Berdych v Kuala Lumpuru nezaváhal

29. 9. 2009, 15:10
Aktuality 1
Třísetovým vítězstvím nad Igorem Kunicynem vstoupil český tenista Tomáš Berdych do turnaje v Kuala Lumpuru, který má letos svou premiéru. Šestý nasazený hráč porazil ruského soupeře 6-1 3-6 a 6-2.
Tomáš Berdych

Čtyřiadvacetiletý Tomáš Berdych prolomil celkem pětkrát Kunicynovo podání a za téměř dvě hodiny si připsal první vítězství ve vzájemné bilanci. Jediný předchozí duel v roce 2004 vyhrál na turnaji v Moskvě domácí tenista.

Dalším Berdychovým soupeřem bude vítěz zápasu mezi Belgičanem Christophem Rochusem a Simonem Greulem z Německa. Ani jeden českého tenistu na okruhu ATP zatím neporazil, navíc s ním neuhráli ani set.

Vedle Berdycha zasáhli z nasazených hráčů do hry ještě Španěl David Ferrer a Lleyton Hewitt, ani  jeden z nich ale na rozdíl od českého tenisty neuspěl.

Rus Michail Južnyj získal proti turnajové sedmičce Ferrerovi vyrovnaný první set v tie-breaku a díky dalším dvěma brejkům ve druhém setu zvítězil 7-6 6-2. Hewitt v opakování finále US Open z roku 2004 prohrál se švédským tenistou Joachimem Johanssonem. Téměř dvoumetrový Johansson, který kvůli problémům s loktem hraje v posledních sezonách jen sporadicky, se tak vítězně vrátil na okruh ATP téměř po roce.

V Kuala Lumpuru se nedařilo ani Španělovi Felicianu Lopezovi. V souboji s Argentincem Martinem Vassallem-Arguellem si za celý zápas nedokázal vypracovat ani jeden brejkbol a za pouhých 71 minut prohrál 3-6 3-6.

Santoro v Bangkoku dohrál
V thajské metropoli Bangkoku bojoval téměř tři hodiny o postup Fabrice Santoro, který po letošní sezoně ukončí kariéru. Sedmého nasazeného Francouze ovšem z turnaje hned v prvním kole vyprovodil Rus Jevgenij Koroljov - hráč, kterému bylo osm měsíců, když Santoro v říjnu 1988 hrál na svém prvním challengeru v Cherbourgu.

Šestatřicetiletý Francouz v předchozích dvou duelech Koroljova porazil bez ztráty setu a také dnes začal lépe, když první sadu vyhrál 6-4. Ve druhém setu byl sice ruský tenista téměř neškodný na příjmu, ovšem Santoro nevyužil ani jeden z osmi brejkbolů, a to se mu stalo osudným. Sadu prohrál v tie-breaku a stejně dopadl i třetí set, ve kterém francouzskému veteránovi nebylo nic platné, že dotáhl ztrátu 1-4.

Poslední turnaj kariéry odehraje Santoro v listopadu v pařížské hale v Bercy.

Do turnaje v Bangkoku vůbec nezasáhne pátý nasazený Američan Sam Querrey. Téměř dva metry vysoký tenista v Thajsku propadl skleněným stolem a pořezal si předloktí pravé ruky tak nešikovně, že pro něj pravděpodobně skončila sezona.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 947.750 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (6-ČR)
- Kunicyn (Rus.) 6:1, 3:6, 6:2, Južnyj (Rus.) - Ferrer (7-Šp.) 7:6(3), 6:2, J. Johansson (Švéd.) - Hewitt (8-Aus.) 7:6(7), 6:3, Vassallo Arguello (Arg.) - F. Lopez (Šp.) 6:3, 6:3, Beck (Slov.) - Kukuškin (Rus.) 1:6, 7:6(4), 6:3, Bopanna (Indie) - Acasuso (Arg.) 4:6, 6:3, 6:4.

Výsledky - Bangkok (tvrdý povrch, dotace 608.500 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Melzer (6-Rak.) - Daniel (Braz.) 6:3, 6:2, Koroljov (Rus.) - Santoro (7-Fr.) 4:6, 7:6(4), 7:6(7), Gulbis (Lot.) - Devvarman (Ind.) 7:6(7), 6:2, Chiudinelli (Švýc.) - Mayer (Něm.) 6:3, 6:3, Ilhan (Tur.) - Becker (Něm.) 4:6, 7:6(4), 6:3, Beck (Něm.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7:5, 7:6(1).

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tome super, rozválcuj je tam všechny, držím palce!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist