Berdych v Indian Wells končí. Znovu prohrál s Wawrinkou

17. 3. 2011, 01:23
Aktuality 47
Stanislas Wawrinka začíná patřit mezi tenisty, na které nemá Tomáš Berdych nejlepší vzpomínky. Wawrinka vyhrál poslední dva zápasy s českým hráčem a v Indian Wells ho porazil potřetí v řadě, tentokrát za více než dvě a půl hodiny 3-6 6-4 a 6-4.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v osmifinále diktoval hru v první sadě, ve které vzal soupeři třikrát servis. Hned na začátku druhého setu ovšem o podání přišel a Stanislasi Wawrinkovi jediný brejk stačil, aby posunul zápas do rozhodujícího dějství. To začal lépe Berdych a vedl 2-0, jenomže o náskok v zápětí přišel. S přibývajícím časem unavenější Berdych na pestřeji hrajícího Švýcara nestačil a od stavu 4-4 neuhrál ve zbylých dvou gamech ani jeden míč.

S Wawrinkou prohrál Berdych popáté z devíti zápasů a letos podruhé. Na Švýcara nestačil ani začátkem roku v Čennaí, kde se Wawrinka radoval z titulu.

Na Švýcara ve čtvrtfinále čeká slavnější krajan Roger Federer, kterého z celkem deseti zápasů porazil jen jednou na antuce. Naposledy se se střetli letos v Melbourne a Wawrinka uhrál ve třech setech jen sedm her.

Trojnásobný vítěz turnaje Federer měl v osmifinále překvapivě hodně práce s Ryanem Harrisonem, kterého si v prvním vzájemném utkání dlouho 'oťukával'. Osmnáctiletý Američan, jenž v předchozím zápase zastavil kanadský objev sezony Raonice, se Švýcarem svedl vyrovnanou partii především v první sadě. V té předvedl dva brejky, nakonec ale ve zkrácené hře prohrál. Druhá sada už byla z pohledu Federera snadnější, nečelil žádnému brejkbolu a zvítězil 7-6 6-3.

Výrazně lépe se v osmifinále vedlo letos dosud neporaženému Novaku Djokovičovi. Proti němu se postavil další Srb Viktor Troicki, který pro svého slavnějšího krajana nebyl příliš soupeřem. Djokovič ho bez slitování smetl 6-1 6-0 a svou letošní bilanci vylepšil už na 15-0.

Ještě v úplném závěru zápasu předvedl Troicki náznak odporu, když si v posledním gamu vypracoval dva brejkboly a odvrátil čtyři mečboly. Djokovič ale žádné drama nepřipustil a svého kamaráda a partnera ze čtyřhry poslal za 66 minut ven z turnaje.

"Poslední tři měsíce hraju asi nejlepší tenis ve svém životě," řekl po utkání třetí hráč světa. "Všechno to začalo vítězstvím v Davis Cupu (v prosincovém finále), kde byl Viktor náš hrdina. Viktor je jedním z mých nejlepších přátel, na kurtu i mimo něj, ale jeden z nás musel prohrát," dodal Djokovič,, který na kurtu ve třech zápasech nestrávil ani tři hodiny. "Je to skvělé, protože jsem ušetřil spoustu energie a jsem stoprocentně připravený na čtvrtfinále."

V boji o semifinále suverénního Srba čeká Richard Gasquet. Francouzský tenista si od léta 2009, kdy se na kurty vrátil po aféře s kokainem, připsal teprve třetí výhru nad hráčem Top 10. V Kalifornii se však takové výhry dočkal dvakrát během dvou dní. Po Melzerovi vyřadil i loňského finalistu Andyho Roddicka a bilanci se soupeři z první světové desítky tak upravil na patnáct výher v 55 zápasech.

"Dnes jsem hrál do stavu 6-4 4-2 neuvěřitelně. Ale pak jsem nevyužil dva brejkboly a já musel ještě hodně bojovat. Andy hrál agresivněji a pro mě bylo hodně těžké zápas ukončit. Jsem ale moc šťastný, hlavně s mým returnem z bekhendu," komentoval čtyřiadvacetiletý Gasquet. "S Novakem jsem minulý týden trénoval a hraje opravdu neuvěřitelně. Bude favoritem, ale věřím, že můžu odehrát skvělé utkání. Věřím si a nemám co ztratit, to je nejlepší cesta k tomu, jak odehrát skvělý zápas," věří si Gasquet.

Jeho slova potvrdil poražený osmifinalista Roddick. "Myslím, že mě přehrával od prvního míčku, neobvykle si věřil. Ve druhém setu jsem se snažil hrát více útočně, ale nestačilo to."

Vynikající bilancí se může letos pyšnit také Argentinec Juan Martín del Potro. Vítěze US Open z roku 2009, který prakticky celou minulou sezonu vynechal kvůli zraněnému zápěstí, sice začátek roku nezastihl v nejlepší formě, do ní se ale postupně dostává, o čemž se nyní mohl přesvědčit Němec Philipp Kohlschreiber.

Ten přitom mohl vyrovnaný zápas s Argentincem minimálně zdramatizovat, když po prohraném tie-breaku v úvodním setu vedl ve zkrácené hře druhé sady už 6-1. Del Potro ale všech pět setbolů odvrátil a následně zápas ukončil.

"Není běžné, že se dostanete ze stavu 1-6 v tie-breaku, ale měl jsem štěstí a využíval jsem své příležitosti, hlavně při svém třetím mečbolu, když jsem podával," komentoval utkání Del Potro. "Zkoušel jsem zahrát eso, a povedlo se mi to. Teď jsem rád, že si tu můžu zahrát čtvrtfinále, což je dobré i pro moji budoucnost," dodal Argentinec.

V dalším kole narazí na Tommyho Robreda, jenž si hladce poradil s domácím Samem Querreym. Američan sice v předešlém kole vyřadil Fernanda Verdaska, na dalšího Španěla ale zbraň nenašel a s pouhými třemi esy na kontě prohrál 1-6 3-6.

Robredo si už v prvním setu vypracoval deset brejkbolů, tři z nich proměnil a úvodní sadu získal hladce. Ve druhém setu už měl s Querreym víc práce, podařilo se mu ale odvrátit všechny příležitosti svého soupeře k prolomení podání a díky dalšímu brejku vyhrál i druhý set.

Rychlý konec Španěl uvítal, protože ho ve druhé sadě zlobila kolenní šlacha. I proto uvítal, že bude mít před pátečním čtvrtfinále den volna.

"Snad to bude v pořádku," řekl Robredo novinářům s pomocí překladatele. "Tuhle bolest cítím už měsíc a ve čtvrtém gamu druhého setu jsem cítil, že je to natažené," dodal.

Nečekané se na postup nadřela světová jednička Rafael Nadal. Španěl poprvé narazil na 84. hráče žebříčku Somdeva Devvarmana, který se z kvalifikace prodral přes Baghdatise nebo Malisse až do 4. kola. 

Nadal v předchozích zápasech ztratil na podání všehovšudy jen jedenáct fiftýnů a v osmifinále ho do třetice čekal úspěšný kvalifikant. Čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky však poprvé musel pořádně bojovat. Především v prvním setu, kdy ztratil servis a a dělal spoustu nevynucených chyb. Nakonec vyhrál až po více než hodinovém boji 7-5.

V druhém dějství už svou hru zpřesnil, přesto se za stavu 4-4 dostal do problémů. Při svém podání prohrával už 0-30, posléze však získal 8 fiftýnů v řadě a zápas ukončil. O postup bojoval hodinu a 54 minut. 

"První set byl z mé strany opravdu špatný, protože jsem nedokázal hrát agresivní forhend. Ale na konci zápasu jsem hrál už mnohem lépe," komentoval čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky, který v Indian Wells už pět let nechyběl v semifinále.

O to letošní se dvojnásobný vítěz turnaje utká s Ivem Karlovičem, kterého dosud pokaždé (třikrát) porazil, vždy ale ztratil set. 

Chorvat se letos vrací po více než půlroční pauze zaviněné zraněním Achillovy paty. Během dvou měsíců vyhrál jen tři utkání, v Kalifornii ho však nezastavilo už kvarteto soupeřů. Jako poslední se o to marně pokoušel Španěl Albert Montaňes, Chorvat ho však zarazil šestnácti esy a vyhrál 7-6 6-2. 

O set a podání chorvatského obra dokázal obrat jen v úvodním kole Australan Matosevic.

Výsledky - Indian Wells - muži (dotace 3.645.000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - osmifinále:
Wawrinka (12-Švýc.) - Berdych (7-ČR) 3:6, 6:4, 6:4, Nadal (1-Šp.) - Devvarman (India) 7:5, 6:4, Federer (2-Švýc.) - Harrison (USA) 7:6 (7:4), 6:2, Djokovič (3-Srb.) - Troicki (Srb.) 6:0, 6:1, Gasquet (18-Fr.) - Roddick (8-USA) 6:3, 7:6 (7:5), Robredo (25-Šp.) - Querrey (21-USA) 6:1, 6:3, Del Potro (Arg.) - Kohlschreiber (32-Něm.) 7:6 (7:3), 7:6 (9:7), Karlovič (Chorv.) - Montaňés (23-Šp.) 7:6 (9:7), 6:2.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak to byl docela napínavej thriller až do samého závěru; kdyby Karlovič v závěrečném tiebreaku trošku slušnějc podával, mohl ho klidně vyhrát. U takového servismana je na pováženou, když v tiebreaku z 8 míčů při vlastním podání čtyři prohraje (na druhou stranu ale třikrát v tiebreaku breaknul i Nadala).

Ale asi je lepší, že to Nadal nakonec dal, přece jen SF s Del Potrem, jakož i případné finále s Djokovičem budou zajímavější zápasy, než jaké by mohl nabídnout Karlovič.

(Pro Federerovy fanoušky: případné finále Nadal vs. Federer pravděpodobně moc zajímavé nebude, páč na tomto pomalém povrchu s vysokým odskokem by nejspíš Federer neuhrál ani set; ledaže by nějakým zázrakem našel svou vrcholnou fomu, což je dost nepravděpodobné.)
Reagovat
Pe3k
Nadal za posledního půl roku nevyhrál nic. Oproti tomu Federer má lepší formu a byl by v zápase favoritem. V zápase s Karlovičem měl o5 obrovské štěstí. Na jejich duel i tak nedojde, protože Roger Neporazí Novaka...Snad Del Po smete tu parodii na světovou jedničku. Na člověka co vede o 4000 bodů jsou jeho výkony za posledních 6 měsíců žalostné. Je to o5 jeho štěstí, že většinu velkých turnajů byla v polovině sezony kdy měl top formu. O jeho super lechkých losech nemusím ani mluvit...
Reagovat
smazaný uživatel
Naposled vyhrál v říjnu v Tokiu ... a finále "Turnaje mistrů" na relativně rychlém koberci v hale, to taky není špatné.

Problém je, že na tomto pomalým povrchu s vysokým odskokem by patrně pro Federera byly nepřekonatelným problém ty Nadalovy topspiny hluboko do bekhendu -- tenhle scenář známe všichni až moc dobře. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi jenom tupej Matěj! :P
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybujem, že si niekedy nejaký tenis pozeral, pretože v Londýne nikdy rýchly povrch nebol. Aspoň je vidieť aký si expert.
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně tam je podstatně rychlejší než v Indian Wells.
Reagovat
Frantz
A co teprve parodie na svetovou dvojku,ktera uz ani nevi,jak vypada finale grandslamoveho turnaje :-D
Reagovat
VlS
Dobrá parodie na cokoliv je vždy lepší než nenávistný kritik :-))
Reagovat
tito
Dnes musí mít diváci v IW radost......
Reagovat
smazaný uživatel
každej kdo rozumí tenisu tak musel vědět že wawrinka byl jasným favoritem. Berdych nemá na to aby porážet hráče TOP30. Jeho servis je snad nejhorší ze všech hráčů v TOP50. Jako to úmyslně kazil první podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolikrát plácalům ještě budu muset napsat, že TOP50 (TOP30, TOP10) velkými písmeny je naprostý nesmysl? Jedno upozornění nestačí? TOP je něčeho zkratka? Kromě publikování sranda hlášek o Berdychovi taky občas čteš články? Vidíš tam snad pitomosti typu TOP 10?
Reagovat
smazaný uživatel
jen nechceš přiznat že tenisu rozumím víc než ty.
Reagovat
smazaný uživatel
lopato, ty tenisu rozumíš asi tak, jako já mongolskému hokeji...
Reagovat
smazaný uživatel
Jen krátce. Pro zajímavost. V mongolském hokeji, se dnes hetrikem v zápase Dynamo Ulanbátar - Jurta Tchichilli, blýskl kanonýr Jurty, Temüdžin Brozgis. Zápas skončil výsledkem 27:3 a Brozgis se dostal do TOP10 střelců mongolské hokejové ligy, na hezké desáté místo. Tak snad mu to vydrží, zaslouží si to, je to hodný a snaživý kluk.
Reagovat
steve79
Škoda, že Berdy nevyhrál. Přál jsem si zápas Berdych-Federer. Jinak se nemůžu pozastavit na vysílání zápasů na Nova sport. Nova sport vysílá tento turnajn hodně lehkovážně, snad jen tři hodiny za den. Ještě že to dávaj na netu.
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha a proč se spoléháš na placený stupidní Nova sport? A sledování fleků na "netu" musí být zážitek :-D
Každý, kdo si pořídil satelitní příjem vynikajícího programu Al Jazeera Sport 2 (nekódovaný, tj. zadarmo), mi dá za pravdu, že je to nejlepší tenisový kanál dosažitelný v Evropě.
Jdou zde všechny turnaje Masters (+ Turnaj mistrů a některá ATP 500), přenos začíná vždy prvním utkáním a končí až po posledním utkání. Vše naživo s anglickým komentářem a bez jediné reklamy v pauzách!

Porovnejme to s nováckými ubožáky, kteří vždy dají přednost čutálistům, dřevákům nebo motorkám (hanebná první sobota při Wimbledonu). A když tenis konečně přijde na řadu, pustí v noci místo živáku záznam části utkání Berdycha (který pak další den ještě zopakují).
Dovede si někdo představit větší ubohost?
Reagovat
smazaný uživatel
Absolútne súhlasím ! Len dúfam že Wimbledon sa bude dať pozerať nejako online.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna na Wimbledon v TV je jedinečný BBC, na ně nemá Nova sport ani ti výše uvedení arabové. Nějaký mizerný internet není potřeba vůbec řešit!

Každý, kdo si parabolu (stačí 80 cm) nastaví na příjem z pozice 28 stupňů východně, má možnost sledovat tenis podle vlastní volby až z 5-6 kurtů. Na závěr je vždy vyhodnocení dne s bývalými tenisty (McEnroe, Becker, Henman, Davenport, Austin). Frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V.
Reagovat
smazaný uživatel
Veľmi dobré, ďakujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro: "Zkoušel jsem zahrát eso, a povedlo se mi to. Teď jsem rád, že si tu můžu zahrát čtvrtfinále, což je dobré i pro moji budoucnost." - ježkovy voči, kdo to přepisuje do češtiny? To to překládá Googlem, nebo co? Já myslel, že při každém 1. servisu tenista "zkouší zahrát eso". :-) Takhle mluvil Schwarzenegger v Terminátorovi 2. Jazykový cit je očividně v ČTK cizí pojem. Nechci si hrát na chytráka, ale česky by to bylo asi takhle: "Přiriskoval jsem servis a vyšlo mi to. Už se těším na čtvrtfinále, což je slibný výsledek do budoucna."
Reagovat
smazaný uživatel
Eso možná zkouší dát pokaždé Berdych, to by vysvětlovalo proč není schopnej dát první servis. (o tenise víš celkem prd...)
Reagovat
smazaný uživatel
Lopatko, nemudruj a raději věnuj více času přemýšlení nad obsahem nad svých komentářů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášův první servis je fakt špatný (při jeho výšce ) hází to ven.Trochu zápěstí a soustředění
Reagovat
VlS
Pane Lopato, Váš způsob zábavy začíná být opravdu nudný, plácnete hloupost a buď pak řeknete, že jste to chtěl zakřiknout, nebo si poplácáte rameno jaký jste odborník. To znám už víc než padesát let, to dělal moje máma. Ať měl kdo chtěl jakýkoliv nápad, ona vždy věděla, že to dopadne blbě. Když to nedopadlo blbě, tak vlastně nic neříkala, když to dopadlo blbě, tak byla na koni a "Ona to přece říkala". Jako zábava po třetím opakování nudné, míněno vážně trochu chudé duchem. Na rozdíl od Vás jsem ten zápas sledoval a Wawrinka měl prostě trochu víc štěstí, jeden dva míče jinak a mohlo být vše jinak. Ale na "kdyby" se tenis naštěstí nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
já sem ten zápas sledoval. já narozdíl od tebe sleduji Berdycha úplně v každém zápase, který je streamován. Wawrinka měl jasně navrch a pokaždé když berdych podával tak to hořelo. Rozhodně to nebylo o 2 míčcích! kvalita byla na straně wawrinky. ale to takovej amater jako ty nepozná. o tenisu víš málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to prosim tě zase s prominutím plácáš? To sis nevšiml, že měl Berdych ve druhém setu za stavu 3:4 i 4:5 breakball(y) při wawrinkově podání? Při troše štěstí mohl vyrovnat a dovést set aspoň do tiebreaku.
Reagovat
Vojtaakk
Tak na Wawrinku a Berdycha sem včera koukal na posl. set a Wawrinka vyhral zaslouzene. Opet tam mel nekolik pradnich winneru z bekhendu. Tenhle hrac patri do TOP 10.
A taky preju Del Potrovi navrat do formy, doufam ze se dostane aspon do semi s Nadalem, kterej na nej nema nejlepsi vzpominky (myslim ze posl.zapas hrali prave na USO 2009). Ale Nadala myslim neporazi, takovou formu jeste nema. Kazdopadne mu drzim palce aby se co nejdriv vratil do spicky a treba i pridal dalsi GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžeš to přece posuzovat podle jednoho setu ze tří. V prvním setu byl Tomáš lepší, pak si ale hned na začátku druhého setu hloupě prohrál podání a breaknout zpět už nedokázal, i když dvkrát měl při Wawrinkově servisu slušnou šanci. Já bych řekl první set lepší Tomáš, druhej vyrovnanej, třetí lepší Wawroš.
Reagovat
VlS
Wawrinka bude patřit do desítky hned jak si na to nahraje body. Myslím si, že se svou celkem pasivní hrou to nebude mít lehké, ale stát se může všechno. K Del Potrovi - včera jsem se na zápas hrozně těšil a Del Potro mě tedy zklamal. Hrál absolutně pasivně a čekal na Kohlshreiberovi chyby . Tenis včera dělal Kohlshreiber. To není hodnocení Del Potra, to je můj dojem z jeho včerejšího zápasu. Do fazóny z US Open 2009 má prostě daleko, ale třeba to přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně doufám, že teď zahraje nějak slušně proti Federerovi a ne že bude hrát opět jako totální klaun jako na Aus. open. :-(
Reagovat
Vojtaakk
Tak Wawrinka hraje docela dost pasivně, to jo, na druhou stranu umí změnit občas celkem nečekaně rytmus hry, zejména z bekhendu najednou místo čopu vytne razantní úder. Poslední dobou má navíc konstantní výkony, akorát s Fedexem má trochu blok no. Každopádně dvě čtvrtfinále na GS za sebou, titul odněkud... teď na betonech neobhajuje skoro nic mám pocit, ten může do top10 nakouknout možná celkem rychle.

A Del Potra jsem ještě neviděl hrát pořádně, to je pravda, usuzuju zatim jen z jeho výsledků, které nejsou špatné. Ale asi to zatím není ten ofenzivní ranař jako před zraněním. Jen říkám že bych mu to přál, je to hráč kterej může atakovat i No.1...
Reagovat
pgbass
I kdyz je vzajemná bilance Tomáše se Stanislasem 4:4, tak mne přijde že s ním vždycky prohraje:-)
Reagovat
dabelsobul
To bude asi tím, že poslední tři zápasy je to 0-3 a celkově už 4-5 ;)
Reagovat
pgbass
jo to bude tím:-)
Reagovat
Vojtaakk
Tak hlavně Standy má v poslední době slušný výsledky a předvádí dobrej tenis... nevim jak je na tom s obhajovanim bodu a s hrou na antuce, ale myslim ze by mohl jit v zebricku rozhodne vys.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že mi po dnešním zápase s Devvarmanem zase nebude někdo tvrdit, že Nadal zahrál jen 5 nevynucených chyb za set. Podle závěrečných statistik jich bylo v celém zápase 32, což je na Nadala překvapivě vysoké číslo.

A předpokládám, že i skalní Nadalovci budou se mnou souhlasit, že Nadal nemá moc oslnivou formu. Za těchto okolností může být případný SF zápas s Del Potrem velmi zajímavý.

Anyway, Ind hrál až překvapivě dobře a byl to zábavný (= opak nudného) zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Spatne odeslani, tak jeste doplnek. 46procent uspesnost prvni podani, sice zadna dvojchyba,ale ani zadne eso. Ty Stanovi winry ala Nadal z obou stran po lajne, no proste pohadka. Andy sice take prohral a tim ztrati jeste vice, ale neda se na toto spolehat moc dlouho,ze hraci v nejblizsim okoli na zebricku budou hrat take spatne. No uvidime kdy na to prijdou, ze takovou hrou se hraci z topu nedaji porazet.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas jako takovy byl koukatelny dobre, ale opravdu Krupa Toma predela na hrace, ktery hraje na jistotu a to je smutne.
Reagovat
smazaný uživatel
Mi přišlo, že v tomto zápase Tomáš až tak na jistotu nehrál. Podle mě se snažil hrát agresivně.

Co mu však dnes vůbec nefungovalo, to byl první servis. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.On není hráč, kterej by měl čekat na chybu soupeře nebo ho pak prohodit až pude na sako.Možná kluci zkouší najít nějakej zlatej střed mezi rizikem a jistotou.Doufám jen ,že s tím předěláváním taktiky nebo stylu nedojdou tak daleko jako jistá lyžařka.
Jestli ale něco Berďa zlepšil, tak je to určitě bekhend.Viděl bych to na západnější držení rakety v pazouře.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo východnějším?Odborníci prominou.
Reagovat
smazaný uživatel
"vychodnejsi" :-), zapadni drzeni je hodne pretoceny forhend. Jinak se take utesuju, ze Krupa vychazi z teze, ze se hrac musi o neco bezpecne oprit, kdyz mu "odejde" hra. A az ten zaklad vybuduji, (proc ho uz takovy hrac v jeho veku nema?), pujdou zas do tlaku, rizika a na sit, ta tam uz jednu etapu byla.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas jako takovy byl koukatelny dobre, ale opravdu Krupa Toma predela na hrace, ktery hraje na jistotu a to je smutne.
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa by měl zamakat na fizičce.Bylo to vidět už v DC.I když v pátek i v sobotu vyhrál 3:0, tak byl v neděli úplně matnej.Takhle mladej kluk by to měl zvládnout v plném nasazení.Jinak, viděl jsem jen 1.set a tam to bylo docela slušné až na ten podivnej začátek.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně vyměnit trenéra. Touhle hrou každého doupeře rozehraje k "životnímu výkonu" a pak jen kroutí hlavou co de to děje.
Reagovat
smazaný uživatel
Fyzička nevim, ale jeho hra je strašně právě fyzicky náročná. Myslím, že tam nemá tu lehkost pohybu. I když po kurtu sviští a ke každému úderu se staví určitě dobře pevně, s dopředným pohybem a to je jistě správně, ale stíhat to vždy nebo respektive celej zápas?
Reagovat
dorons
Ten Berdych je zufaly. Nie je schopny porazit nikoho z TOP30 momentalne,uz dlhsiu dobu. Djokovic mi vyrazil dych,asi sa obavam SF. Rogrer sa musi riadne pripravit,nie ako v Dubaji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist