Berdych životní turnaj titulem nezakončil. Wimbledonské finále ovládl Nadal

4. 7. 2010, 15:01
Aktuality 153
WIMBLEDON MUŽI - Tomáš Berdych v premiérovém grandslamovém finále dřel, dostatek sil a zbraní k udolání Rafaela Nadala ale nenašel. Český hráč Španělovi nedokázal sebrat jediný servis a boj o wimbledonský titul prohrál ve třech setech, První hráč světa zopakoval titul z roku 2008.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se měsíc po semifinále na French Open dostal do finále Wimbledonu. Na londýnské trávě vyřadil mimo jiné Federera nebo Djokoviče a poprvé si zajistil účast v grandslamovém finále.

Zápas jsme sledovali online:
Nadal vs. Berdych: 6-3 7-5 6-4
15:00 - tenisté nastupují na centrální dvorec
15:03 - los vyhrál Berdych, rozhodl se začínat na servisu
15:07 - Berdych má s Nadalem bilanci 3 výher a 7 porážek, v posledních šesti zápasech nezískal ani set
15:16 - zápas začíná, Berdych

1. set ... Nadal - Berdych 6-3
15:16 - Berdych začíná podávat
- 0-1 : český tenista získává úvodní game čistou hrou
- 1-1 : Nadal odpovídá stejnou mincí
- 2-3 : oba hráči si drží svá podání
- 3-3 : Španěl opět nepřipustil žádné komplikace
- 4-3 : Berdych poprvé ztratil svůj servis, Nadal proměnil druhý brejkbol skvělým returnem
- 5-3 : světová jednička brejk suverénně potvrdila čistým gamem
- 6-3 : Nadal přidává na obrátkách, podruhé získal Berdychův servis a ujímá se vedení 1-0 na sety

2. set ... Nadal - Berdych 7-5
15:52 - servírovat začíná Nadal
- 1-0 : Berdych se poprvé dostal k brejkbolům, desetiminutový game ale nakonec neurval
- 1-1 : český hráč po dvou ztrátách podání tentokrát bezchybný
- 3-3 : stejně jako v prvním dějství si finalisté v úvodu drží servisy
- 5-5 : rodák z Valašského Meziřící střílí už 10. eso, koncovka druhé sady bude dramatičtější
- 6-5 : první krok ke zkrácené hře udělal Španěl
- 7-5 : Berdych nezvládá koncovku sady, po sérii chyb ztratil servis a wimbledonský titul se vzdálil na míle daleko

3. set ... Nadal - Berdych
16:46 - možná poslední set na podání zahájí znovu Španěl
- 1-0 : rodák z Mallorky opět drží podání
- 1-1 : česká jednička se ještě nevzdává
- 2-1 : Nadal se dostává i ze čtvrtého brejkbolu
- 2-2 : Berdych má na kontě více winnerů a méně nevynucených chyb, i více es a žádnou dvojchybu
- 3-2 : předloňský šampion pomalu míří za druhým grandslamovým titulem
- 5-4 : tenisté jsou na podání neomylní, Berdych bude odvracet konec turnaje
- 6-4 : Berdych počtvrté ztratil podání a finále končí.

17:28 - Nadal zopakoval triumf z roku 2008!

Případný titul českého hráče by byl opravdu stylový, neboť by se k němu dostal přes tři nejlepší hráče současnosti. Ve finále na něj čekala světová jednička Rafael Nadal, který po loňské absenci ve Wimbledonu obhajoval titul z roku 2008.

Oba tenisté se na okruhu potkali už desetkrát, Berdych uspěl třikrát za sebou v letech 2005-2006. Posledních šest duelů ale patřilo Nadalovi, v nichž českému tenistovi nepovolil ani set.

Stejně tak skončilo i dnešní utkání na trávě v All England Clubu. Nadal agresivní hrou dostával Berdycha pod tlak, který třikrát nezvládl koncovky setů. Český tenista bojoval, často byl rovnocenným soupeřem, v rozhodujícím okamžicích mu ale chyběl dostatek sil a prohrál 3-6 5-7 4-6.

Berdych přes prohru dosáhl životního úspěchu a v pondělím vydání žebříčku se objeví díky zisku 1200 bodů na osmé příčce, což bude jeho nejlepší umístění v kariéře. Nejlépe byl dosud devátý v roce 2007. 

"Mám za sebou skvělých čtrnáct dnů, ale Rafa byl ve finále příliš dobrý a ukázal, že je opravdový šampion. Dnes si prostě výhru zasloužil," řekl Berdych při vyhlášení. 
Český tenista věří, že mu úspěch ve Wimbledonu dodá sebedůvěru. "Doufám, že budu příští rok ještě silnější. Uvidíme, co se stane v příštích letech," řekl Berdych, který poděkoval svému týmu a rodině. "Doufejme, že dosáhneme lepších a lepších výsledků," dodal.

Rozesmál diváky, když na otázku, zda jeho vítězství nad Rogerem Federerem ve čtvrtfinále bylo jako Mission Impossible, tedy "nemožná mise". "Asi to nebyla Mission Impossible, když se to stalo," řekl.

"Má úžasnou sezonu, hrál výborně na Roland Garros i zde," řekl o Berdychovi Nadal a popřál mu vše nejlepší pro zbytek sezony.

"Je to více než sen," popisoval své pocity Nadal, který ve Wimbledonu loni kvůli zranění nehrál. "Bylo to jedno z nejtěžších období v kariéře," dodal.

Vyjádřil naději, že jeho výsledek pomůže i španělskému fotbalovému týmu na mistrovství světa - podobně jako před dvěma lety, kdy vyhrál Wimbledon a Španělsko vyhrálo mistrovství Evropy.

Vítězný Nadal vyhrál grandslamový turnaj poosmé a na konto si připsal milion liber. Své konto v žebříčku navýší o 2000 bodů a upevní si pozici v čele dvouhry. Novou dvojkou bude Novak Djokovič, na třetí místo téměř po sedmi letech klesne Roger Federer. 

Posledním českým vítězem je Novotná
Jan Kodeš zatím následovníka nenašel, po prohře Berdycha zůstane posledním českým wimbledonským vítězem (1973). Z českých tenistů vyhrála Wimbledon naposledy Jana Novotná v roce 1998.

Jediným českým vítězem Wimbledonu tak zůstává Jan Kodeš, jemuž se to povedlo před 37 lety. Posledním finalistou s českým pasem byl Ivan Lendl v letech 1986 a 1987.

Berdych Nadala nedostal pod tlak
Berdych šel chodbou do arény k prvnímu grandslamovému finále soustředěný. Jednou se usmál, jinak vypadal napjatě. Nadal za ním dle svého zvyku nabuzeně poskakoval a naznačoval rukou údery. Španěla, který si na trávě zasprintoval, vítal bouřlivější potlesk.

Názory odborníků na vítěze se rozcházely. Pětinásobný držitel wimbledonského titulu Švéd Björn Borg věřil ve čtyřech setech Berdychovi, americký bouřlivák John McEnroe zase Nadalovi.

Vstup do utkání Berdych zvládl excelentně a za pomoci svých největších zbraní - servisu a forhendu - vyhrál první game čistou hrou. Potlesk za to Berdych z hlediště sklidil i od svých rodičů a také přítelkyně, české tenisové jedničky Lucie Šafářová.

Jen dva míče ztratil Berdych při svém podání do sedmé hry, ale v té se český hráč zlomil. Dvakrát netrefil první servis a Nadal ho donutil chybovat. Španěl českého hráče dokázal i prohodit a z tří brejkbolů Berdych kapituloval při tom druhém. První set finále byl ztracený, jelikož se nedostal na příjmu do hry a podání soupeře neohrozil.

Nadal nepustil Berdycha do tlaku, který dokázal český hráč v předchozích kolech vyvinout na Rogera Federera i Novaka Djokoviče a od toho se odvíjel i zbytek zápasu. Berdychovi nepomohl ani to, že se dostal počtem es v turnaji přes stovku. Ve výměnách totiž ztrácel. "Vybíral si k útokům špatné míče," všiml si komentátor BBC a bývalý trojnásobný vítěz Wimbledonu Boris Becker.

Vynikající Nadal měl slabou chvilku jen jednou. V první hře druhé sady dal dvě dvojchyby a trefoval síť, což vyneslo Berdychovi postupně tři brejkboly, ale zůstalo pouze u šancí. Český hráč se jinak většinou bránil razantním míčům soupeře, které občas vůbec nestíhal.

Druhý set rozhodla až dvanáctá hra, která pohřbila jinak nadějný boj Berdycha v předchozích gamech. Český tenista poslal forhend třikrát do autu. "Vypadá to, že Berdych nemá plán B," uvedl Becker.

V tu chvíli hovořila proti Berdychovi i historie. Londýnské finále ze stavu 0-2 otočil naposledy Francouz Yvon Petra před 64 lety. 

Poslední Berdychova šance na zvrat přišla za stavu 1-1 v třetí sadě, ale ani svůj čtvrtý brejkbol v utkání mu Nadal nedovolil proměnit. Za stavu 4-5 si svěřenec trenéra Tomáše Krupy prohrál počtvrté podání, což značilo zároveň i konec utkání. Nadal využil hned první mečbol, když Berdycha jistě prohodil. 

Po třech setech skončilo wimbledonské finále naposledy před pěti lety, kdy Federer nedal šanci Američanovi Andymu Roddickovi.

Zápas v zaplněném hledišti sledoval mimo jiné český velvyslanec v Londýně Michael Žantovský. Mezi celebritami byli jako hosté královské lóže také šéf Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge, britský ministr kultury a sportu Jeremy Hunt, náčelník britského generálního štábu Jock Stirrup, šéf BBC Mark Thompson a hlavní ekonomický poradce amerického prezidenta Lawrence Summers. Nechyběly ani celebrity ze světa showbyznysu a sportu.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
nedělní výsledky mužů (04. 07. 2010)

Dvouhra - finále:
Nadal (2-Šp.) - Berdych (12-ČR) 6-3 7-5 6-4
Esa: 5-13
Dvojchyby: 3-0
Vítězné údery: 29-27
Nevynucené chyby: 21-17
Využité brejkboly: 4/6 - 0/4
Celkem získané míče: 93-78
Čas: 2:13 hod.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

153
Přidat komentář
smazaný uživatel
podle me snad jedininá vec ke zlepšení v nadalově hŕe je bekend sice je dobrej ale mohl by byt i lepsi aby znej rafa mohl taky tvrde utocit stejne jako sforhendu jakej nato mate nazor vy?
Reagovat
smazaný uživatel
zasloužené vítězství Nadala, který Berďovi nedovolil hrát jeho tenis... bohužel je to tak, ale jsem moc rád, že Tomáš byl ve finále.. letošní Wimbledon se krásně vyvedl...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo náhodou rekord v počtu komentářů a k jakému článku? Myslím na Tenisportálu.
Reagovat
Vojtiik
najed si finale AO
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, celkově při letošním AO skoro ke každému článku 200, někdy i 300 komentářů, o finále nemluvně, 479, co se tady dělo?
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS www.nadal,cz
Reagovat
smazaný uživatel
entiendo, no hablo espańol. ?Habla usted checo, por favor?
Reagovat
smazaný uživatel
níže uvádím info, jak je to s tím Torontem/Montrealem.
Reagovat
smazaný uživatel
docela bymě zajímalí vaše názory nato kde má ješte rafa ve hŕe slabinu aco bytak mohl ještě zlepšit nebo z dokonalit dik za názory
Reagovat
smazaný uživatel
stejně jako skoro všichni tenisti dnešní generace v podstatě neumí hrát na síti.
Reagovat
Frantz
Potesitel: jo a proto taky vyhral titul ve ctyrhre s relativne neznamym Marcem Lopezem letos v Indian Wells,ty si vazne idiot...
Reagovat
smazaný uživatel
kde chybí argumenty a hlavní roli hraje dotčená zamilovanost, pak přicházejí na řadu primitivní urážky toho, kdo objekt lásky kritizuje...
Reagovat
smazaný uživatel
S relativne neznamym Marcem Lopezem? :-O Vzdyt je to 28. hrac na zebricku!
Tim nijak nesnizuji vykon Nadala, jen upozornuji na tvou zakladni neznalost...
Btw, bez tech urazek diskutovat opravdu neumis?
Reagovat
smazaný uživatel
MARC Lopez, ne Feliciano :-)))). Marc s Nadalem získali dokonce dva deblove tituly.
Nadal na síti umí a je tam velmi úspěšný, pokud se tam vydá.
Reagovat
smazaný uživatel
Frantz je přece Barney a ten, jak známo, bez urážek diskutovat neumí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jisteze Marc - http://www.atpworldtour.com/Rankings/Doubles.aspx
Reagovat
Frantz
Vajicko,Marc Lopez figuruje v zebricku nekde v osme stovce! Je videt,ze na tomto portale je to jeden znalec vetsi,nez druhy :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Marc Lopez je na 28. miste svetoveho zebricku, mohl bys znat alespoň základní věci... http://www.atpworldtour.com/Rankings/Doubles.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
tomáš marný, vysvětluj slepci, co je to duha - to samý platí v případě platonické lásky, kterou je postižen Mr. Frantz.
Reagovat
smazaný uživatel
argumentovat nějakým úspěchem v deblu, když je řeč o hráčích singlu, je ukázkou mimořádné erudovanosti Mr. Franze...
Reagovat
Frantz
Vajicko,odecti ty body co ziskal s Nadalem v Indian Wells a pak uvidis,kde ho najdes! V singlu je 733! Na zdejsim portale o nem 95% pisalku ani nevi,proto jsem napsal relativne neznamy M. Lopez
Reagovat
smazaný uživatel
Sklapni, Barney!
Reagovat
nando
Když je řeč o 4hře, musíš se dívat na deblovej rank, a ne singlovej. M.Lopez je na 28.místě, letos vyhrál třeba s Marrerem turnaj v Estorilu, na RG s Ribou vypadl ve 1/4 s Moodie/Norman, v Madridu hrál s Almagrem a prohrál taky až ve 1/4 s Dlouhý/Paes ve třech setech. M.Lopez není špičkový deblista, ale velmi kvalitní.
Reagovat
smazaný uživatel
jasně, myslíš deblovej žebříček. Marc je deblovej specialista, ale vždy byl jen průměrnej deblovej hráč - tudíž pro široké masy spíše neznámý. Nejlepší výsledky dosáhl právě po boku Nadala. Když neberu letošní titul v Estorilu s Marrerem.
Reagovat
Frantz
Potesitel,vidim,ze si uzivas toho,ze se tu neustale jenom ztrapnujes. Agrumenty typu Nadal neumi na siti,Berdych ho sfoukne jak svicku,Nadal po RG uz nic nevyhraje,nevis ze se hraje Montreal a kdy Torronto napresrok a chces tu neustale poucovat?
Reagovat
smazaný uživatel
to pes: Rekl bych spis nadprumerny, ne prumerny, ale jinak souhlas. A na siroke masy kaslu, myslel jsem, ze zde diskutuji lide, kteri tenis sleduji - vim, jsem naivni... :)

to Frantz: I po pripadnem odecteni tech bodu ziskanych s Nadalem je na tom vice nez slusne. Singl do toho netahej, to je zcela irelevantni - z prvni osmicky debloveho zebricku je na tom kuprikladu v singlu nejlepe Lukas Dlouhy se svym 607. mistem na svete...
Reagovat
tito
No stačilo se koneckonců na SF a F dívat nehledě na vyjádření soupeřů a odborníků. Nadal předváděl skvělý tenis, žádné vracení a čekání na chybu ale trvalá agresivita po celou dobu zápasu.Tomáš včera v rozhovoru v ČRO sám tvrdil, že se snažil být agresivnější než v předchozích zápasech ale že jej Nadal vždy, když přišla nějaká potenciálně zlomová situace přehrál. Ale je pravda, že pokud někdo tvrdí že černá je bílá, tak tam se opravdu nedá argumentovat. Krapet objektivity by neškodilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejak nechapu souvislost tveho prispevku a tohoto vlakna... :-O
Reagovat
tito
ale to je přeci úplně jedno,ne ?:), já se vyjadřoval k Frantzovi
Reagovat
smazaný uživatel
Na internetovych diskusich to obecne funguje (nebo by alespon melo fungovat) tak, ze SE REAKCE ve vlakne VZTAHUJI K TEMATU VLAKNA. Pokud si chces s nekym povidat o necem jinem, existuje cela rada moznosti: zalozit vlakno nove, napsat mu do vzkazu...
Reagovat
smazaný uživatel
tak dnešní finále bylo jednoznačne uz pred zapasem jsem řikal ze to bude 3 0 nebo 3 1 berdych nehral špatne hral dobre ale to na rafu nestaćí zase ukazal proč je jednickou hral velmi dobŕe v kličovích momentech zase hrál skvěle skvěle podával ze slabiny se stává síla fakt byl lepší ato si dokonce myslím že mohl hrát ješte líp že to nebyl jeho super tenis udělal i dost chyb ale i to stačí na vyhru ve 3 setech ito stači na nejlepsi ikdyž nehraje uplně svuj mega super tenis tady se ukazala jedna vec rozdíl mezi rafou a temi nejlepšimi berdych féda v klidu 3 1 na sety berdych novak 3 0 na sety berdych rafa 0 3 na sety ato rafa mohl hrát líp ješte o něco ja doufam že rafa konečně vyhraje US Open moc mu to přeju jinak rafa muže vyhrát ješte hodně turnajů momentálne je nejlepší ale musi byt zdravý tŕeba mu pomuže ta nová léčba kolen kterou bude dokončovat jinak jsem zvedavý jestli pojede do toronta nebo na ten 2 turnaj jen takový dotaz jak jeto zbodama z turnaje v torontu protože loni toronto nebylo tak jestli hráči obhahují náké body dík za odpoved PS škoda že tu na stránkách není náký rozhovor z rafou nebo tak neco zajímalo by mě co řikal o dnešním zapase ješte jednou sory za pravopis
Reagovat
smazaný uživatel
ten svůj "mega super tenis"? S Petchnerem v přestávce na ošetřování mezi třetím a čtvrtým setem? Nadal není - jak správně uvádíte - momentálně nejlepší (s důrazem na slovo "mommentálně") proto, že by byl nějak extra dobrý, ale proto, že ostatní hráči absolutní špičky jsou zranění nebo z formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle se to samozřejmě porovnávat nedá, páč každej zápas je jinej. berdych například s Federerem zahrál fantastický zápas, hrál daleko lépe než teď s Nadalem ve finále, daleko líp zahrál ty klíčový momenty a celkově byl jeho výkon nesrovnatelně agilnější.

Jako mám za to, že kdyby ve čtvrfinále Berdych v týhle fazoně narazil na Nadala, tak by ten zápas taky vypadal jinak. Zejména je nanejvýš pochybné, že by se Berdych na konci setů tak snadno prohrával vlastní servis jako teď ve finále, přičemž první break v prvním setu a break ve druhém setu, to byly de facto z 90 % jeho nevynucené chyby, čím si podání prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
potesitel kdy hral svuj super mega tenis wimbledon 2008 nebo taky letošní roland garos kdyby nebyl nejlepsi tak nevyhraje roland Garos a Wimbledon kdo je teda lepsi davidenko težko a nebo ten uplakánek potro kterej neumí prohrávat a když prohraje chová se jako děcko? možná tak na betonu jinak ne ten bude rad když se dotoho tenisu dostane na trávě a na antuce je rafa ted nejlepší na betonu ne tam patŕí mezi nejlepší jinak jak jeto stema bodama obhajují se náké vtom torontu dík
Reagovat
smazaný uživatel
netuším, ani nevím, že loni nebylo. Jinak k Nadalově hře - WB 2008 nemůžu posoudit, neviděl jsem, asi si budu muset koupit DVD, abych neměl pocit, že mu křivdím, ale pokud jde o letošní RG, tak vlastně až do finále neměl žádného soupeře, a i tam jen unaveného Söderlinga. Pořád jsem ale neviděl žádný "super mega tenis", jen něco na způsob pohyblivé zdi, od které se odrazí skoro každý míček. No a já mám na "super mega tenis" trochu vyšší nároky. No, uvidíme s čím příjde na betonech, tam ta taktika tréningové zdi nefunguje tak dobře, musí se předvést něco navíc. Musí se ovšem dát ostatní trochu do kupy, a nepředvádět ty tragické výkony, kterými Nadalovi cestu na špičku tak usnadnili. Mohli by si z něj vzít příklad a začít trochu trénovat, hlavně Federer. Ne že raketu vybalí až na kurtu v prvním kole.
Reagovat
smazaný uživatel
to potesitel ja mněl zato že základem tenisu je právě co nějčastěji vratit miček pŕes sít a kdo to dokaze nejvíckrát vyhrava tak asi jsem myslel špatne:-) co?
Reagovat
lasseklus
toronto a montreal se stridaji (muzi, zeny)
Reagovat
smazaný uživatel
JO ALE JÁ BYCH CHTĚL VEDĚT JESTLI SE VTOM TORONTU OBHAJUJÍ NÁKÉ BODY TŔEBA STOHO LONSKÝHO MONTREALU JESTLI TŔEBA HRÁČ KTERÝ VYHRÁL LONI MONTREAL BY MNĚL VYHRAT I V TORONTU ABY OBHÁJIL TY BODY ANEBO SE TAM BODY Z MONTREALU NE OBHAJUJÍ ? TOMĚ ZAJÍMÁ
Reagovat
smazaný uživatel
našel jsem to na webu - jedná se o týž turnaj (Rogers Cup), který se koná střídavě ve dvou městech. Takže logicky se v Torontu obhajují body z Montrealu a opačně.
Reagovat
smazaný uživatel
lukky, pokud jej chápeš takto, tak už rozumím tvému obdivu k Nadalovi. Ano, takový tenis umí Nadal nejlépe.
Reagovat
smazaný uživatel
A když máš vyšší nároky, nechceš je třeba sám předvést? Všichni jsou jen lidi a pokud jsi lepší, neschovávej se a předvěď to všem! Jinak když se ti nelíbilo RG, tak co takhle finále MC? A nedívej se na výsledek nebo soupeře, to co tam předved bylo bezkonkurenční!
Reagovat
tito
Kolik je schopen ještě titulů z GS získat? Může dotáhnout či dokonce překonat R.Federera? Je to jistě pro spoustu fanoušků tenisu stejně kacířské jako před lety představa získání titulu pro něj na jiném povrchu než na antuce, no a vidíme co se děje.. Hlavu na to má,neustále se zlepšuje- udělal výrazný pokrok v podání a na síti, od základní čáry výborný, má velmi vyrovnanou hru.. Nechci vyvolávat zbytečné emoce, jen mne zajímá názor ostatních..
Reagovat
smazaný uživatel
už ten Wimbledon je v podstatě navíc.
Reagovat
Frantz
Potesiteli,myslim,ze ty tvoje traparny uz musi nudit i tebe samotneho...
Reagovat
Frantz
tito,pokud mu vydrzi zdravi,tak rozhodne nejeden dalsi prida!
Reagovat
tito
Roger měl v jeho věku 6 GS - pravda je ta, že ostatní získával s neuvěřitelnou dominancí, zase na druhou stranu Rafa je rok od roku lepší, zefektivňuje hru a pokud by ročně získal 2 GS, což není zcela nereálné/ stejně jako mít ve 24 8GS../ tak by se mohl na Rogera dotáhnout :).Dál už to nevidím tak dobře, protože jakmile ztratí s věkem rychlost, tak začne padat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ten nešťastně zamilovanej homosexuál, že jo? Tvoje názory sice mají - jak vy říkáte - srdíčko, ale zase jim chybí rozum. Copak ty si opravdu myslíš, že ještě někdy bude ze špičkových hráčů tolik zraněnejch a z formy?
Reagovat
tito
Nebudu komentovat xenofobní poznámky ani tykání. Je to pod úroveň většiny přispěvatelů těchto diskusí.
Reagovat
smazaný uživatel
nereagoval jsem na Vás, patrně jste přehlédl oslovení v titulku. Tu poznámku o xenofobii nechápu, patrně se týká něčeho v příspěvku pana Frantze.
Reagovat
tito
Tak v tom případě omluva na mé straně.Poznámka o xenofobii platila na x krát opakovanou homosexualitu, či homofobii / zcela nepatřičně použitou, neb fobie znamená strach, nikoliv inklinaci ale to se netýká Vás/ ve spojení s RN.
Reagovat
smazaný uživatel
nedomyslel jsem svůj komentář a neuvědomil si, že zmínka o sexuální orientaci pana Frantze, s níž samozřejmě nemám nejmenší problém, by mohla v tradičně konzervativní společnosti vyvolávat určité negativní konotace. Chtěl jsem tím jen říct, že člověk má obecně tendenci to, k čemu má silnou pozitivní citovou vazbu, vidět optikou růžových brýlí. Tedy i výkony a nedávné výsledky R. Nadala.
Reagovat
tito
Užijte si dovolenou a nebuďte tak vysazen na RN. Koneckonců Vámi zmiňovaná tenisová špička má /Roddick 1, Hewitt 2, Del Potro 1,Djokovič 1/ dohromady 5 GS titulů. Jistě díky fenomenální hře RF ale v době jeho působení získal právě RN 8 titulů..:)
Reagovat
smazaný uživatel
paskvilský zápasnický tenis bez šťávy a bez nápadu zase jednou upinkal protihráče k smrti. Nevadí, Tomáš hrál první finále, dá se pochopit ta nervozita. Bohužel trávím čas na francouzské riviéře, takže jsem zápas nemohl sledovat. Kolikrát se španělský simulant nechal ošetřovat?
Reagovat
smazaný uživatel
04.07.2010 10:35Od: potesitel
Berdych
toho španělskýho simulanta sfoukne jako svíčku, pokud se nenechá vyvést z míry ošetřováním pseudozranění...

11.06.2010 19:15Od: potesitel
No a teď
to půjde až do konce sezóny jen z kopce. Letošní RG byl patrně poslední Nadalův velký titul.
Reagovat
smazaný uživatel
ošetřování neexistujícího zranění s Petschnerem za stavu 1:2. To se zase španělskej simulant ukázal. Za nesportovní komunikaci s koučem dostal dokonce pokutu. No, fajn. O to rychlejší bude pád, až bude o ty body přicházet.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi jeho doktor, že víš jestli nějaké problémy má? Protože jinak nemáš právo soudit..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si udělal výlet do historie Tenisportálu a po návratu z něj už se vůbec nedivím, proč je Barney v Bohnicích. Jeho příspěvky jsou plné vulgarismu, rasismu a jsou ukázkou demence. Chaotický spletenec nadávek a urážek jak vůči uživatelům tohoto portálu, tak vůči jednomu z nejlepších tenistů všech dob, Rogeru Federerovi,z něj ale dělá velkou hvězdu, což nechápu. Barney je opravdu případ,jednomu uživateli posloužil dokonce ke splnění úkolu na téma Internetové příspěvky do diskuze od člověka s určitou psychickou poruchou. Podle mého by měl Barney mít přísný dozor 24 hodin, je to nebezpečný člověk, nebojím se říci, že je to přímo šílenec. Proto vyzývám zdejší administrátory, aby všechny účty ve kterých se bude vyskytovat jméno Barney blokovali. Tím považuju případ Barney za uzavřený.
Reagovat
smazaný uživatel
spíš se pochlub, kolikrát dostals ban ty sám, armstrongu alias Petře, alias Adnrewe alias BjorneBorgu atd, atd...

Jak už jsem psal, když už se chceš vsázet, tak raději né o peníze, ale třeba o pokémony .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Své chyby na nikoho neshazuj. A už vůbec mě neoznačuj za svoje plody hrůzy BjornaBorga, Andrewa a Petra!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak, to že je člověk blbej opravdu neznamená, že je šílenec, nebezpečný a nebo že by měl byť jen psychickou poruchu.
Reagovat
smazaný uživatel
nevšimnout si, že když do diskuze nezasahuje Barney, je tady o poznání méně komentářů a více z nich se týká tenisu. Třeba loni po finále US Open sem přišlo 113 příspěvků, zato letos po finále Austalian Open zde dorazilo 479 komentářů.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on taky Tomáš moc na finálové zápasy ve velkých turnajích zvyklej není. Přimhouříme-li oko na Tokijem, tak toto bylo teprve čtvrté finále na velkém turnaji, přičemž nikdy ve finále neporazil tu úplnou světovou extratřídu -- na Masters v Paříži porazil Ljubičiče a v r. 2008 porazil ve finále v Tokiu Del Potra, kt. tenkrát ale ještě k úplné špičce nepatřil (12. na světě).

Zatím se zdá být trend takový, že čelí-li ve fináule hráčí světovéextratřídy (Roddick v Miami, Nadal nyní), hraje podstatně hůře, než v předchozích zápasech, díky nimž se do finále dostal.

No nic, teď hlavně aby ho v dalším rozletu nezbrzdilo to zranění břišního svalu. :-((

Davis Cup v Chile tímto oficiálně považuji za ztracený, ale rád se nechám mile překvapit. :-(((
Reagovat
Frick
proč, proboha? V čem je takový problém? Vždyť ty Chilané tam nic moc nemají a proč by Tomáš nemohl hrát alespoň v tu neděli? Jeden bod Tomáš v neděli + debl + singl dvojek. Navíc, nemohl by jít i z Tomáše trochu respekt, jenž by třeba Chilanům trochu svazovat nohy?
Reagovat
smazaný uživatel
sak je to napsane berdych tam nepojede neb ma zraneny brisni sval takze to bude na hájovi
Reagovat
Frick
Jo, aha - Tom nenastoupí. To je nedobrý.
Reagovat
nando
DC ztracený určitě není, předpokládám že pojede Ivo Minář a myslím si, že pak všechny dvouhry budou vyrovnaný, ve 4hře by Čermák s Dlouhým snad měli vyhrát. Ještě k těm finále, Tomáš hlavně potřebuje hrát všeobecně co nejvíc těch finálových zápasů a taky získat nějaké tituly, pak bude mít víc zkušeností a sebevědomí a bude to lepší. Na druhou stranu finále byť Masters a finále GS, to je něco úplně jiného. Toto bylo jeho první finále GS a já si myslím, že příště už určitě nebude tak nervozní.
Reagovat
Frick
JJ, sory, přečetl jsem si to až teď (na iDnes.cz)

No, bohužel začínáme doplácet na úzký kádr.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale letos v Miami s Roddickem taky nehrál o moc líp, než teďkonc s Nadalem, ne?
Reagovat
Frick
Pokud by do SF DC 2010 postoupili naši a Srbové, kde by se hrálo? A bere se Srbsko za nástupnický stát Jugoslávie a to včetně i té bývalé "Titovi" SFRJ? Nebo se Srbsko bere za nový stát?
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm ja si spis myslim ze s roddickem hral lepe docela dost dobre...byl to hezky zapas ale zase si nedokazal udrzet podani po cely set
Reagovat
smazaný uživatel
No to právě myslím tím "podobně": co je mu platný, že v zápase hraje hezky, když v rozhodujících momentech hraje v tom finále o třídu hůř. :-(

Ale třeba se to eště naučí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a pro jistotu dodávám, že srovnávám poslední dva sety s Nadalem (první neberu za bernou minci) s tím zápasem s Roddickem.
Reagovat
nando
To je pravda, hodně podobný zápasy. Ale - když hrál Tomáš například ve W 1/4 s Nadalem, bylo to podobné. Totéž loni když hrál 1/8 W s Roddickem. Nebo ty 1/8 s Federerem ať už ve W nebo na RG, všechno takové nemastné neslané zápasy. Ty výkony byly podobné a nešlo vždy o finále turnaje. Spíš jde o to, aby si na tyhle borce věřil! Ona je totiž jedna důležitá pravda - každý hraje to, co mu soupeř dovolí. A kdy se mu dařilo proti Rafovi? Když hrál Rafa všechno přes obranu, pasivně a Tomáš extrémně riskoval! To Rafu dokonce potrápil i na antuce v Bastadu, kde prohrál tuším 4:6 ve třetím setu. Jenže zároveň tento styl hry přinášel nevyrovnané výkony a výpadky se slabšími hráči. Když Tomáš bude hrát takto nadále, dostane se na jejich úroveň a třeba časem nejen vyhraje GS, ale třeba zaútočí i na místo 1. Určitě na to má!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tím Nadalem v Indianwells to Tomáš dotáh aspoň do toho tiebreaku. A hlavně to bylo takové celkově vyrovnanější -- dyk se ty dva sety přetahovaly dvě hodiny a 1O nebo kolik minut.
Reagovat
nando
Já nemyslel Indian Wells, ten zápas jsem neviděl. Myslel jsem 1/4 Wimbledonu 2007. Bral jsem to tak z globálu, i když vím že je to staršího data. Já jen, že to není jen otázka toho, že by to bylo finále. Ale když bude hrát s Rafou finále US Open, tak už to bude o něčem jiném.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney, jelikož už dnes dostal sadu, v tuto chvíli jen přihlíží zpovzdálí:DDDD.
Reagovat
smazaný uživatel
Ha, jakobych to neříkal. Už je pryč!!!!
Reagovat
Frick
Čím se dá vysvtělit to selhávání v koncovkách setů? V průběhu setů si Tom džel svůj servis spolehlivě, často 40:0 nebo 40:15. Tak proč se to vždycky tak podělalo? Tomášova psychika nebo Rafa vždycky přepnul páčku s nápisem "forsage" do horní polohy?

Jinak ideální čas pro odvetu: prosinec 2010, 5. zápas, vyprdaná O2 arena. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze hralo roli oboji, Tomasovy nervy a i vule Nadala, ze chtel ty sety proste dotahnout. Dulezity momenty delaj zapasy a v tom je Nadal asi nejsilnejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč 5. zápas? Snad 4., ne? Tomáš Berdych a Rafael Nadal jsou přece týmové jedničky a myslím si, že se to už do konce roku nezmění.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se projevilo, ze Tom ve druhym a tretim setu vzdy podaval proti ztrate setu, Nadal byl jeden gam napred.
Reagovat
Frick
Sory, nemám to moc ve voku, ty postupy v určování programu "kdo s kým"

Jinak je něco pravdy i na tom, že Nadalovi mohlo vyhovovat letošní suchý počasí, díky němuž byl pažit vyschlej, povrch se zpomalil a víc připomínal jeho oblíbenou antuku?
Reagovat
Frick
Tak to je ale jen čistě psychická záležitost. A s tim se dá přece něco dělat, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych se ale nemůže vymlouvat na to, že dotahoval. Pokud by mu servis fungoval, bylo by tohle úplně jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim, ze nema cenu spekulovat, jestli sucha trava pomohla tomu ci onomu :). Nadal uz driv ukazal, ze na travicce umi, je pohodlnejsi pro jeho pohyb a kolena..navic hral agresivne se snahou o winner (urcite to nebyl antukovy tenis). Podani ma jedovaty, na siti (kdyz se tam vyda) tak ma velmi dobrou uspesnost a jeste k tomu pricti jeho tradicne silnou psychiku.. proste ho tezko zastavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi se s tim da neco delat :), treba nasbirat vic zkusenosti z velkych zapasu. A hlavne neprohrat ten posledni gam na servisu v prvnim setu :).
A samozrejme vic trefovat prvni servis.
Reagovat
nando
Gratuluju Rafovi k titulu, vyhrál naprosto jednoznačně a zaslouženě. Bohužel Tomáš dnes nepředvedl takový výkon, aby mohl Rafovi konkurovat. Myslím si, že na něj dolehla tíha finále, příště už to bude určitě lepší. Taky mu asi scházely fyzické síly, jak už jsem říkal po RG, musí zlepšit fyzičku. Dneska byl vyloženě slabý na returnu, servis taky nic moc a to poznamenalo i jeho útočnou hru. Také měl velké problémy s Rafovým krosovým forhendem. Přesto na tomto turnaji ukázal velké věci a gratuluju mu k postupu do finále i k návratu do TOP 10.
Reagovat
smazaný uživatel
nestále se tady píše, jak má Nadal slabý servis a jaká je to jeho slabina. Všimnul si někdo vůbec, že je to úplně naopak? Vždyť od čtvrtfinále neztratil ani set a servíroval téměř bez chyby!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to je fakt, ale jak hral do te doby??
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, jak jsem si myslel :-( na Nadala teďka nikdo nemá, když už toho moc Roger nenehraje a je to škoda! Doufám, že se RF zase vzchopí a pořádně Nadala ještě potrápí a i porazí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty komediante, ty to píšeš, jako kdyby Federer, když ještě teda něco hrál, na Rafu někdy měl :DDD Se podívej jak s ním dopadl v posledních finálových zápasech na GS, kdy byl elegán v top formě!
Reagovat
steve79
No uvídíme jak to s Rogerem bude, ale přál bych aby se vrátil na vrcholu a ještě někdy si zahrál s Rafou, protože jejich zápasy jsou opravdu ozdobou. Nadal má ted do konce roku pozici světové jedičky jasnou, ale příští rok když bude pořádně Roger trenovát a bude chtít, tak klidně může se dostat zpátky na pozici světové jedičky. Protože obhájit podle mě tolik bodů příští rok Rafa nezvládne a taky nikdo neví jak to bude s jeho koleny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď už toho mám dost! Co si ty kreténe o sobě myslíš?! Seš jen ubožák a zasloužil by si pořádně nakopat prdel! Pouze Roger s Nadalem odehráli spoustu krásných utkání, ale to ty jeden de.bile asi už raději nevíš! Chcípni ty de.bile!!!... tak a poser se
Reagovat
steve79
Barnej:No když spolu hráli na antuce, tak ho většinou Rafa porazil, ale když spolu hráli na trávě tak ze tří pokusů, myslím že Fedex vyhrál dvakrát a rafa ho jednou porazil. No a na US open tak spolu nikdy nehrál, protože set tam Rafa do finále nikdy nedostal.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych si přál, aby ten šílenec už zalez a nidky už se tady neukázal. Ale na druhou stranu, já se dobře bavím, třeba jak označil pětihodinové finále Wimbledonu za naprosto jednoznačnou záležitost pro Nadala, nebo ty jeho "přesvědčivé" argumenty jako "Zalez elegoune", nebo "Tvůj vztek je pro mě tou nejkrásnější odměnou", no uznej sám:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
myslel jsem poslední 3 GS, kde se spolu utkali ve finále .)))
Reagovat
smazaný uživatel
holt pravda někdy dost bolí :D

Váš bezmocný vztek, je pro mě tou nejkrásnější odměnou, však už víte :DDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nedivím se, že seš v Bohnicích.
Reagovat
smazaný uživatel
Sample: jo no, nechápu ho...
Barney: tak se z toho udělej a jdi do prdele!
Reagovat
smazaný uživatel
ne, díky, nehodlám ti tam dělat společnost :D
Reagovat
Matti
bohužel pro vas i pro Federera ma Barney pravdu.Tváří tvář Roger tahá za kratší konec a to dost výrazně oproti Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Srdečná gratulace Tomáši Berdychovi a také ke vstupu do TOP 10.
Jen tak dále, ať se ti Tomáši daří co nejvíce porážet šampiony.
To, že je Rafa světová jednička dnes opět potvrdil, ale hrát s ním finále můžejen jeden, a to se Tomášovi podařilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Srdečná gratulace Tomáši Berdychovi a také ke vstupu do TOP 10.
Jen tak dále, ať se ti Tomáši daří co nejvíce porážet šampiony.
To, že je Rafa světová jednička dnes opět potvrdil, ale hrát s ním finále můžejen jeden, a to se Tomášovi podařilo.
Reagovat
smazaný uživatel
SKOTT dneska šel asi pouštet draky, že tu nic nevypouští :)
Škoda, čekal jsem hodnotný příspěvek .......
Reagovat
skott
jeeee cau blbecku, jsem na tebe skoro zapomnel:-) Zase paris na playstationu a narazis nekoho na kul v Nairobi?:-)) Doufam, zes moc dneska nehystercil a vyhrals aspon stokorunu jako naplast...
Reagovat
smazaný uživatel
1.Nadal 10745
2.Djokovic 6905
3.Elegán 6885
4.Murray 5155
5.Soderling 4935
6.Davyděnko 4740
7.Del Potro 4350
8.Berdych 3845
9.Verdasco 3510
10.Roddick 3490
11.Tsonga 3455
Reagovat
smazaný uživatel
Proc pises vsechny hrace jmenem a jen Federera ne? Jsi nejak zakoplexovany vuci nemu nebo co? Vlastne Nadal nema zadnou prezdivku, aha uz rozumim.
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, že je to zakomplexovaný šílenec. Já ho v týhle diskuzi o kousek nahoře rozebral do detailu, podívej se na to.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychu, jsi kabrňák!!!!!!!! Jn škoda koncovekj ale jinak super!
Reagovat
smazaný uživatel
11.06.2010 19:15Od: potesitel
No a teď
to půjde až do konce sezóny jen z kopce. Letošní RG byl patrně poslední Nadalův velký titul.

04.07.2010 10:35Od: potesitel
Berdych
toho španělskýho simulanta sfoukne jako svíčku, pokud se nenechá vyvést z míry ošetřováním pseudozranění...

Jsem moc zvědav, jestli se tu ještě pan potěšitel ukáže :DDDD
Reagovat
steve79
Dneska Rafa vyhrál naprosto zaslouženě, byl jasně lepší. Berdych si nevěděl rady s jeho servisem. No Nadalova serie je neuvěřitelná: Tři Masters, a dva Grandslamy. Jsem zvědavej co předvede ve zbytku sezony, dneska jsem četl že vynechá dva Masterst 1000 a bude hrát až na US OPEN. Každopádně Gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Barnej, zamysli si prosim tě nad sebou. Co mě na tenisovém fanouškovství tvého typu nejvíc pobuřuje je to, jak tito lidé doslova onanují nad výkony někoho jiného. Jako by jedinou / hlavní náplní jejich života bylo bezmezně obdivovat někoho jiného.

99 % Tvých příspěvků se pohybuje na brutálně primitivní úrovni a (nejen) za to by ses měl hluboce stydět.
Reagovat
smazaný uživatel
moc mě mrzí, že ti zase vyšly tvoje "luxusní" tipy a máš po...nej večer, rádoby odborníku :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Tomáš udělal chybu, když si v tom sparringu nevzal leváka a nezkoušel si returny leváckýho servisu. Dnes bylo dlouhou dobu vidět, že mu to dělá problémy, až ve třetím setu podle mě začal returnovat poměrně slušně.

Nicméně takovéto klasické levácké podání ven z kurtu vrátil do dvorce snad jen jednou, jestli vůbec.
Reagovat
steve79
Matej:S tímto souhlasím s tebou, taky jsem si to říkal při zápase.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký mý tipy? Já jsem tipoval, že Nadal to finále vyhraje, Tomášovi jsem dával cca 10 % šanci.

Jediné, co mi nevyšlo, bylo mé PŘÁNÍ, aby Tomáš urval aspoň jeden set.

Jo, a mimochodem jsem navíc psal, že Tomáš bude mít šanci, když stabilně udrží úspěšnost prvního servisu kolem 60 %, což se bohužel nestalo, resp. nevyvaroval se gamů, kdy úspěšnost prvního servisu byla kolem 10 %. :-( A krom toho jsem říkal, že aby měl Tomáš reálnou šanci, musel by podat životní výkon, což přece jen zdaleka nepodal, že ano!? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm ale v tomto prispevku ma barney pravdu takze...
Reagovat
smazaný uživatel
pokud vím, tak mezi 4 semifinalisty, podle tvého "zkušeného" tipu, Nadal vůbec nebyl, experte :D
Reagovat
smazaný uživatel
Má pravdu v tom, že Potěšitelův příspěvek byl vyloženě idiotský. Ale podle mě je lepší takový příspěvky ignorovat.

Toto by mělo být forum pro tenisový fajnšmekry, který si chtějí o tenise popovídat střízlivými očima, a ne forem plných přestřelek mezi fanatickými fanoušky toho či onho "Joudy", popř. přestřelkou mezi idioty (Potěšitel vs. Barney apod.).

Tedy takhle to aspoň vidím já.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney je úplně mimo!!!! Ty jsi mluvil o jeho debi.lních příspěvcích a on začal o tvých tipech. Je to šílenec, má svoji pravdu a všichni, co nemají stejný názor jako on, jsou podle něj fanatici. Největší fanatik je tady ale on, ale nevysvětlíš mu to je zdegenerovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
áá další odborník, který tipoval (a dokonce se i vsadil o 10tisíc), že Nadal nebude po Wim No.1 i když to nebylo ani teoretický možné, vylezl z kanálů :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ukaž mi prosím tě můj příspěvek, kde jsem tipoval semifinalisty. To by mě fakt zajímalo. Asi si mě s někým pleteš.

A zápas Soderling : Nadal jsem viděl cca fifty fifty, leč jsem doufal uspěje Soderling. Ten ale bohužel v tom zápase moc dobrý výkon -- celkově vzato -- nepodal, takže za těchto okolností nebylo v zápase bohužel co řešit. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych měl vylézat z nějakého kanálu???? Nevím, co bych dělal u tebe doma:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Proč bych měl vylézat z nějakého kanálu???? Nevím, co bych dělal u tebe doma:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji Nadalovi. A jelikoz je jeho naskok v Race letos uz v zasade nedohnatelny, gratuluji mu i k letosnimu tenisovemu trunu.

Berdych se nicmene rozhodne nema zac stydet, odehral slusny zapas a FANTASTICKY turnaj... Jsem hlavne zvedav, jak se mu povede po zbytek sezony.
Reagovat
carolyn
Tady se zas připojuji já k tobě :-)
Berdych hraje skvěle!!! At mu to vydrží!
A Rafa snad už konečně letos získá to USO, moc mu to přeju, ted vypadá že na to má, tak hlavně at kolena slouží :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tom se k tobe nepripojim. Nadaluv tenis mi nesedi, radsi bych na trunu letosniho US Open videl Federera, Tsongu nebo Roddicka... a nebo treba Gulbise (ale to je asi solidni sci-fi :).
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych zase na trunu us open videl berdycha
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych samozřejmě taky rád viděl na US Open jako vítěze Berdycha, popř. alespoň (skoro) kohokoliv jiného než Federera a Nadala.

Chce-li ale Berdych uspět na GS ve finále, musí se naučit podávat v kritických chvílích tak, aby se o servis mohl opřít. A zejména se musí vyvarovat gamů při svém podání, kdy do kurtu nedá pomalu ani jeden první servis. Anebo podstatně zlepšit druhej servis, aby mezi prvním servisem a druhým nebyl až tak propastný rozdíl.

Vezměte si Samprase a jeho druhé podání. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Moje preference ohledně vítěze:
1. Berdych
2. Djokovic

Dále by mi výrazněji nevadilo jako vítězová Murray (i když si nejsem úplně jistej, zda na to má hru), Soderling (dtto), Roddick (dtto -- jeho sooučasná forma).

ale oproti duo fedal bych bral klidně i Tsongu, Čiliče, Davydenka apod. :-)

Já zkrátka nemám rád, když jsou nějací hráči až příliš dominantní.
Reagovat
carolyn
Já bych ráda viděla i Del Potra, ale do září je dlouhá doba, kdo ví co se do té doby přihodí/nepřihodí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jistě, Del Potro ... akorátže tam je bohužel otázkou, kdy se vůbec do hry vrátí a v jaké formě.
Reagovat
carolyn
No prááávě :-(
už tak dlouho nehraje, začínám si myslet že to není jen ruka :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, nebýt toho zranění, tahle sezóna pro něj mohla býtdost úspěšná. Podobný případ je třeba Grigor Dimitrov.
Reagovat
carolyn
Gratulece Tomášovi k Top10
Reagovat
smazaný uživatel
Pripojuji se k Tobe. Celkem verim i v top 5 na konci sezony...
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi, čest poraženému !!!
Tak a teď už Tome rychle na Davis Cup :-))
Reagovat
steve79
a.magerova: no doufám, že Berdych nastoupí už v pátek. Jestli v pátek nenastoupí, tak nenastoupí už vůbec. Protože nechápu vůběr Navrátila vzít dva singlisty a dva deblisty to je blbost. Jestli nebude Tomáš hrát v pátek tak bude po sobotě rozhodnuto. Dlouhý singla nehraje a od Hájka nevím jeslti můžeme čekat vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
A koho měl Navrátil vzít jako třetího singlistu, proboha? Mináře? Lojdu? To si tedy myslím, že lepší výkon by podal snad i ten Dlouhej, kterej ostatně svého času nebyl ani špatný singlista. :-))
Reagovat
nando
To jsou jen takový keci, jako kdyby byl fakt úplně death! Podle mě na 80% nastoupí, protože prostě musí!
Reagovat
smazaný uživatel
No tak já myslím, že si Tomáš tak trochu vybral "nováčkovskou daň", celkově nehrál špatně, ale na Nadala to holt nestačilo. O první servis se bohužel ve zlomových momentech moc opřít nedokázal, resp. skoro vůbec.

Škoda, že aspoň jeden set nedotáhl do tiebreaku, tam by to mohlo být zajímavé.

Ale na druhou stranu finále zvládnul podle mně líp, než Söderling loni (a dost možná i letos) na RG, cpž je potěšitelné.

No nic, doufejme, že na těnto úspěch naváže dalšími GS úspěchy, ideálně už letos na US Open. :-)
Reagovat
weak
NADAL hrál dneska fantasticky - nejlepší jeho výkon turnaje...
Reagovat
smazaný uživatel
To si dovolim nesouhlasit, jeho nej vykon jsem ja videl proti Murraymu.
Reagovat
weak
to si dovolim nesouhlasit :-)), murray hral moc spatne...
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm podle me zase jeden z nejhorsich
Reagovat
smazaný uživatel
Tom dnes taky nehral nic moc :-), Nadal ve druhém setu kupil chyby, tam jistej nebyl.
Reagovat
pingwin
Chyběla mi u Tomáše nějaká jiskra, větší nasazení. V 3 setu už to bylo jednoznačné.
Reagovat
weak
souhlasim, v prvnim a druhem setu byl zbytecne pasivni... a tak s nadalem vyhrat nejde...
Reagovat
smazaný uživatel
04.07.2010 10:35Od: potesitel
toho španělskýho simulanta sfoukne jako svíčku, pokud se nenechá vyvést z míry ošetřováním pseudozranění...
Reagovat
smazaný uživatel
no jo no potesitel ten asi nestoji nohama pevne na zemi
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě to se nedá proti Nadalovi ... je to škoda, ale nevidím šanci .... i tak Tomáš dobrej je, ale na světovou jedničku nemá :-(
Reagovat
smazaný uživatel
dnes se mi nadal zase tak dobry nezda nemusi moc dobihat ale stejne hodne chybuje a to jsou hloupe chyby
Reagovat
chacha
Škoda, škoda. Není první servis, není zápas. :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist