Berdych odstartoval pohodlně, premiéra vyšla Hlaváčkové

21. 6. 2010, 21:58
Aktuality 4
WIMBLEDON - Tomáš Berdych první soutěžní zápas od semifinále na French Open zvládl bez větších problémů. Ve Wimbledonu postoupil pošesté v řadě z úvodního kola, ve kterém ho letos příliš nepotrápil Kazach Andrej Golubjov. Ze čtyř českých hráček postoupila jen Hlaváčková, jež si osladila svou grandslamovou premiéru.
Tomáš Berdych

Čtyřiadvacetiletý Tomáš Berdych porazil nevyzpytatelného Kazacha Andreje Golubjova 7-6 6-2 6-2 a pošesté v řadě na britských ostrovech zvládl nástrahy prvního kola.

Semifinalista Roland Garros se na kurtu číslo 12 pomaleji rozjížděl, v úvodní sadě ztratil jako první servis, za stavu 4-5 ale hrozbu ztráty setu odvrátil a v tie-breaku měl navrch. Ve druhém i třetím setu i za pomoci dvanácti es už na kurtu dominoval.

Dvanáctý nasazený Čech před Wimbledonem nehrál na trávě žádný turnaj, ale přes týden v Londýně trénoval a absolvoval vítězný exhibiční zápas s Hewittem.

"Jsem rád, že se mi podařilo to zvrátit, získat jeho podání a dotáhnout set do vítězného konce," řekl Berdych. "V začátku hrál hodně nepříjemně a agresivně. Chtěl rychle ukončovat výměny a to se mu dařilo," řekl o výkonu Golubjova v prvním setu. "Pak jsem už chytnul ten správný rytmus a už to šlo tak, jak mělo."

V druhém kole bude hrát s Benjaminem Beckerem. S Němcem se utkal čtyřikrát a třikrát vyhrál, včetně zápasu na trávě v německém Halle. Tento zápas je ale starý už čtyři roky. "Je to nepříjemný soupeř. Má poměrně dobrý výsledky hlavně na trávě," řekl Berdych s tím, že se bude soustředit na jeho servis.

Při své grandslamové premiéře dnes uspěla i Andrea Hlaváčková, ze hry jsou Záhlavová, Hradecká a Voráčová.

Hlaváčková, která si účast v hlavní soutěži vybojovala v kvalifikaci, porazila Thajku Noppawan Lertcheewakarnovou 6-3 6-2. Její osmnáctiletá soupeřka sice loni vyhrála juniorskou dvouhru i čtyřhru, na českou tenistku ale od začátku nestačila. Třiadvacetiletá Hlaváčková, jež dosud sbírala úspěchy výhradně ve čtyřhře, si v dalším kole zahraje se zkušenou Ruskou Věrou Zvonarevovou.

Semifinalistka turnaje v Hertogenboschi Sandra Záhlavová svou formu na travnatém povrchu nepotvrdila a turnajové sedmadvacítce Alise Klejbanovové podlehla za hodinu hladce ve dvou setech 2-6 3-6. Své soupeřce sice dokázala vzít dvakrát podání, silově hrající Ruska však získala servis české tenistky celkem pětkrát.

O něco déle vydržela na kurtech londýnského All England Clubu Lucie Hradecká, proti Varvaře Lepchenkové z USA si ale nevytvořila jedinou příležitost k brejku. Nakonec se při své páté wimbledonské účasti loučila se soutěží dvouhry po výsledku 4-6 5-7.

Ani Renatě Voráčové se nepodařilo při wimbledonské premiérře vyhrát alespoň set. Proti slovenské rodačce Jarmile Grothové, která hájí barvy Austrálie, se neprosadila a prohrála 4-6 3-6.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
pondělní výsledky českých tenistů (21. 06. 2010)

Muži: Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (12-ČR) - Golubjov (Kaz.) 7-6(5) 6-2 6-2

Ženy: Dvouhra - 1. kolo:

Hlaváčková (ČR) - Lertcheewakarnová (Thaj.) 6-3 6-2
Klejbanovová (27-Rus.) - Záhlavová (ČR) 6-2 6-3
Lepchenková (USA) - Hradecká (ČR) 6-4 7-5
Grothová (Austr.) - Voráčová (ČR) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tome, krásný pohodový tenisový zážitek, jen tak dále. Už jen 6zápasů a je to doma:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, muzete mi prosim Vas nekdo napsat, kde najdu tv prenosy z Wimbledonu, nez na ty zkurveny komercni nove sport. To, co tam predvadej, to se jen tak nevidi.
Mam jeste DSF a tam to ho je malo.
Vim, ze vysila BBC a Sky sport 2. Muzete mi napsat jak je naladit, nebo jak je ziskat, nebo je si jsou placene.
Mam cs link a parabolu 23,5 a 19,2 Astra 1,3
Dekuji za odpoved.

Come on RF!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To máš smůlu, u paraboly nemáš konvertor pro satelitní pozici 28E. A na ten hnus z DSF radši zapomeň, odpoledne tam nejdřív jdou komerční bláboly, pak zkrácený záznam, pak nějaký živák a nakonec to stejně utnou, i když se pořád hraje.

23,5E a 19E jsou u nás běžné pozice, ale přenosy BBC z Wimbledonu (zadarmo, nekódovaně) jsou na 28 stupňů východně. Frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V.
Přenosy jsou ze 4 kurtů, někdy ale i ze 6 současně, všechny mají anglický komentář. Stačí libovolný FTA satelitní přijímač (bez dekódovací karty) a parabola 80 cm.

http://www.parabola.cz/satelit/astra-2b
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, tady mi jeste nekdo pise, ze staci pootocit parabolu na tech 28E, potom by to slo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist