Berdych se na Wimbledon připraví v Queen's Clubu

18. 3. 2014, 14:06
Aktuality 132
Tomáš Berdych zvolil i pro letošní sezonu jako generálku na Wimbledon start na červnovém turnaji v Queen's Clubu. Sedmý hráč světa potvrdil účast pořadatelům londýnského podniku, na němž loni při svém prvním startu od roku 2005 došel do čtvrtfinále.
Tomáš Berdych

Osmadvacetiletý finalista Wimbledonu z roku 2010 by rád na třetím grandslamovém turnaji sezony dosáhl až na vrchol. Letos už získal titul v Rotterdamu, v Dubaji hrál finále a na Australian Open došel do semifinále. A Berdych věří, že to nejlepší ho teprve čeká.

"Mým dalším cílem je dostat se o krůček dál, než jsem byl, když jsem dosáhl na finále Wimbledonu. To je hlavní cíl pro zbytek kariéry," prohlásil Berdych. "Je to hodně velký krok a vyžádá si spoustu každodenní dřiny, abych ho zvládl, ale přesně o tohle se budu snažit," uvedl český tenista s tím, že start v Queen's Clubu bude výbornou přípravou.

Svou účast v Queen's Clubu, kde se bude hrát v týdnu od 9. června, už dříve potvrdila i britská jednička Andy Murray. Ten vloni turnaj vyhrál a poté opanoval poprvé v kariéře i Wimbledon.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

132
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hirschna 09:50 - "A na Bušičku zase na úvod čeká Svitolinová... S kterou má bilanci 0:2 (obě prohry z loňského roku)" ???

Porazila ji ve finále wimbledonské juniorky 2012 !!! A to je určitě tisíckrát důležitější než prohry na začátku kariéry po přechodu k WTA kdesi v 1. kole nebo FC.
Na juniorské tituly se vzpomíná ještě po letech, narozdíl od výhry na běžném turnaji, kterých hraje 20 za rok. To finále šlo v televizi a už tehdy mi Genie připadala perspektivně hodně sympatická.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já tenhle tvůj názor nesdílím, sorry... Finále juniorského grandslamu určitě svůj význam má, ale nemyslím si, že zápasy na začátku kariéry po přechodu mezi profesionálky jsou víc zanedbatelné, dokonce podle tvých slov tisíckrát méně důležité. A to ani nemluvím o tom, že to finále se hrálo na zcela odlišném povrchu, než ty dva loňské zápasy.

Ale jinak jsem rád, že už tehdy ve Wimbledonu ti Genie připadala sympatická :-)
Na wimbledonské večeři se samozřejmě potkala s Fedexem (podle její slov to byl životní zážitek :-) ) viz tahle fotka
http://www.itftennis.com/media/123538/123538.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Je to můj názor, titul z juniorky je mnohem víc než utkání na WTA, kromě případného finále důležitého turnaje.
Vem si třeba Plíškovky. Dokud na WTA nic velkého nevyhrajou (pochybuju že se tak někdy stane), vždy se o nich bude psát jako o vítězkách juniorského grandslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nezpochybňuju to, že by titul z juniorského grandslamu znamenal úspěch.
Ale přece když je řeč o vzájemné bilanci v zápasech na WTA úrovni, na výsledku finálového zápasu juniorského grandslamu tolik nezáleží. Připomínat, že zítra se hraje na povrchu, na kterém Svitolinová dosáhla dvě zmiňované výhry nad Genie snad ani nemusím.

Svitolinová je mladá perspektivní hráčka, letos dokázala potrápit například i Ivanovičovou.
Hraje stylem, který na pomalejším povrchu může Genie způsobovat problémy. Proto jako jednoznačnou favoritku zítřejšího zápasu Genie určitě nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
držím palec :)
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo se odhlásil z Miami..

"Hi everybody. During these days I was training at the Crandon Park and followed the treatment to try to play in Miami, but I still feel pain in my left wrist and I don't feel competitive to go on court. It's a pity because this is a special tournament for me since there are many Latin fans and Argentines in particular. In the next few days I will visit my doctor again to determine the following steps. Sincerely, thanks everybody for the messages in this special moment."
Reagovat
smazaný uživatel
tak toto je už veľa namňa
Del potro zaneny
Vicotria zranena
Maria, Tsonga, Andy bez formy

ten tenis momentalne o ničom
Reagovat
PetaM
Tak pro tebe je tenis o ničem :P
Reagovat
smazaný uživatel
momentalne ano

veľa zraneni veľa tenistov z formy
Reagovat
PetaM
No jo no, někdy se to tak blbě sejde :/
Reagovat
smazaný uživatel
dalo se to čekat, ach jo, můj hlavní koník.. hlavně ať se dá brzo do pořádku, chybí mi :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo.. :((( Brzo se uzdrav. Chybíš nám.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
Tušil jsem že Andy skončí s Lendlem aspoň už mu do toho nebude nikdo kecat. Ale jsem zvědavej co udělá Lendl? Měl by spíš trénovat Berdycha a by měl úspěchy jako Andy.
Reagovat
carolyn
To mě taky napadlo, že by Berdychovi určitě taky dost pomohl.
Nevím jak to tehdá bylo, ale myslím, že se Andymu Ivan sám nabídl? Už v té době jsem si kladla otázku, proč jemu a né Berdychovi?
Reagovat
smazaný uživatel
a by měl úspěchy jako Andy

a čo si mysliš, že teraz každeho koho bude Ivan trenovať bude mať uspechy ako Murray

to predsa nieje len o trenerovi
Reagovat
carolyn
nemyslím že by měl po tom každý úspěchy jako Andy, jen jsem si říkala u Ivana, proč Andy a né Tomáš, když tak fandí českému tenisu. Ale možná i proto, že Andy byl v té době technicky na tom mnohem lépe a tam už stačilo jen něco málo, kdežto s Tomášem by byla práce mnohem větší, navíc v té době hrál strašně nestabilně nahoru dolu. A Ivan třeba nechtěl tomu věnovat tolik času - kdo ví
Reagovat
smazaný uživatel
ale no carolyn to patrilo Azazo-9
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jemu a ne Berdychovi?..

Podla mňa to je otázka prvého stupňa základnej tenisovej :)..Tomáš može porazit favorita, no oproti Andymu nemá GS potenciál..
Reagovat
Pe3k
Už jsem pochopil, že máš neustálou potřebu, zde psát koniny, ale člověk tě prostě musí poučit. Berdych byl v semifinále všech grandslamů, byl ve finále Wimbledonu, získal titul atp masters 1000. Kdo jiný má pak grandslamový potenciál, když ne hráč jako je Berdych?
Reagovat
tommr
já si myslím, že u Tomáše půjde o stejnej případ jako u Petry - Tomáš nejspíš neměl a nemá zájem na změně trenéra, protože je na ty svoje současný příliš zafixovanej - ke svý vlastní škodě ... :)
Reagovat
Fandina
Ivan se nikomu nenabízel, impulz přišel od Andyho, ten Ivana oslovil.
Reagovat
J.M.
Podle toho, co jsem četl, naopak Ivan oslovil Andyho.
Reagovat
a.magerova
http://sport.idnes.cz/lendl-koucem-murrayho-slavny-tenista-chce-brita-vytahnout-z-krize-109-/tenis.aspx?c=A110328_112454_tenis_bur
Reagovat
smazaný uživatel
V tom prípade dúfam, že pochopíš aspoň na piaty pokus, že nemusíš na moje príspevky reagovat, rovnako ako ja nereagujem na tvoje bezobsažné plky..Stretol som sa s mnohými ľuďmi, ktorí nemali hrdosť, no taký debakel, ktorý by si im z tejto disciplíny nadelil nepamatá žiadna olympijská kronika...

Zbohom stokorunový. (Snáď naposledy)
Reagovat
Fandina
Tady se to píše jinak.
http://sport.tiscali.cz/lendl-murrayho-trenovat-nebude-nabidku-odmitl-uz-loni-na-jare-76156
Reagovat
carolyn
Já už si to fakt nepamatuju, ale
Magerce díky za odkaz :-)
Tak logické to je, přece sám neoslovím někoho, kdo nesignalizuje zájem být trenérem :-*

Tommr: To fakt netuším, já nijak víc Tomáše nesleduju, jako co a jak se kolem něj v týmu děje.
Reagovat
J.M.
Tak to je dost starý článek ještě z doby před, navíc tam to, že Lendla kontaktovali, je hodně mlhavé, ani se pořádně neříká kdo ho vlastně kontaktoval, jestli se to vztahuje k tomuto.

Ale mám dojem, že sám Andy říkal, že Lendl přišel za ním. A Andy neprotestoval, řekl no tak dobře... On Andy vůbec v rozhovorech o Lendlovi vždycky hovořil hodně nevzrušeně, prostě je to pán, ke kterému má respekt jako ke staršímu dospělému, a když ho chce koučovat, no tak jo, no... Bránit se nebude. Ale vždycky jsem z jeho rozhovorů cítil takový podtext, že je mu to skoro šumák. Vždycky když ho chtěli navést na nějaké zhodnocení, jak moc pro něj Ivan udělal, zahrál to do autu nějakou vlažnou vyhýbavou poznámkou, kterou stočil pozornost někam jinam, k sobě a svému týmu. Samozřejmě nějaká oficiální slova uznání, tak jako v tomto tiskovém prohlášení o ukončení spolupráce, pro něj měl, ale nikdy jsem tam necítil nějaký větší zápal. Možná je to jen tím, jaký Andy je, že to tak neprožívá, těžko říct.
Reagovat
Fandina
Dávala jsem odkaz, kde se píše, že Lendl nepřijal nabídku trénovat Andyho a jedná se o zprávu z roku 2011. Podle toho vyplývá, že impulz dal Andy.
Reagovat
Fandina
Podle toho co se píše, tak Lendl nabídku od Andyho hned nepřijal, až od roku 2012. Předtím jí zamítl.
Reagovat
J.M.
Nevím kde se to píše, nic takového jsem nečetl (v tom odkazovaném článku taky ne). Vyloučit to nemůžu, ale četl jsem něco jiného. Možné je i obojí, že nejdřív odmítl, a pak se sám nabídl.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray končí s Lendlem!
Reagovat
smazaný uživatel
to fakt,?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.andymurray.com/news-and-blog/andy-murray-and-ivan-lendl-announce-that-they-have-mutually-agreed-to-end-their-two-year-coaching/
Reagovat
smazaný uživatel
tak ale Murray ide rapidne dole vodou

ano boli tam zranenia ale treba zmenu asi
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem fakt nečekal. Teď se uvidí jestli to bude odrazový můstek, nebo hřebíček do rakve.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem taky necekal teda. Jsem zvedavej, kdo Lendla na trenerskem postu vystrida. Kazdopadne ten dotycny bude mit hodne tezkou praci, vzhledem k tomu, ze se nyni Andymu moc nedari a k tomu, co vsechno pod Ivanem Andy vyhral. Kazdopadne preji Andymu vice uspechu po zraneni.
Reagovat
smazaný uživatel
podla mna to bude Vajda
Reagovat
smazaný uživatel
V júli vyhral po 88rokoch Wimbledon a stačilo 88hracich dní, aby vyhodil trénera..To mi príde ako extra nevďak z Andyho strany.
Reagovat
smazaný uživatel
Chcem tým povedať, že Murrayho kríza nebola nejak extra hlboká, dokonca ani štandardne hlboká..Mal počkať do Wimbledonu a v prípade turnajového krachu dospiet k tomuto rozhodnutiu..
Reagovat
smazaný uživatel
Za prvé, bylo to 77 let, ne 88.
A za druhé, mě přijde, že Lendl chtěl sám skončit, když říká, že se chce věnovat svým projektům.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak, ale asi v tom bude i to, že Ivan cítil, že mu nemá co dát. Škoda ale, nedávno ještě mluvili, jak si představují dlouhodobou spolupráci. Ale původně oba zamýšleli krátkodobou výpomoc.

Jsem ale moc zvědavý, co bude dál teda.
Reagovat
Mayo
kks tak to som šokovaný...to duo bolo silné...no som zvedavý veru čo ďalej
Reagovat
smazaný uživatel
Ivan asi nebyl schopný být s ním týden co týden.
Reagovat
a.magerova
Jak dlouho před ziskem zlata z OH si Andy Ivana najal do týmu..... jakože abychom věděli ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klídek, on je Lendlův vliv na Murrayho zbytečně přeceňovanej..
Reagovat
smazaný uživatel
Whatever, 77...Každopádne, mne tie vyhlásenia prídu až moc oficiálne, diplomatické. Väčšinou prichádza impulz od hráča a vzhľadom na posledné výsledky si nemyslím, že tomu bolo teraz inak..
Reagovat
carolyn
Tak Andy pod Ivanem vyhrál titul GS + vysněný Wimlas. Myslím, že proto byl Ivan najatý, né? Tak třeba mise splněna a šmitec :-)
Reagovat
Pe3k
Tak to jsme fuckt nečekal. Mrzí mě, že se ani v tomto případě nedozvíme pravdu, proč se kluci rozešli. Jestli Lendla už sralo, jak Můra hraje tragicky a neposlouchá jeho rady, nebo Andy ztratil motivaci po všech těch svých úspěších z minulých sezon. Po Wimbledonu má Můra solidní šanci, že se žebříčkem ještě dost propadne. Každý čekal konec dvojce Novak-Boris, ale přišlo tohle...
Reagovat
Roger_Federer
Petru Kvitovou, ve 3 kole Kuznetsova nebo dalsi solidne hrajici, kvalifikantka Vekic. ale tam nemusi ani dojit.. ve 2 Nejspise jina rozehrana kvalifikantka Piter, ktere se ted dost dari ,bude tezkym oriskem..pro tapajici Petru.
Reagovat
smazaný uživatel
A na Bušičku zase na úvod čeká Svitolinová... S kterou má bilanci 0:2 (obě prohry z loňského roku) a navíc Svitolinová letos dokázala porazit například i Halepovou... Ufff to bude náročné.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec Simonu neporazila... Byl jsem v tom, že letos Simča prohrála se Svitolinovou v FC, ale byla to Timea Babosová, která ji porazila ve třech.
Reagovat
smazaný uživatel
pre Kvitovu je ťažky los aj ITF tenistka:DDD
Reagovat
Frick
konečně opět na kurtech. Zatím přešla před 1. kolo na 10k turnaji. Tak krůček po krůčku...

Jinak Marie Bouzková postoupila v březnu do SF 25k turnaje...

Tam by mohl být potenciál, ne? V červenci jí bude teprve 16 let...
Reagovat
Elrondin
Jojo, o Bouzkový už jsem tady také psal, výsledky jsou více než zajímavé, akorát teď 2x skreč v krátkém sledu (jednou skoro vyhrané utkání, podruhé hned na začátku), což se mi moc nelíbí.
Reagovat
VlS
Janka Čepelová, Magda Rybáriková jsou venku.
Reagovat
VlS
A Iveta skončila
Reagovat
Frick
Nevíte, co s ní je? Po Midlandu si doma zatrénovala s vařečkou (26.2.) a cachtala v aquaparku (12.3.)...

Není to trochu divný? Sezóna v plnym proudu a ona se takto "flinká".....

Takže asi nějakej zdr. problém tam bude, co?
Reagovat
smazaný uživatel
druhá věta :DDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
příští týden hraje ITF (50k) ve Francii..
Reagovat
gedzitka
Na facebooku v únoru Katka napsala "Musím ještě šetřit turnaje, mám omezený počet".

Nerozumím teda proč, ale asi to nebude jen o ní...
Reagovat
tommr
na WTA okruhu platí pro mladší hráčky v juniorským věku určitý omezení v počtu turnajů, který můžou mezi dospělejma odehrát. Cílem tohoto opatření je ochrana mladejch hráček - aby se prostě takříkajíc samy neuštvaly a nekončily pak kariéru předčasně ... :)
Reagovat
Frick
Tak to je zklamání. Na výhru byl kurz 1,30 :-(

Asi by si měla dát v novém týdnu nějaké ITF 25k, ať nevyjde z tempa, příp. ať jí nehrozí kvalda na RG....
Reagovat
tommr
Petra Cetkovská v poslední době napodobuje svojí jmenovkyni a to bohužel tím nejhorším způsobem - naprostou nečitelností. Po každým dobrým výkonu následuje okamžitě nepochopitelnej výpadek ... :(
Reagovat
EllNino
tak Candela má už etos semi z Hobartu, ale nic to nemění na tom, že Petra asi dneska nechala podání v šatně, 7 dvojchyb a 7 prolomených servisů :/..no má štěstí, že letos až na výjimku 3. kola Wimblu a French Open muže všude jenom získat :D
Reagovat
tommr
jj Petra získala i v Miami - za postup do druhýho kola kvaldy si připíše do žebříčku dalších 20 bodů. Mohla ale získat mnohem víc ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už vyšel los na ženskou čtyřhru..

http://www.wtatennis.com/doubles-draws/tournamentId/837/type/LD/title/sony-open-tennis

Lucka H. už opět hraje s Michaelou..
Andrea s Luckou Š. mají těžký los, protože chytly Hingis/Lisicki
Reagovat
PetaM
Super, že Lucka hraje zase s Míšou :)

No, Andrea a Lucka ... Těžký los ... Nevím nevím. Vzhledem k tomu, jak to má Lucka zřejmě na háku, by pro ně byl těžký los snad všechno ... Ale třeba se pletu a prostě měly smůlu ... :) Snad se pletu :D
Reagovat
Fandina
Lucka, Míša ... pojď pojď pojď. A co se týká Andy s Luckou, tak minule Hingis s Lisicki nic moc, tak určitě nejsou bez šande. Andy, Šafi ... pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
oprava ... šance ... úsměv
Reagovat
Fandina
Lucka s Míšou proti Goerges Groenefeld, také nic moc, tak držím palce!
Reagovat
tommr
Andrea s Luckou mají těžkej los, ovšem ne kvůli soupeřkám v prvním kole, ale proto, že narazí už ve čtvrtfinále na světový jedničky ...
Jak si povedou proti Hingisový s Lisickou bude odviset hlavně od toho jak vážně holky (hlavně Lucka) debla pojmou. Pokud budou hrát naplno tak by s nima neměly mít problém ...
Reagovat
gigin
:´-((((((((((((((( Já už fakt nevím...
Reagovat
VlS
Romeo už se z toho zcvoknul, zachovej radši klid.
Reagovat
Fandina
:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se Tommášovi, že to vkládám zrovna pod článek s ním, ale musím... narazil jsem na krásné video. Kdo rozumíte německy, určitě se na něj podívejte a zhlédněte první dvě minuty... třeba na ně za nějaký čas budeme vzpomínat? Tenistka + zpěvačka? To zní zajímavě ne? A ta holčina je hodně podobná Sereně a Venus... že by třeba v budoucnu dosáhla obdobných úspěchů jako sesterské duo? Hodně štěstí Chelsea!!!
http://www.youtube.com/watch?v=3H-tvW6FRvI
Reagovat
BooOoo
souhlasim s tebou, je to super :)
Reagovat
EllNino
Ježiš co tam zase ta Petra C. dělá ...
Reagovat
EllNino
A trápení je konec, nojo 7 ztracených servisů za 2 sety ...
Reagovat
Roger_Federer
"Stara harcovnice", zametla kurt z Kumkhum, ktera na AO vyradila Kvitko...I to o necem vypovida.
Reagovat
smazaný uživatel
o čem? kromě toho že Peer porazila Kumkhum
Reagovat
Roger_Federer
Petra asi nedela neco dobre.
Reagovat
EllNino
Zrovna Peer tyvole, ta která čeká na výhru milion let :D
Reagovat
Roger_Federer
ze Peer,jeste takovym vysledkem..jinak by to ani nestalo za povsimnuti.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani nevíš, jak jsi mě potěšil, že jsi tady opět zmínil Petru, je vidět, že ji opravdu prožíváš jako pravý fanoušek.. palec nahoru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena prohrála v Razzano na FO12. Ta taky pak prohrála.. a jako Razzano taky není zrovna top hráčka co? :D
Reagovat
Roger_Federer
Ja uz mam totis strach se podivat i na ten los..Me ta Petra ut 2 rok neda spat a premyslim jak ji pomoct, aby nedooadla jak Nikola.
Reagovat
smazaný uživatel
Dám ti radu: nezkoumej pavouky, já to taky nedělám, nic neřeš, užívej si klidu a těš na se Féďu :) Zapomeň, že nějaká Petra Kvitová existuje a nemusíš se pokaždý tak strašně nervovat a být smutný, když prohraje. Opravdu mě to mrzí, jak se tady pokaždý trápíš, když se jí nedaří a skoro vždy jako první o tom píšeš. Někdo to bere jako provokaci, ale já vím, že jsi její velký fanda :D
Reagovat
PetaM
Více ironie už z toho ani čišet nemůže ... :D
Reagovat
Roger_Federer
; (..jsem.
Reagovat
Fandina
Lunej ... máš pravdu, RF Petře fandí a já to nepochopila, až teď ten tvůj výklad mi otevřel oči. Jsi super ... pojď pojď pojď
Reagovat
Roger_Federer
To je divne..tys neco nepochopila?
Reagovat
Fandina
RF ... také je mi to divné ... ha ha ha
Reagovat
Roger_Federer
Des teda knam?
Reagovat
Matti
Možná se zbláznil, ale tak moc určitě ne. :-)
Reagovat
gigin
Dominik: Vůbec.. mám své S.M.T. Rfever mi zmiznul, Vojtik nevím. Mám tam jen Muta a to kdoví jestli.
Matti: :DDDD Přidaj sa!!!
Reagovat
Roger_Federer
Vemu te letos na Wimblas..a budu stebou fandit Ernestovi..:)
Reagovat
Roger_Federer
Nabizim sehnat cislo na Julcu Georges..Co rikas memu naboru?
Reagovat
gigin
Hele, lístky už mám, od jednoho místního uživatele :) Tímto mu ještě jednou děkuju ;))
S tou Julkou si to ještě nechám projít hlavou. Dám ti vědět do vzkazů. Dej mi chvilečku. Je to zásadní rozhodnutí a zásah do života, chápeš...
Reagovat
Roger_Federer
Jake listky?...nabizim, prijezd i odvoz z kurtu Maybachem, VIP vstup -do celeho arealu na 14 dni,lozi u kurtu...vstup do klubu hracu i dzentlmenu; ), obsluhovat v panskem klubu nas bude stary Nadal....
Reagovat
r.Fever
Promiň mi to zmiznutí vole :))

Samozrejme že Mrhača sledujem, no zatiaľ sa mu viac darí mrhať tieň v Miami ako niečo uhrávať. Zatiaľ kým som bol na tenisportálovej dovolenke som si obľúbil Thiema, takže ťa pozývam do novozaloženého TT-klubu : Team Thiem. /foneticky tím tím/ :)
Reagovat
gigin
Dominik: Jako díky za nabídku, je luxusní, ale za to mi RF fakt nestojí...
R.fever: Tohle není rfever...
Reagovat
tommr
nebylo by lepší si dát po FO pauzu a pak se rozehrát na Wimbledon bud v Eastbourne nebo v Hertogenboschi? Tam by měl i větší šanci na úspěch než v Queen´s kde bude jako každej rok mimořádně velká konkurence ... :)
Reagovat
Baku93
Ja teda tomu rozumím Berda potrebuje právě,že hrat z velkou konkurenci a ne malou to mu je k ničemu
Reagovat
smazaný uživatel
To zase ja jsem rad, ze tam Rebel bude opet hrat...
Queens patri u mne mezi nejmilejsi male turnaje.
Pekne tenisove zazemi. Skvely kontakt divaku s hraci.
Pekne komentatorske stanoviste... vzdy nadherna atmosfera.
Vzdy pekne tenisove momenty. Kvalitni kurty...

Jsem take rad, ze tam nebude chybet nej travar Andy, ktery v Qeens vzdy predvadi skvely tenis, na ktery se fakt i rad mrknu, a jedno jaky ten vztah k hraci mam...

http://www.youtube.com/watch?v=hFutMQLuZX0

http://www.youtube.com/watch?v=M0GU1NPSL64

Jinak jestli jde o Eastbourne, tak to byl hlavne WTA turnaj... ATP tam hraje od nedavna... krom toho je to dost specificke misto... tam je neustale vetrno... opravdu pekne prostredi, ale meteo podminky dost rozdilne od Wimblasu...asi dobre pro body...ale na pripravu, nevim... jako Eastbourne je WTA legenda...jasne...ale pro ATP si myslim, ze to neni dobre misto...

Podle mne asi nej vyber...
...pokud ma tu moznost, tak mijet tenhle turnaj je proste hrich;D))))
Reagovat
tommr
ty děláš jako kdyby v Queen´s nikdy nepršelo. Podle mě je úplně jedno kde v Anglii se hraje - počasí je tam všude stejně dobrý/špatný ... :)
Jinak Tomáš si takhle vybírá turnaje pořád - vždycky se nacpe na turnaj kde je největší konkurence a kde jsou jeho šance na titul mizivý. Pak se nelze divit, že má tak málo turnajovejch titulů ... :(
Queen´s se mi navíc nezdá nejlepší ani na rozehrání před Wimbledonem. Na turnaji v Eastbourne nebo v Hertogenboschi by nejspíš odehrál víc zápasů. Jsem zvědavej co bude dělat pokud v Queen´s vyfasuje na začátek nějakýho těžkýho soupeře a vypadne už v prvním kole ... :)
Reagovat
makro99
já myslím, že se zhroutí, a stopro se odhlásí z Wimbledonu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusis na mne hned tak zvostra;) Ja vubec netvrdim nic o desti... Eastbourne lezi primo na pobrezi...;) Je tam vzdy silene vetrno... dest nedest...ten vubec neresim...ten je opravdu v Anglii celkem normalni...ale za to Anglani jako opravdu nemuzou.

Jestli jde o vetrne podminky, tak v Eastbourne jsou opravdu casto za hranou...jak rikam, je tam krasne prostredi, rekl bych az romanticke. Kdyz hracky hraji... slysis racky a tak...ale jako priprava pro top10 hrace v ramci ATP...nevim...holky tam hraji...stejne nemaji moc kde jinde...

Take nevim, jestli ma smysl ted v jeho veku honit kazdy titul... spis by potreboval aspon ten jeden, pro ktery hlavne hrac hraje... ty male turnaje ho uz asi uplne nespasi...

Chci jen tim rict, ze se mu proste nedivim, ze tam chce hrat... At vyfasuje co vyfasuje...hrat tam, je proste podle mne parada...
Reagovat
VlS
Asi Tomáš není sběratel titulů za každou cenu a ranking není to, o co mu jde. Většina tenistů ho moc neřeší s výjimkou kvalifikace na Masters, protože když se chce někdo dostat daleko na velkým turnaji, tak stejně musí porazit řadu výbornejch hráčů a je šumák, jestli je pátej bebo osmej. Bez výhry možná ne jenom jednoho GS v sezóňe stejně jednička nebude. Věřím tomu, že asi ví líp než my gaučoví bojovníci, co má dělat.
Reagovat
tommr
no s tím větrem máš pravdu. Ale ne nadarmo se říká těžko na cvicišti, lehko v boji ... :)
Jinak co se týče těch titulů tak tam se asi neshodnem. Podle mě je každej titul cennej a Tomáš jich má na hráče jeho kvalit opravdu hodně málo. Na GS nebo Masters tituly v éře Federera, Djokovice a Nadala nemá at se bude snažit sebevíc a měl by se proto soustředit víc na turnaje střední a menší velikosti ...
Reagovat
makro99
Určitě, Liberec.. a v Ostravě je pěknej challenger...
Reagovat
VlS
No, ale v tý Ostravě to bude riziko, mohl by tam narazit na Hájka, nebezpečnýho Rosola nebo na mladýho Pavláska :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim s tim tezko na cvicisti... jak ti fouka tak, jak casto v Eastbourne dokaze... tak teda moc nepotrenujes... spis nejake alternativni cviky pri servisu...atd.

Ale to samy bych mohl aplikovat na Qeens, ze tam je vetsi konkurence hracu, takze jak tezko na cvicisti..;)
---

S tema turnajema bych i souhlasil, ale muselo by jit o hrace, ktery se pohybuje nekde mezi dvacitkou a tricitkou, a obcas treba vyleze vys... ale pro hrace top 10, ktery se tam jeste k tomu drzi celkem dlouho... je to asi dost malo...;(

... ma 2 roky asi na to, zkusit urvat metu nejvyssi...krom toho jde o travu, a tam zase tak dlouha sezona neni...a kdyz uz si teda na ni zahrat, tak poradne...

Vem si treba pripad Yannick Noah...jako on tech malych turnaju moc nema, ale ten jeden GS proste ma... a diky tomu je bran jinak, nez nejaky hrac, ktery ma na konte vic nejakych 500vek...nebo 250tek... hodne je to citelne u antukaru... ti sice sbiraji nejake ty tituly nekde v Vina del Mar... no ale kdo si je pamatuje... jen uplni fandove tenisu drcene cihly...vetsinu to ani moc nebere...ale pro ty hrace je to urcite dulezite...a ani to nechci shazovat. Jenze Rebel neni nejaky hrac treti desitky, ktereho cilem by mela byt vyhra na 500stovce... toho fakt uz moc nezachrani...
Reagovat
smazaný uživatel
Queen´s je prestizni turnaj, mne je Berda timhle strasne sympaticky, na cilene vymetace mensich turnaju se stejne vetsina spicky diva skrz prsty. A byl bys opravdu prekvapeny, jak malo ti nejlepsi hraci resi zebrik, los, pavouka.. pokud nejde o nasazeni nebo TM, jak tu bylo zmineno, VIS ma pravdu. Snem nikoho neni plna policka, snem jsou velke turnaje a skalpy. Jsem rada, ze Berda neni zadny prizdi.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To mi pripomina jeden rozhovor s Petrou u Krause...uf, pekne uz davno... nekde jsem to nasel pred dvemi lety na netu;) Kdy ji behem rozhovoru pripomnel, ktera je vlastne v zebriku;DD))) Vedel to lip nez ona sama;DDD)))
Reagovat
tommr
odvaha je sice hezká vlastnost, ale měla by bejt vhodně doplnovaná i rozvahou a schopností odhadnout vlastní síly. Někdy je prostě vrabec v hrsti lepší než holub na střeše. Obávám se, že Tomáš prostě na tituly z GS nemá a až bude jednou bilancovat kariéru tak mu ty tituly z menších turnajů budou chybět. Tomu, že tenisti nesledujou žebříček a počty titulů prostě nevěřím. Pokud to někdo z nich ostentativně vyhlašuje tak je to většinou jen taková póza ... :)
Reagovat
VlS
Od těch co počítají vrabce v hrsti těžko očekávat umístění na čele žebříku. Čelo žebříku je tak první třicítka.
Reagovat
makro99
ano, ano, ano.
a já jen (občas) nechápu, že člověk, který tenis tak intenzivně sleduje, pro něj může mít tak zoufalý "necit"...
Reagovat
Fandina
je super. Tak a přeji moc GS. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
moc GS ten už nevyhra nikdy GS neni už najmladši
Reagovat
PetaM
Není ani nejstarší, tak co.
Reagovat
Fandina
Berďa hraje teď super a líp, než když byl mladší. Vyhrát může, vyhrály ho i starší než on. Berďo pojď!!!
Reagovat
Fandina
Vyhrály i holky i vyhráli s i i kluci ... oprava hrubky ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
premrhal si najväčšiu šancu kariery na AO

tam mohol kľudne dať Wawru
a vo finale by sa mohlo stať to čo Stanovi žeby Rafa mal problemy a Tomáš by mal titul z AO
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, Berdych vyhrát grandslam opravdu nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandino ?? ... jdi do prdele ... pojď , pojď , pojď
Reagovat
Fandina
Carragher ... ty už si tam byl?
Reagovat
Fandina
Berďo ... koukej ten GS vyhrát ... pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tome strašně ti přeju aby si vyhrál Wimbledon a ty na to máš. Myslím že jsi Queen´s Club zvolil dobře a Murrayho porazíš. Tak jim ukaž že jsi jako Wawrinka.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
gigin
Dobré, že?? :DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasné :DD
Reagovat
Fandina
Super. Berďo moc držím palce i na Wimbledon. Máš na to. Berďo ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist