Berdych utekl z mečbolů a vyřadil Federera! Ve finále vyzve Djokoviče

1. 3. 2013, 16:37
Aktuality 246
ATP DUBAJ - Tomáš Berdych se v Dubaji postaral o vyřazení světové dvojky a pětinásobného šampiona Rogera Federera. Český tenista v tie-breaku druhé sady odvrátil celkem tři mečboly a na druhém turnaji v řadě postoupil do finále. O titul se zítra utká se světovou jedničkou Djokovičem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych chce letos atakovat post světové pětky a pokud mu forma vydrží, rozhodně to není nereálný cíl. Poté, co minulý týden po neproměněném mečbolu prohrál finále na halovém turnaji v Marseille, se po šesti dnech dostal do dalšího finále. A ne ledajakého. Sedmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí si o titul zahraje na prestižním podniku ATP 500 v Dubaji, kde posledních 10 let vládnou pouze současné, nebo někdejší světové jedničky: Roddick, Nadal, Djokovič a Federer. 

A právě pětinásobnému šampionovi Rogeru Federerovi, který ve Spojených arabských emirátech triumfoval v letech 2003, 2004, 2005, 2007 a 2012, v dnešním semifinále zatarasil cestu za obhájením loňského titulu. Berdych nad o čtyři roky starším Švýcarem vyhrál 3-6 7-6 6-4 poté, co v tie-breaku druhé sady odvrátil tři mečboly.

"Vyhrát tenhle zápas je opravdu úžasné a mám skvělý pocit ze své hry," řekl Berdych na webu ATP Tour po výhře, z které měl už na kurtu velkou radost. "Bylo to o jednom jediném míči, který jsem dokázal zahrát lépe než on. Z mého pohledu byl zápas oslavou tenisu. S Rogerem hraju moc rád, protože toho tolik dokázal," doplnil sedmadvacetiletý české daviscupový reprezentant.

Tomáš BerdychČeský tenista nad Federerem vyhrál páté z posledních osmi vzájemných utkání, naposledy ho porazil na loňském US Open. 

Berdych bojoval jako lev
V dnešním utkání byl Berdych v prvním setu příliš v defenzivě a na rychlém dvorci se Švýcar prosazoval i voleji na síti. Český hráč ztratil podání i kvůli dvěma dvojchybám v osmém gamu a Federer set potvrdil čistou hrou. 

Pět tisíc fanoušků v hledišti, kteří fandili převážně Švýcarovi, bylo nadšených. Druhý set ale patřil Berdychovi, i když k jeho zisku se doslova prokousal. Nejdříve za stavu 5-3 podával na zisk sady, ale Federer si ztracené podání vzal zpět. Za stavu 6-5 měl první setbol při Federerově podání. Výměnu sice ztratil, ale měl ji vyhrát, protože jeden ze Švýcarových úderů skončil v autu, což odhalila zpětně televize. 

Berdych si ale jestřábí oko na pomoc nevzal a druhý set rozhodl tie-break. V tom Berdych prohrával už 46, ale odvrátil oba mečboly a pak ještě třetí. Utkání posunul do třetí sady po využitém třetím setbolu skvělým returnem a výhře 10-8. "Při každém bodu jsem si věřil. Nekoukal jsem na skóre a šel míč po míči. A fungovalo to. Tuhle taktiku chci dodržovat v každém utkání," řekl Berdych. 

Rozjetý Berdych ve třetím setu opět výborně podával. Dostával se do tlaku, hrál míče brzy a hlavně z forhendu Federera tlačil. Díky tomu získal brejk na 3-2. O vlastní podání už Berdych nepřišel a po dvou hodinách a 19 minutách zápas ukončil. Bývalou světovou jedničku porazil v sedmnáctém vzájemném zápase pošesté.

"Prohrát takový zápas je mrzuté, ale Tomáš to dokázal dobře otočit," řekl Federer. "Velmi dlouho jsem hrál dobře, měl jsem to na raketě, ale nakonec tady musím vysvětlovat, proč jsem nezvládl trefit dva údery. Jsem z toho opravdu rozladěný," dodal sedmnáctinásobný grandslamový šampion.

O svůj jubilejní 10. titul se Berdych utká s místním trojnásobným šampionem (2009-2011) a světovou jedničkou Novakem Djokovičem, se kterým letos prohrál ve čtvrtfinále Australian Open. Se Srbem má velmi nelichotivou bilanci 1-11.

Djokovič už čtyři měsíce neprohrál
Když Američan Querrey porazil na konci loňského října v Paříži Novaka Djokoviče, stal se minimálně na čtyři měsíce posledním tenistou, který proti světové jedničce uspěl. Aktuálně nejlepší hráč světa od té doby vyhrál do včerejška 16 zápasů na okruhu ATP v řadě a dnes přidal proti Juanu-Martínovi del Potrovi sedmnácté vítězství.

Proti tenistovi, který Djokoviče už dvakrát v kariéře porazil, se nerodilo lehce. Del Potro si v prvním setu dovolil jedinou slabší chvilku, kterou však Srb potrestal. Za stavu 3-2 poprvé v zápase prolomil soupeřův servis a díky dvěma čistým hrám při vlastním podání Djokovič set bez problémů získal pro sebe.

Svou sílu začal Del Potro ukazovat až ve druhé sadě. V ní se také on dočkal brejku, po kterém se dostal do vedení 3-0. To mu nevydrželo dlouho: Djokovič nejdříve srovnal, opět prolomil Argentincův servis a za stavu 5-3 byl blízko postupu do finále. Na ten si ale ještě musel počkat. V následující hře totiž promarnil mečbol, znovu si nechal vzít podání a set tak dospěl do zkrácené hry. Tu rozhodla výměna, ve které si díky vítěznému forhendu připsal minibrejk, na nějž už jeho soupeř nenašel odpověď. Za stavu 6-4 měl Djokovič druhý mečbol v zápase a tentokrát už ho využil.

"Má ohromně silné podání, s forhendem dokáže odzadu zahrát cokoliv... Nesměl jsem se ho pustit, když jsem byl o brejk pozadu," řekl v rozhovoru na kurtu první finalista.

Del Potra v zápase srazilo také varování za překročení časového limitu (25 sekund) před podáním; ve druhém setu za stavu 3-1 nabídl soupeři brejkbol, a když se po dlouhé výměně (míček přeletěl dvacetkrát přes síť) chystal nadhodit míček k servisu, umpireový rozhodčí ho napomenul. Další takový prohřešek by už automaticky znamenal ztracený fiftýn. Publikum stálo za Argentincem, ten ale od té chvíle začal hrát špatně, prohrál pět gamů v řadě a i když se v závěru zmátořil, vyřazení nezabránil.

Varování Del Potra po výměně v čase 33:15:

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.000.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Berdych (3-ČR) - Federer (2-Švýc.) 3-6 7-6(8) 6-4
Djokovič (1-Srb.) - Del Potro (4-Arg.) 6-3 7-6(4)
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

246
Přidat komentář
safi1313
Chápete někdo proč na Sport 2 kde mají dávat přímý přenos Berdycha s Djokerem dávaj fotbal, kterej je naprosto totožnej i s obrazem a komentářem jako na Sportu 1 ???
Reagovat
smazaný uživatel
Taky z toho teď šílím:-D
Reagovat
smazaný uživatel
To je debi.lita omg :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak tak sleduji Highlights z QF Djoker-Berdych tak pokud pro Berdycha alespoň nějaká taktika, potom určitě to, že na Djokovice pres forhand prostě ne. Berdychovi jsou samozřejmě kvalitní a přesné, ale to jak je Djokovic při forhandových přestřelkách dokáže kontrovat je prostě neuvěřitelné. Samozřejmě backhandem do Noleho forhandu to bude většinou sebevražda. Servis bude základ, return musí být ještě lepší, protože je nám všem známo jak Djokovic returnuje. Můj tip 7:6 6:4 Djoker.
Reagovat
smazaný uživatel
S Novakem je to těžké, říkáš, že na FH mu to Tomáš posílat nemá, ale BH je mnohými považován za Noleho nej úder...Jak říkáš, servis pro Tomáše bude základ, včera si s ním občas pomohl, ale celkově procento prvních podání nebylo nic moc (pokud si dobře vzpomínám teda)
Reagovat
smazaný uživatel
58%...
Reagovat
smazaný uživatel
Atakovat by měl víc jeho BH, protože přes FH ho podle mě nepřetlačí. Otázka jak tam dnes Nolemu budou lítat BH po čáře. Víceméně si ale myslím že Djokovic je na Berdycha až moc komplexní a chytrý hráč.
Reagovat
spaniel
To s tim BH je trochu jinak. Noleho BH je ten rozdil mezi nim a ostatnima, ma ho proste mnohem lepsi. Ale nema ho lepsi nez svuj FH.
Reagovat
rubens
Přes situace, kdy může využít svůj fh, se Nole dostává do tlaku. Co poradit Tomovi, to je velmi těžké. Existuje něco, co vyhrává zápasy. Je to iniciativa. Ne, ta naivní a za každou cenu, ale skoro za každou cenu. Novak nerad hraje druhé housle.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
hodne zajimave udelane highlighty, hlavne ten strih mezi 2. a 3. setem, jen ten sporny vyrok rozhodcich jim tam nejak podivne vypad :-)
Reagovat
tito
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký byl zápas, jak hrál Rafa, jak hrál Nico?:-))
Jinak gratuluji k finále!
Reagovat
tito
Nevím, teď na to koukám. Spánek je pro mne přednější, přivstanu si až zítra. Každopádně díky Sonjo!
Reagovat
smazaný uživatel
diky za link! chvili jsem koukal a nemuzu si pomoct, ale ta antuka me fakt nebavi... vymeny podivne pomale, spad zapasu hrozne pozvolny...
Reagovat
smazaný uživatel
Já teď koukám na záznam na Sport1, běží 1.set a je to super tenis:-)
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem se nejak zakoukal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/734579_341720912613244_207872221_n.jpg
Reagovat
Bob
tady vypadá Berďa jako padesátník :)
Reagovat
smazaný uživatel
Má tady zvláštní barvu vlasů, ale jinak je pohledný jako vždy:-))) Co by za to takhle vypadat jiní padesátníci dali!:-D
Reagovat
tommr
dobrej vtípek ... :)
Má to ale i vážnej podtext - jeden z důvodů proč je Tomáš u fanoušků relativně neoblíbenej je právě fakt, že si tak "vyskakuje" na Federera - to mu většina příznivců Federera prostě nemůžou odpustit ...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš bohužel pravdu, taky jsem si toho všimla...
Co s tím no, není sám, kdo je u fanoušků RF neoblíbený, na prvních místech jsou Nadal a Nole:-)...
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, to je zase bláábol.. O tomhle to samozřejmě není, to je akorát hledání nějakého zástupného problému.. Já Tomáše mám poměrně rád navzdory tomu, že fandím Rogerovi, ale co takhle znám lidi okolo, tak pokud Toma rádi nemají, je to v naprosté většině případů ne proto, koho kdy porazil (bože fakt, co je tohle za argument?), ale proto, že v některých vypjatých momentech se prostě chová trochu moc sebevědomě a bohorovně. Já s tím problém nemám, ale rozumím tomu, že někomu to prostě příjemné není. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Není to blábol, chtělo by to rozhlédnout se dál než na lidi okolo;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pěkná blbost, co píšeš. Já sem fanatický fanoušek Rogera a nemám rád Berdycha. Není to však z důvodu toho, že jej občas porazí (to bych musel Nadala nesnášet, leč mojím nejneoblíbenějším tenistou je Almagro), ale pro to, že se jeví a vše tomu nasvědčuje, že je až moc namistrovaný.
Reagovat
tommr
to že tobě se to zdá nesmyslný ještě neznamená, že tak neuvažujou jiný lidi. Přečti si třeba diskusi pod tímhle článkem:
http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2013/02/9/Dubai-Friday-Berdych-Beats-Federer.aspx
a možná, že už pak nebudeš tak suverénně mluvit za všechny ostatní ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já nikde netvrdím, že to platí u každého nebo že k tomu- nemít rád Tomáše nemůžou být jiné důvody, tak se uklidněte;-)
Reagovat
smazaný uživatel
no neviem,ale aj podla mňa je nezmysel neznáť niekoho len preto,ze vie porážat federera,ale nietko takto rozmysla je to dost hlupe ja tiez nemam rad jedneho konkretneho tenistu,ale určite nie preto,ze vie porazat rogera,predsa nik z hracov,ktori ho porazaju nemoze za to ze ony sa casom zlepsuju a federer starne a nevladze s nimi drzat krok.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to taky nechápu, ale očividně takoví lidi jsou;-)
Jen tak namátkou pár komentářů pod tím vtípkem, co jsem sem dávala:
"that's why i hate this guy much more than the crap music nowadays that's why i hate this guy much more than the crap music nowadays"- 8 lajků
...nadávky, nadávky...
"i was looking for reasons to like this guy, in the mean time i got another to hate him"
....
A Roger s těmi nejlepšími pořád krok drží, takže nechápu, o čem mluvíš;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ten první komentář jsem zkopírovala 2x...
Reagovat
smazaný uživatel
drzi ako drzi,no ked myslis
Reagovat
smazaný uživatel
ty match pointy Roger vyhazel? Nebo Berdych zahral winnery. Nevim bohuzel jsem to nevidel, ale strasne me to stve, kdyz Roger ztrati takhle vyhrany zapasy a ze jich bylo... Nezbejva nez pogratulovat Berdychovi, coz delam velmi, velmi nerad:(
Reagovat
Pe3k
První vyhodil a pak už si nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
aj mňa stvu tie prehry z mecbalov...
Reagovat
Pe3k
Semifinále jsem viděl jen první 2 sety, takže nemohu zcela objektivně hodnotit jeho výkon, ale předpokládám, že se potvrdí co obvykle. Berdychovi hra Federera sedí a i před zápasem jsem ho viděl jako favorita. Problém ovšem nastává když hraje s někým jehož hra mu nesedí např. Ferrer, Davydenko, Novak. V takových zápasem se psychicky složí a zápas bez pořádného boje odevzdá...

Hru, techniku, pohyb i fyzičku má Berdych perfektní, má na to porazit kohokoliv, ale ta bojovnost, zarputilost a snaha otáčet prohrané zápasy mu chybí a to jen právě ten kousek co mu chybí na špičku.

Velice rád bych se mýlil a viděl jak Tom dneska finále vyhraje, navíc je to 500 nejde o nic velkého, tak by mohl hrát uvolněně, ale Novak si pravděpodobně vítězství pohlídá a vyhraje 2:0.
Reagovat
Pe3k
Tak já bych chtěl vyhrát jakýkoliv turnaj a ani by tam nemusela být špička :D Jasně to co píšeš je pravda, ale já se snažil nastínit fakt, že to není grandslam nebo master 1000 kde by byl Berdych nervozní, protože ho nikdy nevyhrál...proto z jeho úhlu pohledu o nic nejde, je velký outsider, prakticky může jen vyhrát, protože všichni čekají, že prohraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec si nemyslím, že by mu chyběla bojovnost, zarpustilost a snaha otáčet prohrané zápasy. Naopak. Problém je, že v těchto morálně volní vlastnostech, je pořád trochu za nimi. Na spousty hráčů ta jeho zarputilost a snaha stačí, včera dokonce i na Rogera, na ty nejlepší už ale ne. Aby je porazil, potřebuje hrát absolutní maximum v útoku, podobně jako třeba Stan Wáwra na AO, jenže Tomáš už podobným stylem hry dlouho nehraje, a nebo opravdu high level obranou, s přechodem z obrany do ofenzívy, to je dnes alfou omegou tenisu. To předvádí v tom nejlepším světle Novak, Rafa, Andy. A bojím se, že toho Tomáš v takové kvalitě schopen není a nebude. Proto to proti nim bude mít vždy těžké a bude pravděpodobně prohrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
naozaj sem nechodim casto akurat trochu viac min týzden vcera a dnes,ale citam diskusiu pravidelne a teba tu opisuju vsetci diskutujuci ako asi najvatšieho fanusika federera,noz tvojich prispevkov v poslednej dobe mi pride,ze ta to fandenie pomaly prechadza co sa týka nadala tiez si myslim,ze ma velku sancu vratit sa tam kde bol....
Reagovat
Pe3k
Tak na to sem úplně zapomněl...
Reagovat
Roger_Federer
Nemyslim, že by Pe3ka to fandeni Federerevi přechazelo, jen proste musel uznat, jako kazdy soudny, že Roger uz pul roku nehraje v pohode, ma problemi se servisem, hodne kazi a už nedokaže tak vyvadet soupeře z miry,Berdych vcera skvele zabojoval a Federer to neustal..Hold, jeho gloriola neporazitelnosti (až na Nadala a Novaka) se vytraci a tech tesne prohranych zapasu bude přibyvat..Tak jako u všech velkych hracu po 30citce, neni to nic necekaneho ani neobvykleho, pokud nekdo čekal že bude vyhravat do 35 všecko je blazen, nebo tomu nerozumi.
Reagovat
Pe3k
Tak je opravdu těžké říct kdo je čí největší fanda.Pokud tady napíše něco forehand a jemu podobní, tak raději neber vůbec vážně...

Já sem tenis začal sledovat prakticky jen k vůli Federerovi, ale časem jsem si oblíbil spoustu ostatních tenistů, takže pokud Fedex nehraje dobře, nijak extra to neprožívám. Roger měl vynikající minulou sezonu, vyhrál Wimbledon, stal se světovou jedničkou i ve 31 letech, překonal kupu rekordů a letos očekávám, že to s ním moc valné nebude...Takže mě to nijak nepřekvapuje a nedělám unáhlené závěry. On se o5 dostane do formy a něco velkého vyhraje. Není toho mnoho co by měl ještě dokazovat a i kdyby už nikdy nic nevyhrál, stále je to nejlepší tenista historie :)
Reagovat
smazaný uživatel
suhlasim tiez mu fandime,ale ako si napisal kazdy normalny asudny fanusik vidi ze to rogerovi už proste tak nejde a nedaju sa uz u neho cakat dake extra vykony,mozno len ked sa dobre vyspi,ale ako som uz dnes pisal tie prehry s mecbalov mi fakt hlava nebere.
Reagovat
steve79
Roger si prohrál tento zápas sám. Opět nezvládl koncovku v setu jako už několikrát. Mezi Djokovičem a Federerem je největší rozdíl v hlavě a to se už mnohokrát potvrdilo. Ted jsem kouknul na výsledek Nadala a překvapivě porazil Almagra. Almagro patří na antuce mezi nejtěžší soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
suhlasim rogera už pomerne casto zrazdza psychyka,ale aj servis a pohyb.
Reagovat
Pe3k
Tak Novak se dostal po psychické stránce tam kde ještě asi nikdo jiný. Roger měl vždy perfektní hru a tím pádem byl psychicky nahoře, ale tak silný jak je Novak od roku 2011 nebyl asi nikdy. Navíc mu bude brzy 32 je nejlepší hráč všech dob a těžko se dá čekat, že na něčem ještě zapracuje nebo se bude zlepšovat...

Almagro mi připadá, že není ve formě navíc Nadala nikdy neporazil, takže se nedalo čekat, že ho porazí nyní...Co se týče Nadala tak sleduji jak hodně lidí říká, že je po 7 měsících bez tenisu a že návrat bude těžký atd, jenže on má návraty do formy velice rychlé navíc trénuje už od prosince a návrat stále odkládal, takže natrénované má více než ostatní. Finále Ferrer - Nadal bude vyrovnanější a vítěz bude Nadal.
Reagovat
Malda
Gratulace Tomášovi! Nevíte někdo jak hraje Novak(myslím tím jak mu to tam padá a jestli hraje podobně jako na AO)? Téměř celý turnaj jsem nemohl sledovat, tak bohužel nemám tušení. Nicméně na dnešní finále se moc těším! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole hrál proti slabším soupeřům v klidu to, co potřeboval, nepředřel se...hraje dobře, ne výborně, ale stačí mu tu. Co se týče semi proti Delpovi, tam celkem dost chyboval a hlavně nedoservíroval vyhraný zápas (podruhé na tomhle turnaji), což mě celkem vystrašilo...ale nenechal se tím rozhodit a vyhrál následně TB, takže pohoda:-)
Reagovat
mac.hall
Každé vítězství nad Rogerem je určitě velký úspěch , ale je také třeba vidět , jaká hra k němu vedla. Já jsem celý zápas neviděl a přiznám se , že jsem nad Tomem zlomil hůl po té , co klasicky berdychovsky odevzdal Rogerovi zbytečnými chybami první set a ve druhém ho nechal trestuhodně ,ze stavu 5:2, vyrovnat na 5:5. Pak jsem rezignoval a zápas vypnul. Takže nevím, co předváděl v setu třetím , ale přesto musím jeho hru hodnotit jako průměrnou , s řadou laciných chyb. Vítězství bylo spíš dílem špatné hry Rogera , než skvělého výkonu Bédi. Jeho šance s Novakem jsou téměř nulové. Rozdíl v kvalitě jejich hry je skutečně propastný. S velkou pravděpodobností si na něm Novak smlsne a slupne ho jak malinu. Tedy , pokud se výrazně nezlepší a předvede to ,co proti Rogerovi. S takovým tenisem nemá žádnou šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
bože...opravdu velmi, velmi kvalitní příspěvek...vypadá to, že sis dal záležet.
Reagovat
Jan
Zápas jsem neviděl, ale jestli Berdych hrál jak mac.hall popisuje, tak je to střízlivé hodnocení. Co je na tom špatného ? Na letošním AO a i jindy až na 1 vyjímku Djokovič Berdycha relativně snadno vždycky smáznul a rozdíl mezi jejich hrou tam je, takže máme kříčet: Tome, porazíš ho ? Určitě mu všichni nebo většina fandíme, ale snad máme oči, abychom viděli, jak hraje Berdych a jak Djokovič.
Reagovat
petrulinka
Ty nevíš, že mac.hall má vždy tak "kvalitní" příspěvky? Čili od něj bych ani jiný příspěvek nečekala. I kdyby Tomáš vyhrál GS, tak by tady tvrdil, že ho vyhrál proto, že soupeř mu to vlastně nechal. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za prvé. Absolutně se mi nelíbí pojem "klasicky berdychovsky" odevzdal Rogerovi, nemyslím si, že Tomáš odevzdává sety nebo zápasy tak často a takovým způsobem, aby to bylo hodné tohoto hanlivého označení. Vždyť není zase takovou výjimkou, aby podobně nepovedený game, jako předvedl Tomáš v 1. setu a kterým si ho zároveň prohrál, předvedl i Roger nebo sám Novak. Naopak bych jako "klasicky Berdychovsky" označil jeho soustředění a hru od 2. setu, kdy se jednak zlepšil, ale hlavně zůstal silný a věřil si, že to může otočit. Samozřejmě mu pomohlo i štěstí a Roger. A označit jeho hru za průměrnou s množstvím chyb po vítězství nad Rogerem se mi taky nezdá úplně podařené. Řekl bych, že ten zápas probíhal ve vlnách. Chvílemi se hrál skvělý tenis z obou stran, chvilku občas oba zbytečně chybovali, v prvním setu méně Roger, ve třetím méně Tomáš, ale označit jeho hru za průměrnou, nebo dokonce celý zápas za průměrný mi přijde trestuhodně nesoudné. A teď k tomu, co píšeš ty a s čím můžu souhlasit snad i s mac.hallem. Rozdíl mezi jejich hrou je, Novak je velký favorit a pravděpodobně vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Frankiess- Souhlas.

mac.hall- Nevím, jestli je to úplně "trestuhodné" nedoservírovat, když proti tobě stojí RF. Tomovi v koncovce 2.setu nešel 1.servis, o to to bylo těžší...
Reagovat
mac.hall
Ne,že bych snad chtěl za každou cenu hájit vše , co zde napíšu , každý jsme omylný a různé věci vidíme odlišně, ale snad jen pár poznámek k reakcím Frankisse a Petrulinky na můj příspěvek. U Petrulinky mně vůbec nepřekvapuje,že se s vervou pustí do každého , kdo si dovolí věcně napsat, co viděl a pokaždé jen nechválí její oblíbence. Řekl bych , že je typickým příkladem těch , co nejsou schopni oddělit emoce od objektivního hodnocení a výsledkem pak je chvála i v těch případech , kdy na místě je spíše kritika. Na její obhajobu se patří říci , že není zdaleka jediná. Pokud jde o Frankiesse , tak snad malý komentář k některým mým výrokům , které ho tak pobouřily. Vyjádřením " klasicky berdychovský" jsem samozřejmě neměl namysli , že by snad nehrál s potřebným nasazením a snahou , ale fakt , že oba gamy v prvním i druhém setu , kdy ho Roger breaknul, si prohrál svou špatnou hrou a nikoliv v důsledku skvělého výkonu Rogera. Ten ostatně v zápase také podal, na své nejlepší poměry, průměrný až podprůměrný výkon a kdo to není schopen a ochoten pochopit a uznat , nechť se podívá na http://www.youtube.com/watch?v=ikHt_JfV5gY zápas Rogera s Rafou v Shanghaji na Master Cupu v r. 2006. Myslím , že k tomu není , co dodávat. Takže tvrzení " klasicky berdychovský " rozhodně není hanlivé a myslím , že je i na místě. . Hráči první světové pětky ( a nejen oni) takové příležitosti, na rozdíl od Bédi, obvykle využívají.
Reagovat
mac.hall
Za trestuhodně nesoudné pak Fra,..ese označuje mé hodnocení výkonu Toma slovy průměrný až podprůměrný. Bohužel , si musím za ním stát. Alespoň pro tu část zápasu , kterou jsem viděl. Nepředvedl, stejně , jako Roger , nic mimořádného , co by stálo za větší pozornost a chyb na jeho straně bylo přespříliš . Pokud někdo chce vidět jeden z mála skutečně top výkonů Toma na té nejvyšší úrovni, ať se odívá na jeho zápas s Rafou ve QF AO 2012 , http://www.youtube.com/watch?v=cg_rP8B0JoM
Tento týden jsem zaznamenal Tomášovo prohlášení , že chce letos zaútočit na 5. místo žebříčku.Tam ovšem je skvělý Ferrer a se hrou , kterou Tom dlouhodobě předvádí , šancí příliš nemá. To by skutečně musel stabilizovat kvalitu svého tenisu někde na úrovni zmíněného zápasu s Rafou , nebo jen jen mírně pod ní. Pak by měl šanci i na vyšší příčky , ale osobně tomu , stejně jako Frankiess , nevěřím. Tom je na okruhu již příliš dlouho na to , aby něčím zásadním překvapil. Připouštím , že k malým dílčím zlepšením se může ještě dopracovat , ale díru do světa již asi neudělá. Pokud jde o jeho šance vyhrát jeden z turnajů GS , pak je vidím jako science ? fiction.
Reagovat
tommr
k tomu poslednímu odstavci:
na pátým místě je momentálně Nadal a Tomáš má poměrně velkou šanci přes něj jít pokud se Nadal bude soustředit jen na antuku a vynechávat turnaje na jinejch površích ...
Jinak souhlasím s tím, že na čtvrtýho Ferrera momentálně nemá a jen těžko si umím představit, že by se to v dohledný době nějak zásadně změnilo. Na druhou stranu ale taky není důvod nějak propadat úplný beznaději - Ferrer je o pár let starší než Tomáš a dá se proto čekat, že jeho výkony začnou postupně upadat dřív než ty Tomášovo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní sestřih z toho čtvrtfinále AO. Opravdu možná jeden z nejlepších výkonů, co Tomáš kdy předvedl. Škoda, že to nedotáhnul...
Reagovat
mac.hall
To jsou ty stereotypy v myšlení. Byl jsem tak dlouho zvyklý na skutečnost , že první čtyřku mají dlouhodobě rezervovanou Novak , Rafa , Roger a Andy , že jsem si neuvědomil , že Rafa je, pro svou dlouhodobou herní absenci, nyní na 5. místě. A je otázka , zda se dá zdravotně natolik do pořádku , aby ještě mohl konkurovat nejlepším. Jeho dosavadní výsledky na antukových turnajích tomu sice zatím napovídají , ale kdo ví , jak budou jeho kolena reagovat na tvrdší povrchy.Takže vlastně Tomův deklarovaný cíl pro R 13, posun na 5. místo, může vycházet z jeho předpokladu , že by to mělo být právě na úkor Rafy a ne Davida Ferrera. No a to je možná více pravděpodobnější , než postup přes Davida, vzhledem k nejasnému zdravotnímu stavu Rafy. Jinak , pokud by byl Rafa v pořádku, nemá Tomas na 5. příčku, podle mě, žádnou šanci. Navíc jsou tu další vlčáci, především Del Potro, kteří se na Béďu budou tlačit.
Reagovat
smazaný uživatel
O Djokovicovi jako o budouci svetove jednicce na dalsich par let vubec nepochybuji. Berdycha rozebere tak jako DelPotra ktery mel lehce smulu. Neprohrává zápasy-téměř žádné. Porazit ho by znamenalo držet 1. servis na řekněme zhruba 70% a velkou vetsinu pointu z 1. servisu vyuzivat. Herne je na tom Berdych dobre, ale Djokovic je uplne nekde jinde. Gratuluji k dnesni vyhre Tomáši a bojuj dál! Až se do tohoto kolotoče zapojí znovu Rafa, očekávám opět silnou konkurenci.
Reagovat
Bob
Joooooooooooooooooo! A teď komu fandit? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hezkému vyrovnanému mači:-)
Reagovat
smazaný uživatel
bolo by to fajn sledovat vyrovnaný zápas ked už berdych znovu porazil federera a dostal sa do finale no myslim,ze djokovic si z berdycha urobi trhaci kalendar,ale radsej nebudem predbiehat uvidime....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak "trhací kalendář" bych neřekla, Tomáš mu v posledním vzájemném zápase dokázal vzít set;-)...Ale je jasné, že je Nole favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
berdych si z top 3 veri len proti rogerovi,zahadzovacovi mecbolov....
Reagovat
smazaný uživatel
No ty seš taky super fanda;-)
Jinak si myslím, že si Tomáš dost věří i proti Murraymu, na toho taky umí zahrát. Jen s Novakem je ta bilance vzájemných zápasů tak hrůzostrašná.
Reagovat
smazaný uživatel
v nasej rodine sme vsetci Fedex fans ako to tu niektori pisu,ale tieto prehry z mecbolov a velke vykyvy psychyky mi fakt hlava nebere.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to trefil = Novák-Tom ;)
Reagovat
tommr
počítám, že moc jich asi nebude. Vedle Tomáše to budou i Djokovic a Nadal - a kdo další? Neví to náhodou někdo z Federerovejch fanoušků? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray
Reagovat
nitrotaj
Nalbandian
Reagovat
smazaný uživatel
Federer-murray 9-11,federer nalbandian 11-8
Reagovat
tommr
ještě jsem objevil Hewitta - ten to má s Federerem 8:18 ...
Reagovat
Ereinion
Ještě Tim Henman - bilanci má 6:7
Reagovat
spaniel
Chtel bych verit, ze Tomas zitra vyhraje, ale asi se tak nestane. Jestlize ho Roger 2x brejknul, tak Novak se svym returnem nebude mit moc starosti. Doufal jsem, ze druhe semi dopadne stejne jako prvni 6:3 7:6, ale z Rogera se stal specialista na zahazovani vyhranych zapasu. Jinak Tomas by mel zmenit obleceni, je priserne. Kratke sortky ze kterych lezou ty elastaky, divne triko a ksiltovka ala Davydenko.
Reagovat
smazaný uživatel
ano stava sa to už pomaly tradicia ze federer vyhratý zapas prehrá...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska pekný zápas, už to trochu vidno na Rogerovi že vek nezastavíme :)
"Normálny" Roger, resp. Roger v najlepšej forme by takýto zápas zrejme zvládol v pohodičke 6:3 6:4, ale aspoňže vyhral Čech, Berdych si to finále fakt zaslúžil.
Chápem, že pre Federera už ranking neznamená toľko, ako napr. minulý rok, ale bolo by dobré vyhrať Indian Wells (resp. neprehrať v semifinále a skôr) ak si chce uhrať nejaké dobré body, nakoľko tam a aj potom v Madride obhajuje po tisícke.
Len pre ten príjemný pocit z väčšieho titulu :)
Reagovat
smazaný uživatel
ano vidno to vek uz nezastavis,no neviem,či raiking pre neho uz nie je dôlezitý ked vedie reci o tom ze moze byt No1 a pobodne podla mna tomu ani sam neveri,ale niečim sa motivovat musi kedze pravda sa mu asi priznáva tazko
Reagovat
smazaný uživatel
Predsa len, je to Federer. Keď sa ho opýtajú či ešte verí, že môže byť 1., neodpovie nie - nemá takú povahu, že pred zápasmi vyhlasuje že favoritom je súper a pod. Sústreďuje sa na seba. Povedal to tuším s podmienkou, že na to musí hrať úplne výborne, čo by znamenalo obhájiť tituly z minulého roka, plus pridať navyše možno US Open. Stále je to reálne teoreticky, ale aj jeho turnajový plán je jasný - zameriava sa na grandslamy. Ale je to práve táto povaha, čo z neho robí / urobila skutočného víťaza "se vším všudy".
Reagovat
smazaný uživatel
tak jasne ze nepovie,ze si mysli,ze uz nevyhrá ale aj tak si myslimze zapasy z mecbolu by prehravat nemal stacilo 1eso ci dobry prvy servis prehrat z mecbalu sa už stava jeho specialitou
Reagovat
smazaný uživatel
Novak i Tomáš výborně! Rožér palič mečbolů úspěšně zopakoval největší kousky kariéry, promrhané mečboly v SF na US Open proti Novakovi nebo v hale v Paříži, kde v jednom utkání s Monfilsem dokonce promrhal 5 mečbolů :-)
Snad to Rafa nepokazí a půjde si pro titul.
Reagovat
smazaný uživatel
a kde je to federero vysvetletlenie,ze preco netrafil tie dva udery?
Reagovat
rubens
Přijedu domů a co nevidím, co nevidím. Otázka stojí, jestli Tom může ve finále udělat set. Proč by ne, na AO ho taky dal. Dneska podle všeho prokázal výbornou psychiku. Pokud ji udrží a poučí se z posledního střetnutí s Nolem, mohl by vyhrát i sety dva. Já vím, sci-fi...
Reagovat
Jabadu
že nelhal. Tak to sedí! A chce být pátý na světě. Tak to taky sedí!" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak clovek nemuze mit vsechno...ze. Skoda, ze neni finale DelPo x Valassky Rebel, ale aspon mam motivaci, koho vic tlacit:)

Toz to jejich h2h je sice dost crazy, ale jsou chvile, kdy je treba proste ty rozdily trosku snizovat.:D)))

Toz ogare, zitra ho upinkej, nebo uforhanduj...proste konecne ho uz dej, proboha:D) Vsechno, co do teho potrebujes mas, tak sa s nim uz konecne nebabrej...hlavne si s nim nepinkej na delsi vymeny, bo budes zas vis kde:))) To uz sa radeji ogare aktivne vyhazaj:)

Toz good luck Tom, a nech Ti drzi servis cely match:)))
Reagovat
Fandina
Vlček ... díky, konečně se mohu podepsat pod tvé fandění ... souhlas. Žádné dlouhé výměny a co nejvíc es Tome a vůbec prvních podání a servisů a pak třeba hned na sít a zabijet a taky beckhandy křížem a forehandy po lajně, zkrátka DTome, když už si toho Rogera porazil, tak koukej ještě dál Noleho, aby to bylo jednou vodou ... tož Tome hodně štěstí a super hru ... pojď pojď pojĎ
Reagovat
VlS
když přejdeme teorie o stěhování národů, tak se můžem kouknout i na tenis.
V okamžiku, kdy tom zazdil nalitej míč za stavu 5:3 servis jsem si říkal "a je zle". Pak 2 hry projel jak nic a mile mě překvapil, když se začal sbírat a dotáhl to do SB. Pak ho tam skřípli rozhodčí (na rozdíl od mnoha konspiračních teorií si myslím, že to byla chyba, který se prostě stávají a Tom udělal chybu, že výměnu nestopnul. Tam jsem si říkal, že je to v pasti znovu a že TB projede jak nic, ale zase to ustál a ve 3. už i docela s přehledem. Tož tedy klobouk dolů, 2 roky zpátky by to projel jak nic.
Protože stejně jako ty mám rád, když se tu a tam Sci Fi stane realitou, budu zítr fandit Kikině, Bětušce a Tomíkovi a snad aspoň nějaká z těch fantasmagorií dopadne namazaným navrch.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))

P.S. Toz byl jsem tak trochu prekvapeny, ze jste se tak vehementne pustili do tech etnickych teorii...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tom hraje letos zatim dobre. Lepe se hybe, vydrzi v dlouhych vymenach. Dnes pohledny tenis, Jeste, ze ten druhy set dopadl jak dopadl, Protoze ten chybny vyrok caroveho na setball, to bylo hodne krute. Tom si mohl vzit jestraba, ale hral ten volej tak rychle, ze proste se nestacil asi rozhodnout. Uz urcite patri k Rogerovym neprijemnym souperum na rozdil od Novaka, Jsem zvedava jestli Tom zitra neco kloudneho vymysli?
Reagovat
Fandina
Já pořád čekám na článek a on se ten původní s Nolem a jeho fotkou přeměnil tak dodatečně tady.

Mám moc velkou radost, že Berda dnes vyhrál a obrovská gratulace Tomovi. A tradičně, když hraje s Rogerem, tak smutním, že nevyhrál zase on. Nicméně s tím nic neudělám. Tak příště snad se sejdou ve finále a bude to ještě lepší. Rogere příště to budeš ty.

Tome do finále pojď pojď pojď!!!
Reagovat
rib
mám to stejně, když se střetnou moji dva oblíbenci, tak nevím... Chvíli jsem obdivovala Rogera, chvíli Tomáše :-) Ve finále to mám aspoň jednoznačné - vyjádřím to slovy anglických komentátorů TOME POK POK POK!!! :-))))))))))
Reagovat
Olympiada
ty vykricniky a udalost, ze ta svycarska troska je opet venku ?! nic mimořadneho. Snad ty mečboly.

Ing Pe3k/armstrong opet v kanale
Reagovat
VlS
, když nevíte, zeptejte se třeba Wiki, která Vám řekne, že pojmenování Valach je slovanskými jazyky přejaté slovo Walhs původně germánského původu, používané starověkými Góty pro pojmenování Keltů, romanizovaných Keltů a románskými jazyky mluvících národů.
Jen ještě podotknu, že Valašská kolonizace probíhala v době, kdy Valaši odcházeli nikoliv z Rumunskakteré neexistovalo), ale z Tureckého sultanátu.
Pro ty, kteří se diví, že Valašsko není v Čechách bych si dovolil podoktnout, že rozdíly mezi Čechami, Moravou a Slezskem existuje od počátku Českého státu, který z těchto (ale i čas od času i dalších území) sestával.
Reagovat
VlS
Klidně se ti nemusí zdát, ale Rumunsko je hrozně mladej stát, vznikl zhruba v polovině 19 . století a území současného Rumunska historicky patřilo pod Osmany a Uhry. Hranice se měnila. Byla tamvíce či méně závislá knížectví (Valašsko, Sedmihradsko, Besarábie). Ale na to zde není prostor, najdi si to na netu.
Reagovat
VlS
plácat nesmysly, které má člověk v hlavě, když je možnost si realitu snadno a rychle ověřit není umění, ale stupidita.
Reagovat
VlS
Nesmysl je míchat Valachy se Španěly, Romy a podobně.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlsi, kdy se už konečně naučíš psát? Velká písmena u výrazů valašská kolonizace a český stát? Čeho to jsou názvy?
Reagovat
smazaný uživatel
a po cem (po kom) se mi tak styskalo?! :- No, taky jsem se tu vcera nebo kdy provinenim nahrbila, Brozi, pri psani: ruka Bozi, ale ja Fedexovu ruku opravdu vnimam jako ruku Boha, ktera je prece bozi... :-)))

A jak to, ze tu netepes kousek niz do "Nica" Almagra??? :-)
Reagovat
letityfanousek
Tome jsi hvězda :)
Reagovat
gigin
Valaši jsou štrejchlí Srbama a Lotyšama. Ty Rumune!!
Reagovat
Fandina
giginek ... já to vidím tak, že gigin je štrejchlý Valach Srbama, Lotyšema a nevím kým ještě a rumun polák polach6 na to ještě nepřišel.
Reagovat
gigin
Nechápu, jak ten váš zázrak B.R.R. mohl s tím Muňózem huknout... :-O
:))
Reagovat
tito
Áááá, něco podobného jsem čekal. Vtipálek nezapomněl :-) Nicméně když jsem viděl, jak si ho dnes Ernie vodil, taky jsem se divil. To je fakt. Takže gratulace. -D
Reagovat
gigin
:))) To víš, že TO muselo příjít!! No, uvidíme, jak mu to dlouho vydrží.... Jak vidíš zítra TO brzké ráno?
Reagovat
smazaný uživatel
giginku, to je tady teda hodne OT a hlavne si nech sve rypky, jooo, my mame takhle s nasim chlapcem starosti nad hlavu.. :-(
Ale jinak - ja to taky nechapu!! ;-))
Reagovat
gigin
hodně OT? Tady se řeší Valachia open a jeho původ a B.R.R. ti přijde zcestné téma?? :))
Reagovat
smazaný uživatel
tema B.R.R. je samozrejme ZASADNI, ale prave s ohledem na zahajenou valachiadu me ted jeste vic jitri ten jejich bard... :-)))
Reagovat
tito
Ale jo, měl by Nica dát. :-)
Reagovat
tito
No konečně se oslabila tvá přirozená plachost a jako správná předsedkyně jsi se vrátila! Bylo načase! Teď ještě toho psa....
Reagovat
Matti
Ja mám z Nica celkem vítr. Mayer Rafu v druhém setu zle proháněl a Rafa se s Nicem občas tahal, ikdyž byl v lepší formě než je teď. Čekám tři sety s otevřeným koncem.
Reagovat
gigin
sojka: prej jitří :))))
tito: Vamos, Rafa!!! Sotva jsem to dořval, tak mne napadlo - a ty zítra v Dubaji tlačíš koho? :DDD
Reagovat
tito
Máš pravdu a vítězství rozhodně není jisté. Ale vzhledem k tomu, že dosavadní turnaje včetně Acapulca beru jako zahřívací, tak případná prohra by mne netrápila. :-)
Reagovat
tito
Zítra to přeji Tomovi. Nole o nic nepřijde a Berďovi to pomůže. Nicméně favorit je více než jasný. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pekny prispevek:) podepisuji se:)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. Pamätám si ich dva zápasy z RG, turnajov ktoré nakoniec Rafa vyhral a s Almagrom sa vždy ťahal až cez TB..Môže to byť náročnejší zápas, než ten s Ferrerom...
Reagovat
gigin
Fajn, já to beru.
Aj tak si "jedu" dál, neochvějně to "svoje"... :)
Reagovat
dappe
Federer se herně zlepší, hůř už stejně hrát nemůže. Na žebříčku nezáleží, na Djokovice a asi ani na Murrayho už v dlouhodobých výsledcích mít nebude. Musí se dobře připravit na ty nejdůležitější turnaje, letos bude velká šance vyhrát třeba i RG, i když ta představa, že by tam dokázal vyhrát 7 zápasů vypadá skoro nereálně, ale všechno záleží na těch 14 dnech (2011 tam hrál hodně dobře), potom samozřejmě jeho nejoblíbenější část sezony a tam musí něco předvést a taky podle mě předvede.

Jinak Djokovic dneska zase ukázal, že je nejlepší. Nemám ho rád, ale trochu začíná připomínat Federera z jeho nej let(i když to nejsou hráči s podobným stylem hry), hraje ty zápasy rychle, zbytečně se nenadře a půaobí to tak, že zabere když potřebuje. Zlepšil servis a působí také, že ho ten tenis tolik nebolí. Po Federerovi je tu hráč, který dominuje sezoně jako celku a vyhrává všude a hlavně už docela dlouho. Uvidíme, kam až dojde v počtu titulů, zatím vypadá dost svěže. Každopádně už taky hraje celkem dlouho a ty nůžky se dokážou uzavřít velmi rychle, hráči za ním se trochu zlepší, on naopak a hned je situace úplně jiná. Federer po AO 2010 taky vypadal ještě na dost titulů a potom dva a půl roku nic.
Reagovat
smazaný uživatel
nebolí? sleduješ ty jeho skluzy a kotníky?? to nemůže dlouho vydržet. ale jinak souhlas.
Reagovat
J.M.
Souhlasím s dappem. Na RG by ale Roger musel mít (konečně po dlouhé době) šťastný los. Třeba čtvrtfinále Djokovič-Nadal, a pak Novakův výpadek v semifinále, ve druhém semifinále by Roger dal Ferrera... Tak by to možná šlo, jinak asi těžko.

Co se týče Noleho skluzů - to mu tady lidé předhazují léta a evidentně mu to pořád nic zásadního nedělá. Je zřejmé, že to ani zdaleka není takový problém.
Reagovat
smazaný uživatel
A s kým by mal Nole po tazkom QF v semifinale prehrat?..Nikto ma nenapadá..

Pre Rogera by bolo vyhodnejsie ak by sa Rafa s Djokovicom stretol az v SF a on s Ferrerom v tom druhom..Samozrejme prvé SF by sa malo hrat 5 a viac hodín..
Reagovat
Mayo
Djokovičov tenis a nebolí ? to si robíš srandu ... on hrá spolu s nadalom asi najviac fyzicky náročný tenis...
Reagovat
Roger_Federer
Ten kluk Lotyšsky mi dela jenom radost a penize..:).
Reagovat
gigin
Mi jenom radost :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nič v zlom, ale to ozaj podávaš tieto 250ky?..A za také kurzy..
Reagovat
smazaný uživatel
Nič v zlom, ale to ozaj podávaš tieto 250ky?..A za také kurzy..
Reagovat
Roger_Federer
proti Samovy jsem hral Gulbise za 2,2, takže nevim co ti přijde diveho..A vživote už jse na tech 250, 100, 50satkovy challengrech vydelal nejaka penize..:).
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně jako dnes vyhrál nad Rogerem díky sebedůvěře, prohraje s Novakem ve finále, protože se konstelace asi zase bohužel obrátí.
Budu se velice rád mýlit....
Reagovat
smazaný uživatel
a tím chceš říci ze ostrava a slezsko su zase poláci?pač slezsko más i v polsku..ja su z valasška a jako rumun sa necítím..rumuny máš jak cigány.no tomáš mě moc do nich nepřipadá
Reagovat
Fandina
jirziCz ... v pohodě, jestli sis nevšiml, tak tady polach16 vyvádí jako kdyby se nevím co stalo, že Berda vyhrál, asi si vsadil na Rogera a teď to neunáší ... úsměv
Reagovat
carolyn
To mi vadí strašně když někdo o španělech říká že jsou cikáni :-(
Reagovat
Fandina
polach16 a můžeš mi říct proč tady tak vyvádíš jak odmítnutá milenka nebo kdo, že Berda hraje takhle dobře a vyhrál. Vždyť jsi uplně pominutý, nebo trapný s tím. Je to sport. Vyhraje ten lepší co řešíš?
Reagovat
Fandina
polach16 ... já nejsem spaniel ... jestli nevyvádíš tak sorry, mě to tak připadá ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
tak ruku na srdce!rumuni,španělé atd su trochu do hňeda,černé vlasy-prostě sňedí typy.jako rómové..berďa je tak spís na fina:-)
Reagovat
spaniel
Polachu, ty jsi fakt trubka. To byla ironie, ze by to bylo prekvapeni. Vzdyt v posledni dobe vyhrava Tom.
Reagovat
malchar
První set a polovinu druhého hrál Federer opravdu dobře. Potom se mi zdálo jako kdyby mu odcházela fyzička všechny údery chtěl hrát na největší riziko i když k tomu nebyl vůbec důvod protože Berdych by se vyházel sám. A ve třetím setu už to byla katastrofa působil úplně odevzdaným dojmem jaký jsem u něho ještě neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
měl setbol,Federer zahrál kiks na lajnu,tak si to pak vybral v tiebreaku,kde výborně zariskoval na 1.mečbol,Roger už asi trochu stagnuje a Tomáš je psychicky docela silnej,v tom se zlepšil
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem byť skeptický, ale myslím ze zberatelia, teda resp. pamatníci Rogerových rekordov mozu pomaly ale iste rozmyslat nad zaverecnou bodkou..Vela sa tam uz menit nebude..

Tomasovi gratulujem, predviedol slusný výkon a v sucasnosti uz nie je horsim hracom ako Federer..Predpokladám, ze sa to prejaví aj rebrickovo..
Reagovat
carolyn
Tomáš se zlepšil, už tolik nehraje jak na houpačce, ale Fedexe už porazil kolikrát. Ale třeba na Noleho nebo Ferrera zas tolik neumí
Reagovat
Fandina
forehand ... ještě to bude hodně let trvat, než budou Rogerovi rekordy překonány, jestli budou ... úsměv
Reagovat
tommr
Federer sice příjde o 320 bodů, ale na jeho postavení v žebříčku se to nijak zásadně neprojeví - jen se trochu zvětší jeho ztráta na Djokovice ...
Tomáš má naopak jistotu, že v Dubaji získá do žebříčku minimálně 195 bodů a zase trochu odskočí Del Potrovi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand tak narocny a prisny neni, jemu ke stesti postaci, kdyz uz nebudou pribyvat... ;-)

Jinak diky Fedexovi za napinavy zapas, jsem z neho jeste cela rozlamana. :-( A gratulace Berdovi, je na prahu tenisove dospelosti a mam z toho radost.. :-)
Reagovat
Fandina
soječka ... aha, no já Forehanda zas nemám tak přečteného :-))))

Fedex s Tomem. Já tyhle mače moc nemám ráda, vyjma finále, tam bych je ráda viděla pořád. Co k tomu dodat. Tom roste a dneska to předvedl. Třetí set už byl jeho. Tam byl opravdu lepší. Jinak napínavý zápas od obou. Tak držím palce Tomovi do finále. Berdo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
teraz mozno nie ale nazabudaj ze buduci tyzden obhajuje federer titul z indian wels...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápete že tento chlapec si chcel len rýpnuť ? :)
Jeho favorit tiež v postupnom zhoršovaní nezaostáva.
Reagovat
Denis92
prve dva sety hral Roger velmi dobre..ale za stavu 5-5 na Berdychovom podani dvakrat urobil zbytocnu UE a prisiel tak o sancu na break..v TB od stavu 6-4 zahral 3mizerne udery..dvakrat po sebe nezreturnoval 2.servis Berdycha..no a v 3.sete to bol zase katastrofalny vykon ake predvadzal v Rotterdame
Reagovat
dadaft
časy, kdy se mi mužský tenis opravdu nebude líbit, jsou zase o krok blíž...
Reagovat
tommr
a to jako proč? Je jen dobře, že nadvláda Federera a Nadala už není tak jednoznačná jako dřív ... :)
Reagovat
SubOptikT
tommr: jasné
Reagovat
dadaft
fyzická připravenost hráčů + vývoj materiálů způsobil, že hráči zkrátka přerostli velikost kurtu - už se nikdy nebude hrát technicky a chytře, hra u sítě nebo vůbec přechod na síť už jsou (u mužů) definitivně pasé, spin se používá minimálně... - - - už to budou jen mlátičky od základní čáry..........................................
Reagovat
dadaft
ale nechci nikomu brát radost z tenisu.
jen definitivně přecházím k ženskému tenisu - třeba první set Rybáriková - Venus byl proti tomuhle doslova oáza pestrosti...
Reagovat
Fandina
dadaft ... tak si musíš najít i ve hře od základní čáry to pozitivní. Ono při vyrovnaných hráčích taky musí nastoupit nějaké zkrácení nebo cesta na síť, aby byl dotyčný překonán a také spinovat nebo šlajsovat nebo crosovat. Je ale fakt, že dneska jinak dost síťově hrající Roger na to neměl moc času. Tom roste do hodně silového hráče. Ale pořád je tam dost chyb i u něj.
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, zase přijde éra utočníků, chytrých hráčů. Dějiny se opakují (i v tenise).
Reagovat
dadaft
no právě - na takových površích, s takovými raketami a míči už na to nikdy nebude čas...
Reagovat
Fandina
dadaft ... jak píše janekda, historie se bude opakovat, až se nabaží všichni těch silových a rychlých tak se přejde zase k jiným materiálům povrchům raketám a míčkům a ostatní se budou muset přizpůsobit, doufejmě.
PS ... hru Magdy taky ráda vidím, už pár let, když je zdravá ... úsměv
Reagovat
hranol
Nepral jsem to Berdychovi a nikdy mu prat nebudu..je to spratek....chybi pokora...mysli si,ze je nekdo a je ho.no.....co ja s nim videl utkani a myslim si nejen ja....z tohoto vitezstvi bude zit sto let...a rypak nahore....i s tou jeho slepici tohle image si vytvoril sam svoji stupidnosti....a za tyden prohraje s hracem treti stovky...at mu da Nole za vyucenou...
Reagovat
smazaný uživatel
zamindrakový slovák...jinak Berdych je během týdne podruhé ve finále...
Reagovat
SubOptikT
Šmarjájózef ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkne kecáš...Že mu chybí pokora? Slyšels, co říkal v rozhovoru po zápase? Jaká je to pro něj čest hrát s Federerem?
Reagovat
hranol
a co ,nepamatujes na jeho arogantni rozhovory napr.na OH a jinych akci...me muzes s Berdychem.....i kdy me to stalo litr....
Reagovat
Fandina
hranol ... dej sem na ty rozhovory odkazy, pak si o tom popovídáme. Neznám žádný jeho rozhovor, který by neměl hlavu a patu. Asi si ho s někým pleteš. Tady to nezkoušej.
Reagovat
J.M.
Taky by mě zajímaly údajné Berdychovy arogantní rozhovory na OH. Já jsem je četl, a pokory v nich měl na můj vkus až přespříliš. A samozřejmě o Rogerovi se právě tam na OH vyjadřoval velice uznale.

Problém lidí je, že neumí číst a neustále druhým podsouvají věci, které nikdy neřekli, přímo opak toho, co řekli. To je jenom projekce jejich vlastní blbosti. Jak tady v diskusích, tak neustálým opakováním fantazií o nějakých fiktivních Berdychových "arogantních rozhovorech".
Reagovat
smazaný uživatel
roger zaza ukazal ako vie pekne prehrat z mecbalu a bude len horsie fandit mu uz zacina byt utrpenie,ale do konca kariery už hadam vydrzim nejako...
Reagovat
smazaný uživatel
má pravdu.je to OGAR z Valmezu
Reagovat
J.M.
Za Tomáše jsem rád, i když na Novaka by musel předvést o hodně lepší tenis, aby měl šanci. Ale Roger opět naznačuje, že už to má za sebou a bude čím dál hůř. Od loňského září odehrál asi 3-4 dobré zápasy, zbytek je jen permanentní trápení. Ten pokles výkonnosti oproti době před rokem je markantní. A ne jen výsledkový, ale hlavně herní. Je pomalejší, kazí hrozně moc věcí, podání nefunguje (mám už delší dobu podezření, že jej změnil kvůli dlouhodobým problémům se zády, i dnes vypadal ztuhle), celkově vypadá na kurtu čím dál bezradněji. V Rotterdamu i v Dubaji na mě působil, že ani nepřijel pořádně připravený.
Reagovat
deLaFere
Připadá mi, že mu chybí fyzička. Jinak dodrej příspěvek.
Reagovat
tommr
včera proti Davydenkovi ale Federer rozhodně nevypadal nepřipravenej - spíš právě naopak ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono je taky něco jinýho hrát s Davyděnkem, se kterým má bilanci 18-2 a hrát s Tomášem, který s ním v posledním vzájemných zápasech drží krok...
Jinak mi ale přijde, že se po každé prohře RF hrozně přehání, podle mě on sám cítí, že na "to" pořád ještě má- je to poznat i v jeho rozhovorech;-) A to je podle mě hlavní.
Reagovat
tommr
tak je jasný, že Tomáš už je dávno lepší než Davydenko. I tak mě ale včerejší poměrně jednoznačná výhra Federera nad Davydenkem dost překvapila a čekal jsem, že podobně dneska smete i Tomáše ...
Jinak odepisovat Federera kvůli dnešní porážce je samozřejmě blbost. Do nejužší špičky bude patřit ještě hodně dlouho ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
aj podla mna za kazdá federerova porazka rozoberá az prils,ale vzhladom na jeho vek by nemalo byt az take prekvapenie ze ho stale castejsie budu porazat mladši hráci,no a to ci na to má alebo nie je otázne je sice pravda,ze ked ho už vsetci odpisujú,tak sa vzdy dokaze nejako pozbierat,ale pravda je aj to,ze zacina byt pomaly,negunguje mu servis a jeho psychysika tiez nie je nic moc a taketo porazky z mecbolov ho budu zrázat stale viac a viac dole az si prestane verit uplne uvidime čo prinesu dalsie turmaje,no moc ruzovo to nevidim ale federerovi nasej rodine fandime od začiatku,tak už to s nim do toho konca hadam dako vydrzime aj keby už nemal vyhrat ani jeden zápas je uplne zbytocne rozculovat sa nad kazdou jeho porázkou,aj ked z mecbolu to nastve,uz mu to jednoducho tak nejde s tym sa neda robit nic.
Reagovat
J.M.
Ono to není odepisování kvůli dnešní porážce, ale kvůli tomu, že mizerně hraje už tři čtvrtě roku, s čím dál řidšími světlejšími momenty. Jedním z velmi řídkých momentů byl právě ten předchozí zápas s Davydenkem - ale problém je v tom, ža takhle už Roger dnes zahraje jeden z deseti zápasů.

Je to prostě klasický problém stárnoucích hráčů - konzistence odchází. Jeden den zahrají dobře, druhý den už to nezopakují. Jedna z příčin je to, že čím je organismus starší, tím pomaleji se regeneruje. Na Rogerovi to začíná být čím dál víc vidět. Třeba na AO dojel přesně na tohle - v prvních zápasech vystartoval jak sprinter z bloků, a s každým dalším byl čím dál pomalejší a mdlejší. Už prostě chybí ta schopnost hrát dlouhodobě dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
velky problem "starych hracu" je i vnitrni panika nad tim starim a fyziologicka nutnost menit techniku, neco malo bych o tom i vedela... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
celkom rozumne prispevky pišeš.
Reagovat
gigin
Výborně Tomíku!!! :))))
Tak teď ještě dotlačím Mentálního Titána a bude to cajk!! Už vede 3-0 :))))
Reagovat
smazaný uživatel
jak by asi pukl roger,když ho ťepne hráč č. 6..u novaka pukají všichní:-)
Reagovat
Mayo
Roger zahadzovač mečbolov ach jáj
Reagovat
Mayo
ježíš henten čech vo finále...katastrofa...ale tam pukne v dvoch setoch
Reagovat
smazaný uživatel
amazing berdmam
Reagovat
tommr
ke konci jsem měl trochu strach, že to zase nebude schopnej dopodávat, ale Tomáš to zvlád perfektně ... :)
Hodně mě potěšilo, že se nenechal rozhodit tím skandálním rozhodnutím rozhodčích při jeho setbolu ve druhým setu a v TB dokonce odvrátil 3 mečboly ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš roste...je radost se na to dívat:-)
Reagovat
VlS
Vzhledem k tomu, že upravil bilanci posledních 3 let na 5:, tak to zas tak velké překvapení není. Jinak super tenis a těším se na zítřek.
Reagovat
VlS
bilanci na 5:3
Reagovat
tommr
jj Tomáš se pořád zlepšuje a to se mi na něm hrozně líbí. Po prvním setu by to asi dřív zabalil, ale ted už je natolik zkušenej a psychicky odolnej, že dokáže bojovat dál ... :)
Doufám, že si podobně bude věřit i proti Djokovicovi a udělá z finále aspon napínavou podívanou i když je jasný, že nejspíš nevyhraje. Djokovic je momentálně přece jen o hodně lepší než Federer ...
Reagovat
deLaFere
Víc k tomu zápasu není třeba psát. Ať všichni chytráci, kteří psali, že Berdych není bojovník, zalezou do děr!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Finále bude přesně opačné než bych chtěl, ale nedá se nic dělat... Roger stále má šanci urvat Grandslam French Open a Wimledon, ale z dlouhodobého hlediska mu nejužší špička utíká. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda jen, že Berdych nemá žádnou šanci Djoka porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravím ti, vždycky šance je kromě tenisu ;) :-P Málokterý sport má tak jasné určenou světovou špičku ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Tomáši!!! Nemůžu si pomoct, i když jsem fanynka Noleho, nebude mi vadit, když vyhraje Tom, naopak-budu mít za něj radost. Hrál dnes skvěle, odvrátil MB...Bravo.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
neuvěřitelnééééé... finále je skvělé... sice bych byl rád překvapen i v neděli, ale stejně si myslím, že tam to prosttě nole dá...
Reagovat
tommr
finále se bude hrát už zítra tj. v sobotu. V neděli se u těch šejků nehraje ... :)
Reagovat
Faddova
oni maj totiž neděli v sobotu ;-)
Reagovat
Faddova
oni maj totiž neděli v sobotu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to v háji. :-/ Roger potvrdil, co bylo vidět na AO, definitivně opouští nejužší světovou špičku. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Takových prohlášení tady už bylo a pak byl Roger vítěz grandslamu a světová jednička! Z takových soudů je mi vždycky na blití
Reagovat
smazaný uživatel
takyže nikdy nevypadal Fedex tak bezradně v několika turnajích za sebou jako v letošní sezoně!
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný zápas! A Tom se konečně dostal do toho, jak hrát zkrácenou hru... loni v ní byl skvělý (hlavně třeba ty tři TB s Tipsou v DC byly super), ale letos doteď všechny prohrál. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale už se těšim na 6-0 6-0 od Novaka :D
Reagovat
smazaný uživatel
to by tam musel stát Federer
Reagovat
smazaný uživatel
Stěhuju se :)) Nebudu sdílet republiku s vymdr. kkotem :)
Reagovat
smazaný uživatel
jsi neskutečný ubožák...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
že ses neodstěhoval, když nebyl zvolen prezidentem ten šišla
Reagovat
smazaný uživatel
Odstěhuj se ty, takový lidi jako tebe tady zase nepotřebujeme my...vždyť je to sport, tak silný slovo snad používat nemusíš!
Reagovat
VlS
A neslibuješ jenom? Pohni, ať něco nezmeškáš a aspoň tady bude o jednoho vym. k. míň
Reagovat
Vojtiik
Znovu prohra s mečbolů, to není dobré:)
Reagovat
Vojtiik
*z mečbolů.. ja jsem neskutečné prase:))
Reagovat
smazaný uživatel
zase pro federera je lepší prohrát s tomem a bude to působit jako náhoda, než dostat od Novaka 2x kanára ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
no ona prohra s tomem už není pro federera náhoda...
navíc dva kanáry od djoka... hehe...
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je teď úplně jinde než ostatní, když je Rafa mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
já ty podělaný araby nemůžu už poslouchat...to je horší než při DC v Argentině
Reagovat
carolyn
Berdychu
bud trochu solidární a mysli na Magerku, tu klepne!!!!!
Reagovat
a.magerova
Jj přesně tak!!!!
Reagovat
Pe3k
Tak to Federer nakonec ještě stihl prohrát :D No nic. Gratulace Tomovi a o důvod víc proč se jít dneska opít :D Na viděnou v delíriu
Reagovat
smazaný uživatel
Najvacsi fan(atik)usik Federera opusta potápajúcu lod ako prvý..Aké príznačné..

Aplauz, priatelia..
Reagovat
gigin
A to není žádná "rychlokvaška".. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě jsi kouzelník. Když sis tipl proti Federerovi, vycházelo to, když jsi tu napsal, že se Tom nedostane do finále, Roger začal prohrávat...
Reagovat
smazaný uživatel
Snaž se Tome, to dáš. Na Fedexe umíš.
Reagovat
smazaný uživatel
berdych pojd kámo... už to nepust...
Reagovat
Denis92
no to bol darovany servis..
Reagovat
Denis92
Fedex zacina dost kazit :/
Reagovat
smazaný uživatel
zdá se mi to, nebo teď zase berdychovi dvakrát zahlásili aut, který nebyl?
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou šejkové z publika, jdou si s federerem na ruku, jinak jim tam příští rok nepřijede...
Reagovat
smazaný uživatel
spravedlnost existuje. Ale být dement, a nevědět, že Dubai je v Emirátech, myslel bych si, že hrají ve Švýcarsku.
Reagovat
smazaný uživatel
je čas skoncovat s legendami...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Berdych vyhraje, tak tenis ztratí smysl....Stydím se jako Čech za něj...
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem na něj naopak hrdá!
Reagovat
smazaný uživatel
Prý Hrdá! :D pche..!
Nope.
Reagovat
smazaný uživatel
proč bych neměla být?
Reagovat
smazaný uživatel
krásně... jeď tome..
Reagovat
smazaný uživatel
Shit....
Reagovat
smazaný uživatel
opravuji, spravedlnost je :-)
Reagovat
smazaný uživatel
není :D
Reagovat
gigin
Joooooooooooooooo!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Neeeeeeeeeeeeeeeeee
Reagovat
fojo
Skoda....
Reagovat
smazaný uživatel
jj, pekna svinarna...
Reagovat
smazaný uživatel
fakt stupidni reakce... takze az te prejede auto tak tvy mame napisu, ze auto je soucast silnicniho provozu? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
světový stěr :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
jj, ufff... a vse v dobrym, nemel to byt ster, ale chyby rozhodcich v tehle momentech me fakt serou...
Reagovat
gigin
pěkně ho zařezali...
Reagovat
tommr
je ale třeba přiznat, že to byla hlavně Tomášova chyba - proč si o to oko hned po dopadu nezažádal?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, měl si toho jestřába vzít...chápu, že je to v takovym vypjatym momentu hrozně těžký, ale hráč musí mít koule a věřit v sebe.
Reagovat
tommr
dokáže ho ale dopodávat? :)
Reagovat
tommr
takže odpověd zní ne - Tomáš se podle očekávání podělal a Federerovi servis téměř bez boje vrátil ...
Reagovat
Pe3k
Ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky sem to chtěl napsat :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist