Berdych se cítí dobře, další možné soupeře neřeší

17. 1. 2014, 13:52
Aktuality 2
Zatímco někteří jiní tenisté mají v australském vedru zdravotní potíže, Tomáš Berdych se na kurtech v Melbourne cítí dobře. I dnes ho trápilo horko, ale ani ve svém třetím utkání neztratil set a postoupil do osmifinále. Relativně snadnou cestu pavoukem do případného prvního semifinále na grandslamu v Melbourne však vůbec neřeší.
Tomáš Berdych (© Tennis Australia)

"Zatím jde všechno dobře, cítím se dobře a to je pro mě důležité," řekl Berdych na pozápasové tiskové konferenci. "Během dosavadních tří zápasů jsem si prožil pár horkých chvilek, ale hrál jsem proti všem poprvé, dva z nich jsem dokonce nikdy neviděl," upozornil.

Džumhur, kterého porazil 6-4 6-2 a 6-2, je podle jeho slov hráčem budoucnosti. "Možná o něm za pár let bude slyšet víc. Je mladý, hladový po vítězství. Dostal se z kvalifikace a porazil dva hráče, je vidět, že má talent. Naštěstí jsem dokázal využít svých zkušeností, které on tady naopak získal," uvedl Berdych.

Obrana před horkem? Trénovat co nejdřív a nevycházet z hotelu
I dnes v Melbourne teploty dosahovaly 40 stupňů Celsia a Berdych to označil za nejteplejší podmínky, v nichž v kariéře hrál. "Asi set a půl to bylo opravdu drsné, pak se naštěstí trochu zatáhlo a bylo to lepší," popsal. "Prý to dnes bylo lepší než včera, ale já si to nemyslím," dodal poslední český tenista v pavouku, který je rád, že i přes nepříjemné podmínky zatím hraje dobrý tenis a cítí se fyzicky připraven. "To neznamená, že bych nepřivítal větší zimu. Ale jsem tady proto, abych hrál tenis, nechodil po městě a po památkách, takže se připravím, zůstanu soustředěný na zápasy, budu ještě potřebovat dost energie. V šatně a v hotelovém pokoji je příjemně, budu co nejvíc tam," prohlásil.

Horku Berdych přizpůsobuje i své tréninky. "Brzy vstávám, abych se vyhnul vedrům při přípravě, pak utíkám na pokoj a zůstávám co nejvíc tam. Není moc co jiného dělat, ani by to nebylo dobré," popisoval. "Takový bude můj plán za celou dobu, co tu budu," prohlásil s úsměvem.

Berdych nekalkuluje s pavoukem soutěže, vždy řeší jen nejbližšího soupeře. "Nyní vím, že hraju pouze proti vítězi duelu Kevin Anderson - Roger-Vasselin. To je jediné, co mě zajímá," prohlásil ještě před tím, než zápas skončil vítězstvím Jihoafričana Andersona. Nad ním všech devět vzájemných zápasů vyhrál a přes něho vede cesta za čtvrtou čtvrtfinálovou účastí v Austrálii v řadě.

"I kdybych se díval, tak to nemá smysl, protože se může stát cokoliv. Kdokoliv může porazit kohokoliv, zvlášť tady v tom vedru," vysvětlil Berdych. Los mu ale přál - ve čtvrtfinále se může potkat s Davidem Ferrerem, světovou trojkou. Pak by už zřejmě přišel obhájce titulu Novak Djokovič.

Jedno ale Berdych ví. Že další favorité Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray či Wilfried Tsonga hrají v jiné dny než on, tudíž nejsou v jeho polovině pavouku. "To jsem samozřejmě zaregistroval, ani nemusíte být moc chytří, abyste si toho všimli," pousmál se Berdych. "Je to ale vždy o losu a nemá smysl to řešit. Beru to tak, jak to je a připravím se zodpovědně na každý další zápas. Je úplně jedno, kdo tam bude stát," dodal.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Mrkev05
Tomáš by měl přes svého oblíbeného soupeře Andersona projít do čtvrtfinále, ve kterém se pravděpodobně utká s Ferrerem. V tomto zápase je určitě jeho šance velká. V semifinále proti Djokovicovi to moc nadějně nevidím, ale třeba v něm bude čekat Wawrinka, pokud se bude opakovat něco podobného jako minulý rok. No nechme se překvapit. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist