Berdych znovu prohrál se Simonem

4. 11. 2009, 14:12
Aktuality 5
Tomáš Berdych vypadl na turnaji ve Valencii v druhém kole. Český tenista nestačil na Francouze Gillese Simona, jemuž podlehl podruhé během tří týdnů. Pátý nasazený vyhrál 6-4 4-6 a 6-3.
Tomáš Berdych

Čtyřiadvacetiletý Tomáš Berdych prohrál se svým vrstevníkem Gillesem Simonem v říjnu ve stejné fázi turnaje v Šanghaji. Francouz tak zvrátil bilanci vzájemných zápasů na 3:2 ve svůj prospěch.

Berdych dnes měl šanci srovnat na 3:3, ovšem ve třísetové bitvě znovu prohrál. Mrzet ho může především první set, ve kterém jako první svému soupeři sebral podání a i když mu to Simon rychle oplatil, dál francouzskému tenisovi dělal při jeho servisu problémy. Z celkových devíti brejkbolů ale v úvodní sadě proměnil jen jediný, zatímco Simon udeřil za stavu 5-4 podruhé a set získal.

Ve druhém setu pak Berdych při svém podání nezaváhal a díky jednomu využitému brejku zápas dotáhl do třetí sady. V ní ovšem od počátku ztrácel, přestože šance na zvrat měl. Za stavu 3-5, když Simon podával na vítězství v zápase, měl ještě dva brejkboly, ale Francouz je odvrátil a sám využil druhý mečbol.

Devatenáctého hráče světa Berdycha ještě na okruhu ATP čeká příští týden turnaj série Masters v pařížské hale Bercy, který v roce 2005 vyhrál. Poté už se bude připravovat pouze na prosincové finále Davis Cupu proti Španělsku.

Dalším nasazeným Francouzům se dnes už tolik nedařilo. Jo-Wilfried Tsonga sice v duelu s Rusem Michailem Južným získal první set v tie-breaku, pak ale prohrál devět gamů v řadě a následně kvůli zranění zápěstí vzdal. Zkomplikoval si tak boj o Turnaj mistrů.

Překvapivě vypadl i Gael Monfils, který nedokázal zopakovat týden starou výhru nad Garciou-Lopezem. Španělský tenista dnes využil domácího prostředí, ani jednou neztratil podání a vyhrál 6-2 7-5.

Suverénně do turnaje vlétl favorizovaný Španěl Fernando Verdasco. Tenista, jenž stále žije v naději na Turnaj mistrů, dnes na kurtu pobyl necelou půlhodinku. Ve chvíli, kdy šel za stavu 6-1 0-1 podávat, mu krajan Oscar Hernadez utkání skrečoval.

Ve čtvrtek Verdaska čeká ve formě hrající Srb Janko Tipsarevič, jenž si ve dvou setech poradil s Victorem Haneskem. Rumun na šestém z posledních sedmi turnajů končí v prvním kole.

 

Výsledky - Valencie (tvrdý povrch, dotace 2,019.000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Simon (5-Fr.) - Berdych (ČR) 6-4 4-6 6-3
Južnyj (Rus.) - Tsonga (3-Fr.) 6-7(3) 6-0 3-0 skreč T.
Verdasco (4-Šp.) - Hernandez (Šp.) 6-1 0-1 skreč H.
García-López (Šp.) Monfils (6-Fr.) 6-2 7-5
Tipsarevič (Srb.) - Hanescu (Rum.) 6-4 6-3
F. López - A. Martín (oba Šp.) 7-5 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
García-López/Montaňés (Šp.) - Damm/Knowle (4-ČR/Rak.) 6-3 4-6 13-11
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tento chlapec to v hlave nema v poradku. S takovym myslenim tezko bude patrit k lepsim. Neco tak neustale labilniho se mezi muzi nevidi. Mel by ho strcit lucce do pusy, aby se uklidnil pred DC.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak, nechápu co ještě dělá ve světové dvacítce. Fandím mu, ale nemyslím si že někdy ještě bude v desítce. Psychika ho sežrala.
Reagovat
smazaný uživatel
zdeno - co je tohle za názor???:-)) Kdyby udělal, to co mu radíš, tak se asi moc neuklidní, ne??? Navíc si myslím, že to dělá každý týden několikrát, a jak je vidět, nepomáhá mu to...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
zdeno: Hele ty mačo ty to máš opravdu poškrábaný v to tvém ptačím mozku , já vím no chovanci z ústavu se zas na hodinku dostaly k internetu a zas tu dělají brajgel ....Zdeno asi na tebe zavolám Tetu ( nebo jak jí říkáte ) ad ti ubere hodiny na internetu nebo ad tě zavře na samotku do klece !
Reagovat
smazaný uživatel
Aď? :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist