Berdych odstartoval v Montpellier svižně, smetl Serru

2. 2. 2012, 18:12
Aktuality 8
Ve velkém stylu zahájil Tomáš Berdych v Montpellier cestu za prvním letošním titulem. Největší favorit turnaje se proti domácímu Florentu Serrovi zdržel na kurtu necelou hodinu a po výhře 6-0 6-2 je ve čtvrtfinále. V něm ho čeká další Francouz Mahut.
Tomáš Berdych

Nejvýše nasazený hráč turnaje v Montpellier Tomáš Berdych měl v úvodním kole volný los a jeho první soupeř Florent Serra se jako kvalifikant stihl rozehrát, na kurtu s tím ale český reprezentant žádné problémy neměl. Soupeře z druhé stovky světového žebříčku od začátku jasně přehrával na servisu i na příjmu a na konci setu svítily na jeho kontě pouhé tři nevynucené chyby. První setbol mu Francouz nabídl po dvojchybě a sadu pak po pouhých 22 minutách ukončil nevynucenou chybou.

Odpor začal Serra klást až ve druhém setu, kdy hned v úvodním gamu poprvé zahrozil při Berdychově podání. Český tenista si ale servis udržel, ve čtvrté hře svého soupeře znovu brejknul a po 55 minutách se radoval z vítězství 6-0 6-2.

Ve čtvrtfinále šestadvacetiletý český hráč narazí na dalšího francouzského tenistu Nicolase Mahuta, s nímž má úspěšnou bilanci 2-0. Mahut si ve druhém kole poradil s turnajovou šestkou Florianem Mayerem z Německa.

Roli favorita potvrdil i obhájce titulu Gael Monfils. Třetí nasazený  Francouz porazil dvakrát 6-3 Američana Michaela Russella a čeká ho Jarkko Nieminen. Fin, který si dnes poradil s Mathieuem, s Monfilsem loni na podzim oba vzájemné souboje s Monfilsem prohrál.

 

Výsledky - Montpellier (tvrdý povrch, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (1-ČR) - Serra (Fr.) 6:0, 6:2, Monfils (3-Fr.) - Russell (USA) 6:3, 6:3, Mahut (Fr.) - Mayer (6-Něm.) 7:6 (7:3), 6:3, Nieminen (8-Fin.) - Mathieu (Fr.) 7:6 (7:4), 6:1.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
rib
Tome, do toho, fandím ti, ať si tady píše kdo chce co chce. Moc se mi líbí posun ve tvé hře, tak ať ti tah na bránu vydrží!!!
Reagovat
VlS
Taky Tomovi přeju a taky se mi jeho hra moc líbí. Vyhrát tenhle turnaj nebude jednoduché, v semi se dá čekat Ríša a ve F Gael,a už v Q Mahut nemusí být snadná kořist, na AO vyprovodil Radka 3:0, to nebude procházka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mohl by ho zvladnout :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeden zapas a uz je tu ctvrtfinale :)

jak to hezky zni, misto druheho zapasu...

Tome...po tom tvem excesu a jeste lepsich odpovedich na chatu, je mi popravde uplne jedno, jestli skoncis v pristim kole, nebo vyhrajes :)
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Chlupkine, co to píšeš :DDD, jako by ti přefik starou :)
Reagovat
Fandina
Chlupata.noha - tak nevím o kterých excesích mluvíš. Pokud se týká nepodání ruky, tak Tomáš byl v právu. Co bys dělal ty kdyby tě někdo naschvál nastřelil a pak si ještě z odraženého míče udělal bodík vedle ležícího soupeře. Já bych to řešila mnohem radikálněji a emotivněji. Nepodání ruky je jedna z možných a logická reakce. Pokud se týká odpovědí na chatu tak byly od Toma super. Jasné a srozumitelné.

Jinak fandím Tomovi, poslední utkání ukázal, že tenisově je na tom velmi dobře, tak ještě doladit taktiku a těším se na radost z jeho úspěchů a fandění.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně pořádný úspěch. To je jak bych hrál s 8 letou holkou.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D to jo:D ježiš cot am ten Fernando dělá?!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist