Berdych si v Halle zahraje o finále

10. 6. 2011, 18:49
Aktuality 18
Před čtyřmi lety na turnaji v Halle triumfoval, letos k tomu Tomáši Berdychovi schází už jen dvě vítězství. Nejlepší český tenista postoupil do semifinále po dnešní výhře 7-6 6-1 nad Srbem Viktorem Troickým. O třetí finálovou účast na tomto travnatém podniku bude hrát v sobotu s Němcem Petzschnerem.
Tomáš Berdych

Duel dvou výborně podávajících hráčů sliboval na trávě vyrovnanou podívanou, které se diváci v Halle v úvodním setu dočkali. Viktor Troicki nepustil Tomáše Berdycha při svém servisu prakticky k ničemu a český tenista zase odvrátil všechny tři brejkboly svého soupeře. Berdych tak i ve svém třetím utkání musel hrát tie-break - a opět z něj vyšel vítězně.

Tentokrát byla výhra 7:3 ve zkrácené hře úvodní sady klíčem k celkovému úspěchu. "Konečně jsem se na kurtu cítil tak, jak by to mělo být. Ještě to nebylo stoprocentní, ale už jsem našel správný rytmus. I díky tomu jsem zůstal v klidu," uvedl na turnajovém webu Berdych, jehož soupeř zápas hodně prožíval a nevydařené údery ho vyváděly z koncentrace. Troicki proto ve druhé sadě o podání dvakrát přišel a po 81 minutách se s turnajem rozloučil porážkou 6-7 1-6.

Do semifinále se Berdych, jenž naposledy vypadl překvapivě v prvním kole Roland Garros, dostal počtvrté v sezoně. Tentokrát ho čeká domácí hráč Philipp Petzschner, který dnes ve čtvrtfinále vyřadil turnajovou osmičku a kanadský objev letošní sezony Milose Raonice 6-3 6-7 a 6-3.

Se 71. hráčem světového žebříčku se český tenista zatím utkal čtyřikrát a slavil tři vítězství. Na trávě, kde spolu ještě nehráli, to však Petzschner umí. Loni vyhrál deblovou soutěž ve Wimbledonu, kde byl Berdych ve finále dvouhry.

"Zápasy s ním jsou vždycky těžké, zvlášť na trávě. Ale těším se," uvedl Berdych, jenž je po odhlášení Švýcara Rogera Federera hlavní favoritem turnaje.

Loňský triumf neobhájí Australan Lleyton Hewitt. Bývalou světovou jedničku porazil ve čtvrtfinále domácí Philipp Kohlschreiber, jehož v bitvě o finále čeká turnajová trojka Gael Monfils.

Výsledky - Halle (tráva, dotace 750.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (2-ČR) - Troicki (5-Srb.) 7:6 (7:3), 6:1, Monfils (3-Fr.) - Mayer (6-Něm.) 6:4, 6:4, Petzschner (Něm.) - Raonic (8-Kan.) 6:3, 6:7 (6:8), 6:3, Kohlschreiber (Něm.) - Hewitt (Austr.) 7:6 (7:4), 6:3.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Lopato jaké ''tutovky'' pro nás dnes máš? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba na Petzschnera ne! Berdych přece nemá vůbec žádnou šanci, to je zlatej důl:-)
Reagovat
smazaný uživatel
čumíš co?
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal is out. Byl viditelně unavený, potřebuje spočnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál jsi Tome dobře, tak vítězství je zasloužené.Hodně štěstí v semifinále..... chudák lopata43, zase prodělal.
Reagovat
smazaný uživatel
každopádně je to šok. Asi takový jako když prohral Del Potro. je to srovnatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co pane lopata vsadil jste si??:).... a kde ted zijete??... no zlatej dul ci cos to mlel to asi nebude vid:)).. tak nam porad dalsi tutovky!!:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tož to je už vrchol. Uvědomuješ si, ty ignorante, že Tomáš loni na hardu Troického porazil tuším 6:1, 6:3 (nebo naopak 6:3, 6:1)?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš,si že je to tak velký šok,Berdych hraje dobře,prostě někdy není forma.Někdy je,berďa teďka se začiná zvedat!
Reagovat
smazaný uživatel
šok by byl lopato, kdyby si sem napsal alespon jeden smysluplnej příspěvek
Reagovat
smazaný uživatel
tak lopato, kolik sis vsadil? podel se o informaci, at vime, jak vydelava odbornik na value bet...
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne sem prispievaj svojimi typmi, dost mi to pomoze, vzdy vsadim opak a vydelam majland :-D
Reagovat
smazaný uživatel
lopatu tys mi ríkal ze se po zapase ukáže kdo znás je odborník .. ja myslím z se teda ukázolo akorád ze ty si deb*l, ja odborník nejsem ale mám všech pět pohromade .. a napsat ze je to šok?, ... to je vrchol :D
Reagovat
smazaný uživatel
občas se stane že outsider vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
jak muze byt sedmy hrac sveta a finalista wimbledonu outsider proti troickymu?? .. bože bože
Reagovat
smazaný uživatel
Že by zrustající forma,dneska hrál Berďa slušně :).
Reagovat
smazaný uživatel
citím titul a uspěch na wimbledu aspon SF
Reagovat
smazaný uživatel
cítíš velký prd :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist