Berdych padl v pěti setech. Söderling se o titul utká s Nadalem

4. 6. 2010, 15:22
Aktuality 98
Tomáši Berdychovi těsně unikla možnost zahrát si o první grandslamový titul v kariéře. Český tenista v dnešním semifinále vedl nad Švédem Söderlingem 2:1 na sety, zápas ale nedotáhl do vítězného konce a po třech a půl hodinách prohrál 3-6 6-3 7-5 3-6 a 3-6. Jeho přemožitel se podle očekávání utká v odvetě za loňský rok s čtyřnásobným vítězem French Open Rafaelem Nadalem.
Tomáš Berdych (© FFT)

Jak správně odhadl Radek Štěpánek, příznivci tenisu, kteří se v Paříži přišli podívat na dnešní první semifinále, viděli od samého začátku bitvu tvrdých úderů od základní čáry. Úvodu zápasu dominovala podání obou hráčů; Robin Söderling a po něm i Tomáš Berdych si své první servisy udrželi čistou hrou a podobně se hra odvíjela až do šestého gamu.

V něm Berdych zkazil lehký míč za stavu 30-15 a za chvíli se poprvé v utkání dostal pod tlak. První Švédův brejkbol ještě odvrátil, při druhém ale zahrál dvojchybu a Söderling svou razantní hrou už neměl problém dovést první set do vítězného konce.

Právě úvodní sadu považoval Berdych za velmi důležitý moment zápasu. "Velká chyba byla v tom ztraceném podání v prvním setu, kdy to bylo o takových blbých, nahraných míčích. Tím se (Söderling) chytil a udělal první set. Potom ty dva sety dopadly dobře pro mě, mohlo to pokračovat jako ve všech těch zápasech doposud, ale bohužel nepovedlo se," uvedl rodák z Valašského Meziříčí.

Berdych, který se v první půlhodině nemohl příliš spolehnout na své obávané podání, se ve druhém setu dokázal zkoncentrovat a díky soupeřově dvojchybě měl za stavu 2-1 poprvé v zápase možnost sebrat mu servis. To se mu také povedlo a i když za stavu 4-1 promrhal další dva brejkboly, při svém podání už nezaváhal a po téměř hodině a čtvrt srovnal na 1:1 na sety.

Rozjetý Berdych se nezastavil ani na začátku třetí sady, kdy se při svém podání dostal ze svízelné situace a díky další dvojchybě Švéda se ujal vedení 2-1, které při svém servisu ještě navýšil. Z náskoku se ale český tenista neradoval dlouho. Rodák z Valašského Meziříčí si ve třetím setu připsal víc vítězných úderů než v předchozí sadě, vyrobil ale také více nevynucených chyb než v obou dohromady a kvůli nim podruhé v utkání přišel o servis.

Statistika zápasu:
Berdych - Söderling

Procentuální úspěšnost prvního podání: 50% - 63%
Esa: 21-18
Dvojchyby: 8-5
Nevynucené chyby: 41-63
Vítězné míče: 64-83
Brejkboly: 4/12 - 6/13
Vyhrané body: 140-155

Rozjetý Söderling, který vyhrál tři gamy v řadě, psychické výhody využil a za stavu 4-3 měl při Berdychově podání další dvě příležitosti sebrat mu servis. Český tenista ale v kritický moment prokázal pevné nervy: jeden brejkbol odvrátil esem a druhý vynikajícím kraťasem, kterým ukončil další z tvrdých výměn od základní čáry.

A tím zvraty v dosud nejdramatičtějším setu neskončily. Při následném Söderlingově podání se český hráč nejdřív ujal vedení 30-0, které sice Švéd umazal, ale Berdych si dokázal vypracovat další brejkbol a ten následně také proměnil. Sedmý hráč světa po další ztrátě servisu vzteky hodil raketou na zem a důvod k radosti neměl ani po dalším gamu. V něm mu Berdych nasázel čtyři esa a ujal se vedení 2:1 na sety.

Berdych vedení nedotáhl, posledním finalistou zůstává Korda
Blízko dalšímu brejku byl český tenista hned v úvodním gamu čtvrtého dějství. Söderling si ovšem podání udržel, což se ukázalo být jedním z klíčových momentů celého zápasu. Berdych totiž stejně jako v úvodním setu nezvládl šestou hru, v níž Švéd udeřil při jeho podání a ujal se vedení 4-2. Zápas tak začal směřovat do pátého setu, což Berdych mohl ještě odvrátit za stavu 3-5, kdy si vypracoval další brejkbol. Söderling ale v těch okamžicích diktoval tempo a po dvou a tři čtvrtě hodinách poslal utkání do pátého setu.

V něm Berdych hned od začátku tahal za kratší konec. Už v úvodním gamu přišel o podání, což ještě vzápětí dokázal brejkem napravit. Na první podání, které ho dnes příliš neposlouchalo, se ale dál nemohl spolehnout a o každý servis hodně bojoval. Rozhodující moment přišel přišel za stavu 3-3, kdy si rozjetý Söderling vypracoval tři brejkboly. První Berdych odvrátil, vzápětí ale ztratil podání a začalo být zle. Naděje mu ještě svitla v následující hře, kdy se ujal vedení 30:0, Švéd už ale žádné drama nepřipustil. Čtyřmi vyhranými body v řadě zvýšil vedení na 5-3 a v dalším gamu i díky fantastickému prohozu Berdychovi znovu sebral podání a po 207 minutách zvítězil 6-3 3-6 5-7 6-3 6-3.

Berdych tak nezopakoval úspěch Petra Kordy, který dokázal v roce 1992 jako poslední český tenista postoupit na Roland Garros do finále dvouhry.

Paříž uvidí reprízu souboje Nadal - Söderling
Švéd si naopak zahraje o vítěznou trofej ve francouzské metropoli podruhé za sebou. "Je to neuvěřitelné. Když jsem přijel, přemýšlel jsem jen o prvním kole. Nyní jsem opět ve finále. Je to lepší než ten nejúžasnější sen," rozplýval se Söderling, který vyzdvihl Berdychův výkon. "Bylo to více než těžké, protože Tomáš hrál opravdu velmi dobře. Pálil do míčků tvrdě a přímo, bylo pro mě velmi složité hrát svůj tenis," dodal.

Švédského tenistu zastavil loni ho až ve finále Roger Federer a letos se o to samé pokusí čtyřnásobný vítěz French Open Rafael Nadal.

Španěl, který celým turnajem procházel bez ztráty setu, dnes narazil na nejpřekvapivějšího účastníka semifinále Jürgena Melzera, prvního Rakušana v semifinále Roland Garros od roku 1995, kdy Thomas Muster získal v Paříži titul.

V předešlém kole se Melzerovi podařil zázračný obrat proti Novaku Djokovičovi, s nímž prohrával 0:2 na sety a ztrácel i v tom třetím. Proti Nadalovi ale nic podobného nepředvedl, ačkoli se mu podařilo konec zápasu zdramatizovat.

Nadal získal první set za necelou půlhodinu díky dvěma brejkům a rychle se ujal vedení i ve druhé sadě. Melzer si dokázal vzít podání zpátky, ale Nadal rychle zareagoval a vedení 5-2 už nepustil.

Hru poté přerušil nepříjemný moment, kdy jeden z diváků ve velkém horku omdlel, ale Nadala to neznervóznilo a po krátké pauze set vyhrál 6-3.

Náznak dramatu viděli diváci v Paříži až na konci třetího setu. Nadal vedl už 5-3 a při svém podání v příštím gamu si mohl připsat další třísetovou výhru. Rakušan mu ale servis sebral a sada po chvíli dospěla do tie-breaku. V něm nejprve Melzer odvrátil dva mečboly, při třetím ale poslal forhend do sítě a tak i Nadala do finále.

"Dnes bylo velké horko, ale míče skákaly výš a měly větší rotaci, což vyhovuje mé hře," řekl po svém vítězství druhý hráč světa.

Paříž se tak dočká finálové odvety za loňský rok, kdy se Söderlingovi jako prvnímu tenistovi v historii podařilo porazit v areálu Rolanda Garrose španělského krále antuky.

"Söderling hraje velmi dobře. Na kurtu se pokusím odevzdat všechno a když mě porazí, pogratuluju mu. Určitě to bude těžký zápas," uvedl k nedělnímu finále Nadal, který ve svém posledním zápase bude mít několikanásobnou motivaci. Kromě pátého titulu z Roland Garros a odvety za loňské vyřazení bude ve hře také post světové jedničky, kterou se Nadal stane, pokud zvítězí.

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 16,807.400 eur):
Dvouhra - semifinále:
Söderling (5-Švéd.) - Berdych (15-ČR) 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:3, Nadal (2-Šp.) - Melzer (22-Rak.) 6:2, 6:3, 7:6 (8:6).

 

Komentáře

98
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to drsné, za cca 2 týdny začíná Wimlbedon. Už na mě zase doléhá travnatá atmosféra, a to ani neskončil Roland. Každopádně je super, že Wimlbedon nemá žádného vážnějšího favorita. O to líp se bude sledovat. Já osobně budu nejvíc sledovat Tomáše, protože si myslím, že může udělat zase super výsledek, ale to vše napoví až los.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že na letošním Wimbledonu se rozhodne "o tenisovém osudu" Federera v letošním roce. Zda šlo o zaváhání a horší období nebo zda se jedná o pomalý odchod do tenisového důchodu.

Podle mého názoru by mohl titul ještě letos obhájit, tráva mu sedne velmi dobře, předpokládám, že už teď zahájil i přípravu na ní. Ve hře je taky A.Rod. a uvidíme co Sod, Berďa, chudák Murray s královnou v zádech ;)), případně Gulbis. Neočekávám, že do finále zasáhne Nadal. Těšim se na ten turnaj, i když jsou Britové hodně tradiční, turnaj RG se opravdu moc nepovedl.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, nedivil bych se kdyby došlo k avizovanému přesunu FO, letošní FO se nepovadlo. Samozřejmě, za počasí pořadatelé nemůžou, ale připravit se mohli lépe. Ta střecha na centru tam opravdu chybí.
Reagovat
carolyn
Moc bych to přála Roddickovi, na trávě to pro něj bude úplně o něčem jiném než na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohli se lépe připravit :-D Monaco, nech si ty svoje řeči. V květnu v Paříži prší minimálně, letošní rok je na počasí dost neobvyklý. Střechu nad centrem asi natáhnou za dva měsíce, že. A ten tvůj "přesun" bude určitě do příštího jara hotový.
Reagovat
smazaný uživatel
Minulý rok ve finále taky pršelo, a jedině ty tady mluvíš o střeše za "2 měsíce". A svoje řeči si nenechám.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně bys měl pořídit parabolu na BBC, jinak si toho Tomáše třeba ani neužiješ, pokud vypadne dřív. Výběr utkání na zoufalé Nóva "reklama" sport bývá katastrofální. Na BBC máš celé dva týdny zadarmo (anglicky komentované) přenosy z 5-6 kurtů, utkání si vybereš sám dálkovým ovladačem přijímače.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám ještě německé DSF, tam by měl wimlbedon taky běžet
Reagovat
smazaný uživatel
LOL! Tak s DSF (dnes Sport 1) tě lituju. Loni každý den dávali jen malou část utkání, dlouho do odpoledne jim tam běží nějaké komerční bláboly a když už konečně s tenisem začnou, dají často přednost záznamům, i když se hrají jiná utkání.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapu lidi jako Armstrong.Kazdy,kdo fandi Nadalovi je skryty Barney.Neni jediny,kdo mu fandi,Rafa proste hraje nejlepsi tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, presne tak... Lidi je skoro 7 mld. lidi a kazdy muze mit jiny vkus a nazor. Hracu na okruhu navic neni tolik, je logicke, ze hraci budou mit vic fanousku :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Kamaráde,vezmi si komentáře Barneyho a porovnej je s komentáři od Mapeda,Frantze a dalších odborníků a zjistíš,že se vlastně v ničem neliší.Stejný styl vyjadřování,stejné narážky,stejní lidé,které na tomto portálu urážejí.Jinak jsem nikdy nenadával na Vale i když vím,že fandí Rafovi
Reagovat
smazaný uživatel
Mám obavu, že se v tomto mýlíš, v tom co jsi vyjmenoval, jsou opravdu tři lidi. :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuji, vazim si toho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
rád bych uvedl věci na pravou míru - pan armstrong je další z nicků duševně chorého dítěte, který už se zde prezentoval nicky BjornBorg, Andrew, Petr a Maped!

Navíc mi teď pořád vypisuje do vzkazů, kde mě oslovuje pubertální nadávkou "LAMO", takže o jeho vyspělosti (13 let) absolutně nepochybuju :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale nepřiznával ses náhodou, že ty a Petr ste jedna osoba?
Reagovat
smazaný uživatel
Vedu s lidmi normální konverzaci dokud se do mě nezačnou navážet.Barney mi posílá urážlivé vzkazy a tohle já si líbit nenechám.
Reagovat
smazaný uživatel
NE, přiznal se Petr, který se tady marně snažil mě napodobovat!
Reagovat
smazaný uživatel
Předložte mi zde,kdy jsem v diskuzi někoho sprostě urazil.K tobě BARNEY mám také několik slov.Píšeš mi urážlivé vzkazy a divíš se,že ti to oplácím stejnou mincí.Tak mě nech být a hled si svého.
Reagovat
smazaný uživatel
Titul si zaslouší ten, kdo ho VYHRAJE lidi!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, přesně tak.

Chtěl jsem se tě zeptat, jak to dopadlo s povodněma, vyhnuly se vám? Tenkrát jsem na tebe docela vzpomínal, jak si asi dopadl..!?
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, nakonec to opadlo, akorát sklep to odnesl ale jinak dobre, French open už byl celkem na suchu. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co,jak vidíte finále?Myslím,že Rafa má větší šanci,ale ani pro švéda bych to neviděl tak beznadějně.Myslím si,že v Nadalovi jsou ještě vzpomínky z minulého Rolland Garros a už proto to nebude tak v pohodě.Přál bych to Sodovi,vždyt ještě žádný grandslam nemá a jestli chce být světovou jedničkou,musí začít právě vítězstvím na French Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych to přál Sodovi, alespoň přibude nový kandidát do boje o 1. místo na žebříčku a bude to zas o něco zajímavější.
Reagovat
smazaný uživatel
Očekávám alespon 5 setů,je to přeci finále,na jejímž konci by se mohl radovat Soda,ale to je ještě takové předčasné,uvidíme,jak to dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to přál taky Sodovi, je mi jedno, v kolika setech. :-))

Proti Nadalovi budu mít více času na své údery, takže by mohl dělat méně chyb. Plus se zdá, že na něj dokáže zahrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych jedinou cestu viděl přes jeho silový tenis,tlačit to Rafovi k lajnám,dropshoty,prostě ho uhonit.Další věc je určitě psychika.Nesesypat se po prvním breaku,ale bojovat a servis si vzít zpátky.Jestli by hrál takhle,mohl by se radovat z prvního grandslamového titulu.
Reagovat
Matti
Soderling a dropshoty? to asi ne. Rafovi fandím ať se vrátí tam kam patří - na trůn French open i žebříčku. Hlavně ať zůstane zdravý pak se není čeho bát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nezpochybnuješ případný Sodův úspěch?
Reagovat
smazaný uživatel
Podle čeho posuzuješ, že "patří na trůn"? Podle výkonů za posledních 52 tydnů?

Já si zase přeji toto:
1/ Soda vypráská Nadala z kurtu ve třech setech (nejspíše nereálné).

2/ oboustranně pěkný zápas

/ Wimbledon a US Open v rukou kohokoliv jiného než Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím se všemi body, ale ten poslední si trochu upravím.

Wimbledon a US Open v rukou kohokoliv jiného než Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já ten třetí bod také ještě poopravím: Wimbledon a US Open v rukou kohokoliv jiného než Nadala a Federera. Vůbec by mi např. nevadilo, kdyby Wimbledon vyhrál Roddick.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze to, co jsi napsal, je celkem hloupost. Stejne bych se mohla zeptat ja, proc by Soderling mel byt svetova jednicka (i kdyz toto zbozne prani nevyslo od vas). Jen proto, ze jednou porazil Federera a jednou porazil Nadala? Me skutecne nesmirne fascinuje, jak vzdycky hrac, ktery je na okruhu i delsi dobu, nijak nezari, neni casto ani v prvni desitce ci dvacitce, pak ma stesti, ze ti nejlepsi maji nejake problemy, porazi je, a uz ho okamzite pasuji na svetovou jednicku a budouciho suverena... no ale to bylo jen takove pozvdechnuti.

Ja osobne si preji, aby Rafa titul ziskal a myslim si, ze trun FO mu patri. Vzdyt je jediny s Bjornem Borgem, ktery jej dokazal vyhrat ctyrikrat za sebou (Borg ma navic jeste dalsi dva tituly). Takze Borg a Nadal jsou vladci Roland Garros, oba patri na piedestal a jelikoz Borg uz leta nehraje, aktualnim kralem tam je proste Nadal, to muze popirat skutecne akorat ignorant. Verim i, ze ma na to, aby Robina porazil, vzdyt ho uz na antuce letos porazil, proc by nemohl znovu? To, ze nepodaval zrovna 100% vykony je celkem jedno, je videt, ze se s kazdym kolem zlepsoval a kdyz jde do tuheho, umi se velmi dobre zkoncentrovat. Uz i to, ze neztratil set, narozdil od Robina, svedci o tom, ze navzdory ne uplne optimalni forme, je na tom stale lepe nez jeho svedsky protivnik...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,taky by mi vůbec nevadilo,kdyby Wimbledon vyhrál Roddick,myslím si,že když Federer odejde,bude top 5 vypadat následovně:

1.Nadal Pokud zdraví a forma vydrží,mohl by se na špici držet ještě několik let.
2.Del Potro Mladý talent s rychlým servisem a tvrdým forehandem by v budoucích letech mohl přidat do sbírky ještě nějaký grandslam.
3.Roddick Už to není jenom bijec,s Connorsem zapracovali a už se dobře drží i ve výměnách.
4.Davyděnko Bude-li podávat výkony jako doposud,mohl by z toho být i nějaký ten grandslam.
5.Čilič Bijte mě,tlučte mě,ale tenhle to má v sobě.Jeho hlavní předností je servis se kterým by se mohl prostřílet ke grandslamovému titulu.

Samozřejmě je to jenom můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo tady tvrdí, že Soda se stane letos nebo v dohledné budoucnosti jedničkou? Já tedy ne. Myslím si ale, že s růstem sebevědomí se bude i zlepšovat a podávat stabilnější výkony.

O tom, že by letos Soda s Nadalem hráli na antuce, nic nevím.

Nadal rozhodně v minulosti byl králem RG, ale z toho nijak nevyplývá, že by měl být králem i nadále. Sampras taky nekraloval Wimbledonu donekonečna. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Davydenko je už docela starej, takže těžko říci, moc času mu nezbývá.

K pětce se přiblíží Soderling a klidně by mohl i Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro letošek králem antuky určitě zůstane, ať dopadne finále jak chce. Jo, příští rok už to může být jiná, to je pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tím "na trůn" myslel "trůn žebříčku".
Reagovat
smazaný uživatel
Spletla jsem se, je to hrozna ostuda, ale stane se... Porazil ho na hardech v Abu Dhabi...

O tom, ze jste to nepsal vy, jsem se zminila, je to v zavorce. Reagovala jsem na vasi poznamku, podle ceho soudime, ze patri na trun a proste jsem odbocila jeste k jinemu prispevku. Nicmene v dalsim odstavci jsem se k tomu vratila. Ano, Sampras nevyhraval donekonecna, naposledy ho vyhral 3 roky pred ukoncenim kariery, to, ze na nej navazal Federer je proste tak, hraci prichazeji a odchazeji. I kdyz Federera nemam rada, tak muzu situaci s FO napasovat na ten wimbledon a s cistym svedomim napsat, ze to je jeho kralovstvi. Je to stale hrajici tenista, drzi tam uctyhodnou snuru... stejne tak Nadal jeste hraje a na FO ma zrovna takovou snuru. Oba jsou proste aktualnimi vladci na tech turnajich. Az skonci, tak je zase nekdo nahradi...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak hráč, který prohraje na RG se Soderlingem 1:6, 3:6, 1:6 a ve Wimbledonu s Berdychem 2:6, 3:6, 2:6, v mých očích do pětky nepatří.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, ja jsem myslela, ze trun parizsky... Ale i ten post jednicky si zaslouzi. Vzdyt krome trapasu na Turnaji mistru, kdy nevyhral jediny zapas (ale vsichni vime, v cem byl zakopany pes), se vzdycky dostal alespon do ctvrfinale, podava dost stabilni vykony, nikdy, kam moje pamet saha, nevypadl s nejakym loserem a outsiderem, snad nikdy se neporoucel ve 3. kole...
Reagovat
smazaný uživatel
Já teď trochu nechápu, v čem vězí podstata našeho sporu, rresp. co konkrétně bylo ode mně hloupé (viz váš první příspěvek).

Já byl například Samprasův fanda, ale docela dobře dovedu pochopit lidi, kteří si přáli, aby jej v roce 1998 ve finále porazil Ivaniševič, 1999 Agassi nebo 2000 Rafter.

A pokud si přeji, aby se rafa celkově svými výsledky nezapsal mezi úplně ty největší velikány, tak to je prostě otázka osobního vkusu a preferencí. Je to asi tak "stejně hloupé", jako když si naopak nějaký jeho fanda přeje, aby tři roky po sobě vyhrál všechny grand slamy. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No to je sice pravda, ale zase Federer má za posledních 52 týdnů podstatně lepší výsledky na grand slamech.

Alle tím nechci říci, že by bylo "nespravedlivé" či whatever, jestli se po RG jedničkou stane.
Reagovat
smazaný uživatel
No, konkretne toto mi prislo trosku hloupe: Podle ceho posuzujes, ze patri na trun? Podle vykonu za poslednich 52 tydnu? Snad pozice jednicky neni jen o nejake momentalni forme, ale o dlouhodobych vysledcich... Federer ted od AO take nic moc nehraje, ale myslim, ze by tu snad nikoho nenapadlo tvrdit, ze si post jednicky nezaslouzi.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak já to právě myslel tak, že za posledních 52 týdnů - s výjimkou letošní antukové sezony - toho Nadal moc nepředvedl. Čili se nedá říci, že by na trůn patřil - z hledisky svých výsledků jako takových. To nic samozřejmě nemůže změnit na tom, že v souhrnu (možná) bude mít více bodů než ostatní.

Mimochodem, podle mě Nadal na turnaji mistrů nehrál špatně, například s Davydenkem podle mně hrál skoro na maximu svých halových schopností, akorátže Davydenko hrál fantasticky.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney má zase nový nick.A zase je to ten sám blbec.
Reagovat
r176
kolik bodíků získá tomáš za SF?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on asi každý nmejraději vzpomíná na zápasy, které viděl v době, kdy tenis nejintenzivněji sledoval a prožíval. A pro mě jsou to devadesátá léta, kdy měl člověk navíc spoustu volného času -- ZŠ, gympl a první roky VŠ.

Vůbec to ale neznamená, že bych si nedovedl vychutnat parádní zápasy z dnešní doby, třeba Šarapová - Serena Willimas, semifinále Australian Open tuším 2005. Pěknej zápas byl např. i letios mezi Azarenko a serenou Williams na Aus. Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to za stavu 5:3 a 30:0 viděl na jasnou Nadalovu výhru,ale Melzer mě překvapil tím,že se dostal to tie-breaku a skutečně jsem myslel,že to bude obrat jako proti Djokerovi,ale překvapení se nekonalo.
Reagovat
smazaný uživatel
No, obratu jsem nevěřil, ale ten set urvat mohl, protože Nadal hrál na konci toho setu strašně.

Doufám, že jej Soderling v neděli dá, úplně nejlepší by bylo vyklepnutí ve třech setech, ale to se nejspíše nestane. Ani nevím proč je mi Nadal tak strašně nesympatický. Možná i proto, že podobní typy hráčů mi způsobili nejednu frustraci jak v tenisu, tak v pinčesu. :-))Fakt mě serou jak skoro všechno vrátí. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba poznamenat,že Rafova fyzička už není co bývala.Sice pro něj stále není ztracený žádný míč,ale problémy s koleny udělaly své.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, velká škoda! ale nevadí! zkušenosti to jsou ale obrovské! díky Berďo za ten skvělý výkon!!!
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, věřil jsem, že by ho mohl Tomáš dát :-( tak alespoň doufám, že tedka Soderling vyhraje nad Nadalem
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.dailymotion.com/video/xdk2g8_damn-fly_sport#from=embed?start=46
Reagovat
smazaný uživatel
Vedle se v expres zprávách píše, že se překvapení nekonalo. Řekl bych, že trochu konalo. Nadal je absolutně z formy, nejen že hraje většinu blónů na kříž, ale "vylepšil" se i v tom, že už část z nich hraje dokonce pravidelně PŘED kříž, Melzer si na nich smlsnul. Fyzička není taková jaká byla, už i koncentrace pokulhává, debly se přidaly, no nepotěšilo mě to.

Tipuju finále 50:50 jenom proto, že jsem jeho fanda ;(, abych řekl pravdu, po semifinálových zápasech má k vítězství blíž Soda. Doufám, že Rafa využije svých zkušeností a dá se do něděle dohromady, jinak dostane nakládačku a po zásluze.
Reagovat
smazaný uživatel
no nepřipadá mi že by byl z formy, v prvních dvou setech ho krásně ničil a pořád neprohrál ani set!
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdar fando, hele my jsme to už probrali vedle pod článkem ;))
Ale muška byla dobrá, co? Nicméně to, že prohrával 0:40 nezpůsobila ;)!

Jak vidíš finále? Nějaký tip na přibližný výsledek?
Reagovat
smazaný uživatel
tak finále je jasný - Rafa .) Možná ztratí jeden set, ale určitě to dá a elegánovci budou po infarktu :D A ten pondělní žebříček, to bude krása .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Že se ptám, optimisto!;)
Takže to vidíš maximálně na 1 ztracený setík? No, tak uvidíme ;).

Jinak na Wimbledonu bych byl šťasnej za semifinále, pokud by vyhrál RG, ani bych snad "nechtěl" o moc víc, pokud by nechytil nějakou extra formu ;), PROTOŽE ty body se budou za rok obhajovat a stačí natažený vazík v antukových měsících a máme ho na desátým místě jen to fikne. Snad si body tento rok nasbírá průběžně.
Reagovat
tito
Taky si myslím, že to dá. Líbil se mi forek na Eurosportu? - v SF jsou 4 esa, ale jen jedno je srdcové...Vím, že Rafa není ve formě z roku 2008, ale určitě je lepší jak v 2009- navíc, jak u něj bývá zvykem, se z předchozí prohry poučil.
Reagovat
Vojtiik
kdyby Soda hral podobne jak proti federereovi tak by tomik dneska asi odesel ve 3 .. takhle to byl aspon pekny tenis :)
Reagovat
smazaný uživatel
ááá zase se snažíme zlehčit elegánovu neschopnost a porážku? :DDD
Reagovat
Vojtiik
nehledej neco tam kde to neni, elegan, rozbijec raket, john mcenroe II, chlupaty arogant ze svajcu a ja nevim co jeste proste prohral, robin hral lepe nez on, ty koule oc mu tam padali, to sem se bal ze mu to az zlomi ruce fedemu... a to ze soda hral proti fedemu lip nez tedka porti berdychovi nepopres, je to pravda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, velka skoda, ze Berdych nevyuzil dnesniho vykona Soderlinga, on ocividne nebyl v pohode, hodne toho poustel a snad hodinu hry se nenamahal k mickum postavit poradne, hadam ze nejaky zdravotni problemy tam byly. Pak se s tim ale popral, nakonec vyhral lepsi. Coz si ale zavinil Berdych sam, protoze ho pustil uplne zbytecne do hry. Kazdopadne vybornej vykon, ted staci Berdychovi obhajit vykon na Wimbledonu, zvladnout americkou tour a treba si zahraje v Londyne.
Reagovat
tito
Nevím, ale zdálo se mi, že v tom 5 setu odpadl fyzicky víc jak psychicky. Ty 4 předchozí sety to byl báječnej tenis a nebýt toho brejku Soderlinga ve 4, tak to měl...
Reagovat
smazaný uživatel
No báječný tenis, to bych zase netvrdil. Oboustranně příliš mnoho laciných chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
To bych o tomto zápase neřekl. Jak jsem tady odpoledne psal, Tomas ve čtvrtém setu trochu fyzicky odešel, ale byla to nádherná podívaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherná podívaná? Buď máme jiný vkus, nebo odlišně definujeme pojmy.

Já bych za nádhernou podívanou označil třeba finále US Open 1995 mezi Samprasem a Agassim či souboj o každý míček mezi Monikou Seleš a Steffi Graf na French Open 1990 a 1992 a Australian open 1993.Ale tenhle zápas rozhodně ne, i když měl pár světlých momentů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis před 15 - 20 lety se s dnešním srovnávat vůbec nedá, tehdejší hráči by si neškrtli dnes vůbec, zápas to byl nádherný, asi máme pravdu jiné pojmy, vážně nevim, proč bych měl vzpomínat na staré zápasy, když můžu sledovat aktuální dění. Jinak za nejlepší zápasy bych označil spíš ty v posledních čtyřech letech, alespoň co se mužů týče. Tomas podal super výkon, Robin nehrál tak jako proti Federerovi, ani nemohl, protože dnešní Tomasův styl byl odlišný od předchozího soupeře. Takže se asi názorově lišíme ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za řeči, škrtli, neškrtli? Tady se snad bavíme o kráse zápasu -- a ne o tom, zda by dnešní Honza Hájek vyklepl Borga s dřevěnou raketou z roku 1978. :-)

Jestlis´ mnou zmiňované zápasy neviděl, tak si je klidně někde sežeň (ukázky jsou i na youtube), protože fakt stojí za to.

Stejně tak např. čtvrtfinále Australian Open 2001 mezi Martinou Hingis a serenou Williams -- hážu i dokaz na ukázky:
http://www.youtube.com/watch?v=bk3xWlrV8d8
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim jestli jsem viděl všechny zápasy, ale bylo to v době, kdy jsem aktivně hrál sám, takže jsem přehled měl. Škrtli - neškrtli znamená, že úroveň byla někde jinde a krása zápasu je velmi relativní pojem, který vnímá opravdu každý jinak, jak vidno ;))
Měj se!
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes nehral tak dobre ako som cakal a s tymto vykonom Rafu asi neda i ked stale to vidim otvorene a pre RAfu to bude najtazsi zapas na RG. Berdych tak ci tak dobry turnaj moze si gratulovat teraz by to chcelo potvrdit napr .QF vo Wimbledone. Soderling sa musi zlepsit oproti dnesku ak chce Rafu porazit vo finale.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud bude dělat Soderling tolik chyb jako dneska, tak proti Nadalovi nemá šanci. Pokud ale zopakuje svůj v podstatě bezchybný výkon jako proti Federerovi, bude se Rafa asi divit.
Reagovat
smazaný uživatel
Hovoril komentator na Eurosporte ze ma prsat v nedelu na finale cize vlhka antuka viac casu Soderlingovi pre jeho drtivy forehand uvidme ake bude pocasicko:D
Reagovat
smazaný uživatel
Za stavu 2:1 to vypadalo tak dobře a až do chvíle než Tomáš trochu zaspal ve čtvrtým setu to bylo na jistou výhru... Škoda, ale příště to výjde, s tímhle se Berďa nespokojí:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoliv srdce to přálo Berdychovi, z hlediska kvality finále jsem rád, že vyhrál Robin. Čtvrtý set a většinu pátého setu navíc hrál velmi dobře, pokud to zvládne psychicky mohl by dát i Nadala.

Jinak ale Tomáš imho podal spíše podprůměrný výkon -- příliš mnoho chyb atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak doufám, že si Berdych udrží formu do Wimblkedonu a na americké betony.

Mimochodem, Wilander je děsnej komentátor. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, Wilander je ÚPLNĚ MIMO, pokaždé tvrdí něco jiného. Možná to byl výborný tenista - všechna čest - ale jako komentátor je děsnej!
Reagovat
QPR_Draxter14
Kdo se na zápas díval, musí také uznat, že takové štěstí, jaké měl Robin, dlouho nikdo neměl...samé lajny...a když ne lajna tak páska zaškobrtla a pomohla... Snažil jsem se být objektivní ikdyž jsem fandil Tomovi ale tohodle jsem si nemohl nepovšimnout... Pro mě neskutečný lucker ten Soderling v tomhle zápase...
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, příjde mi, že Tomáš dneska neměl ani jeden moment podpořený štěstím..
Reagovat
Jose
Tak to rozhodně nesouhlasím. Soda tušim dvakrát zahrál double fault při berďově break ballu, bylo tam to prase v pátým setu, soda si to často uhrával servisem, na rozdíl od berdycha. když byl soda v laufu, byl lepší.
Reagovat
QPR_Draxter14
když měl winner Tomáš tak to byl většinou klasický kříž nebo po lajně... ale když měl winner Soder tak vždy to spadlo na lajnu a s tím se nedá nic dělat většinou... asi před posledním gamem Soderling: winner 84, unforced errors 63, a to mluví za vše...soderling pálil vše nazdař bůh a měl akorát štěstí...ve finále si podle mě neškrtne, nadal mu ty jeho případné lajny vyběhá a podle mě soder už tolik štěstí jako dneska mít nebude
Reagovat
Jose
Soda prostě hraje silovej tenis, s ním porazil Nadala i Federera, nevidím důvod označovat za náhodu, že je přesně umisťuje...
Reagovat
QPR_Draxter14
tak to si asi potom hodně slepý..já sledoval celý zápas a Soderling to pálil co to šlo a co winner to lajna... Buď si fanda Robina nebo jak už jsem napsal, si slepý... pro mě v tomhle zápase jeden velký LUCKER
Reagovat
Jose
Soderlingovi nijak nefandím, ale mám pocit, že ty jsi zaslepenej fanoušek Berdycha... není podle tebe lucker taky Federer, že mu to často padá k čáře nebo na ni?
Reagovat
QPR_Draxter14
Jsem čech a tak je normální že jsem mu fandil.... no a do debaty s Federerem se pouštěj s někým jiným...
Reagovat
smazaný uživatel
tak koukám, když dá někdo lajnu je to klikař. Kdo tenis nikdy nehrál, tak z něj taková věc vypadne. Samozřejmě jsem přál našemu,ale vím, že lajna rozhodně není o klice. Prostě vyhrál ten lepší a tak to berte
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc když se Soda ty loajny cíleně snaží trefovat, že ano. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nemohl mít Robin štěstí celej zápas :D ... Ale jestli takhle bude hrát proti Rafovi, tak to Rafa i se svou momentální formou dá naprosto v klidu, což doufám!:)
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě ne, že je to klikař. Samozřejmě musí být úderová jistota a přesnost, ale žádný hráč, když zamíří na lajnu, dá úder, tak nemá centimetry vypočítané, kam to přesně půjde, takže pak může být centimetrov aut oni můžou nanejvýš kroutit hlavou. A když dal Soda lajnu, která byla i třeba spíš směrem ven z dvorce, tak už tam to štěstí taky být musí ne?:)
Reagovat
QPR_Draxter14
Winners 84
Unforced Errors 63
to mluví za vše...prostě buď se trefil nebo ne...a když už se trefil tak to většinou trefil na čáru...i Berdych kroutil hlavou kolikrát to na tu lajnu spadlo, (šak to budou opakovat na Eurosportu :D )...pak se dokonce už jen usmíval jak to bylo směšné. Nevím lidi ale diváte se vůbec na ten tenis nebo u toho žerete a nevidíte okolnosti? Jo a tenis hraji pravidelně a na čáru když už jsem trefím tak je to pro mě haluz..většinou slyším "OUT" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, za stavu 2:1 pro berdu sem doufal že to dotáhne.nic méně nechci malovat sederlinga na zed ale nadal jestli postoupí se bude muset setsakra otáčet, aj bych si vsadil na jeho prohru.
P.S: berdo,super turnaj jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychovi za celý turnaj tleskám, bylo to jen o kousek, ale i tak obrovský úspěch a myslím, že není poslední.
Reagovat
smazaný uživatel
:( škoda.. šance byly.. ale i to je velký úspěch!!
Reagovat
smazaný uživatel
robin come on
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášovi dochází šťáva, potřeboval by přestávku na déšť. To je blbé, to je blbé. Poslední 2 gamy už začal být pomalejší!
Reagovat
Bartys
Common Tomáš!
Reagovat
a.magerova
TOME DO TOHO !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist