Berdych v Indian Wells nezaváhal, čeká ho Bellucci

13. 3. 2011, 23:47
Aktuality 10
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych úvodní zápas na turnaji Masters 1000 v Indian Wells zvládl. Sedmý hráč světa porazil 6-4 6-1 Poláka Lukasze Kubota a postoupil do 3. kola. V něm se utká s Brazilcem Belluccim.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych z posledního turnaje v Dubaji kvůli zrarění nohy odstoupil ze semifinálového souboje s Djokovičem. Nejednao se ale o nic vážného a o týden později už hrál v Davis Cupu. Z něj si do zámoří příliš dobré nálady nepřibalil, nicméně úvodní zápas v Indian Wells zvládl.

Sedmý hráč světa s deblovým specialistou Lukaszem Kubotem, jenž je v žebříčku o 120 míst níže než česká jednička. Polský tenista držel krok jen do stavu 4-4. Pak už si nedokázal udržet podání a Berdych vyhrál hladce 6-4 6-1.

Pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí v Kalifornii obhajuje loňské čtvrtfinále a přiblížit se k němu může ve 3. kole proti Thomazi Belluccimu. S Brazilcem se na okruhu ATP utkal loni v Brisbane a Berdych vyhrál po třísetovém boji.

Žádné velké překvapení s v neděli nekonalo. Své úvodní zápasy zvládli jak Roger Federer, tak Djokovič, kteří v Indian Wells bojuji o post světové dvojky. 

Švýcar měl drobné problémy s Igorem Andrejevem. Rus Federera ještě nikdy neporazil, ale i ve čtvrtém vzájemném souboji potvrdil, že favorita dokáže potrápit. I když se těžko prosazoval na returnu, prohrál po vyrovnaných setech 5-7 6-7. 

"Byl to proti němu další těžký zápas. V prvním setu jsem to měl pod kontrolou, ve druhém jsem měl dobrých deset minut, kdy jsem se dostal do vedení 2-0. Igor se pak do zápasu dokázal vrátit, ale myslím, že jsem odehrál dobrý tie-break," komentoval Federer, kterého nyní čeká Argentinec Chela. 

Novak Djokovič letos vyhrál už 16. utkání bez jediné porážky. Kazacha Andreje Golubjova smetl 6-0 6-4 a chystá se na souboj s nebezpečným Lotyšem Ernestsem Gulbisem.

Srbský tenista vyjádřil podporu Japonsku bojujícím s živelnou katastrofou po tragickém zemětřesení a následné vlně cunami. Do zápasu s Golubjovem nastoupil s tejpem na levém koleni, kde měl napsáno "Support to Japan". 

Djokovič po utkání ocenil soupeřovy nedávné úspěchy v Davisově poháru s českou reprezentací. Kazašský tenista si v Ostravě poradil s Tomášem Berdychem i Janem Hájkem. "Golubjov měl za sebou v Davis Cupu velká vítězství, byla to pro mě opravdová zkouška," uznal Djokovič.

Duel dvou Američanů zvládl favorizovaný Andy Roddick. Finalistu turnaje z roku 2006 Jamese Blaka porazil 6-3 7-5, přestože v úvodu druhé sady prohrával 0-3. V posledních pěti gamech na servisu však nasázel 10 ze svých celkově třinácti es a došel si pro pohodlný postup ve dvou setech. 

"Nebylo to snadné utkání. James se snažil hrát agresivně a neustále se cpal do vítězných úderů. Ale ve své hře jsem cítil jistotu a to je dobře," těšilo Roddicka.

Nyní bývalou světovou jedničku čeká znovu krajan John Isner, který si poradil s Brazilcem Ricardem Mellem." Ze zápasu nemám dobrý pocit, nehrál jsem vůbec dobře," komentoval dvoumetrový Američan svůj vstup do soutěže.

Své trápení prohloubil Nikolaj Davyděnko. Proti nasazenému Stanislasi Wawrinkovi vyhrál první set a ve druhém měl náskok dvou brejků. Za stavu 5-4 ještě podával na vítězství, nakonec však po dvou hodinách a čtyřiceti minutách prohrál 6-3 6-7 4-6. 

Devětadvaceiletý Rus tak od začátku roku, kdy porazil světovou jedničku Nadala, vyhrál jen tři zápasy z deseti.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
nedělní výsledky (13. 03. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (7-ČR) - Kubot (Pol.) 6-4 6-1
Federer (2-Švýc.) - Andrejev (Rus.) 7-5 7-6(4)
Djokovič (3-Srb.) - Golubjov (Kaz.) 6-0 6-4
Roddick (8-USA) - Blake (USA) 6-3 7-5
Melzer (10-Rak.) - Benneteau (Fr.) 1-6 6-1 6-4
Wawrinka (12-Švýc.) - Davyděnko (Rus.) 3-6 7-6(5) 6-4
Raonic (Kan.) - Fish (13-USA) 7-5 6-4
Troicki (16-Srb.) - Tomic (Austr.) 6-4 6-4
Gasquet (18-Fr.) - Cuevas (Urug.) 7-5 6-3
Čilič (Chorv.) - Serra (Fr.) 6-1 6-3
Harrison (USA) - García-López (22-Šp.) 6-3 7-6(4)
Bellucci (26-Braz.) - Becker (Něm.) 6-3 7-6(5)
Llodra (24-Fr.) - Giraldo (Kol.) 7-6(6) 6-4
Isner (30-USA) - Mello (Braz.) 6-3 7-6(2)
Chela (29-Arg.) - Petzschner (Něm.) 4-6 7-5 6-2
Gulbis (31-Lot.) - Lu Jen-hsun (Tchaj-wan) 6-7(1) 7-6(7) 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý/Hanley (ČR/Austr.) - Granollers/Robredo (Šp.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Díky za poučení. O tomhle faktu jsem nevěděl.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že se Ferrerova pozice světové šestky otřásá v základech. Ale jestli je někdo 6. nebo 7. není tak důležitý, jako jestli je někdo 8. nebo 9. (Turnaj mistrů)
Reagovat
smazaný uživatel
nejde jen o turnaj mistrů ale i nasazeování do předkol. když seš v elitní 8 tak na Hráče TOP4 narazíš nejdřív až ve čtvrtfinale. ale když jsi TOP9 tak můžeš nadala chytnout už ve 4. kole
Reagovat
smazaný uživatel
ne předkol ale nasazování do turnajů
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí mne, že nebylo umožněno zápas vidět, neboť Tomáš hrál na samotném kurtu, kde žádné televizní připojení nebylo. Ale i tak jsem aspoň sledoval live score a musím říct, že jsem velice potěšen druhým setem! Teď jenom pokračovat v ideálním tempu a pomalu zlepšovat hru a semifinále potažmo finále je reálné. Ovšem pokud bude mít Tomášova hra vzestupnou tendenci. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Petra hraje tento týden na challengeru v Bahamách (100 000 USD). Asi potřebuje opět zápasovou praxi. Pavouk:

Singles Main Draw

(1/wc)Petra Kvitova (CZE) v Kristina Barrois (GER)
Arantxa Rus (NED) v Jill Craybas (USA)

Anastasia Yakimova (BLR) v Kirsten Flipkens (BEL)
(7)Anastasia Rodionova (AUS) v (Q)Olga Savchuk (UKR)

(3/wc)Timea Bacsinszky (SUI) v Alison Riske (USA)
Edina Gallovits-Hall (ROU) v Evgeniya Rodina (RUS)

Kateryna Bondarenko (UKR) v (Q)Xinyun Han (CHN)
(8)Magdalena Rybarikova (SVK) v (wc)Sabine Lisicki (GER)

(6)Johanna Larsson (SWE) v (Q)Heather Watson (GBR)
Ksenia Pervak (RUS) v Alberta Brianti (ITA)

Pauline Parmentier (FRA) v (wc)Alexandra Stevenson (USA)
(4)Rebecca Marino (CAN) v (Q)Sophie Ferguson (AUS

(5)Angelique Kerber (GER) v Mirjana Lucic (CRO)
Patricia Mayr-Achleitner (AUT) v Anne Keothavong (GBR)

Varvara Lepchenko (USA) v Yvonne Meusburger (AUT)
(2)Tsvetana Pironkova (BUL) v Andrea Hlavackova (CZE)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, Péťa toho za poslední měsíc moc nenahrála, tohle je dobře obsazený turnaj, tak ji držím palce!!!!
Reagovat
vendulkabendulka
To mi prijde jako velmi dobra strategie, jenom doufam, ze se zas zbytecne neunavi a bude na Miami pripravena a odpocata. Na druhe strane je to lepsi, nez do 22.3 nekde vylihovat u bazenu :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite nekdo kolik bude na tech Bahamach za vyhru ve finale?
Reagovat
smazaný uživatel
Vítězka 150,finalistka 110 bodů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist