Berrettinimu se v jeho oblíbeném Gstaadu znovu daří. Set neztratil ani ve druhém zápase

18. 7., 17:57
Aktuality 2
ATP GSTAAD - Bývalý šampion Matteo Berrettini (28) zvládl ve švýcarském Gstaadu i druhý zápas bez ztráty setu a postoupil do čtvrtfinále. Ital si poradil 6:4, 6:2 s Kolumbijcem Danielem Galánem (28) a pokračuje v cestě do třetího tamějšího finále. V boji o semifinále změří síly s dalším bývalým členem TOP 10 Felixem Augerem-Aliassimem (23), nebo Němcem Yannickem Hanfmannem (32).
Berrettini ve Gstaadu pokračuje vítězně. (@Profimedia)

Galán – Berrettini 4:6, 2:6

Matteo Berrettini slavil ve Gstaadu v roce 2018 svůj premiérový titul a při své druhé účasti na švýcarské dvěstěpadesátce o čtyři roky později skončil až ve finále. Italovi se na zdejší antuce daří i letos a bez ztráty setu postoupil mezi nejlepší osmičku. Ve druhém kole přehrál v prvním vzájemném duelu Daniela Galána 6:4, 6:2.

Berrettini hned v úvodní hře zápasu ztratil servis, manko brejku však v osmém gamu stáhnul a dorovnal. Za stavu 5:4 Ital znovu prolomil servis Kolumbijce a po využití druhého setbolu získal čtvrtý game v řadě i první sadu. Ve druhé sadě šel do výhody brejku po proměnění páté šance a následně odskočil do vedení 4:1, které udržel a set ukončil už při podání Galána.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bývalý šestý hráč světa si letos zahraje teprve čtvrté čtvrtfinále, má v nich ale stoprocentní bilanci. Na challengeru v americkém Phoenixu a na trávě ve Stuttgardu padl až ve finále, v Marrákeši si dokráčel až pro titul.

Berrettini tak vylepšil svoji skvělou letošní antukovou bilanci na 7:1. Dva dny po dubnovém triumfu v Maroku utrpěl debakl na Masters v Monte Carlu. Poté se kvůli zranění, která ho pronásledují v posledních letech velmi často, představil až během jeho oblíbené travnaté sezony.

V boji o semifinále změří síly s dalším bývalým členem TOP 10 Felixem Augerem-Aliassimem.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Gstaadu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

2
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Swiis Open - Jeden z nejstarších turnajů v Evropě, ...píše se rok 1877, kdy se začlo hrát... ovšem do dnes neznáme některé z vítězů z prvních tří dekád... a je také často měněna lokalizace...
Králem Swissu je jasně Roy Emerson s 5 tituly. Turnaj vyhrál také GOAT Rod Laver... 2x Vladimír Černík, Jiří Novák nebo 1x Jaroslav Drobný. Jednou se to také povedlo Federerovi.
Zajímavostí jistě je, že zde v roce 2003 právě Jirka Novák ve finále Federera porazil. Jejich H2H bylo velmi vyrovnané 4:5, nakonec Fedex urval 5. převažující vítězství v roce 2004, no a samozřejmě na trávě v Hal(l)e...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hmm, ale i tak moc pěkná bilance
Faktem ale je, že Roger v začátcích kariéry možná sem tam zahrál oslňující úder, ale celkově hra ještě nebyla nijak zázračná. Pak se ale neustále zlepšoval.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist