Berdych v Římě padl po tříhodinové bitvě s Wawrinkou

28. 4. 2010, 18:58
Aktuality 5
ATP ŘÍM - Tomáš Berdych poprvé od Australian Open vypadl ve druhém kole. Český tenista v Římě skončil na raketě Švýcara Wawrinky, se kterým prohrál v tříhodinové bitvě. V suverénních výkonech pokračuje Rafael Nadal, postoupil i Verdasco.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych vypadl na turnaji Masters v Římě v druhém kole. Se Stanislasem Wawrinkou prohrál po třech hodinách 6-2 3-6 6-7.

Čtyřiadvacetiletý Berdych začal proti Wawrinkovi výborně a třikrát mu v prvním setu vzal podání. Od druhé sady se však o rok starší soupeř zlepšil na servisu a díky proměněnému brejkbolu v osmé hře dokázal vyrovnat.

Oba tenisté se o vedení přetahovali i v rozhodující sadě, Berdych dokázal odpovědět na Švýcarovo vedení 4-2 i na nepříznivý stav 4-6 v tie-breaku. Třetí mečbol už však 26. hráč světa proměnil a v bilanci vzájemných soubojů snížil na 3-4.

Soupeřem švýcarského hráče, který letos na antuce vyhrál sedm z osmi zápasů, bude v dalším kole finalista barcelonského turnaje z minulého týdne Robin Söderling. Švéd potvrdil roli favorita proti domácímu outsiderovi Lorenzimu.

V suverénních výkonech na antuce pokračuje bývalá světová jednička Rafael Nadal. Ten dnes povolil Němci Philippu Kohlschreiberovi jen čtyři gamy a vyhrál 6-1 6-3.

Třetí hráč světa se představuje poprvé po dvou týdnech od triumfu v Monte Carlu. Před týdnem se zřekl obhajoby titulu v Barceloně, aby šetřil síly před Roland Garros a Wimbledonem. V dalším kole se utká s Rumunem Victorem Haneskem.

"Prosím, neporovnávejte mě s Rogerem, protože on ve své kariéře příliš zápasů neprohrál. Já se jen snažím hrát jak nejlépe umím. Ale může přijít den, kdy prohraju, třeba zítra. Ale doufám, že se to nestane," mluvil Nadal s respektem o světové jedničce, jež na posledních třech turnajích Masters hrála jen jednou v osmifinále.

Na vítězné vlně se veze také další Španěl Fernando Verdasco. Po finále v Monte Carlu a triumfu v Barceloně v Římě zahájil výhrou nad Domácím Simonem Bolellim, kterého porazil 7-6 6-3.

V dalším kole ho čeká krajan Guillermo Garcia-Lopez, jenž po Chelovi smetl i bývalou světovou jedničku Lleytona Hewitta.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 eur) -
středeční výsledky (28. 04. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Wawrinka (Švýc.) - Berdych (10-ČR) 2-6 6-3 7-6(6)
Nadal (3-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-1 6-3
Söderling (5-Švéd.) - Lorenzi (It.) 6-1 7-5
F. López (Šp.) - Čilič (8-Chorv.) 2-6 7-6(2) 6-4
Ferrer (13-Šp.) - Starace (It.) 7-5 6-2
Giraldo (Kol.) - Llodra (Fr.) 6-3 6-2
García-Lopez (Šp.) - Hewitt (Austr.) 6-2 6-3
Volandri (It.) - Benneteau (Fr.) 6-2 6-0

Čtyřhra - 2. kolo:
B. Bryan, M. Bryan (2-USA) - Čermák, Mertiňák (ČR/SR) 6:4, 6:1.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevadí, hlavní je, že elegán nepřešel přes úvodní kolo. Vlastně mi je teď jedno, jak tenhle turnaj dopadne, protože Rožírek tady už konečně nepřekáží mladším a talentovanějším tenistům, než je on sám, neboť ho seřezal Lotyš Gulbis. Pokud už musí mít tento turnaj nějakého vítěze, doufám, že jím bude Rafa. Nejenže si ten triumf zaslouží, ale navíc se z něj všichni elegánovci vysmívají, že neumí pořádně anglicky, že je simulant atd.
Reagovat
smazaný uživatel
by me zajimalo komu fandis krome nadala....myslim ze mnohem vic nez fandis rafovi fandis aby federer vypadl... tak jak je to priznej barvu...
Reagovat
Mercury
Nechápu proč sem zase taháč Rogera. Evidentně ke všem ostatním zápasům nejsi schopny napsat ani prd, jelikož si skutečný tenisový "expert". Také by mě zajímalo, kdo jsou podle tebe talentovanější hráči než je Federer, vypadá to, jako by to snad byla většina, tak se rád něčemu přiučím :)
Reagovat
smazaný uživatel
skoda :-/
Reagovat
a.magerova
No jo no ... ale nedal kůži zadarmo, to se taky cení, tak Tome příště to vyjde :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist