Berrettini na alpské antuce neprohrál už 18 setů v řadě, o titul z Kitzbühelu se utká s Gastonem

26. 7., 15:42
Aktuality 0
ATP KITZBÜHEL - Matteo Berrettini po triumfu ve švýcarském Gstaadu pokračuje na vítězné vlně i na dalším antukovém turnaji ATP 250 v alpském středisku v rakouském Kitzbühelu. Německého finalistu z roku 2020 Yannicka Hanfmanna porazil dvakrát 6:4 a svou neporazitelnost prodloužil již na 9 zápasů a 18 setů. O druhý titul během dvou týdnů se osmadvacetiletý Ital utká s Francouzem Hugem Gastonem, nebo Facundem Díazem Acostou z Argentiny.
Matteo Berrettini (© Profimedia)

Matteo Berrettini minulý týden triumfoval znovu po šesti letech ve švýcarském Gstaadu, kde se hraje ve vysoké nadmořské výšce 1050 metrů. A nyní se mu daří i v dalším alpském městěčku v rakouském Kitzbühelu, kde tenisový míček létá ve výšce 760 metrů nad mořem.

Osmadvacetiletý Ital pod vrcholem Hahnenkamm potvrzuje roli papírového favorita a ještě neztratil set, i když pět z osmi sad získal až v tie-breaku. Postupně vyřadil Pavla Kotova, druhého nasazeného Alejandra Tabila, Nicolase Morena De Alborana a Yannicka Hanfmanna.

Semifinále se zkušeným Němcem, lterý si před čtyřmi lety v Kitzbühelu zahrál své druhé a dosud poslední finále, přehrál v prvním vzájemném střetnutí bez ztráty podání 6:4, 6:4. Využít dokázal až pátý mečbol.

Berrettini, jehož kariéru brzdí častá zranění, vstoupil do letošní sezony až v březnu po půlroční pauze zaviněné zraněním kotníku. Byť ho další zdravotní potíže vyřadily na dvě měsíce ze hry a přišel i o Roland Garros, startuje od té chvíle včetně jednoho challengeru na devátém turnaji a popáté to dotáhl do finále. Útočit bude na třetí triumf a opět z antukové dvěstěpadesátky.

Za posledních 11 dní Berrettini vyhrál všech 9 zápasů a 18 setů, byť polovinu z nich vyhrál až ve zkrácené hře.

V celkově 16. finále na hlavním okruhu wimbledonský finalista z roku 2021 zabojuje o jubilejní 10. titul. Dosud slavil pětkrát na antuce a čtyřikrát na trávě.

V sobotním finále se bývalý šestý hráč světa Berrettini utká s Hugem Gastonem, kterého porazil letos v březnu na hardu ve Phoenixu ve svém prvním duelu po šesti měsících.

Gaston, který ve čtvrtek večer udolal po odvrácení dvou mečbolů nasazenou jedničku a loňského šampiona Sebastiána Báeze, se v semifinále příliš nenadřel. Nad Facundem Díazem Acostou vedl 6:1 a 2:0 ve chvíli, kdy mu Argentinec vzdal.

Třiadvacetiletý Francouz postoupil do finále turnaje ATP podruhé v kariéře. V tom prvním ve Gstaadu 2021 podlehl Casperu Ruudovi a outsiderem bude i tentokrát.

Výsledky turnaje ATP 250 v Kitzbühelu

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist