Berdych se Štěpánkem vyhráli čtyřhru, Česko - Srbsko 2:1

7. 4. 2012, 17:40
Aktuality 50
DAVIS CUP - České tenisty dělí jeden bod od postupu do semifinále Davisova poháru. Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem dnes na antuce v pražské O2 areně vyhráli čtyřhru nad párem Nenad Zimonjič a Ilja Bozoljac s přehledem 6-4, 6-2 a 7-6.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych (© daviscup.com)

"Byli jsme od začátku lepším týmem, i když jsme si to v úvodu třetího setu zkomplikovali, ale dotáhli jsme to a předvedli skvělý týmový výkon," řekl Štěpánek v České televizi. "Jsem rád, že se nám to vždycky dobře sejde a jsme schopni se doplnit. Mám radost, že nám to jde a děláme body," prohlásil Berdych.

Po dvou dnech vedli Češi nad Srby 2:1 i předloni v semifinále v Bělehradu, ale náskok neudrželi a prohráli 2:3. Srbsko tehdy mělo v týmu aktuální světovou jedničku Novaka Djokoviče, který v Praze chybí, jelikož týmovou soutěž kvůli olympiádě vynechává. "Byli jsme ve stejné situaci v Bělehradu, prohrávali jsme, ale v závěrečných dvouhrách jsme to otočili. Zkusíme to tady zopakovat," uvedl srbský kapitán Bogdan Obradovič.

Přidat třetí český bod může světová sedmička Tomáš Berdych, jenž se v úvodní nedělní dvouhře od 13:00 střetne v souboji týmových jedniček s osmým hráčem žebříčku ATP Jankem Tipsarevičem. "Jsem v ideální pozici. Cítím se dobře, mám za sebou dva dobré zápasy a zkusím to přenést co nejvíc do neděle," řekl Berdych. O poslední bod by pak měli bojovat Štěpánek s Viktorem Troickým.

V pátečních dvouhrách porazil Berdych hladce Troického, Štěpánek pak nevyužil tři mečboly a prohrál s Tipsarevičem v pěti setech.

Nad Štěpánkovým startem ve čtyřhře proto visel otazník. Třiatřicetiletý tenista dohrál po půl jedenácté večer a v závěru dvouhry měl křeče. "Byl unavený, spal jen pět hodin, ale je to tak důležitý zápas," oznámil Navrátil, že Štěpánek čtyřhru nevynechá.

Na kurtu působil Radek Štěpánek svěže a předváděl technické finesy - jako třeba přesný lob. Hlavně měl vedle sebe Tomáše Berdycha, který hrál stejně jako ve dvouhře výborně. Přesně returnoval a jeho tvrdé údery odzadu dělaly srbskému páru velké problémy. K tomu Berdych přidal i nekompromisní voleje a bezchybné smeče.

Nominace Ilji Bozoljace do čtyřhry k Zimonjičovi byla nečekaná. Spíše se očekávalo, že nastoupí Tipsarevič. "Zvolil jsem Bozoljace a Zimonjiče, protože hrají dobře, ale musím českému páru pogratulovat," řekl Obradovič.

Štěpánek s Berdychem vyhráli společně v Davis Cupu už desátou čtyřhru
Po úvodních čtyřech gamech prvního setu se Češi při podání soupeře dostali do vedení 40-15 a hned první brejkbol proměnili. Další šanci zvýšit už na 5-2 ale Berdych se Štěpánkem nevyužili a místo toho při podání Radka Štěpánka Srbové srovnali na 4-4. Hned poté ale ztratil Zimonjič podání a domácí tým si už první set ujít nenechal.

I do druhé sady vstoupili lépe Češi, když za stavu 1-1 Štěpánek parádním lobem přehodil Srby stojící u sítě a Zimonjič tak už potřetí v utkání prohrál svůj servis. Podání si poté v pátém gamu prohrál i Bozoljac a druhou sadu poměrně jasně získali opět domácí.

Začátek třetí sady patřil srbské dvojici, když Zimonjič s Bozoljacem sebrali Štěpánkův úvodní servis a dostali se do vedení 2-0. Následně si mohli Češi i před zraky Štěpánkova bratrance Jaromíra Blažka vzít podání zpět, ale ani šest brejkbolů jim k tomu nestačilo a české duo prohrávalo 0-3. V pátém gamu vedlo Srbsko už 40-0, jenže Štěpánek s Berdychem zahráli 5 vítězných míčů v řadě a využitým brejkem se vrátili do boje o třetí set. Ten nakonec vybojovali ve zkrácené hře, kterou vyhráli 7-4 a připsali si jubilejní desátou daviscupovou deblovou výhru.

Štěpánek potvrdil, že se mu letos ve čtyřhře nadmíru daří. V lednu se radoval ze svého premiérového grandslamového titulu, který získal na Australian Open spolu s Indem Leanderem Paesem, a na DC přijel po nedělním triumfu v Miami.

- DAVIS CUP ČTVRTFINÁLE -
(Česko, Praha / antuka, hala)
kompletní výsledky (06. - 08. 04. 2012)

Česko - Srbsko 2-1 ... po sobotních čtyřhrách
pátek 6. dubna 2012:
Berdych - Troicki 6-2 6-1 6-2 ... (1-0)
Štěpánek - Tipsarevič  7-5 4-6 4-6 6-4 7-9 ... (1-1)

sobota 7. dubna 2012:
Berdych/Štěpánek - Bozoljac/Zimonjič 6-4 6-2 7-6 ... (2-1)

neděle 8. dubna 2012:
Berdych - Tipsarevič
Štěpánek - Troicki

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
bude 3/0 na sety pro Tomika, potom Janko muze usit na Stepu treba pokus o vrazdu a bude mu to houby platny.
Reagovat
Sonja
Měl by se tu u přidávání komentáře zavést opis kódu z obrázku, vsadím se, že tady Rožér by s tím svým iq houpacího koně neprošel...áchjo:-)
Reagovat
Roger_Federer
A z čeho usuzuješ, že mám iq houpacího koně? Že nemám Srbské,nacionalistické,stebou souhlasící názory?
Reagovat
Sonja
Ne, ty trolle, já dokážu přijmout názory jiných lidí, ale neskutečně mě iritují zabedněnci, jako jsi ty, kteří si neustále melou ty svoje nesmysly, aniž by je měli čím podložit. Psala jsem ti už níž, abys na mě přestal reagovat, nechápu, co ti na těch pár slovech není jasný.
Jsem akorát tak znechucená, když vidím, jak jsou někteří lidi hloupí, skutečně. Neber to jako urážku, je to prostě tak a je to smutné.
Nebudu na tebe dál reagovat, ani přímo, ani nepřímo. Ahoj.
Reagovat
Roger_Federer
Já jsem narozdíl od tebe svuj názor na věc nenutil nikomu..Pouze diskutoval a nepustil se do žádných osobních inzultací,ani moje komentáře nejsou psané v duchu osobní zainteresovanosti na věc,jako by si byla Srbka/Srb a hájila tady svoji menšinu v pražské hale:)..Navíc si nepodložila vubec nic!, nikde není prukazné co mu Štepec řekl, ani není nikde fotka která by zachycovala VZTYČENÝ!!!!PROSTŘEDNÍČEK.Takže je to tvuj názor:),který jako první vyslovil Jarko Tipsarevič a ty ho papouškuješ:)..O tenise toho vím dost, takže vím že ve vypjatých
sápasech se takové veci prostě stávají.A vlastně mě osobně je to fuk,Štepánek u mě nijak neklesl po tomto idcidentu,rozhodně nebudu pachat sebevraždu že jsem Čech,jako nekteří malomyslní tady..
Reagovat
Roger_Federer
ješte přidám SVUJ! názor na nick Sonja

Pravdepodobně, některý zdejší starý prudič, který převlekl kabát do nového nicku, celý den sedí doma u internetu a baví ho jak se tady může dohadovata prudit české fanoušky...Skrytá identita je mocný nástroj:)..
Reagovat
Roger_Federer
Máš neuvěřitelnou výdrž, ocenuju, už 24 hodin tady obhajujěš "svoje" Srbsko..Otázkou je proč?Jsi o tom svém názoru tak přesvědčená,že tady sedíš celý den:) a všem odepisuješ?Nebo tě to prostě baví se tady tu blbost prezentovat??
Reagovat
smazaný uživatel
můžete mi prosím někdo říci, za jakého stavu proti Jankovi, štěpánek ležel na té zemi?? nemůžu to najít :D děkuji
Reagovat
Mark976
Ony ty scény od Srbů jsou dobře promyšlené... Ví, že nemají na to naše kluky porazit, tak zkouší variantu, aby se měli na co vymluvit! Takže v Srbsku budou za hrdiny, kterým bylo ublížené a u nás se bude rozebírat, jestli jsem to vyhráli zaslouženě...to je ten rozdíl v nacionalismu. Chybí nám, stydíme se za to, že jsme češi a to by chtělo změnit!!! Náam se stačilo v rámci federace rozdělit domluvou, oni museli bojovat ve válce a zůstalo jim to!
Reagovat
Sonja
Ty si myslíš, že se budou vymlouvat na "podání ruky" Štěpánka? To by moc nedávalo smysl, nemyslíš? :-D
Reagovat
Mark976
ne na podání ruky, ale na atmosféru, hostující prostředí. Na prohru s celkem, který nemá chování, který neumí prohrát zápas, na všechno možné. Tipsarevič si vymyslí nějakou verzi, aby byl hrdinou a my ti nejhorší, to se neboj. To je ten klasický jugoš, který vypadá a chová se stejně, jak kdysi všichni jeho krajané na našich diskotékách...namyšlený, rádoby atraktivní cizinec , po kterých pásly naše hliupé slečny
Reagovat
Sonja
Ale to se nedá označit za výmluvy. Určitě nebudou říkat "prohráli jsme proto, že soupeři nebyli vychovaní", atp...kravina. Samozřejmě fanoušci Srbů budou nadávat na všechno možný (i v případě výhry ovšem), ale to je stejně normální, jako je to normální tady.
Že sis kvůli jistýmu jugošovi kdysi nevrznul není problém Tipsareviće, nechápu, proč o tom mluvíš...:-)
Reagovat
Mark976
v tom to nebude, jsem na chlapy:o))) trošku minela v Tvých sebejistých odpovědích:o)) takže se bavíš s gay člověkem, pokud by jsi to nepochopil/a , který se ovšem dívá an tenis ne kvůli chlapům, ale kvůli výkonům a docela mě baví ty diskuze tady, které vyjadřují náklonost a sympatie k někomu, něčemu...já jsem čech a stojím za českým týmem za každou cenu, v DC obzvlášť, je to prezentace našeho národa, kde jsme se narodili a pokud je člověk kvalitně vychovanej a vzdělanej, tak pochpí, že se patří, sluší a mělo by se cítit hrdej za to, že je čech a tím pádem i fandit čechům v jakémkoliv odvětví, kde jsou dobří!
Reagovat
Sonja
Promiň, že se tak neomaleně zeptám, ale gayové snad nevržou?:-D

Super, že za nimi stojíš, tak by to mělo být.....
Reagovat
Mark976
jo jasně že vržou a rádi, ale ne s hloupýma slečnama na diskotékách, které balí cizince:o))
Reagovat
Sonja
Fájn, dostal si mě:-)
Reagovat
Mark976
o to mi nešlo:o) hlavně zítra fandi našim a ne tomu, jak říkají holky hezounovi Jankovi. To můžu říct, že v top 20 je 5 hezčích:o))
Reagovat
Sonja
Já nefandím Jankovi proto, že je hezoun...takovej typ holky vážně nejsem, aby nedošlo k omylu.:-)
Ale když jsme u toho, musím uznat, že hezoun je:-P
Reagovat
Mark976
ale fandíš mu... to jsi jedna z mála:o) já teda víc ze srbů fandím troickimu, je mi víc sympatický projevem i tenisem - vím, že je hooodně nevyrovnaný, ale když se mu daří, tak je dobrej. A pokud bych bral hezouny, tak vysloveně je to Giraldo, Isner a Dimitrov:o)
Reagovat
Roger_Federer
Tady sis trošku nabehla?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, myslim, ze je to presne tak. Rada ceskych sebemrskacu by mozna sla za hezouckeho Janka horet na hranici, ale me osobne se to jevi cele jako velke herecke predstaveni. Vsechny dosavadni zapasy mam stoceny a inkriminovane okamziky jsem si nekolikrat prosel a jasne z nich vyplyva, ze Tipsa je proste ulhana primadona, nicmene herecky nadana. To jen potvrzuje jeho "silly sissy pussy" chovani na Twitteru. Normalni chlap by se na todle uz davno vy.ral, nebo by to vubec neresil, tak jako dneska Radek to nepodani ruky s naslednyma urazkama v tisku. Nepodani ruky po ctyrhre mi totiz ubohost chovani Srbu jen potvrzuje. Smekam pred Radkem, protoze ten tam jasne jde hrat tenis za CZ a zjevne ho nic jineho nezajima a neresi to. To cenim a doufam, ze skutecni fanousci ceskeho tymu take a ze Balkanci pujdou zejtra domu s neporizenou.
Reagovat
milos68
Tak po včerejšku se zas stydím ,že jsem Čech. Nestačí jak se chová Berdych ale už i Štěpánek. Fakt se včera ukázal.Ostuda celé ČR !!! Já být J.T.tak mu jednu fláknu LIVE mezi oči! Doufám, že si spravím
chuť na FED CUPU v Ostravě.
Reagovat
smazaný uživatel
A ja se stydim za takoveho cecha jako ses ty.
Reagovat
Mark976
souhlasím s Tebou!!! stydím se za čechy, co dají na pomluvy nějakého provokativního jugoše:o)) a ani je nenapadne, že by to bylo jinak:o)
Reagovat
Roger_Federer
Emigruj do Srbska
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopil jsem tah srbského kapitána, nasadit Bozoljaca, asi nechtěli ještě další konfrontaci po včerejším závěru.To se jim ale asi nevyplatí.
Reagovat
smazaný uživatel
posetrili singlisty...
Reagovat
smazaný uživatel
Nenad byl zcela jasný, ale šetřit singlisty a nasadit v kotli nezkušeného autsidera?
Reagovat
smazaný uživatel
jen hledam odpoved, ja to nehajim... kazdou jejich chybu vitam. :-)
Reagovat
Sonja
Mně celkově přístup Srbů připadá, jako by jim na celym turnaji tolik nezáleželo, Djoković nepřijel, Troicki hrál včera jako by to chtěl mít co nejdřív za sebou a dneska nastoupil Bozoljac...
Tak snad aspoň nebudou tolik zklamaní, pokud se jim to zítra nepovede.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám obdobný pocit.
Reagovat
spaniel
Dneska jsem si to uzil primo na miste, takovou rychlovku jsem ani necekal. Srbove si ani necuchli. I ve tretim jsem nemel pocit, ze by se to mohlo zkomplikovat.

Jo a co porad mate s tim hezounem? Vzdyt je maly, ma zakus a je brylaty jak Millhouse.
Reagovat
smazaný uživatel
ja tomu nadhodnocovani jeho "krasy" taky vubec nerozumim, jo, v oblasti dramatickeho umeni...to bych taky body nesetrila!
Reagovat
smazaný uživatel
Pro dokreslení mediálního prezentování Srbského DC přikládám pro zaregistrované na facebooku:
http://www.facebook.com/#!/pages/Janko-Tipsarevic-Official/141927235835621
Myslím, že fotka ze čtvrtku mluví za vše.
Nic jdu na panáka, zítra se zde těším :).
Reagovat
smazaný uživatel
Proc ma tipsarevic oholene nohy???
Reagovat
smazaný uživatel
Nezdá se vám ten obrázek tohoto článku pěně starý :D .. urči má teď Béďa dlouhé vlasy a Radek jich má míň :D
Reagovat
tommr
myslím si, že máme před nedělí o dost lepší výchozí pozici
než jsme měli v roce 2010, protože:

1)hrajeme doma

2)hrajeme na pro naše hráče speciálně upravený antuce

3)Berdych bude mít lehčího soupeře (Tipsarevic není Djokovic)

4)Štěpánek bude mít lehčího soupeře (Troicki není Tipsarevic)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tedy takto jednoznačný průběh nečekal, ale kluci dnes hráli výborně a taky je určitě dobře, že Radek dneska nastoupil a spravil si chut´. Jinak doufám, že to zítra ukončí už Tomáš v souboji s Tipsarevičem, určitě na to má. TAK DO TOHO !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
kluci zahráli výborně! zítra to snad Berďa dodělá, jedu se podívat, tak ať to stojí za to:-)
Reagovat
smazaný uživatel
je škandál!Jeden ze Srbu nepodal Radkovi ruku.
Samozrejme ze Radek narozdil od frajirka a placky Tipsarevice s tim nebude nic delat.
Jinak zapas dopadl podle ocekavani a na zitra se do haly mooc tesim.
Pro Gigina:doufam,ze sis to v tom srbskem kotly uzil.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava:kotli :P
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre kluci, jen tak dale. Doufam, ze Berda zejtra te srbske primadone natrhne prdel a bude posekano. Celkem me fascinuje, jak rada sebemrskackych Cechacku div neoslavuje Jankovice, ale nikdo se uz nepozastavuje nad jeho chovanim, at uz mu Radek ruku podal divne nebo nepodal, dukaz na to beztak neexistuje, aspon ja jsem zadnej dosud nevidel a az vubec neslysel. Chlapek, ktery neprizna dvoji dopad mice a nakonec se chce div prat a zjevne si vymysli hovadiny, nemuze mit zadnej muj obdiv. A jeste jedna vec, dnes jsem xkrat slysel halekat srbske fanousky v okamziku podavani, takze Cesi nebo Srbove, jak jsou v tom emoce, tak jsme vsichni stejni. Lidi maj kratkou pamet, staci si jen vzpomenout na atmosku v Srbsku. A dnes Bozoljac Stepankovi nepodal ruku vubec. To by me zajimalo, jestli Srbove doma budou na nej nadavat, jaky je to nevychovany hovado. A stejne si myslim, ze mel pravdu jeden diskuter z idesu, ze Radek Tipsarevicovi rek BANIK PITCHO!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně že je to herec, ale hold pro naše české fanynky - krása zaslepuje fakta. Pro mě, musím říct, že to byla dobrá sociální studie.
Reagovat
smazaný uživatel
Nene,vcera jsem se tu s nekolika lidma hadal az do 2 do rana..
Mrzi me jak jsou vdycky cesi takovy moralisti a radi kopou do vlastniho hnizda a kolikrat se chovame jako stado ovci ovlivnene nekolika nazory a mediama.A uplne me dostalo jak nekterim vadi fandeni v praze,kdyby tam byla ticha atmosfera tak jim zase bude vadit to.Tak sakra prece hrajem doma a o tom to je.Ale to jsme opet na zacatku,ted moralisti do me:P
Nebudu se uz k tomu vyjadrovat,gratulace nasim:)
Reagovat
Stan_Borowitz
vždyť je to jen showbusiness. Navíc každý má právo kritizovat či velebit ci chce a koho chce. Jen za komančů se muselo povinně tleskat do rytmu "ˇAť žije KSČ".
Reagovat
smazaný uživatel
Ono s moralistama je to vzdycky tezky, jejich schopnost, nebo lepe receno snaha videt veci objektivne a bez emoci je vetsinou velmi nizka. Jak uz jsem napsal, Srbove se taky nechovali nijak extra a moralisti cuci. Takhle to vypada, jako by hezounek byl svatost sama, pritom je to jen obycejnej lhar, viz nepriznanej dvoji pad mice. Uz jen to, jakej kolem toho toho udajneho fakace dela humbuk. Tu tzv. dukazovou fotku dal na Twitter a vede tam kolem toho blbe pindy. Ta fotka dokazuje velky kulovy, mozna jenom to, ze mu tu ruku podal ledabyle, na tom neni nic nemoralniho. Ale nektery lidi tam toho fakce zkratka videt chtej. Ja si treba vzpominam, jak pred zapasem Tipsarevic pomlouval hriste, zvanil neco o bahnu atd. Takhle se chova host? Zkratka neni koho kamenovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, celkem bezproblémový průběh s přehledem zahrané utkání. Takový průběh jsem nečekal.
Už teď se těším na zítřejší úvodní duel a doufám, že bude mít koule :).
Reagovat
tommr
taky mě naši mile překvapili. Trochu jsem se bál, aby se na Radkovi neprojevila únava ze včerejšího pětisetáku, ale Tomáš ho dneska naštěstí hodně podržel ... :)
Jinak se dneska zase jednou potvrdilo, že deblový specialisti nemaj proti špičkovejm singlistům šanci. Tolik opěvovanej Zimonjic byl dneska úplně marnej a v prvních dvou setech prohrál hned třikrát svoje podání ...
Reagovat
smazaný uživatel
Radek mě taky hodně překvapil, už to, že nastoupil našel síly v sobě a hlavně ustál ten mediální "hon na čarodějnice". To byla nejlepší odpověď. Co se týče specializace na čtyřhru určitě něco na tom bude, ale naši borci jsou v DC opravdu excelentní. Docela se těším na olympiádu, kdy mají šanci "urvat" medaili ve čtyřhře. Hodně jim to přeji.
Reagovat
tommr
přesně tak - nejlepší co naši můžou udělat je nenechat se od Srbů vyprovokovat a co nejdřív je vyřadit - doufám, že to zvládne už Tomáš ... :)
Jinak souhlasím s tím, že debl Radek-Tomáš má velice dobrý vyhlídky na medaili na OH. Jejich bilance v DC 10:1 je obdivuhodná a vypovídá o jejich schopnostech mnohem víc než výsledky na turnajích, kde se často v deblu nebojuje úplně naplno ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist