Berdych se přes Djokoviče do finále nedostal, Murray si poradil s Federerem

13. 10. 2012, 12:40
Aktuality 124
Český tenista Tomáš Berdych do finále turnaje série Masters v Šanghaji nepostoupil. V semifinále prohrál 3-6 a 4-6 se Srbem Novakem Djokovičem, jemuž podlehl v jedenáctém vzájemném duelu podesáté.
Tomáš Berdych

Úvod zápasu patřil Djokovičovi. Tomáš Berdych sice nehrál špatně, ale hra Srba byla přece jen lepší. Djokovič se brzy dostal do vedení 3-0 a dalším brejkem si vybojoval šanci za stavu 5-1 podávat na vítězství v prvním setu. V něm se světová dvojka dostala k setbolu a zdálo se být rozhodnuto.

Setbol však Djokovič zahodil dvojchybou a Tomáš vycítil šanci. První vybojovaný brejkbol česká jednička nevyužila, ale při druhém pokusu už byla úspěšná. Berdych byl na koni, jeho hra se zlepšila a na kurtu to bylo znát.

Po snížení na 3-5 měl Tomáš obrovskou šanci i v následujícím gamu. Ztrátu 0-30 na servisu sice Djokovič smazat dokázal, k brejkbolu se však Berdych výborným prohozem dostal. Zlepšenou hru český reprezentant ale v koncovce nepotvrdil a třemi přetaženými údery do autu šanci na zvrat prvního setu definitivně ztratil.

V úvodu druhého sady si oba hráči podrželi svá podání, ale pak přišel brejk, který se nakonec stal rozhodujícím. V něm pro Djokoviče dvakrát "zahrálo" jestřábí oko a Berdychova zlepšená hra byla u konce. Rodák z Valašského z Meziříčí začal dělat spoustu nevynucených chyb a Djokovičův servis už získat nedokázal.

Sedmadvacetiletý Berdych byl v téměř celém duelu s o dva roky mladší světovou dvojkou o krok pozadu. Srb měl více vítězných úderů, méně nevynucených chyb a také byl stoprocentní ve využívání brejkbolů.

"Novak začal jako světový hráč a zaslouží si veškerý kredit. Hrál vynikající utkání a mně se nepodařilo přijít s něčím extra navíc. Nevím, co by to mělo být, aby to na něj dneska fungovalo," řekl Berdych po utkání pro Radiožurnál. 

"Byl to jinak výborný týden a a jsem za něj rád," zhodnotil Berdych celkově své vystoupení v Šanghaji. "Přál bych si, aby se mi podařilo dostat o kousek dál a hrát i finále, ale porazil jsem tady skvělé hráče, a když každý turnaj bude takhle končit, tak to bude skvělé a nejlepší cesta se kvalifikovat do Londýna," řekl.

Nejlepší český tenista prohrál své první semifinále v Šanghaji v kariéře za 85 minut, nicméně v největším světovém městě udělal podle všeho rozhodující krok k postupu na Turnaj mistrů do Londýna.

Djokovičův finálový soupeř vzešel z duelu mezi Švýcarem Rogerem Federerem a Britem Andym Murrayem, kteří na sebe v této sezoně narazili již počtvrté. Zatímco ve finále turnaje v Dubaji a ve Wimbledonu triiumfoval Švýcar, v olympijském finále a také dnes se z výhry bez ztráty setu radoval Brit.

Murray porazil v repríze finále z roku 2010 Federera 6-4 6-4 a v Šanghaji může triumfovat třetí rok po sobě. Z celkově 12 zápasů ztratil pouhé dva sety - loni s Wawrinkou a včera se Štěpánkem.

Federer se proti vítězi US Open prakticky celý zápas bránil, čelil 11 brejkbolům a nezvykle hodně kazil. V jednom gamu dokonce udělal tři dvojchyby za sebou.  I přes dnešní porážku setrvá v čele žebříčku ATP a světovou jedničkou tak bude celkově už 300. týden.

Pětadvacetiletý Murray se se svým vrestěvníkem Djokovičem utká v této sezoně už pošesté. Naposledy se střetli ve finále US Open, kde britský tenista po pětisetové bitvě slavil svůjh první grandslamový titul.

Štěpánek je ve finále čtyřhry
O titul v Šanghaji bude bojovat druhý český daviscupový reprezentant Radek Štěpánek. Spolu s letošním tradičním partnerem Leandrem Paesem z Indii porazili v semifinále hladce 6-0 6-2 chorvatsko-brazilské duo Marin Čilič a Marcelo Melo a postoupili do třetího finále za sebou. 

Po porážkách na US Open a minulý víkend v Tokiu budou již jistí účastníci Turnaje mistrů do třetice usilovat o titul proti indické dvojici Mahéš Bhúpathí a Rohan Bopanna.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 3.531.600 dolarů):

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (2-Srb.) -
Berdych (4-ČR)
6-3 6-4
Murray (3-Brit.) - Federer (1-Švýc.) 6-4 6-4 

Čtyřhra - semifinále:
Paes/Štěpánek (4-Indie/ČR) - Čilič/Melo (Chorv./Braz.) 6-0 6-2
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

124
Přidat komentář
smazaný uživatel
Včera bylo třináctého, takže kromně pár negativních rodinných příhod došlo i k tomu, že prohrál Berďa, Roger a navíc....Volby dopadly tak, že příštího debla si asi zahraji v exilu.!
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2012/10/Features/FedEx-Reliability-Current-Tiebreak-Records.aspx

Zajímavý článek o úspěšnosti v tiebreacích v roce 2012. Poměrně překvapivě na prvním místě Darcis, následovaný Murraym a Isnerem.
Reagovat
tommr
trochu překvapivě se ho zúčastní i Tomáš Berdych a Tsonga, kteří by se - pokud půjde všechno podle papírovejch předpokladů - mohli setkat ve finále. To by mohla bejt zajímavá repríza čtvrtfinále ze Šanghaje ... :)
Tomáše ovšem budou ještě předtím čekat Monfils a Almagro což nejsou zrovna lehký soupeři a mohli by mu cestu do finále zhatit ...
Reagovat
Fandina
Aha, takže boj o Londýn a šesté místo pokračuje ne?
Reagovat
tommr
pro Tomáše je to spíš jen boj o to šestý místo v žebříčku - pokud by totiž Tsonga ve Stockholmu získal titul tak by ho zase předstih ... :)
Co se týče TM tak tam to má podle mýho Tomáš už na 99,9% jistý a Tsonga bude o poslední dvě místa na TM bojovat na dálku s Del Potrem a Tipsarevicem (oba hrajou tenhle týden ve Vídni) ... :)
Reagovat
Fandina
Jo tak dík. Super. Tak hlavně že Tom ho porazil včera. To bylo důležité a jinak ve Stokholmu udivíme. Držím palce Tome pojď!
Reagovat
tommr
vítězství nad Tsongou v Šanghaji bylo pro Tomáše samozřejmě mnohem důležitější než by bylo případný vítězství ve Stockholmu, ale i tam by se to šiklo - Tomášovi by se další titul moc hodil ... :)
Reagovat
VlS
loňskou Vídeň, kde vyhrál, ale je tam časový posun, do součtu roku mu ale ani výhra ve Stockholmu nic neřeší.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt?!:-o
Reagovat
smazaný uživatel
Dalo se to čekat!:-(
Reagovat
Stan_Borowitz
"Andy Murray stejně jako ve finále US Open i v Šanghaji porazil Rogera Federera." To je jak z Rádia Jerevan :-)
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
Stan_Borowitz
Děkuji provozovateli Tenisportálu za to, že opravil svou chybu v expresních zprávách. Ještě jednou - děkuji...
Reagovat
dappe
Federer nehrál dobře celej turnaj(ale zase nějaká tragedie to nebyla), takovej výkon jsem dnes zhruba očekával, navíc možná servis mu šel ještě méně, než v předešlých zápasech na tomhle turnaji. Celkově jsem od něj očekával lepší výkony v Šanghaji. Murray se dokázal zlepšit a dneska zaslouženě vyhrál, jeho výkon mě překvapil.

Boj o pozici jedničky si Federer pokazil hlavně na USO. Těch 300 týdnů se nakonec povedlo a ted se snad dobře připraví na halové turnaje a zakončí dobře sezonu. Já jen doufám, že ještě nehodlá končit......
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jeden zápas som nevidel..No vysledky vyzerajú celkom hladko..To bol medzi súpermi až taký rozdiel?..
Reagovat
smazaný uživatel
ano. Jeste nejake otazky?
Reagovat
Stan_Borowitz
Federer udělal tři dvojchyby v jedné hře. To je, řekl bych, naprosto vyčerpávající charakteristika druhého semifinále...
Reagovat
Pe3k
6:4, 6:4 je hladko? Možná tam u vás :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mal by som ich este niekolko, ale myslím ze jedna s provokačným nádychom celkom stačí ;)

Úprimne mi však tenis chýba, posledné týždne nie je na sledovanie čas..Videl som akurat uryvok vcerajsieho zapasu Noleho s Tommym a už teraz sa teším na novú sezónu, kedy to pre nás Nadalovcov dostane opat zmysel..Pekný víkend všetkým..;)
Reagovat
smazaný uživatel
dekujeme za prani, doufam, ze jsi se sebou spokojen. Jinak - bylo tak paradne, ze jsem zapasy taky nevidela.. ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne to Fedrer prohrál schválně.
Reagovat
Fandina
Proč schválně?
Reagovat
Fandina
Pod článkem se Štěpánkem máš odpověď a návrh na tvojí omluvu za to, že jsi řekl, že je Štěpec křivák a já za to že prohlašuji, že jsem hloupá. Bereš?
Reagovat
Stan_Borowitz
Provokativní odpověď na Forehandovu provokativní otázku...
Reagovat
Stan_Borowitz
četl jsem a odpověděl jsem. Pro jistotu - aby někdo, kdo bude to tady bude číst, nebyl uveden v omyl: NIKDE jsem neřekl, že je Štěpánek křivák. To je hrubá dezinterpretace mé kritiky za to, jak se zachoval v zápase s Isnerem.
Reagovat
smazaný uživatel
:)..Bol to skôr šťouch než provokácia..Netreba brať ten tenis tak smrteľne vážne..Ale uznávam, že každý máme tú hranicu niekde inde...
Reagovat
Stan_Borowitz
Vždyť jo, já to tak beru. Copak by někdo mohl vážně uvažovat o tom, že by Federer udělal v jedné hře tři dvojchyby jinak než úmyslně?
Reagovat
Fandina
Forehand, Stan_Borowitz šťouchance, prvokace dobré, jen škoda, že jste se museli domluvit že o ně šlo. Na druhou stranu, alespoň jsem to pochopila i já ... takže díky ... úsměv
Reagovat
Fandina
Tak dík za odpoveď na tu sázku o Štěpcovi, sice si trvám na svém, ale ty také, škoda no, chtěla jsem omluvu. Tak příště a třeba při něčem bohulibějším ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, ako inak :))

Ja si myslím, ze sme sa na tom nemuseli dohodnut..Mozno skor ozrejmit ostatným, ktorí to nepochopili na prvý pohlad..Samozrejme nie preto, ze by neboli chápaví, skor preto, že nepoznajú naše zvyky..
Reagovat
Fandina
Forehand na tak úplně dvojčata tedy nejste ... ale proto jsem to psala, že díky za vysvětlenou ... a jsi taktní, určitě tu jsme různě chytří i hloupí ... jak jinak ... úsměv
Reagovat
gigin
Tvl už ať ten Rafa hraje, nebo ty se z toho definitivně zblázníš :DD VAMOS RAFA!!!!
Reagovat
Fandina
gigine ... naopak, Forehand má právě velký nadhled že tak nemusí sledovat svého koně. A je volný ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, souhlas, snad se příště hráči budou chovat tak, aby jediné, o čem budeme mít důvod se bavit, byla jejich hra...
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz chování na kurtu je na tenistech, tady lze ovlivnit psaní o nich a to už záleží na každém z nás, ale to je už moc filosování a ne o fandění a tenise ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
H2H 8:7 ve prospěch Djokoviče, letos hráli spolu už 5 zápasů, bilance 3:2 pro Murrayho. Před SF bych jasně volilk jako favorita Djokoviče, teď po výkonu Andyho dávám tak 55:45 pro Noleho, vyhrát můžou ale oba. Na další duel dvou nejlepších obouručných bekhendů a dvou nejlepších hráčů returnu se těším. Mimochodem, Andy ještě v Šanghaji není poražen, 2009 nestartoval a od té doby všecko vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě stojí za zmínku jejich bilance ve finálových zápasech: 4:2 pro Andyho.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to, až tak jsem to nezkoumal. Zkusím namátkou všechny zápasy jo?

Takže výhry Andyho: Cincy 08, Miami 09, US open letos a Cincy 2011.

Nole: AO 2011 a letos Miami.

Jsem ale šikovný :D
Reagovat
smazaný uživatel
jj :D
Reagovat
a.magerova
A zítra TO mám bez nervů :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Come on! Parádní výkon, některé až zbytečné chyby, ale převažují pozitiva, výborný return, skvělý bekhend a hodně solidní forhend. Prostě takhle by měl Andy hrát každý zápas, ne jenom proti těm třem. Roger naproti tomu takový nemastný neslaný, dost chyb, servis taky nic extra.
Reagovat
smazaný uživatel
Pohledem k dnešnímu zápas, Murray vyhrál 87% výměn po svém 1. servisu, Federer 66%. A hlavně po druhém podání Federer 34% (Murray tedy 64% výměn po 2. podání Rogera). Celkově ve všech statistikách Andy lepší, ale tohle mě zaujalo, demonstrace obrovských kvalit na returnu a špatného dnu Federera na servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
I když měl Roger 59% a Andy 53% prvního podání do dvorce.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc mě zaujalo, že měl Andy o dost víc vítězných úderů.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, hned v 1. gamu jsem viděl, že to bude ok, i kdyby prohrál. Prostě takhle nažhavený a agresivní nebyl od olympiády.
Reagovat
Nola
gratulácia víťazom, spokojnosť veľká, a na záver poďakovanie Andymu za 240 bodov do rebríčka ATP
Reagovat
gigin
Tak gratulka!! Andy vynikající!! Uvidíme se zítra :)
Reagovat
Nola
čítaš mi myšlienky:D
Reagovat
gigin
Jo, to já dělám běžně :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, jasně, plán nám vyšel. Nakonec ani Mutademus s tím vypráskáním nebyl zas až tak daleko :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec nám to vyšlo. Přiznám se že sem moc nevěřil. Dneska skvělý return. Takový palby to bylo neskutečný! Je dost zajímavé, jak jeden den zahraje bídu a druhý den je vynikající. Federer dneska docela tragédie na servisu 3 DF v řadě jsme snad nikdy neviděl a že zrovna Federer by to spáchal, to by mě teda ve snu nenapadlo.

Takže po měsíci znova: http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/09/10/article-0-14E4465D000005DC-37_634x414.jpg
Reagovat
gigin
Jas, vše ok :)) Jo a jak tu zmiňoval tomasinho, ty buď vole rád, že to tak dopadlo!! Sice to nebylo úplné vypráskání, ale i tak :DDDD To bys tu měl dlouho na talíři :DDDD
Reagovat
Sonja
Na zítřejší finále se těším. Viděla jsem hrát na tomhle turnaji Federera i Murrayho před dnešním semifinále a říkala jsem si, že jestli takhle blbě budou hrát v případnym finále proti Nolemu, můžou si rovnou sbalit. Každopádně dnes Murray podal skvělý výkon, takže je finále otevřené...pokud budou oba hráči předvádět alespoň svůj optimální výkon a Andy nebude příliš pinkat, můžem se těšit na super zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je mi jasný. Přitom sem napsal jenom, že chci aby to tak bylo ne že to tak bude, ale asi bych to nevokecal. :D

Jinak už si viděl los Vídně. Měl by ses začít strachovat o Jankelu. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mohlo by se i splnit opáčko US Open :)
Reagovat
gigin
Ernest!!!!! Jinak mi Tipsu ani nepřipomínej. Díval jsem se, jak hrál s Tommym. Byl otrávený, nepříjemný i na ballboys. Poprvé v životě jsem ho takhle viděl. Fakt jsem byl na něj naštvaný a přál jsem mu, ať hukne co nejdřív a nejvíc!!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jj když teda porazí Devvarmana. Ten letos odehrál jen 5 zápasů a všechny prohrál, to snad musí vyhrát i kdyby sebevíc nechtěl.
Reagovat
gigin
Tak na ten duel jsem fakt hodně zvědavej!! Budou to dávat někde v telce, nevíš??
Reagovat
smazaný uživatel
Asi ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohu se zeptat?
Jak dopadl Federer?
Reagovat
Vojtiik
dostal přes pejču a nutno rict ze dneska si zaslouzil
Reagovat
spaniel
Andy zaslouzene, Roger s timto vykonem nemel narok. Katastrofalni podani. Jsem zvedavy na finale, Novak se zda byt v hodne dobre forme, myslim, ze Andyho da.

Andy mi mohl prestat s tim jeho lamentovanim. Po kazde chybe komedie s lamentovanim, grimasami, pripadne fackovanim.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, na jeden game střecha. Snad se Andy nenechá vykolejit a už to dopodává. Body potřebuje jako sůl, už ztratil něco v Tokiu, takže v Šanghaji to finále musí udělat. A navíc po tak dobrém výkonu, zbytečné chyby tam jsou, ale pořád je to nesmírně kvalitní od něj, bekhend prostě aboslutní špička a forhend dneska taky na svoje poměry hodně dobrý. Snad tam pdo střechou teda šoupne nějaké to eso a ukončí to.
Reagovat
J.M.
Střecha pomáhá podávajícímu. Jedině že by ho rozhodila ta pauza.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. Já myslel, že jí zatahujou hned a oni čekali, jestli se rozprší a až teďka začnou. Každopádně pěkně vymyšlený stadion, střecha z lístků vypadá působivě.
Reagovat
tommr
jj ta střecha je zajímavě udělaná. Škoda, že neukazujou jak se to zatahuje - docela by mě zajímalo jak ty listy dávaj dohromady ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, škoda, že to neukázali.
Reagovat
Bob
dneska hraje famózně. Roger nemá šanci. Ten jeho return co předvedl je špičkový.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je parádní, brejnkout ho měl zž v tom 1. gamu, ale bekhend prostě top class, tohle prostě krom Djokoviče z BH nikdo neumí. Přidal se i forhend.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že tak nehraje i proti slabším hráčům a vypne se jenom proti těm silným.
Reagovat
anajka
Roger, dnes tragické podanie. Takto podávať som ho ešte nevidela.
Reagovat
rod_laver
Murrayho return je špičkový, ale jak se tak na něj dívám..nezbláznil už se úplně?
Reagovat
Vojtiik
Co se tam deje sakra? ted jsem chvili nekoukal a neco debatuji a hraje hudba
Reagovat
J.M.
Pár kapek deště, přestat hrát, nepřestat, zavřít střechu, nezavřít... Nakonec nezavřeli a hrají dál.
Reagovat
J.M.
Jinak ta hrající hudba, to je tradiční píseň při těchto příležitostech - Raindrops Keep Fallin' on My Head...
Reagovat
Vojtiik
vim co je to za song.. BC&SD mam nakoukano:)) spis me fakt zajimalo co se delo, diky
Reagovat
J.M.
To, co se dělo, bylo řečeno právě tou písní. :-) I na jiných turnajích ji k tomuto účelu pouštějí.
Reagovat
Nancy_z
Roger asi radši debatuje, než hraje... zvlášť, když se mu nedaří ;-)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
zajímalo by mě, jak se Tomasinhovi a spol. poslouchá ten komentář na Nova sportu. Ten chlap má snad hlavu zaraženou v Rogerově zadnici.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je prvym ani posledným..Tendenčný komentár je pri zápasoch Federera celkom bežný..
Reagovat
smazaný uživatel
3 dvojchyby za sebou? :D:D:D BRAVO KRÁLI :D:D
Reagovat
Heather_Fedex
jeste ze to nevidim
Reagovat
Pe3k
Však to je jen další z dlouhé řady Rogerových rekordů...
Reagovat
Heather_Fedex
ale zase roger o uplne vsechny rekordy nestoji :)
Reagovat
J.M.
Roger v poslední době bourá především takovéto rekordy. Nejhorší výkony ve své kariéře, největší počet dvojchyb po sobě... Je mi to líto, ale s takovouto hrou si už být jedničkou nezaslouží. Je vidět, že náročná sezóna mu tak rozhodila program, že už v posledních měsících jen improvizuje, do turnajů nechodí řádně připraven...
Reagovat
smazaný uživatel
připadáš si v pohodě? co to blábolíš? běž si raději chatovat někam k piškvorkám a zkus nás neobtěžovat svým přechytralým komentářem.
Reagovat
smazaný uživatel
pro J.M.
Reagovat
J.M.
Víš jak se pozná zbabělý diskutér? Mluví za sebe v množném čísle.
Reagovat
spaniel
Mluvi i za me.
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě rozhodně taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Este pred par tyzdnami sme mali horucu diskusiu, kedy si sa ma snažil presvedčiť ze Roger prezíva skvelú sezonu a hrá snad svoj najlepší tenis..Pomerne rýchlo meníš názory.
Reagovat
J.M.
Střet s lidskou hloupostí je jedna z nejbolestivějších věcí v životě, ale aspoň bodově: to, že si myslím, že na jaře hrál Federer svůj nejlepší tenis, a teď na podzim hraje mizerně, není změna názoru. Nejsem blbý fanatik, abych posouzení něčí hry měl jednou pro vždy dané (na základě oblíbenosti) bez ohledu na tu hru. Už od léta je na tom Roger herně hodně bídně, s jediným vzepětím v Cincinnati. To, že za to může úsilí, které ho stály ty skvělé výkony v první půli sezóny, kvůli čemuž teď nemá ani optimální harmonogram ani přípravu není jen můj názor, ale v podstatě to, co říká i Roger (na americkou sezónu se podle svých slov nemohl připravit pořádně, a i teď do Šanghaje se rozhodl nastoupit až na poslední chvíli). Nejlepší hráč podzimu je zatím prostě Djokovič, a to celkem hodně přesvědčivě. Pokud se nestane nic mimořádného, tak ta první pozice za pár týdnů mu bude patřit právem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že máš mandát na posudzovanie ludskej hluposti, prave naopak, tym ze sa o to pokusas ukazujes vlastnú slabost..K tomu zvysku. Naozaj sa s tebou nemám cenu doťahovat, obhajil by si aj Hitlera..Obaja vieme o com bola rec, ak si nepochopil pointu skus sa hlbsie zamysliet..
Reagovat
Pe3k
Zatím super. Break a pak hned re-break. Come on Roger!
Reagovat
Chrenda
Turnaj vyhraje Fedex a znovu všem dokáže, že je nepřekonatelná jednička!
Reagovat
tommr
Djokovic měl zápas pod kontrolou od začátku až do konce. Rozdíl mezi oběma hráči byl znát hlavně v důležitejch momentech kdy Djokovic dokázal předvést skvělý údery zatímco Tomáš v nich naopak předváděl zbytečný chyby ...
Začíná to vypadat, že z Djokovice má Tomáš nějakej komplex - podobně jako ho měl v minulosti třeba s Davydenkem ...
Reagovat
Fandina
Tak jasně, že Nole hrál dnes naprosto super a nedal Tomovi šanci. On se snažil, zkoušel a nic nic nic no třeba bude šance příště, myslím, že Nole dneska šel od začátku za svým a má fakt formu. Tom chtěl až mu to svazovalo nohy. A uvidíme, jak příště. Určitě Tom něco vymyslí. Věřím tomu.
Reagovat
gigin
Na fejsbůčků má celkem dobrý koment :))
http://www.facebook.com/home.php#!/tomasberdych?fref=ts
Reagovat
Heather_Fedex
"We are proud of you Tomas"
Reagovat
gigin
Rafaela Gutierrez - We are proud of you Tomas :DDD
Reagovat
Heather_Fedex
pribuzny/kondicni trener to asi nebude ;)
Reagovat
tommr
a proč by nemohla bejt? Postup do semifinále Masters je pro Tomáše velkej úspěch a porážka s Djokovicem není žádná ostuda ...
Reagovat
gigin
Heather: Kdo ví!! :DD
tommr: Určitě ano!! Ale nedávno se to tu řešilo. Monty a spol kdo je na koho hrdý. A že je to nonsens a tak :))) Jinak se určitě Tomík nemá proč stydět. Nole hrál ale opravdu dobře. A jak si psal, v důležitých momentech byl prostě lepší.
Reagovat
Heather_Fedex
tak ale aspon je videt, ze tenhle vyraz "jsme na tebe pysni" nemusi napsat jenom ten, kdo se na uspechu hrace primo podili
Reagovat
tommr
sorry že jsem to nepochopil, ale já mám dneska nějaký dlouhý vedení. Tý debaty jsem se přitom aktivně zúčastnil ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
jak muzete srovnavat cestinu s anglictinou, ve ktere jsou tyhle vyrazy inflacni a kdekdo mi napr. napise "draha sojko," :-) aniz by me v zivote videl. Ale koukam, ze je to proste "epicka" bitva! ;-)
Reagovat
gigin
tak jenom tak prckujeme. Jéžíííš :))
Reagovat
smazaný uživatel
mne uz je to fuk, jsem dneska zklamana.. :-( Jedine, co me opravdu tesi je, ze jsem se na rozdil od Forehanda povsimla, ze kazdy ze souperu dnesnich zapasu ziskal rozdilny pocet gemu a bystre jsem usoudila, ze mezi nimi byl opravdu tento rozdil a nemusela jsem se nikoho ptat... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a gratulka, doufam, ze posledni.. :-)
Reagovat
gigin
já tvé zklamání chápu a taky raději nikde nevyrypkuju. Navíc po včerejšku na to ani nemám moc náladu :( Jinak v první setu Novak vedl už 5:1, podával, měl setbol, tak ten rozdíl mohl být ještě větší. První set by tomu do tej chvíle i odpovídal. Pak se ale Tomík po Djokově zaváhání chytil a dokonce měl brejkbol za stavu 3:5 a mohl být zpátky ve hře. Nestalo se a ve druhém setu podle mne zbytečně diskutoval se sudím a toho trošku rozhodilo. Rozhodl jeden brejk. Já osobně jsem byl v pnutí až do konce. Já to neumím tak odborně hodnotit jak ostatní, tak se nezlob, že ti to popisuju takhle :DD Ve druhém semi mne Andy překvapil svou aktivitou, luxusními returny a opravdu měl dnes parádní BH. Roger mi přišel pak nějaký odevzdaný, nevím. Servis špatný. Andy mu to hodně tlačil do BH, tam pak chyboval. Nepřišel mi v nějaké oslnivé formě. Tím nesnižuju výkon Andyho. Tož tak :DDD
Reagovat
gigin
Jj, díky moc. Od tebe je to vždycky milé a potěší to ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem zklamana i za Sam, takze uz radeji.... A diky moc za report, ja prece vubec nic "odborneho" nepotrebuju, taky nejdriv posuzuju zapas opticky a emocionalne, mozna to jen vic "citim v ruce" .. pak treba kouknu na STATISTIKU, coz jsem, bohuzel, dneska udelala.. atd. :-)
Reagovat
VlS
Tom nezopakoval včerejší výkon a udělal docela dost UE. Asi tam hraje roli psychika a blok. Nole hrál dobře, i když jsem ho už viděl hrát líp.
No nic, i tak dobrej výsledek pro Toma. Teď budu fandit Andymu.
Reagovat
smazaný uživatel
Idemo! Teď fandi ty nám.
Reagovat
gigin
Jas!! Fandím a dokonce po dlouhé době si vsadím :))) Come on, Andy!! :DDDD
Reagovat
Bob
jsem s vámi pánové :)
Reagovat
Sonja
Záznam zápasu vysílají dneska v 22:00 na NS...pokud jste ho zaspali jako já:-D
Každopádně s výsledkem jsem velmi spokojená:-)...
Reagovat
rubens
Užij si svoji chvilku slávy, Vlčáci sílí a je jich hafo! Počkej na jaře:)
Reagovat
Sonja
Nerozumím:-)
Reagovat
gigin
Tak jukni pod článek s Watsonovou ...
Reagovat
rubens
V klídku, jenom malá narážka na to, že Nole sice nyní hraje opravdu
výborně, ale příští rok to asi nebude mít jednoduché. :)
Reagovat
Sonja
Hlavně tenhle rok to měl hodně těžké, když musel obhajovat tolik titulů z loňska... teď je podle mě naprosto v klidu. Jako já. Pozice no.1 mě tolik nezajímá, pro mě je ten vrchol prostě vyrovnaný a že někdo musí být no.1, někdo 2, někdo 3, to je fuk...ve vzájemných zápasech není nikdo z nich favorit.
Reagovat
gigin
Nikdy to nebude mít jednoduché.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist