Berdych titul neobhájí, končí i Hájek

7. 5. 2010, 13:27
Aktuality 28
Dny českých tenistů na turnaji v Mnichově jsou sečteny. Ze soutěže dnes krátce po sobě vypadli oba: Jan Hájek ve čtvrtfinále prohrál s druhým nasazeným Rusem Južným a obhájce titulu Tomáš Berdych nedotáhl do vítězného konce dobře rozehraný zápas s domácím Philippem Petzschnerem.
Tomáš Berdych

Zvlášť Tomáše Berdycha musí vyřazení před branami semifinále mrzet. Český reprezentant totiž obhajoval titul z loňského roku a navíc měl zápas s o dva roky starším Philippem Petzschnerem dobře rozehraný.

Rodák z Valašského Meziříčí, který loni Němce dvakrát porazil, zahájil jejich třetí vzájemný zápas suverénně. Petzschner totiž nedokázal trestat jeho slabší podání, zatímco Berdych díky dvěma brejkům získal úvodní sadu v poměru 6-1.

Potom se ale začala karta obracet. Němec zlepšil podání, Berdychovi vzal ve druhém setu podání a vynutil si třetí sadu, která byla až do stavu 4-4 vyrovnaná. V devátém gamu Petzschner znovu udeřil, sebral českému soupeři servis a sám pak čistou hrou utkání ukončil.

"Po prvním setu už mi nezbývalo nic jiného než bojovat. Porazit Tomáše před domácím publikem je pro mě senzační," řekl po prvním vítězství nad Berdychem Petzschner.

V tu chvíli už v turnaji nebyl ani Berdychův krajan Jan Hájek. Šestadvacetiletý hráč podlehl druhému nasazenému Michailu Južnému za hodinu a 16 minut. V utkání, ve kterém ve výměnách od základní čáry dominoval ruský hráč, si daviscupový reprezentant sice vypracoval devět brejkbolů, využil ale jediný z nich, zatímco mu Južnyj sebral podání hned pětkrát.

Přesto je pro českého tenistu postup do čtvrtfinále nejlepším výsledkem v sezoně. Něco podobného se mu totiž povedlo jen na challengeru v americkém Sunrise, na okruhu ATP čtyřikrát vypadl v druhém kole.

O druhé místo ve finále se utká nasazená jednička Marin Čilič s Kypřanem Marcosem Baghdatisem.

Výsledky - Mnichov (antuka, dotace 398.250 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Petzschner (Něm.) - Berdych (2-ČR) 1-6 6-3 6-4
Južnyj (2-Rus.) - Hájek (ČR) 6-1 6-3
Čilič (1-Chorv.) - Almagro (6-Šp.) 6-0 6-7(2) 6-2
Baghdatis (5-Kypr) - Kohlschreiber (4-Něm.) 6-3 6-4

Semifinálové dvojice: Južnyj - Petzschner, Baghdatis - Čilič.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Butorac/Kohlmann (USA/Něm.) - Chiudinelli/Hájek (Švýc./ČR) 7-6(4) 6-2

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
U něj je problém jinde, potřeboval by ubrat na sebevědomí a dost přidat v tréninku, ale já ho nemám rád a vůbec ho neuznávám jako možnou budoucí jedničku, takže mě ty jeho letošní výkony a porážky i docela těší.
Reagovat
smazaný uživatel
co si pamatuju, tak Djokovič už jednou snad měl problémy s dýcháním, jen nevím, jestli to bylo letos na Aussie Open nebo to bylo někdy minulý rok...
Reagovat
a.magerova
Loni v lednu měl problémy: nová raketa, nevolnost z horka ...
třeba v Brisbane ho porazil nám velmi dobře známý Gulbis, v Sydney ho porazil Nieminen a na AO vzdal Roddickovi.
Naštěstí se pak vzchopil a začal hrát lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukáte někdo na toho Krajinovice s Djokerem? Na to, jaký je to dítě, to zvládá zatím velmi slušně :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Proč to Djoker skrečoval, já to zrovna neviděl!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to je fakt, ale Nole vůbec nehraje naplno
Reagovat
smazaný uživatel
Nehraje no...už to odpískal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už je konec.Djokovic si nechce udělat ostudu tak to skrečne a je ostuda to, že někdo takovej je druhej na světě.Jinak Krajinovic hrál dobře už v Miami letos s Blakem zahrál výborný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska mi teda přišlo, že problémy s dýcháním neměl,no... ale to je asi jedno co si o tom myslim. Včera taky nehrál dobře, kdyby tohle vybalil na někoho z první světový desítky, tak bude zle. Takže to znamená, že se asi bude po Madridu blížit možnost vystřídání ho na pozici číslo 2., což bych byl upřímně řečeno velmi rád, protože Djoker neni důstojná dvojka.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych opět ukázal, že je schopný porazit kohokoli, ale zárověň dokáže také s kýmkoli prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
co s tim furt to nejde ?
Reagovat
smazaný uživatel
si zrob nový NICK ze stejným jménem akorát tam hod tečku navíc či je to problém ?
Reagovat
carolyn
Pořád ti to zlobí? Admin říkal, že ti písne mail........

Bautista: je to problém, ono mu to nejde,
Reagovat
smazaný uživatel
me teda taky nejde psat do Diskuze jestli se jedná o tohle
Reagovat
carolyn
Ano o to se jedná, takže koukám, že je vás čím dál víc :-/
Reagovat
dabelsobul
Co vím, tak se problém řeší.
Reagovat
smazaný uživatel
No sere mě to hodně že ten Jouza Berdych prohrál z takovým šulinem , zítra jsem si chtěl vsadit na Youzhnyho proti Brdychovy a tak ted tam bude kurz na ho*no .
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne ze tu pisete ze ziska titul bez straty setu omg magori cisti
Reagovat
smazaný uživatel
Ja konkretne som pisal ze mooze vyhrat bez straty setu. Lenze nezahral tak ako doteraz a neviem co je na tom magorske, to ze vsetci tu pisu blbosti na Rogera, ci Rafu je ok ale toto je magorske... Berdych mohol vyhrat tento turnaj keby dneska zvolil inu strategiu. zajtra by ho potrapil Youzhny a vo finale je jedno kto to by uz bol slabsi super.
Reagovat
smazaný uživatel
Som necakal ze vypadne s Petzschnerom a po prvom sete eto vyzeralo dost nadejne ze ho prevalcuje. V tretom sete si obaja drzali bez problemov servisy ale Berdych nevedel nic vymyslet vo vymene na Petzschnerovu obranu a furt hral slajzovany beckhand a berdych len prehadzoval cez sietku ziadne bomby z jednej lajny na druhu to len par krat mal take svetle momenty. Potom Berdych odvratil 3 breakbally v rade dal na zhodu a spravil DF. Keby hral agresivnejsie kludne by postupil.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych se dostal v Miami do finále a každý už ho pasoval do top 5tky a jakou má formu jenže nikdo si neuvědomí že to dokáže maximálně na jednom turnaji do roka a to je rozdíl mezi top hráči a Český Bedřichem . Bedřich už si letos do semifinále nepodívá natož finále , hlavně že si lepil nálepku na bavoráka aby byl frajer .
Reagovat
smazaný uživatel
No typickej českej závistivec...No a co, že si lepil náleku na bavoráka, když byl vybraný hlavním sponzorem turnaje na PR akci, tak proč by to také odmítl...Každopádně moc nechybělo a mohl dnes vyhrát, ale to by vás pane v@pet až tak nepotěšilo, že by jste si nemohl do nikoho zakomplexovaně rýpnout;-)
Reagovat
smazaný uživatel
závistivec ? vždit já jich mám 10 v garáží a nevím do kterého vlézt dřív ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jestli do TOP 5, ale má na to, se ještě posunout. Nemyslím si, že by se měl do finále dostat jen jednou, má na víc. A tu nálepku mu nezávid, kup si v trafice album a samolepky a můžeš přelepovat od rána do večera...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí, Hájku. Doufám, že se jednoho dne vzchopíš a začneš porážet elegána, což nebude zas tak těžké, neboť poslední dobou má problém porazit i takového outsidera jako je Gulbis.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo co to meleš za blbosti. Já třeba také nemám Federera dvakrát v lásce, ale jednoznačně respektuji jeho kvality a rozhodně si nemyslím, že by šel nějak výrazněji dolů, každý občas prohraje a navíc Roger se dokáže vždycky výborně připravit na gransdslanové turnaje, mně například připomeň kdy naposledy Federer vypadl na grandslamu dříve než třeba v semifinále. Navíc Gulbis také není žádný nazdárek, hraje hodně riskantně a letos už porazil nejednoho výborného hráče, včetně našeho Berdycha, takže bych já být tebou raději mlčel...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak velká škoda, že Tomáš tento zápas nedotáhl do vítězného konce, bohužel neproměnil několik svých dobrých příležitostí při soupeřově servisu ve 3. setu a to ho stálo zápas, i když na druhou stranu němec dnes zahrál fakt výborně a tento zápas rozhodly opravdu maličkosti...Nedá se nic dělat, snad Tomáš v žebříčku moc nespadne a zadaří se mu na turnaji v Madridu..
Reagovat
Vojtaakk
Sis zase splet článek, viď magore??? :-DDDDDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist