Berdycha čekají na Turnaji mistrů Nadal, Ferrer a Wawrinka

2. 11. 2013, 16:14
Aktuality 188
Tomáš Berdych se na Turnaji mistrů v Londýně utká se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem, kterého neporazil přes sedm let. Ostatními soupeři českého hráče ve skupině A budou další Španěl David Ferrer a Švýcar Stanislas Wawrinka, proti kterému nastoupí v pondělí k prvnímu zápasu turnaje.
Tomáš Berdych

Ve skupině B se představí obhájce titulu Srb Novak Djokovič, Argentinec Juan Martín del Potro, Švýcar Roger Federer a Francouz Richard Gasquet.

Sedmadvacetiletý Berdych se mezi osmičkou nejlepších hráčů sezony objeví počtvrté za sebou. Dvakrát vypadl ve skupině, předloni hrál semifinále.

Rafael Nadal je jasným favoritem skupiny A. Španěl se letos v únoru vrátil po zranění kolena ve skvělé formě a vyhrál dosud deset turnajů. Berdych levou rukou hrajícího rodáka z Mallorky porazil naposledy v roce 2006 a od té doby s ním prohrál patnáctkrát v řadě. Letos na něj nestačil čtyřikrát, neuhrál ani set a naposledy mu vzdal zápas v Pekingu.

S Davidem Ferrerem prohrál Berdych v pátek ve čtvrtfinále v Paříži vyrovnané utkání ve třech setech a celkově s ním má negativní bilanci 3-6. I Stanislas Wawrinka je pro svěřence kouče Tomáš Krupy neoblíbeným soupeřem, prohrál s ním sedm z 12 zápasů, naposledy v září na US Open. Porazil ho letos v Davis Cupu.

"Ferrera a Berdycha už jsem dokázal porazit," řekl Wawrinka před svojí premiérou na Turnaji mistrů v Londýně, kam dorazil z osmičky účastníků jako první a byl losu přítomen. "Rafa (Nadal) to je jiný příběh, ale už se těším, až to vypukne," uvedl Wawrinka, který s Nadalem prohrál všech jedenáct zápasů.

V Londýně bude hrát také další český daviscupový reprezentant Radek Štěpánek, který se na turnaj kvalifikoval ve čtyřhře spolu s Indem Leanderem Paesem.

Berdycha i Štěpánka čeká po Turnaji mistrů přesun do Bělehradu, kde budou oporami českého týmu při obhajobě Davisova poháru proti Srbsku.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN 2012 -(Anglie, tv. povrch / hala, 6.000.000 eur)rozlosování (04. - 11. 11. 2013)
Skupina A:
Nadal (1-Šp), Ferrer (3-Šp.), Berdych (5-ČR), Wawrinka (7-Švýc.)
Skupina B:
Djokovič (2-Srb.), Del Potro (4-Arg.), Federer (6-Švýc.), Gasquet (8-Fr.)
.
Pondělní program:
Berdych - Wawrinka (odpoledne)
Del Potro - Gasquet (večer)
Úterní program:
Nadal - Ferrer (odpoledne)
Djokovič - Federer (večer)
ČTK

Komentáře

188
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Padme
To je hrozný... :D
Reagovat
smazaný uživatel
No třeba Ferrer je skvěý :D
Reagovat
Padme
Je to samozřejmě dobré, ale já nějak tohle zesměšňování nemám ráda, ale chlapec má talent :)
Reagovat
smazaný uživatel
:))

Super to je..Vsetci sú uveritelný a najlepsí Ferrer, Berdych, Rafa..No prakticky vsetci..
Reagovat
smazaný uživatel
*Uveritelní..
Reagovat
Bob
Reagovat
Faddova
skvělé, úžasně jsem se pobavila :-D díky za sdílení :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No pro Toma v TM neni slaby souper?Uvidime, jak se s tim popasuje a jestli uvidime jen tri zapasy nebo jeste neco navic?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo jak je nalosován debl?
nikde to nemůžu najít, nebo se losuje jindy?
Reagovat
Sonja
http://www.atpworldtour.com/Share/Event-Draws.aspx?Year=2013&EventId=352&Draw=md
Reagovat
Bob
Podle mě nevyhraje ani jeden zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Stát se to může. Ale TM může vždycky překvapit. Pokud postoupí mezi semifinálovou čtyřku, budu spokojená.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufala jsem přesně v tu druhou skupinu. Na Španěly Berdych neumí a Warinka už ho taky dokázal párkrát nepříjemně zaskočit. Na prd.
Reagovat
smazaný uživatel
Feru je sympaťák, nejde mu nepriať, no tie dnešné body Rafa potreboval a mohol mu ich dopriať. Každopádne dnešný zápas potvrdil, že na prvý pohľad absurdné spojenie Ferrer a hala vôbec nie je bújnou fantáziou. Posledné roky David ukazuje, že sa v tomto prostredí vynikajúco orientuje. Viackrát porazil Rafu, potrápil Andyho a prakticky je mimo Noleho schopný poraziť kohokoľvek. Dnes podal trpezlivý výkon, podporený mimimom UE a zaslúžene zvíťazil.

Rafa opäť mdlý, na každého v priebehu sezóny príde kríza, nič netreba zakrývať, Rafa je na rade..Kazí rutinné údery, neverí si na víťazné FH po čiare, má síce náznaky aktivity, no pri breakballoch kompletne prenechá iniciatívu súperovi a spolieha sa na jeho chybu. A David dnes nebol z tých..Boj o koncoročnú jednotku je tak pri forme Noleho a Nadala opäť otvorený, Rafa vie, že potrebuje dve výhry a tento psychický balvan mu pri pokusoch zlepšiť kvalitu tenisu skôr nepomôže..
Reagovat
spaniel
Jeste bych přidal mimo Federera. Bilance 15:0, z toho 8:0 na hardu, kde za tech 8 zapasu uhral jeden set. Jejich styl mu nesedí, maji lepsi utok nez on obranu.

Rafa ma podobny styl, akurat kvalitnější. Dnes ale bida, jako ostatne posledni 2 turnaje. Spousta krátkých micu, příliš UE a nedůrazný bekhend.

Jak to je? Staci Rafovi vyhrat 2 zapasy na TM, i kdyby Novak vyhral Paříž i TM?
Reagovat
rod_laver
řekl bych, že i kdyby Nole vyhrál TM bez porážky + zítřejší finále, tak Rafovi stačí vyhrát jenom jeden zápas na TM.

http://live-tennis.eu/race
Reagovat
gigin
Nole ještě může získat body za singly ve finále DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď sa Nolemu odrátajú body, bude mať Rafa 1290bodov náskok..Za TM môže získať 1500 + 150 za Davis cup..Čiže ak Rafa vyhrá dva zápasy, a Nole do konca roka neprehrá, Rafa by vyhral rok o 40bodov..
Reagovat
steve79
Djokovič postoupil zaslouženě, ale Roger statečně bojoval. V prvním se tu byl lepší a zaslouženě vyhrál. Ve druhém získal rychle podání Djokoviče a následně si ho ztratil. Od té doby byl Djokovič musím přiznat lepší. Jak Roger ztratil ze zečátku třetího setu servis, tak bylo hotovo. Celkově mě Roger na tomto turnaji mile překvapil a musím říct, že se s ním v příštím roce musím počítat a dokonce bych se nebál mluvit o návratu do čela žebříčku. Jinak pořážka Nadala od Ferrera je senzace.
Reagovat
Alois_Mlok
Jako Rogerovi fandím, ale mluvit v současnosti o jeho návratu do čela žebříčku je bláznovství. Budu rád, když se vrátí do TOP 4.
Reagovat
steve79
Samozřejmě, že jsem myslel třeba za rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Davidovi, dokázal, že přeci jen není nadarmo v první trojce. Ale je to podivuhodné, že jako takový "pinkálista" postoupil na halovém turnaji s relativně nejrychlejším povrchem dva roky po sobě do finále. Zítra ho ale Nole rázně stopne.
Reagovat
J.M.
Paříž rozhodně, ani hodně zdaleka, nemá relativně nejrychlejší povrch, ale naopak z halových turnajů jeden z nejpomalejších. Ale má jeden z nejnižších odskoků (společně s Londýnem, protože už dva nebo tři roky používají stejný povrch). To Davidovi docela svědčí, protože to není žádný obr.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem jeden z rychlejších v rámci turnajů masters.
Reagovat
J.M.
No ani to moc ne. Šanghaj a Cincinnati jsou daleko rychlejší, o něco rychlejší asi bude i Toronto/Montreal, a nedivil bych se kdyby snad i Madrid.
Reagovat
Mayo
už nech skončia tieto pseudoturnaje v hale :D kto to má trpieť
Reagovat
Pe3k
Gratulace Davidovi, škoda, že mu to nevyšlo na jiném turnaji, ale i tak je to dobrá výhra.

Btw. Nadal na tom musí být dost špatně když dostal 2:0 od Ferrera...
Reagovat
Alois_Mlok
Výtečný výkon Ferrera. Nadal opět ukázal, že sice umí dokonale otrávit tenis ostatním, ale jakmile má sám na rychlejším povrchu něco vymyslet, tak má problém.
Reagovat
LukasH
Ale no tak. Prostě se mu teď o něco míň daří, hraje hůř než většinu sezóny. Většinou to tak hráči mají, že když excelujou celou sezónu, ke konci trochu vyměknou a naopak....
Reagovat
smazaný uživatel
Otřesný Nadal , skvělý Ferrer , kvalitnější semifinále. Gratulace Ferrerovi.
Reagovat
jackiec
výsledek není vůbec překvapující, nadalek je looser v hale
Reagovat
J.M.
Když hraje David takto agresivně, nádherně se na to dívá. V takových zápasech dokazuje, že to není jen pinkálista a vraceč, ale dokáže hrát i hodně odvážně a diktovat hru. Skvělý výkon.

Nadal opět jako každý rok ukázal, že jakmile hraje na kurtu s nízkým odkokem (lhostejno, že celkem pomalém), ztrácí svoji největší zbraň, kterou po většinu sezóny ničí všechny soupeře, a najednou se s ním může řada hráčů měřit jako rovný s rovným.
Reagovat
LukasH
Ferrer je skvělej. Mám jeho hru rád. Buhužel tam chybí nějakej ždibíček, aby víc vyhrával turnaje. Hrozně bych mu přál GS...zasloužil by si ho.
Reagovat
Roger_Federer
Je potřeba přiznat si, že tohle je radno nazvat debaklem.., komentuji až po zapase.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, veľmi zlý výsledok..
Reagovat
Lina
David skvěle, gratulace
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Davide, doufám, že to Novakovi zítra nedáš zadarmo :) ... i když asi víme, jak to dopadne ...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace davidovi, pro rafu asi to nejlepší, páč Nole by ho zítra asi vyučil. Ale opět jsme si dnes mohli všimnout, že Rafa těžko přijímá porážky, Davidovi ani pořádně nepogratulovat a David jakoby se bál před ním radovat.
Reagovat
Lina
Nadal určitě neumí přijímat porážky.
Reagovat
smazaný uživatel
co kecáš,vždyť se objali, akorát je david prťavej, tak to tak nevypadalo.
Reagovat
Mayo
iba Roger vie prijímať porážku
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti nevím, ale přijde mi to jako tvé přání otcem myšlenky. To objetí bylo dost vlažné a jakoby z donucení. Jako by to ani jeden nemyslel upřímně, ani náznak úsměvu a Nadal se brzy odtrhl, ne takto nevypadá přátelské uznání. Další věc, David asi Rafana dobře zná a tak se vůbec neradoval, já prolomit tak dlouhou smolnou šňůru tak snad vyskočím z kůže.
Reagovat
smazaný uživatel
tak gratulace Davide, zasloužil sis to. :-(
Reagovat
MarcelPersch
nejlepší výkon letoška od něj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že se Tomáš koukal :))
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně, gratulace !! :)
Reagovat
Mayo
Ferrer ponižoval doslova...no cemment
Reagovat
smazaný uživatel
Jeslti to ani teď nedohraješ Davide, tak kandiduj na loosera turnaje ...
Reagovat
Pe3k
Dostal novou a jedinečnou šanci zkazit to zcela novým způsobem :D
Reagovat
Mayo
ale Ferrer ináč vyučuje Rafu v hale :D...
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš Rafa dnes hodně marný z backhandu, stačí mu tam dat trochu agresivnější úder a španiel je v troskách, no nevím Majko, jestli fandíš Rafovi tak být tebou tlačím Davida, protože Nole jinak zítra bude vyučovat.
Reagovat
MarcelPersch
a myslíš, že Davida nevyučí, až mu to Nole začne rozhazovat, on si David rozmyslí hrát na plný plyn :D
Reagovat
Mayo
vencape...je to jedno...radšej prehrať s ferrerom ako so srbom si kaziť h2h :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak David na 2. pokus - NEVYMĚKNI !!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadosmrti Nadalovým lokajem. Darovaný gem.
Reagovat
Pe3k
Přesně tohle jsem čekal :D
Reagovat
Pe3k
A tohle má být 3. nejlepší hráč světa? ROFL
Reagovat
PetaM
Davide, Davide ... Nechci tě podceňovat, ale teď se už zřejmě složíš :( Taková škoda.
Reagovat
MarcelPersch
až 7. využitý bb :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co se tam děje? :D
Reagovat
Mayo
Rafov druhý superintergalaktický úder :OO
Reagovat
smazaný uživatel
banana ho nakopne, vamos!!!
Reagovat
MarcelPersch
jsme zvědavej, co řekne Rafa po utkání :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem zvědavá, jak to teď zvládne David... ach, ta mužská psychika :)))
Reagovat
smazaný uživatel
jako bych to nepsala...
Reagovat
Mayo
to bola bomba z backhandu...nechápem , že to nevidno častejšie..veď v tej pravačke má taký ekrazit jedna radosť
Reagovat
smazaný uživatel
nebude to tím, že Nadal je pravák? :))
Reagovat
Mayo
neviem čím to je ale on má silu riadnu a backhand má napravo takže by som očakával u neho agresívny bh...nie len udržovačka ako väčšinou
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud je pravda, že Nadal je pravák a byl předělán, aby hrál levou, to je no comment.
Reagovat
Mayo
áno on je pravák ináč
Reagovat
smazaný uživatel
jak píšu, no comment. Předělávání je prostě šílenost..
Reagovat
PetaM
Předělávají se, protože je to prý výhoda. Nějakou extra výhodu v tom nevidím. Kerber je taky předělaná :D Hraje levou, ale je pravačka. I když zase by mohli hrát oběma a využívat tudíž pravou i levou zatáčku, ale na to jsou zase moc líní učit se dva způsoby :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, trenér mi řekl, že leváci mívají výhodu, když hrají vůči pravákům, lepší rotace míčku apod., Spíš narážím na to, že předělání má negativní dopady vzhledem k vzájemným funkcím obou hemisfér, které má pravák a levák jiné. :)
Reagovat
LukasH
O Nadalovi vím, ale Kerber je taky předělaná? Je zvláštní, že mi to vlastně ani nepřipadá divný. Třeba u Petry a Lucky je jasný, že jsou levačky, ale ta Kerber vypadá jak předělaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem to o Kerber nevěděla.. je to prostě divný. :)
Reagovat
LukasH
Spíš narážím na to, že mi celkově hra Kerberový přijde nepřirozená. Jo, je to hráčka top 10, ale u těch úderech se divně kroutí...:-)
Myslel jsem to tak, že Petra s Luckou mají krásný čistý forhendy, takže nemůžou bejt předělaný...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám taky krásný forhandy a jsem předělaná :))))))
Reagovat
LukasH
z čeho na co???
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D zkus hádat :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tom začíná se Standou, to je asi nejlešpí možný soupeř pro úvod.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal je hrozny, z takovym vykonem by ho Djokovič zitra rosekal..
Reagovat
smazaný uživatel
Nejvíc mě na těch nejlepších štve, jak vždycky hrajou blbě a pak stejně vyhrajou :)
Reagovat
Pe3k
Bude mít možnost, Nadal to totiž ještě vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že to ještě urve, protože na Novaka by pak mohl být opravdu pěkný kurz, tak by se to dalo ztrestat ... Proti Davidovi by to bylo tak 1,2 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta tvoje čeština je děsná.....:) rozseká ho i David.
Reagovat
MarcelPersch
No, aspoň pošetří síly na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Napsala bych to jinak: David je dobrej, Rafa nic moc.... :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Ferrer bude moct mít radost za 10 Nadalů. To je těkžý to dneska Davidovi nepřát.
Reagovat
smazaný uživatel
už to minulý rok vyhrál a měl to hodně lehké, letos by to bylo těžší, ale je fakt, že zatím hraje dobře a nebo Rafa nenachází zbraň, stejně jako minule proti DelPo.
Reagovat
MarcelPersch
já jsem ale nijak nechtěl snižovat Davidův výkon, jen konstatuji fakt :D
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, vím, já jen reagovala :)) Jen nevím, jestli to David ustojí až do konce, je běhavka, to ano, ale pak začne kazit..
Reagovat
Lina
Dnes Ferrer Nadala porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsi dal Davidovi naději a set a myslím,že to stačí a teď ho vyprovoď, jako Nole Fedexe
Reagovat
Mayo
keď nevyužije 4 bp v jednej hre tak neviem
Reagovat
MarcelPersch
to je smůla, nemusel prohrát ani ten 1. kdyby trefil prázdný dvorec.
Reagovat
Mayo
takéto údery si predstavujem !
Reagovat
Mayo
aspoň jeden intergalaktický úder zaznamenal El matador
Reagovat
Mayo
ach tá hala prekliata, táto časť sezóny pre mňa najhoršia :D...proste tam sa nikdy nenaučí...ploché údery tvrdšie mi tam chýbajú
Reagovat
MarcelPersch
venku to hraje a v hale ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně, jen se obávám, že mu to tempo dlouho nevydrží. Jinak skvělá zvuková kulisa..
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli mu to dneska vyjde, na TM bud podle mě bez šance.
Reagovat
smazaný uživatel
To je možný, ale kdyby se mu to dnes povedlo, zvedne si určitě sebevědomí a tím, že letos nemá až takové úspěchy, proč mu to nepřát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Letos si zahrál pokud vím poprvé grandslamové finále, to je veleúspěch a díky tomu může tuto sezonu považovat za veleúspěšnou, zvlášt když se v žebříčku stále drží tam kde je :)
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, ale v porážení hráčů nad sebou nemá dobrou bilanci, takže já mu přeju, navíc jsem antifanynka Rafala, takže bych byla hodně pokrytecká, kdybych mu dnes nefandila :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu taky fandím dneska :) On na ty výš postavený ale neumí...Ale s rafou by to mohlo dneska klapnout.
Reagovat
smazaný uživatel
to je právě rozdíl mezi ním a Tomem, ten na ně umí, ale samozřejmě to pro někoho nic neznamená :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas :) Ferrer si až donedávna vždy vyhrával ty zápasy se slabšími, s lepšími vždy prohrával, Berďa to má tak nějak naopak, častěji prohrává s outsidery ale za to si dokáže vyšlápnout i na ty největší borce :) Ale snad se dneska dočká i David :)
Reagovat
Mayo
chcelo by to hrať trošku viac z priama
Reagovat
Lina
Nikdo z nich to tam nebude mít lehké. Možná Nadal při jeho současné formě.
Reagovat
Mayo
vamos RAFA
Reagovat
tommr
Tomáš má zápornou zápasovou bilanci se všema účastníkama letošního TM a velice by mě proto překvapilo kdyby nějakej zápas vyhrál. Jediný dva elitní hráči, který by Tomáš moh porazit - Murray a Tsonga letos jako naschvál hrát nebudou ... :)
Tomášova H2H s ostatníma účastníkama TM:
Nadal 3:16
Ferrer 3:7
Wawrinka 5:7
Djokovic 2:14
Federer 6:11
Del Potro 2:4
Gasquet 3:5
Reagovat
Fandina
Doufám, že Tomáš to takhle nevezme a neřekne si, že stejně má s každým zápornou bilanci, ale konečně se pokusí porazit Davida, včera tomu moc nechybělo a Stana by mohl dát taky. Berdo ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
To je jak kdyby tam byl jen do počtu...Letos porazil třeba Novaka a to s ním měl bilanci 1:14...bilance není zdaleka všechno...Včera nebyl daleko od vítězství nad Ferrerem, s Rafou mu tradičně nevychází koncovky, to jo, ale Stan je určitě taky hratelnej. A je jedno jestli je bilance 5:7 nebo 5:10...
Reagovat
smazaný uživatel
Takto to určitě nebere nikdo z nich, a zvlášť ne Tomáš, který má reálnou šanci na postup.
Reagovat
tommr
H2H vypovídá o poměru sil mezi hráči mnohem víc než žebříčkový postavení. Tomáš si může myslet co chce, ale faktem je, že na tyhle hráče prostě neumí zahrát ... :)
K vítězství nad Ferrerem měl včera hodně daleko. Nenech se zmást tím, že vyhrál první set - v něm hrál Ferrer strašně. Jakmile Ferrer trochu přidal Tomáš odpad ...
Jedinej s kým by moh Tom sehrát vyrovnanej zápas je Wawrinka. Mám ale ještě v živý paměti jak Tomáš proti němu letos selhal v závěru zápasu v Madridu a oba hráči si to budou určitě taky pamatovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdo tu mluvil o žebříčku??? Ten vypovídá jen velmi málo. Říkáš to jak kdyby Tomovi ten 1. set spadl do klína...Pak Ferrer přidal, to jo, ale Berdych se držel a srovnal stav, až mu pak utekla koncovka, která je tradičně o pár míčích, a tím ztratil i zápas. Jinak tomovi fungovalo podání, což je pro jeho hru základ.
Reagovat
Fandina
Já si nemyslím, že Tomáš na tyhle hráče nemá. To je jasné, že vzájemné zápasy jsou ukazatelem, ale kdyby na ně neměl vůbec, tak je nikdy neporazí. Takže je potřeba, aby se do toho obul a začal. Má na to!
Reagovat
smazaný uživatel
Nemá.
Reagovat
Fandina
Má.
Reagovat
smazaný uživatel
:) To je legrační :) Uvědomte si že Tomáš je světová 7, nebýt Čech určitě byste ho takto nepodceňovali. Standa aktuálně není ve formě, Berdych bude určitě favoritem, s Ferrerem je to 1:1. Tom se poučí z posledního zápasu s Davidem a šanci bude mít i proti němu, osobně si myslím, že ani Nadal to s ním nebude mít vůbec lehké, a jestli je ve skupině někdo, kdo by mohl Rafu porazit, je to Tomáš Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni ho odepisujete a to ještě TM ani nezačal.. Uvědomte si že Berdych je taky v top 10 mluvíte o něm jako by to byl 30 hráč světa mezi elitou.. On mezi elitu patří taky a dokázal to už jenom tím že se na TM kvalifikoval.. Možná nebude mít moc šancí s Rafou ale určitě bych ho nepodceňoval v zápase s Ferrerem nebo Stanem má snad s nějakým z těch hráčů bilanci na nule? Už je dokázal porazit tak to může zopakovat ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s Maslo. Nebýt Tom Čech, rozhodně ho takto nepodceňujete.
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě si myslím že by byl rozhodně rád kdyby věděl že ve Vás má takovouhle podporu.. Nevím jak byste se cítili vy kdybyste na tom kurtu stáli místo něj s takovouhle podporou..
Reagovat
Fandina
Tomáš má ve mě podporu a není důvod, proč by jí neměl. Jak jsem psala, pokud jednou někoho porazím, není důvod to nezopakovat. Tomovi fandím a věřím. Podle mě má na to porazit všechny. Berdo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Podívej, není doba, že Čech zákonitě fandí Čechovi, já to tak mám, ale je spousta jiných, kteří to vidí jinak a jistě by ti to tady vysvětlili :) Takže já to neřeším, přesvědčovat někoho, aby někomu fandil když nechce nemá cenu. Tomáš si své postavení v topce zasloužil, letos bohužel titul nemá, což mě osobně štve, ale to neznamená, že je špatným hráčem. A když někoho nemám rád, proč ho nekritizovat že? :)) Já vidím šance vyrovnané, protože každý tenista dokáže hrát skvěle a nebo tak blbě, až je to k nepochopení.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím to tak, že Češi všeobecně si neváží toho co mají a spíš koukaj do zahraničí, jako by všecko tam bylo tak nějak lepší :) Někdo ho nemusí mít rád, proč ne :) Ale ta kritika odpovídá hráči okolo top 20.
Reagovat
Fandina
Maslo neřekl, že má někdo fandit Tomovi. Psal o tom, že kdyby nebyl Tom Čech, tak by tak nebyl podceňován a já mu v tomhle rozumím, také mám takový pocit, že se v Česku na krajany dívá jako na méně schopné, méně šikovné a podle mě to tak není.
Reagovat
tommr
já bych to Tomášovi strašně přál, ale prostě to na žádný výhry nevidím. Loni měl na konci roku mnohem lepší formu. Letos nehraje nic moc - bud mu nejde servis nebo return, dělá spoustu zbytečnejch chyb a v klíčovejch momentech ztrácí nervy. Pokud ale na TM příjemně překvapí budu jen rád. Spokojenej bych byl i s jednou výhrou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To neříkám někdo Tomovi fandit nemusí já to chápu všechno je to o názoru.. Ale skutečně tady o něm všichni mluví jako by to byl 30 hráč světa.. Není to o tom zda mu někdo fandí ale o tom jak nespravdelivě ho tu hodnotí!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si že v tom úbytku formy asi nebude sám..
Reagovat
smazaný uživatel
Reaguju na příspěvek Másla o podpoře... to je všechno. Navíc obě víme, jak to s fanděním Toma je, takže je zbytečné o tom psát ne? :))
Reagovat
Fandina
Ne každý Tomovi nevěří. Já ano. Tome pojď!
Reagovat
Denis92
tak mal Roger pravdu s tym,ze ho caka Del Potro v Londyne..velmi tazka skupina..prial som si Nadal Ferrer a dostal Djokovic Del Potro..no nic bude muset porazit opat Juana aby postupil
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger jednoznacne dneska ukazal, ze jeste neni zadny duchodce. Zkolaboval na sve psychice, ale taky cely rok hral hov*o, takže nemůže čekat, že vyhraje Masters v Paříži. A mit za sebou nejhorsi rok sveho zivota a skoncit jako páty nejlepsi tenista sveta neni neuspech.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je jednoznačně favorit skupiny ale nemyslím si že by se Berďa nemohl prát o druhé místo.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím Berdychem se rychle vrať na zem a nelítej v oblacích.
Reagovat
smazaný uživatel
Včera to s Ferrerem nebylo špatný, hlavně funguje podání...včera jsem si myslel že ho už porazí, tak snad až teďka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ho neodepisoval.. Děláš jak kdyby nikdy nikoho neporazil
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Berdych není bez šance, tipuju že Standu i Davida porazí, Rafovi může vzít klidně set, letos s ním hrál hodně vyrovnaně.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si myslím
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že Tomáš jako vždy podceňovanej, on vlastně nikdy nikoho neporazil...:)
Reagovat
tommr
myslím si, že nejde o nějaký podcenování, ale spíš o reálnej odhad sil. Tomáš nebude favoritem proti žádnýmu soupeři - se všema má špatnou bilanci a není ted v dobrý formě. Pokud si viděla jeho včerejší výkon proti nicmoc hrajícímu Ferrerovi tak to snad taky musíš uznat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Špatný výkon? Viděli jsme stejný zápas? A že třeba proti Standovi, kterej se tam představí poprvé, je outsider? OMG!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu,občas se mu nějakým zázrakem podaří porazit někoho s elitní 10 ,ale to jsou opravdu vyjímky.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm...zase kvalitní výrok. Na konci loňského roku porazil 3x po sobě Tsongu (člen top 10), letos porazil z top ten Gasqueta, Wawrinku, Federera, Murrayho i Djokovice (tato výhra se dá s ohledem na ostatní zápasy považovat za náhodnou, ale jako taková náhodná určitě nebyla).
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s Lunej že jsme se asi nekoukali na stejný zápas.. Včera Tomáš rozhodně nepodal špatný výkon.. A taky souhlasím že má šanci už jenom proti Stanovi.. Prostě je to turnaj mistrů snadného soupeře si nevyberete..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak víš sám, že se nedá všechno jednoznačně říct. Tomáš se umí vybičovat, jak už letos několikrát předvedl, tak proč bych ho hned měla odsuzovat a rovnou psát, že je tam vlastně skoro jen do počtu a tím si rovnou říct, že není pomalu důvod mu ani fandit? :) Už mě znáš, já tohle nedělám, na to jsou tu jiní :) Já vždycky věřím a fandím, ale růžové brýle nemám :)
Reagovat
tommr
Wawrinka je sice letos na TM poprvé, ale jinak je to tak zkušenej hráč, že se mu kvůli tomu kolena určitě nerozklepou ...
Proti Tomášovi si navíc bude věřit, protože si určitě pamatuje jak proti němu dokázal vyhrát už téměř ztracenej zápas letos v Madridu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě ho odepisuješ.. Řekneš nemá šanci a hotovo..
Reagovat
smazaný uživatel
Jen si vzpomeň na Rogera na OH :) Taky je to velezkušenej borec, ale viděli co jsme viděli :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je pro Rafu ta skupina děsně easy, tak pro Berdycha je naopak těžká, s ani jedním nemá nitkerak slavnou bilanci. S Nadalem samozřejmě těžce zápornou, se Stanem taky a s Ferrerem taky 3:6. Věřím ale, že o ten postup se může porvat, to druhé místo bude hodně otevřené, nejvíc to budu přát asi Stanovi ale.

V druhé skupině bude snad Gasquet za fackovacího panáka a jinak uvidíme pěkné zápasy. Ani Djokovič jako největší favorit skupiny nemá nic jistého, je to otevřené.

Přání na postup: Ferrer, Wawrinka a Djokovič, Del Potro

Tip: Nadal, Ferrer a Djokovič Del Potro.
Reagovat
smazaný uživatel
Super zápas ! Roger konečně ukázal, že ještě nepatří do starého železa, teď se dát do kupy a hurá na turnaj mistrů.

Djokovič předvedl skvělý tenis, ale měl by zapracovat na svém chování, nedivím se, že jej vypískávají všichni fanoušci. Nedá se na to jeho chování dívat, neumí prohrávat, chová se jako dítě, jako by Berdychovi z oka vypadl.
Reagovat
smazaný uživatel
Seš asi o několik let opožděnej. Nevím jak by se měl Berdych ještě na tom kurtu chovat... Nole tradičně všechno hrozně prožívá :)
Reagovat
Mayo
nevie prehrávať a nevie sa správať súhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem absolutne nestranny fanousek, mam rad super tenis to je celé. Ale srovnávat osobnost Federara a ostatních hráčů? To je nemožné. Roger je gentleman, umí prohrávat, umí se chovat, oproti tomu Berdych Djokovic Murray?

Pak se nedivím, že vždycky všichni fandí Rogerovi, on si tuhle pověst buduje celou kariéru. Když bude hrát proti komukoliv a kdekoliv, tak bude mít 90% fanoušků v obecenstvu. Protože se umí chovat. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně :) Nezapomen že je to taky člověk...Nemyslím si že Roger snáší porážky úplně lehce, a že se chová vždy úplně jako gentleman, když prohraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je pořád prezentován jako gentleman, ale i on má své kostlivce, takže pro mě to vzor určitě není. :)
Reagovat
Fandina
Roger je určitě gentelman, chová se tak a je určitě vzorem, ale zas tak velký rozdíl mezi nim a ostatními určitě nevidím. Někdo je víc emotivní, někdo se víc umí ovládat, ale všichni jsou na tom zhruba stejně.
Reagovat
Mayo
nikto nehovorí, že Roger je svätý ako tibetský mních ...ale určite sa vie správať lepšie to je celé...
Reagovat
gigin
??? Co to meleš?? Rožérek umí prohrávat jo?? Tys dobrý cyp :DDDD Ten když prohraje, tak je po džentlmenství...
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pro své tvrzení nějaký důkaz? Zrovna od fanouška Noleho zní něco o neunášení celkem vtipně. Ano, když teče tak se chová občas podrážděně, ale nenakopává hodiny nebo neironizuje fanoušky soupeře. ;)
Reagovat
gigin
Jj, Roger má image gentlemana. Ok. Je to póza, to je vše. Je to můj názor. Já neříkám, že je Djokárna nějaký svatoušek, ale aspoň tam není ta Federerovská faleš... Ale jak říkám, mluvím o svých pocitech. Osobní zkušenost s ním má jedna má dobrá kámoška z Dubaje, ale to tady určitě ventilovat nebudu...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to ti neberu, taky si občas říkám jestli to není faleš. Já mám zase od známé úplně jiné reference, tak ti nevím, chtělo by to vyzkoušet na vlastní kůži, ale kdoví zda se někdy povede. :))
Reagovat
gigin
No já se s ním nějak extrémně potkávat asi ani nechci :))))
Reagovat
Fandina
Těžko může být někdo patnáct let druhému na očích a přetvařovat se. Já si myslím, že právě to, jak hochy vidíme na kurtu někdy se jim daří víc, jindy méně, je také ukazatel. Roger není tak emotivní jako Nole a jinak bych neviděla rozdíl. Že je Roger příjemný je také jasné, ale správňák je i Nole. Já mám také různé informace od různých lidí a Roger je v pohodě a sympaťák.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen se nedělej, myslím, že každý tenisový fanda by rád potkal některého z TOP hráčů. :D
Reagovat
smazaný uživatel
super Nole!!!!
Reagovat
Mayo
ty si fanúšik Rafu ?
Reagovat
smazaný uživatel
ano, finále mezi Nolem a Rafou vždy patří mezi TOP, proč fandit důchodcům??
Reagovat
Mayo
tak čo aj viem...srb je najväčší konkurent rafu a v prípadnom finále by mal predsalen väčšiu šancu s RF asi
Reagovat
smazaný uživatel
to jo, ale vítězství nad Nolem by bylo cennější,ne?
Reagovat
Mayo
víťazstvo ako víťazstvo si myslím...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani výhru neuhraje šáša Berdych.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer i Standa jsou porazitelní...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalifikuje se po 6 letech a nejspis neuhraje ani vyhru ve skupine..
Reagovat
Mayo
no Rafa dostal dobrú skupinu ... tá druhá tam si o postup z 2. miesta rozdajú Del Po a Federer
Reagovat
Matti
Nezapomněl jsi náhodou na Djoka?
Reagovat
Matti
A beru zpět, přehledl jsem, že píšeš o postupu z 2 místa.
Reagovat
Fandina
Tomášovi bych přála druhou skupinu, ale budu držet palce na postup i z téhle skupiny. Konečně by to chtělo porazit Davida a samozřejmě Stana. Tak držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Djoker, Delpo ani Gasquet nejsou o nic příjemnější :)
Reagovat
spaniel
Tomasovi sance ve druhe skupině by stouply presne o velkou tlustou nulu.
Reagovat
tommr
přesně tak. Pro Toma v jeho momentální formě je to bohužel úplně jedno s kým je ve skupině. Ani na jednoho z těch 7 hráčů neumí zahrát ... :)
Reagovat
Fandina
Tomáš letos porazil Noleho a na Ríšu mu víc věřím než na Stana.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš už je zptáky ve formě, včerejší zápas to jen dokazuje.
Reagovat
smazaný uživatel
včera prohra s Davidem, se Stanem naposledy taky, Nadal no comment - co jiného popřát než hoooodně štěstí a pevné nervy. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist