tohle zapomnelo a mohl si predstírat, jak milujes Nadala.
P.S. priste nezapomen doplnit kolika lidem (vcetne me) si kopiroval pravidelne jejich texty ty.Predpokladam, ze je mas stale ulozene a ctes si je na dobrou noc.
Reagovat
smazaný uživatel
O ženským tenise? Ty lháři ubohej! Bylo to pod tímto článkem:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/federer-zacal-suverenne-nadal-ztratil-set-1948/
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to všichni víte, ale snažíte se to udržet v tajnosti, to je fér. Turnaj vyhraje Berdych, má to pěkně vymyšlené. Celý půlrok mlží a že mu to dalo práce, přesvědčit celý svět o své nemohoucnosti a teď ...... Nadal si na něj tak věří, že si k zápasu vezme starou památeční raketu od svého vzoru A.Sanchézové a s tou to nedá a Roddick si v rozrušení z důležitého zápasu nasadí čepici kšiltem dopředu, dělovým servisem zmrzačí sběrače míčků a skončí pro něj nejen tato, ale i pět následujících sezón. Tolik v kostce, ale pšt. Nikomu ani muk.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi dobry blb. :D Takze prohry s Kamkem, Berrerem, nebo treti set zapasu s Davydenkem, to vsechno bylo predem domluveno, jo? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš i ty jsi to pochopil, ale nikomu ani muk.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se pouze bavim nad tvou jednoduchosti, blbe. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Máš ženu? A je hezká? Tak se jí neboj a zeptej se jí, bude to vědět taky. Ty to fakt nevíš? Tý bláho :-), takový expert. No, už to víš, tak hlavu vzhůru. Krásný den přeju. Ahoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste neco napis, ja mam legraci rad. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře, tak se jí drž a všechno půjde snáz. Držím palce !
Reagovat
smazaný uživatel
Fuj to byly nervy, moc nescházelo a Rafa prohrál. Rodyk je nesympatický hulvát (v létě se choval k rozhodčím dost otřesně), ale má jednoznačně nejhezčí triko sezony. Bílé triko s decentním mřížkováním je prostě nádherné. Divím se, že tohle nenapadne i jiné firmy.
Reagovat
smazaný uživatel
S trikem souhlasím, je velmi pěkné. Ale že o hulvátech budeš kázat zrvona ty Brozi, to by mě ani ve snu nenapadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
hej Brozi, když tak Roddick a otřesně se k rozhodčím choval když byl mladší, v posledních letech se dost zklidnil...
Reagovat
smazaný uživatel
Celkovo ked zhodnotim zapas tak postupne Nadalova forma gradovala ale urcite nehral nic extra - prvy set bol tragicky tolko outov a chyb, Roddick nevyuzil sance co mal mal vyhrat v 2 setoch- v tie-breaku ma mini break a ide podavat a strati obe svoje servisy.. v 3.sete ale statocne bojoval- po vyhratom tie-breaku soom myslel ze Roddick sa zlomi, resp. Nadal sa nastartuje k velkemu vykonu no ani jedno sa nestalo. Na body inac vyhral Roddick 95ku 90 a ani 18 es mu nepomohlo. Objektivne dneska by si asi zasluzil vyhrat Roddick ale na to sa nehra- inac na returne z jeho strany to nebolo vobec zle ked si zobereme ze z tej spicky je na returne najslabsi. No este vyzera byt vsetko otvorene- Cakam ze Djokovic da Nadala a Roddick by mohol dat Djokovica cize seci po 2 vyhry a rozhodovat asi budu fakt sety a gamy... Berdych samoozrejme skoncil toho ani nespominam.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafova hra pujde zápas od zápasu nahoru.To ukázal i tento zápas.Je možné že s Novakem to ještě nebude ono, ale ve vyřazovacích zápasech to zas bude ten starej dobrej Nadal.Vamos!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick si tento zapas prohral sam. Kdyz uz ale nedokazal udrzet break, mel vyhrat v tie-breaku, kde byl blizko vitezstvi. Druhy set rozhodly milimetry, kdyz za stavu 3:3 v TB Rafa prohodil A-Roda a micek se otrel o lajnu. Nebyt tohoto prohozu, Roddick by asi vyhral ve dvou setech. Ve tretim setu chodil naivne na sit, kvuli temto "akcim" ho prohral. Ale kdyz uz A-Rod nedokazal utkani dotahnout, aspon to byl pekny tenis.
Reagovat
Frantz
Roddick ze byl v tiebreaku blizko k vitezstvi?A kdy prosimte,v kterem zapase?Nepripadne mi,ze nekdo,kdo prohrava v tiebreaku 3:6 by byl blizko vitezstvi...
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick mel hned na zacatku tie-breaku minibreak, ten hned ztratil. Za stavu 3:3 ho Nadal prohodil a s davkou stesti se micek otrel o lajnu. Nebyt tohoto prohozu, dopracoval by se Roddick i k MB, protoze jeste snizil na 5:6!
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho mi vychazi, ze Roddick mohl tento zapas vyhrat ve dvou setech nebyt jednoho prohozu, ktery spadl do kurtu s velkym stestim.
Reagovat
Frantz
Stejne tak s velkym stestim je i Nadal no.1,to uz jsme slyseli... Ten minibreak mel na zacatku tiebreaku i Nadal,ale o tom je tenis,jestli ti to jeste nikdo nerekl :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
V takto vyrovnaných zápasech je trocha štěstí potřeba, to zase nikdo neřekl tobě? Neobejde se bez něj nikdo - ani Federer (např. finále WB 2009), ani Nadal (třeba včera). A on snad někdo tvrdil, že je Nadal světovou jedničkou jen díky štěstí? Pokud ano, tak ty jsi opravdu nepochopil, že jen provokuje, aby rozpoutal flame? Bože, bože...
Reagovat
smazaný uživatel
Pro me je to ukazka Nadalovi sily, nedarilo se mu a presto se dokazal zvednout a Andyho porazit i kdyz Andy hral cely zapas konzistentne. Ale kdyz tma nekdo kolem 90% uspesnost prvni podani tak to je fakt sila. Je to vsak vyvazeno tim, ze nic jineho tam uz na takove urovni neni. Ale Rafa se nenechal znervoznet hral si svou a cestu si nasel, cest.
Reagovat
Matti
k tomu prohozu, ano byl těsně na čáru, ale zahraný s velkým přehledem a v celém utkání a nejen v tomto jich Rafa hraje bezpočet, takže až takové štěstí bych v tom nehledal. Roddick hrál včera výborně, hlavně z backhandu a bohužel pro něj hodně pomohl Rafovi těmi svými výlety k síti, v prvním setu se Rafa zastřeloval, ale pak ho prohazoval z každé pozice. Ze základní čáry se Andy velice sympaticky držel.
Reagovat
Stan_Borowitz
to je samozřejmě pravda. Naopak Roddick po prohraným TB a se zlepšujícím se Nadalovým výkonem znervózněl a začal dělat psí kusy s těmi absurdními výlety na síť, kde si s ním Nadal dělal v podstatě, co chtěl. Mě se strašně líbí ty Nadalovy forhendy "do zatáčky", co přes síť letí 20 čísel v autu a Nakonec skončí v kurtu. To jsou topspiny jak ze stolního tenisu. Akorát s tenisákem to je o dost náročnější zahrát...
Reagovat
Stan_Borowitz
V tom prohozu bych to štěstí nehledal, tam šlo o umění. Štěstí ale měl,když Roddick vedl v TB 3:2 a nepovedl se mu ani jeden první servis. Kdyby mu to "sedlo" - a že Roddick podávat umí jako málokdo, snad nelze zpochybnit, mohlo být všechno jinak. Tam já vidím tu potřebnou malou dávku štěstí, kterou občas potřebujou i šampióni.
Reagovat
Matti
ano, sednout tam Roddickovi dva první servisy tak bylo zle pro Rafu. Tam měl to potřebné štěstí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jak se trefně říká - "štěstí přeje připraveným"....
Reagovat
Matti
přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím tady s váma, přijít o dva servisy v TB to je u A-Roda dost zvláštní... Ale zlom zápasu nastal za stavu 2:1 v druhém setu kdy při 30:30 udělal A-Rod dvojchybu. To se mu v takových momentech nestává, měl Nadala na lopatkách a dovolil mu vstát... jet o škoda. Ale pokud mu vydrží výkonost ze včerejška, nemám obavy, že by nepostoupil, Noleho by s touto hrou, troufám si říct, v pohodě porazil...
Reagovat
Frantz
Nechapu,jak nekdo muze resit stesti Nadala,ze Roddickovi v TB nevysel 2x prvni servis! Stejne tak se muze resit stesti Andyho v prvnim setu,kdy 4x odvratil brejkbol prvnim servisem,to je proste tenis a stesti + smula k tomu patri,stejne jako ke vsem sportum,reste vysledky,ne co by kdyby!
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě proto, že to k tomu patří, tak se o tom bavíme. Co je na tom špatně?
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli tohle Andy ještě projede, tak si za to může jen a jen sám, protože takhle tragického Nadala jsem dlouho neviděl. Sice se zlepšil na servisu, ale pořád to není ono a Andy mi přijde, že se bojí z forehandu pořádně zaútočit, jen chodí na síť, kde nemůže být trvale úspěšný, rozehrané to měl dobře. Každopádně, pokud Nadal nepůjde nahoru, tak ho Djokovič smete z krutu ve dvou setech.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal se chytil a uz hraje dobre a doufam ze zamete i s Federerem.
Reagovat
Frantz
To je nas vic
Reagovat
smazaný uživatel
Starý pán je zralý na ukončení kariéry. Jak chce s tímhle vydržet do OH 2012?
Stále se zhoršující výsledky budou pro nejlepšího tenistu desetiletí hodně frustrující. Sice je pořád dvojka nebo trojka, ale jak dlouho ještě?
Reagovat
Stan_Borowitz
docela slušně zametl s Murrayem. Moc nechybělo a druhý set skončil kanárem. Ještě bych ho neodepisoval, pane kolego.
Reagovat
smazaný uživatel
jak tak sleduju ten zapas Nadal-Roddick tak zacinam Berdycha odepisovat
Reagovat
smazaný uživatel
Neodepisoval bych ho kvůli tomuhle zápasu, ve kterém jsou oba od svých ideálních výkonů daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
To, co má Nadal na sobě, je snad nejhorší tenisový outfit z celé této sezony, srovnatelně strašné byla jen ten komplet v bordeaux na US Open od Fogniniho a Tipsareviče. A Andy zatím výborně, kdyby ještě trochu přitlačil, měl by to snažší, Nadal mi přijde podobný jako loni a trošku hubenější. Otřesný servis a moc chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
No zatial Nadal hroza ako fakt berem ze nehral dlho ale aj tak je to profik mal mat natrenovane a ne triafat tolko outov, servis tiez nic moc- neviem ci na US open mal zivotny servis a teraz sa vracia k staremu Nadalovi ktory vzdy na HARDE bol traged na servise- mam na mysli to ze ziadne priame body z podania atd- ato Roddick je snad najslabsi returner z ucastnikov tohto turnaja. Ta fialova pi.ovina co ma na sebe tak to tiez ked som to zapol som kukal ze ci si robia srandu v tom NIKE alebo co -to akoze si myslia ze to budu chlapci mladi co zacinaju s tenisom kupovat? alebo neviem co si myslia v NIKE...
Reagovat
smazaný uživatel
dva chytráci se sešli... :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Fialové triko k šedým kalhotám sedí velmi pěkně. Oranžový Rožér se ti líbí víc?
Reagovat
UnrealTom
asi jsi barvoslepej pač Roger nemá oranžové triko ale červené hňupe!
Reagovat
smazaný uživatel
Nejhorsi outfit??? a to jako jak? Barvy budiz, kazdy ma rad jinou. Ja spis preferuji sladenost pred konkretni barvou. Ale strihove? Kdyz to sedi a v kazdem pohybu to vypada elegantne a zaroven sportovne, tak nevidim problem. Mozna se nekomu libi vytahane sortky a tricka ala vietnamci 90's. Ale strihove je na tom Rafa a s nim Roger nejlepe na okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
Střihově na tom Rafa rozhodně letos nejlépe není, protože si pernamentně bere o číslo menší tričko, aspoň mi to tak přijde, že ho má děsně uplé. A jde i o barvy, kdo má tuhle komedii sledovat? Tenhle růžovo-fialový hnus a ještě co je horší, zkombinovaný s takhle odpornou žlutou. Opravdu otřesný outfit. NA Turnaji mistrů mají nejhezčí Murray a Federer, který naštěstí nepřijel v tom skvém šedo-fialovém hnusu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrej začátek. Škoda, že jdou od sebe. Ale mohli by se aspoň rozejít titulem.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick má šanci v případě, že mu bude chodit skvěle první podání, jinak ho Nadal rozseká na hadry....v Basileji i Paříži hrál dobře, přesně jak píše skott. S dobrým servisem může určitě vyhrát, za ten kurz by stálo za hřích si vsadit :)
Reagovat
smazaný uživatel
tragický výkon... jak je u Berdycha už 5 měsíců zvykem
Reagovat
smazaný uživatel
Koho zajímá sfetovanej Maradona,SI MAJ VŠICHNI SEDNOUT NA PR...ŽE ČUMÍ NA TENIS?
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná neměli být jeho rodiče v hledišti se Šafářovou...Zase ten jeho ubohý servis,bije tam 136-8 mph a samé sako!Potom dvojchyba e je v p....i!
Reagovat
Stan_Borowitz
by měl angažovat do týmu dobrýho psychologa. No, snad uhraje alespoň set...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, s jeho hlavou se divím, že žádného nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Co chce hrat kdyz si na zacatku obou setu prohraje servis... Po prvnim gamu mi bylo jasny ze ho neda.. tech chyb bylo prilis a ktomu takova mizerna statistika na servisu..Pokud tam chtel neco dokazat, mel ho porazit.. cekal sem perfektni vykon a dobry zapas.. tohle bylo otresny.. ale rad bych dodal jednu vec.. Kdyz to vipadalo ze se Berdych preci jen dostane k breakballu nebo se tak nejak mirne zvedal.. Djokovic predvedl neskutecnou haluz a tomu bych mozna prisoudil to ze Berdych nemel jediny breakball.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatial zapasy Federera a Djokovica boli uplne take ako kazdy cakal. Uvidime ci sa oklepe Berdych predsa len dneska bol nervozny ale Djokovic bol asi jeho jedina mozna vyhra na turnaji- proste na Nadala a Roddicka to nevie cize tie 3 prehry vyzeraju pomaly byt realitou ale nechcem predbiehat vsetko je moozne- ale aj ty co dufali ze sa nakopne tak si treba uvedomit ze prvy zapas prehra- kde a kedy ma dojst to nakopnutie proste ja si mysliim ze 3 prehry su uz realita pre Berdycha otazne je ci uhra set- aby ma tu niekto neobvinil ze mu neprajem lebo som Slovak tak nikdy som nepisal nic proti Berdychovi, cize tak len hodnotim situaciu. Ani nepisem ze Novak hral daco extra proste normany zapas ktory som cakal - mozno Berdych bol viac nervoznejsi ako som cakal ale nic extra Novak nehral a naopak nic extra ani Berdych nehral obaja hrali svoj priemer za posledne tyzdne a turnaje
Reagovat
skott
Tak tebe bych urcite neobvinoval, ze mu neprejes, protoze si Slovak;-) Opravdu si to psal a i celkove nemenis nazory, jak se to hodi narozdil od jinych tady.Souhlasim, ze to byl dost nudny a monotoni zapas, vzdy rychly brejk Djokovice na zacatku a hralo se maximalne o ten Berdovo.Nicmene ja sem od Tomase cekal, ze bude bojovat, kdyz se mu nedari a to mu nikdo uprit nemuze.I na konci to bylo videt, Djokovic si ho kolikrat vodil uplne lehce a Berda se hnal jak za kratasem, tak i za lobem, zkratka nic nevypustil do posledni chvile a za to jsem rad, protoze mu fakt ted nejde vubec nic.Celkove si ale myslim, ze v Londyne by mu to neslo proti Djokovicovi ani kdyby byl v nejake, rekneme ¨prumerne¨ forme, protoze ten povrch proste nahrava jinym typum hracu, kteri dokazou vyuzit dropshoty, slajsy a Tomas se s tim pral docela podobne jako vcera Soderling.
Reagovat
smazaný uživatel
No viac menej ziadny extra zapas- zatial z tych 3 zapasov ziadny nebol nijak dobry- povedzme hodny zapasov top 10 hracov medzi sebou - mozno Murrayho prvy set bol jediny nadpriemer zatial. No ten povrch je fakt dost pomaly- preto pomaly zacinam rozmyslat o postupujucich a - pisal som pred turnajom ze tuto skupinu vidim ze po 2 vyhry vsetci a rozhodnu sety a gamy- ale vzhladom na ten povrch asi Roddick vyzera byt out- uvidime ako dneska sa predvedie s Nadalom ale aj ked s Djokerom ma Roddick 5:2 tusim bilanciu tak skor sa budem asi priklanat k Novakovi v ich vzajomnom zapase a dneska k Nadalovi cize Roddick podla mna uhra ten jeden zapas proti Berdychovi ale uvidime co dneska vecer tesim sa na ten zapas.
Reagovat
skott
Ono to ma dve stranky, sice pomalejsi pro Roddicka a jeho servis, nadruhou stranu ten povrch zas bude pohlcovat Nadalovo spin...pro me celkove ta skupina byla spis necitelna.At Nadalova pauza, tak Djokovic s ohledem na Davis Cup nebo zda se chytne Berdych.Videl jsem to celkem vyrovnane pro vsechny.Jinak A-Rod se mi libil v Basileji i Parizi, vzdycky prohral s pozdejsim vitezem.Ja mu celkem verim dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roddick nema zlu formu- povedal by som taky priemer- viem ze na zaciatku roka Roddick porazil Nadala v IW- co je pomaly HARD- tusim IW a Miami su najpomalsie Masters turnaje- mimo antukovych samozrejme:D lenze to bol iny Roddick- vo forme ktory potom vyhral Miami a naopak Nadal- ktory nemal este ten servis co na US open, plus aj podmienky v Kalifornii vonku su ine ako v hale kde nefuka atd.. inak to som strasne zvedavy ze ako bude Rafa servovat- lebo okrem US open sa mi zdalo ze jeho servis zase nic extra nebol na tych turnajoch v Azii.
Reagovat
skott
IW je urcite nejpomalejsi.
Formu mel Roddick jinou na zacatku roku, o tom neni pochyb, to byl jeho nejlepsi zacatek sezony v kariere letos.Nebyt Ljuby mohl mit i ten prestizni double IW/Miami:-) Servis Nadal vylepsil o dost, nepamatuju si sice presna cisla, ale behem US Open srovnavali jeho statistiky z predchozich let a bylo to kolem 10km/h rozdil tusim, coz je hodne.Ale ja si myslim, ze dneska bude rozhodvat spis ta pauza Nadala, to by se melo projevit nejvic.Uvidime...
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas to byl pomerne jednoznacny, asi zatim nejnudnejsi v dosavadnim prubehu turnaje, ikdyz tech zapasu zase tak moc nebylo, uvidime, co se bude dit dal. nicmene dnes asi Berdych predvedl svuj standart z poslednich mesicu, myslim si, ze mohlo byt i hur. Proti Nadalovi nebo A-Rodovi ma prachmizernou sanci, ze jednoho z nich porazi, prakticky nema nic, cim by soupere zaskocil. Podobne problemy mel Soderling vcera, ale hru Soderlinga a Berdycha v soucasne dobe nelze srovnavat, Soderling ma ma formu, na tvrdych povrsich toho od zari az doted uhral podstatne vice nez Berdych. Ale v Londyne je jiny povrch nez v Parizi nebo na US Open a Soderling ma problem se na nem rozehrat. K vecernimu zapasu Nadal - Roddick muzu rict, ze jsem vazne docela zvedavy na Rafu po pauze, naposledy hral pred vice nez mesicem v Sanghaji, od te doby na sobe urcite zapracoval, nasbiral sily, ale zaroven mohl vyjit ze zapasoveho rytmu. Zato A-Rod se cim dal tim vice rozehrava, ale neni to forma jako prave na zacatku roku. Ohledne zapasu s Ljubicicem v IW, Ivan odehral skvely turnaj, ja si myslim, ze Roddick se tehdy drzel statecne, kdyz prohral ve dvou tie-breacich, to takovy Djokovic dopadl hur. Bohuzel hral Ivan ten famozni tenis jen chvili. A v Miami byl Roddick zaslouzeny vitez, se vsema si pohral, obratil z 0:1 na sety proti Nadalovi ( tomu se ale v zapase ozvaly kolena ) a ve finale zastavil Berdycha. Ted bohuzel Roddick tak skvele nehraje, ale od rijna se mi zda jeho hra turnaj od turnaje lepsi, snad jen s vyjimkou Sanghaje. Snad vecer predvedou s Rafou nadhernou podivanou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist