Berdych vypadl v Madridu s Nalbandianem

15. 10. 2008, 16:18
Aktuality 10
Tomáši Berdychovi se nepovedla odveta za loňský Madrid. Český tenista, který v minulé sezoně ve španělské metropoli vypadl s Davidem Nalbandianem, se stejným tenistou vypadl i letos po porážce 2-6 7-6 1-6. Argentince v osmifinále čeká krajan Del Potro. I přes problémy postoupil i třetí hráč světa Djokovič.
Tomáš Berdych

David Nalbandian ve španělské metropoli obhajuje loňský titul. Oba soupeři se na okruhu ATP potkali popáté, Berdych dokázal vyhrát pouze předloni na antuce v Düsseldorfu.

Berdych dnes dokázal Nalbandianovi vzdorovat pouze v druhém setu, v němž nejprve neudržel vedení 5:3, ale v tie-breaku mu Argentinec vše vrátil dvojchybou při setbolu českého hráče. V rozhodující sadě si ovšem Argentinec vzal třikrát servis rodáka z Valašského Meziříčí a zápas dovedl bez problémů do vítězného konce.

Český tenista se o pár hodin později s turnajem rozloučil i ve čtyřhře. Společně s Nicolasem Kieferem ve třech setech podlehli pátému nasazenému páru Björkman/Ullyett.

Lépe se dnes vedlo čtrnáctému nasazenému Ivu Karlovičovi. Chorvatský tenista musel na minulém turnaji ve Vídni překousnout vyřazení v prvním kole a napravit to měl proti Robinu Söderlingovi. To se mu povedlo: v prvním setu dovolil soupeři uhrát při svém podání pouhé tři míče, podobně pak vypadal i druhý set, a když se ani Karlovičovi nepodařilo prolomit Söderlingův servis, muselo se rozhodnout ve dvou tie-breacích. V obou byl lepší Karlovič, který zvítězil 7-6 7-6.

Prvním nasazeným tenistou, který se dnes s Madridem rozloučil, byl Rus Nikolaj Davyděnko. Turnajová pětka nestačila ve třech setech na amerického kvalifikanta Robbyho Ginepriho, který zvítězil 4-6 6-4 6-4.

Neuspěla ani turnajová dvanáctka Fernando Gonzalez. Chilan stejně jako před týdnem ve Vídni nestačil na nenasazeného Francouze Gaela Monfilse, kterému podlehl 3-6 4-6.

Djokovič se trápil, soupeř ve třetím setu vzdal
Třetí hráč světa Novak Djokovič vstoupil do turnaje Masters v Madridu rozpačitě. V úvodu utkání s Rumunem Viktorem Hanescem se trápil a kupil řadu zbytečných chyb. První set prohrál, ve druhé sadě však už rovněž zkrácenou hru zvládl. V rozhodujícím dějství vedl srbský tenista 3-1, když soupeř vzdal. Djokovič se v osmifinále střetne s Chorvatem Karlovičem, kterému zde před třemi lety podlehl.

Utkání nedohrál ani Fin Jarkko Nieminen. S favorizovaným Argentincem Del Potrem ovšem nedokázal ani držet krok. Na returnu uhrál pouze pět vítězných fiftýnů a z utkání nakonec za téměř rozhodnutého stavu 2-6 2-4 odstoupil. Del Potra ve čtvrtek čeká prestižní souboj s krajanem Davidem Nalbandianem.

"Bude to s ním velmi náročné," předpovídá Nalbandian. "V této sezoně začal hrát výborně. Jenom tak potvrzuje svůj potenciál a sílu. Bude to těžký zápas," dodal zkušenější Nalbandian, který jediný vzájemný duel řed rokem právě v Madridu ve stejné fázi turnaje vyhrál.

Výsledky - Madrid:
Dvouhra - 2. kolo:
Nalbandian (7-Arg.) - Berdych (ČR) 6-2 6-7(5) 6-1
Ginepri (USA) - Davyděnko (5-Rus.) 4-6 6-4 6-4
Karlovič (14-Chorv.) - Söderling (Švéd.) 7-6(7) 7-6(8)
Tsonga (16-Fr.) - Granollers (Šp.) 3-6 6-3 7-6(5)
Monfils (Fr.) - Gonzalez (12-Chile) 6-3 6-4
Del Potro (9-Arg.) - Nieminen (Fin.) 6-2 4-2 skreč N.
Djokovič (3-Srb.) - Hanescu (Rum.) 6-7(8) 7-6(6) 3-1 skreč H.

Komentáře

10
Přidat komentář
skott
Djokovic opet potvrdil, ze proti tvrde servirujicim hracum nehraje rad, proto bych se vubec nedivil kdyby Karlovic byl jeho konecna.Uspesnost 1servisu proti Soderlingovi 95% a 24es...
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič je hanba tenisu, nejen toho současného. Diváky nezajímá, soupeře irituje, v utkání s tímhle blbem jde jen o jedno, přežít a postoupit. Jeho způsob získávání bodů je prostě otřesný. Přeju mu to nejhorší.
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě mám na Karloviče podobný názor jako ty, ale nic špatného mu nepřeju..
Reagovat
smazaný uživatel
Tím nejhorším jsem myslel, buď aby prohrával a pořádně spadnul, nebo aby ze zdravotních důvodů ukončil kariéru. Roddick si taky pomůže servisem, ale jeho hra je divácky zajímavá, navíc je to už od pohledu sympaťák. Karlovič je obluda.
Reagovat
skott
Nesmysl.Karlovic uz neni jen "delostrelec" jako byval.V poslednich dvou letech zapracoval i na pohybu, kdyz nekdo dokaze drzet krok s Federerem a vyhravat turnaje nemuze byt spatny na returnu.Jestli se zitra bude pakovat sasek Djokovic, vadit mi to nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Na pohybu zapracoval, ale pořád je v tomto ohledu na úrovni lepšího rekreačního hráče. S jeho výškou to ani nemůže být jinak. Bekhend taky podprůměrný. Return žádný zázrak, většinu setů vyhrává v tajbrejku.. Jeho hra je prostě o podání a nikdy to jinak nebude..neříkám, že to je špatně, spoléhá na to, co umí, ale jeho hru vidět nemusím.
Reagovat
smazaný uživatel
Má-li ale pohyb při returnu (polovina gemů v utkání) na úrovni lepšího rekreačního hráče, pak je smutné, že na něj umí vyzrát tak málo tenistů.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal bych to jinak. Roddick uz neni jen "delostrelec" jako byval. Karlovič se od všech dalších dělostřelců velmi odlišuje. Nikdo totiž nemá tak směšnou mezihru a nikomu podání nepomáhá tak moc.
Nemáš rád Srbky, Vaidišovou, Nadala i Novaka. Podle toho taky tvoje názory vypadají. Zkus být nestranný a objektivní jako já.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že na něj umí vyzrát docela dost hráčů.. Gregorc, Moya, Ferrero, Baghdatis, Querrey.. To jsou jména jeho přemožitelů jen za poslední týdny. Navíc on kvalitního hráče brejkne fakt jen občas.. Z první dvacítky vzal podání naposled snad Verdascovi v Nottinghamu..to byl červen.
Reagovat
skott
Kazdy hrac ma nejaky styl, jak napsal nepofata, Karlovice limituje jeho vyska, ale i tak se radsi divam na hru jemu podobnych hracu, nez koukat na petihodinovou pinkanou spanelu na antuce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist