Berdych vynechá Halle, pojede rovnou do Wimbledonu

5. 6. 2010, 18:47
Aktuality 42
Patří mezi pětici turnajů, na kterých získal titul, letos ho ale Tomáš Berdych vynechá. Jak čerstvý semifinalista French Open oznámil, tento rok se na Wimbledon nepřipraví v německém Halle, kde uspěl v roce 2007. Travnatou sezonu tak začne až přímo ve Wimbledonu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych dorazil necelých osmnáct hodin po skončení tuhé semifinálové bitvy na Roland Garros se Švédem Söderlingem na závěr challengeru v Prostějově. Na Hané se dnes objevil díky tomu, že pro něj pořadatelé poslali soukromé letadlo. Berdych po úspěšném vystoupení v Paříži změnil plány. V příštím týdnu měl zahájit v německém Halle travnatou sezonu, ale účast na turnaji odřekl.

"Nebylo by správné rozhodnutí startovat bez přípravy a odpočinku hned na tomto turnaji. Nechci nosit svou kůži lacino na trh. Potřebuji dostat znovu zápasovou chuť. Pojedu rovnou do Wimbledonu," řekl Berdych, který v roce 2007 turnaj v Halle vyhrál. V minulých dvou letech tam však vypadl vždy ve druhém kole.

Den po pětisetové porážce se Söderlingem měl Berdych ze svého pařížského vystoupení stále smíšené pocity. "S odstupem času to bude lepší. Více si uvědomím celkový výsledek a všechny vyhrané zápasy. Nyní stále převažuje zklamání z prohraného semifinále. Přece jen finále by bylo ještě o kousek hezčí. Přitom jsem měl velkou šanci hrát o celkové vítězství," posteskl si Berdych, jenž mohl být prvním českým finalistou grandslamového turnaje od triumfu Petra Kordy na Australian Open v roce 1998. Za účast v semifinále inkasoval prémii 280.000 eur (asi 7,2 milionu korun).

Pohled na prohraný zápas se Söderlingem má stále stejný. "Nestřídám názory podle toho, jak se člověk vyspí nebo svítí sluníčko. Může to znít zvláštně, ale budu si stát za tím, že největší chybou a zlomem byl první set a blbě ztracené podání. Jinak jsem mohl navázat na předcházející zápasy, které skončily 3:0," prohlásil Berdych.

Do semifinále nastoupil s taktikou držet míč ve hře co nejdéle. "I když Söderling do utkání vlétl hodně zostra a já se hlavně bránil, šance pořád byla. Postupně jsem se snažil přehrát ho větší aktivitou. Hned to bylo vidět ve dvou vítězných setech za sebou," konstatoval český hráč, po jehož dvou vyhraných setech Söderling znervózněl. "Bylo by blbé, kdyby postoupil do finále a nikdo jej neprověřil," poznamenal s úsměvem Berdych.

pva, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
A nebo bude Robin přemotivovanej..! A neustojí to ;).. a rozhodnou GS zkušenosti. Ale na taktice jsme se shodli, takže když nebudou dlouhý míče, tak GS zkušenosti budou samozřejmě k ničemu, to by byla výhra prakticky technicky neproveditelná!
Reagovat
smazaný uživatel
Já očekávám velmi dlouhou a vyrovnanou bitvu.Podle mně se Soda rychle dostane do vedení 1:0 na sety,ale další dva Rafa urve v tie-breaku.Čtvrtý bych tipoval 6:3 pro Robina a pátý 9:7 taktéž pro Soderlinga.Takže finále Rollan Garros 2010:

Soderling-Nadal 6:2 6:7 6:7 6:3 9:7
Reagovat
smazaný uživatel
Buď se budou tahat, jak říkáš nebo to bude 3:0 pro Rafu.. každopádně by mě velmi překvapilo, kdyby to bylo 3:0 pro Sodu, tomu opravdu moc nevěřím..
Reagovat
smazaný uživatel
Mohlo by být,3krát 7:6,v koncovkách by mohl být úspěšnější Švéd.
Reagovat
tito
Těžko říct, minulý rok měl Robin celý turnaj excelentní formu ale ve finále byl poloviční/ rozhodně nehrál to, co předtím/ a Federer neměl vážnější problémy. Druhá věc je ta, co mu Federer dovolil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to dle předpokladů, počasí hraje pro Robina.
Reagovat
smazaný uživatel
ty tipy zní teď dost vtipně:-)
Reagovat
smazaný uživatel
čekala jsem, že nepojede radši ať spočně a pk jim to na WIBLEDONU UKÁŘE! dneska jsem byla v Prostějově a nečekala jsem, že to Tomáš stihne! Byl to božží zážitek! Škoda, že Radkovi bylo špatně a nedorhál to:( ale i tak to bylo SUPER!
Reagovat
QPR_Draxter14
co říkal tam něco?
Reagovat
smazaný uživatel
jj říkal.. hodnotil turnaj FO a tak.. a byl strašně ochotný všem dával podpisy, fotil se s níma a ták..
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že 300km za podpisem se mi jet nechtělo :) Navíc to bylo překvapení:)
Reagovat
smazaný uživatel
jn.. ale tk příležitosti pro podpis ještě určo budou:) taky jsem nečekala, že to stihne.. nebýt tryskáče, tak by tam nebyl
Reagovat
nando
Jsem na Toma zvědavej, podle mě má velké šance na úspěch! Větší favoriti jsou podle mě jen Federer, Nadal a Roddick, pak už může být Berdych. Také jsem zvědavej na Fernanda, snad bude zdravý a něco předvede. Nevíte někdo co je s Tsongou? Vím že vzdal Južnýmu, tak jestli pojede na Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodyk udělá předčasně pápá, stejně jako na USO.
Reagovat
nando
To by mi vůbec nevadilo, na jeho tenis zvláště na Wimbledonu se nedá dívat. Ale on to zas nějak odservíruje.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to potřeba, pokud má tohlee rozpoložení, zatim je na sebe spíš naštvanej, tak at si odpočine a pak se v klidu vydá na Wimbledon :) Tak šance jsou, servis je tam mezi hlavními faktory úspěchu, proto např. Nadal má menší šance. Uvidíme jak se zadaří, ale minimálně to semifinále by být mohlo, ještě co los :)
Reagovat
smazaný uživatel
Minimálně semifinále? Minimálně? To jako Berdych? Ale když Nadal má menší šance kvůli slabému servisu, tak proč ne :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na trávě je servis hodně důležitej a ten Berďa má, naopak Rafa letos neni na servisu uplně nejlepší, hlavně na prvním. Nevim jak to bereš ty, ale to minimálně přisuzuju k tomuhle semifinále, když neni antuka Tomova silná stránka, proč by minimálně tenhle výsledek nezopakoval na trávě?
Reagovat
smazaný uživatel
To je přesně ono. Berdych bude zase v SF a dostane se do Top 5, Berdychová hraje taky na Top 5. Na takové prognózy nám vždycky stačí jeden vydařený turnaj.
Čecháčkové jsou v blafání na internetu mistři. A co teprv "komentáře" k mnohem populárnějším sportům, fotbalu a hokeji. Aspoň že nesmysly od anonymů na sport.cz a dalších žumpách už nečtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tady nemluvim o žádný TOP 5 a i když si myslim, že časem by na ni mohl mít, tak to je hrzoně vzdálená a vratká budoucnost. Takhle dopředu to nerada soudim... To s tím semifinálem ber jako laickej výrok, když nebudeš brát v potaz dalších milion faktorů (který jsou daleko přednější) tak pokud na svém neoblíbeném povrchu došel do semi, tak pokud bude hrát zase svoji hru, proč by do toho semi nedošel i ve Wimbledonu? To mě zajímá;) ... A mimochodem, kolik lidí před letošním MS věřilo a zveřejňovalo, že vyhrajem, hodně málo vid? Byli akorát za blbce. Ale jak se změnily komentáře, když kluci to zlato vážně vyhráli?
Reagovat
nando
To víš, to je Broz, strašně ho sere že měl Berďa úspěch a vyřadil Murrayho. My Čecháčkové prostě fandíme Berďovi a chceme aby Wimbledon vyhrál, Broz a další antičeši chtějí, aby vypadnul v 1.kole. Bude zase záležet na losu, tj. kde by narazil na Rogera příp. Andyho. Co se týče Rafy, rozhodně bych ho neodepisoval, vždyť předloni tam vyhrál, ale kdyby s ním hrál Tom, tak bych mu věřil.
Reagovat
smazaný uživatel
,,předloni tam vyhrál" To bylo předloni,ted je ted a Rafa už dlouho na trávě nehrál tak nespoléhej na to,že ,,tam předloni vyhrál".
Reagovat
nando
Já tím nemyslel, že je pro mě favoritem, ale že bych ho neodepisoval, že je schopnej tam hrát dobře. Poslední 3 účasti má finále, finále a vítěz, takže na trávě rozhodně umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Rafu nechci odepisovat, jemu zrovna fandim, takže bych ho ráda viděla vyhrát, stejně tak Toma, ale je fakt že u Tomáše bude hrát los velkou roli. Uvidíme, ale šance tam jsou:)
Reagovat
smazaný uživatel
To už si měl říct,že to vyhraje Borg,ten by je tam všechny spráskal,je to přece pětinásobný vítěz,ne?
Reagovat
nando
Já prostě beru Rafu jako spolufavorita, ale samozřejmě musí být zdravej. Jinak Tomáš je podle mě mezi pěti favoritama ještě s Rogerem, Roddickem a Robinem. Ale vyloženej favorit tam není.
Reagovat
nando
Ty asi hodně nesnášíš Nadala viď ? Takovej argument jako že tam dlouho nehrál, je úplně mimo, ptž ostatní tam hrají 1-2x za rok, takže toho o moc víc na trávě nenahráli. Jestli bude Nadal ready, tak prostě bude nahoře, tím jsem si jistej. Kdo by ho jako měl třeba ve 3.kole nebo 1/8 vyřadit?
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych by se ale na nějakém turnaji připravit měl,je to i pro jeho dobro.
Reagovat
smazaný uživatel
Klííd,nando.Nadala respektuji,dokázal toho opravdu hodně,ale když si myslíš,že by měl vyhrát Wimbledon,protože tam,,,někdy vyhrál",to mi příjde jako jakési zastírání jeho současné formy kterou má na trávě a myslím si,že to bude mít hodně těžké,protože dlouho na trávě nehrál.
Reagovat
tito
Přesně tak, Rafa ve W zaboduje a určitě je jeden z favoritů na vítězství. A co se týče výše zmíněného Borga, tak to srovnání je vcelku zajímavé- psalo se o něm, že každý rok jej tenisová veřejnost před W a v průběhu prvních kol, kdy nehrál nikterak dobře, odepisovala...
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázněte s Rafou a Wimbledonem, v případě, že by dnes vyhrál (je to 50:50) a do toho se přidal ještě Wimbledon, tak by to za rok bylo 7.000 bodů na obhajování!!!, to je vražedný, prakticky 3 měsíce by pak nesměl prohrát, byl by to obrovský tlak.
Nebuďme nenažraní ;), přejme i ostatním hráčům, myslim, že semifinále by byl úžasný výsledek a kdyby vypadl o kolo dřív, tak by se taky nic nestalo ;). Samozřejmě v případě, že dnes vyhraje..
Stejně mám pocit, že to i tentokrát vyhraje Federer..
Reagovat
smazaný uživatel
Na Wimbledonu je třeba počítat i s Murraym a Hewittem. Směšné je, že každý najednou považuje Berdycha za kdo ví jakého favorita. Až dokáže své výkony zopakovat, budiž, ale zatím to i přes zlepšení je stále nevyrovnané.
Reagovat
tito
Já nejsem nenažranej...:) Fakt je ten, že Rafa bude hrát do posledního fiftýnu na vítězství,i kdyby ho soupeř demoloval, jinej už prostě nebude - což je důvod, proč jej většina / dlouhodoletejch / fandů má ráda. Spíš sem někdo napište, jaká taktika se proti dělostřelci Robinovi dá použít.To mne zajímá na dnešním zápase nejvíce.
Reagovat
nando
Já netvrdím, že chci aby Rafa vyhrál, můj oblíbenec to není. Jen říkám, že W nemá jasného favorita, ale Nadal je mezi těma spolufavoritama. Přeju i ostatním, přeju si finále Berdych-Verdasco, jenže to je jen moje přání :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to ti napíšu rád, na čem to pode mě visí! NESMÍ hrát ty svoje krátký míče na kříž, dneska mu to neprojde! Dlouhý, liftovaný k zadní lajně plus střídání rotací a Robin se musí parádně proběhnout doprava, doleva, pak bude mít Rafa šanci, že bude kontrolovat hru a bude jí zakončovat, jinak se mu to nepovede. Na servis se taky asi nebude moct spolehnout, takže to bude tímto stylem boj o každý míč. Je potřeba zabránit tomu, aby se Robin mohl pořádně napřáhnout a hlavně, aby nemohl ta svá děla tlouct přímo, což, když bude balón pořádně rotovanej, tak mu tak snadno nepůjde, resp. bude se více vyhazovat.
Tolik můj názor. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A nebude zrovna tim hlavním favoritem pořád Federer? Já bych ho na Wimbledonu neodepisoval...
Reagovat
nando
Souhlasím, že je třeba počítat i s Murraym a Hewittem, a jestli mu vydrží forma, tak pozor na Melzera, ale Berdych patří mezi favority určitě! Tráva je jeho nejsilnější povrch a měl bys uznat že v týhle formě bude nebezpečnej.
Reagovat
nando
Vždyť jsem ho zařadil mezi spolufavority, takže ho neodepisuju, to vůbec. Ale jasnej favorit? To těžko s tou jeho formou.
Reagovat
nando
Já dnes favorizuju Robina, a to hlavně proto, že si na něj věří a myslím, že Nadal se ho tak trochu bojí. Jestli Robin bude podávat jako s Berdychem a Nadal bude podávat jako doposud, nevidím to s jeho šancema valně. Důležitý taky bude, jak bude Nadal returnovat, aby se nedostal Robin moc do tlaku. Rafa ho nesmí nechat hrát a musí hrát dlouhý míče a celodvorcovej tenis, aby si Robin zaběhal. Můj tip je 3:1 pro Robina.
Reagovat
tito
Díky. Je pravda, že z těch krátkejch balonů mám taky obavy...Fakt se na ten zápas dnes těším a i když to taky vidím tak 50 na 50, jsem přesvědčen, že to bude mít jiný průběh než minulý rok a že Rafa nebude tak zaskočen..:).
Reagovat
tito
Díky. Jsem zvědav, jak se s tím popere..Kdyby to byl kdokoliv jiný, tak po předchozím "debaklu" favorizuji Robina, ale Rafa se umí připravit na soupeře, který jej předtím porazil...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Nadal docela na kurtu používá mozek a očekává tuto hru. Trochu na to spoléhám, že tomu přizpůsobí údery a nenechá se rozhodit. Forma a dělový údery nejsou všechno. Jinak fyzicky na tom Rafa není až tak dobře, ale kdyby se šlo do pátýho setu se Sodou, který má v nohách těžší utkání, tak myslim, že by nebylo nic ztraceno.
Nevýhoda Robina je, že je to 3. těžký zápas na několik setů a vrcholná formička většinou nedrží tak dlouho, pokud to není standard toho hráče.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist