Berdych: Tak snadnou výhru jsem nečekal

6. 4. 2012, 19:55
Aktuality 1
Tomáše Berdycha by před duelem proti Srbovi Viktoru Troickému nenapadlo, že v něm dosáhne na nejsnadnější výhru ve své daviscupové kariéře. Rodák z Valašského Meziříčí zajistil českému týmu hladkým vítězstvím 6-2 6-1 6-2 ve čtvrtfinále první bod a po zápase si pochvaloval, že se mu od prvních míčů až do konce dařilo vše, co potřeboval.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Výsledek asi vypadá jednoduše, ale žádné utkání není snadné, zvlášť v zápase na tři sety. Člověk může dva sety vyhrát hrozně lehce a pak může přijít jeden game, může nastat zvrat a člověk tam může být dlouho. To se naštěstí nestalo a bylo to dobré utkání od začátku do konce," řekl Berdych na tiskové konferenci po zápase. 

Sedmý hráč světa povolil Troickému pouze pět gamů a překonal tak svůj výsledkově nejvydařenější daviscupový zápas z roku 2006. V Maroku tehdy porazil Mehdiho Tahiriho 6-3 6-1 6-2. 

"Před zápasem by mě určitě nenapadlo, že odehraju výsledkově nejjednoznačnější utkání," připustil Berdych. "Na druhou stranu jsem tady měl skvělý týden, po tom dřívějším návratu z turnaje v Miami jsem měl dost času se dobře připravit a potrénovat. Jsem rád, že se to projevuje i na dvorci. Dneska se to tak nějak drželo pod mou taktovkou až do konce," pochvaloval si Berdych.

Klid mu dodalo, že do zápasu dobře vstoupil. "Od začátku jsem výborně servíroval, a to je to nejdůležitější. Při jeho podání se mi podařilo dostat ho pod tlak. On pak začal dělat spoustu chyb, neservíroval tak dobře. Dařilo se mi tak nějak vše, co jsem potřeboval," uvedl Berdych.

Také si pochvaloval, že hned v prvním duelu se osvědčila volba antukového povrchu. "V prvním zápase se správnost volby potvrdila, ale zatím je to jen 1-0," zůstával opatrný. Na antuce se představil po dlouhé době a měl z výkonu dobrý pocit. "První zápas na antuce je vždy hrozně těžký, může to být nevyzpytatelné. Důležité bylo, že se mi začátek povedl líp než jemu. Možná pro mě hrály i větší zkušenosti a také to, že na té antuce mám lepší výsledky," mínil Berdych. 

Pochvaloval si také publikum v pražské O2 areně, byť atmosféra dlouho nebyla příliš bouřlivá. "Atmosféra absolutně nezklamala. Já vůbec nepomyslel na to, že by třeba někdo nechtěl přijít. Když už od začátku bylo hlášené, že je vyprodáno, tak jsem tomu pevně věřil. Diváci jen ukázali, že chodí na tenis a dívat se na nás," dodal Berdych.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist